Re: Askeri Ceza ve CMK nun 231 nci Maddesinin 5 nci fıkrası
james_01 rumuzlu üyeden alıntı
sayın AVHARUN şimdi herkes bu yeni çıkan miniaf yasasından yararlana biliyormu benimde bi davam var temyiz e gitmiştim eğer bu yasadan yararlanmak istiyorsak dilekçe yazmamız gereklimidir. yalnız şöylse bir durum daha söz konusu ben şu an dilekçeme cevap bekliyorum ve bu yüzden yasadan yararlanmak istediğime dair bi dilekçe yazmadım şimdi benim davamı bu yasaya kabul görülürse beim davamada pozitif bir etkisi olacakmıdır yoksa bizde dilekçe yazalımmı lütfen bi yardım edin
cevap veren vermeyen herkese şimdiden saygılar.
Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak eğer uğrunda ölen varsa VATANDIR...
Suçun ne ,aldığın ceza 2 yıldan az mı Fazlamı?Bunları bilmemiz lazım.
Merhaba,
Daha önce aşağıda yazdığım mesajdan dolayı gelen cebaplar doğrultusunda ilgili Mahkemeye bir dilekçe verdim..Halen bir sonuç alamadım..Anladığım kadrı ile kararı yeniden değerlendirecek olan hakim bu kanuna vakıf değil..
Şimdi beklemekten başka çözüm var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
hudayi25 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
18.09.2008 tarihinde "bakaya kalmak" suçundan kesinleşmiş hüküm ile aldığı hapis cezası 1.500 YTL ye çevrilmiş bir kardeşim var..Para cezası da 10 takside bölündü.Bu karardan sonra TUS(Tıpta Uzamanlık Sınavı) ile Kasım ayında uzmanlığına başladı.
Eğer 5728 kanun 562.Maddesi olmasa idi zannediyorum askerlik Kanuna 1111/35-e bendine göre askere gitmek zorunda idi..
Şimdi 5728 sayılı Kanuna göre, nasıl bir yöntem ile Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılmasını talep edeceğiz? Bir dilekçe yeterli midir? Bu durumda karar ilgili mahkemenin yetkisinde mi?
Merhaba Askeri Mahkeme Kararları İle ilişkili Olan kararlarda. Tamamı
hakim kanaatince yürütülmektedir. Bu durum yargılanan yada yargıtay asaması bıtmıs cezası kesınlesmıs hukumluler ıcın uygulanmaktadır. Toplam alınan ceza 2 yıldan fazla ıse HAGB YANİ hükmün geri bırakılması durumu ortadan kalkmaktadır. Ayrıca daha onceden sabıkası olan kişilerinde bu hukumden faydalanmaları zorlanmakla bırlıkte cok dusuk bır olasılıktır. HAGB Askeri Savcılıklar tarafından arastırılarak (sabıka kaydı, ceza v.s) sız basvuruda bulunmadandan savcılık uygun gordugu taktırde savcılık tarafından başvurulmaktadır. Askeri Mahkeme Kanaatinden sonra uygunsa ceza geri bırakılıyor. Su anda 500 Kısının cezası askerı mahkemelerce uygun gorulerek geri bırakılmıs durumda aldıgım bılgıler dogrultusunda kımılerının dosya ıslemlerı de surmekte bu durumda olan arkadaslarımın avukatlarına donus yaparak yada bır avukat tutarak bu durumu cozmelerını onermekteyım.
Merhaba Askeri Mahkeme Kararları İle ilişkili Olan kararlarda. Tamamı
hakim kanaatince yürütülmektedir. Bu durum yargılanan yada yargıtay asaması bıtmıs cezası kesınlesmıs hukumluler ıcın uygulanmaktadır. Toplam alınan ceza 2yıldan fazla ıse HAGB YANİ hükmün geri bırakılması durumu ortadan kalkmaktadır. Ayrıca daha onceden sabıkası olan kişilerinde bu hukumden faydalanmaları zorlanmakla bırlıkte cok dusuk bır olasılıktır. HAGB Askeri Savcılıklar tarafından arastırılarak (sabıka kaydı, ceza v.s) sız basvuruda bulunmadandan savcılık uygun gordugu taktırde savcılık tarafından başvurulmaktadır. Askeri Mahkeme Kanaatinden sonra uygunsa ceza geri bırakılıyor. Su anda 500 Kısının cezası askerı mahkemelerce uygun gorulerek geri bırakılmıs durumda aldıgım bılgıler dogrultusunda kımılerının dosya ıslemlerı de surmekte bu durumda olan arkadaslarımın avukatlarına donus yaparak yada bır avukat tutarak bu durumu cozmelerını onermekteyım.
Lütfen Konuyu Gündemde Tutarak Zor Durumda Olan Arkadaşlarımızın İşlerinin Çözümüne Ortak Olalım.
Durum Yaşamadan Bilinmesede Anlamaya Çalışılabilir...
Yönetimin Notu: Sitemizde avukat bulma hizmeti vermek ve üyelerimizi herhangi bir avukat'a yönlendirmek, kesinlikle yasaktır. Lütfen kurallara uyunuz.
sayın yld19sm 2 üç kez mahkemye çıktık sadece ifadelerimizi aldılar bizde tamamı ile kaza sonucu oldu dedik hakime oda madem kaza ne diye mahkemeyi meşgul ediyorsunuz dedi ve biz size kararı bildiririz dedi bizim askerlik bitti tabi karar sivilde elime geçti. OLAYI ANLATIYORUM "şimdi benim askerlik biteli iki ay oluyor askerde iken yazıcılık yaptığım sırada başka birliğin yazıcısı ile evrak yüzünden tartıştık tabi bu kişi de onbaşı idi sonra dışarı çıktık bina içerisinden tartışmaya devam ettik arkadaşları geldi bu sırada beni yaka paça dışarı atmaya çalıştılar bende dönüp onları itince bunlar üzerime çullandılar bu esnada kaldırıma takıdım ve düştüm bunlarda benim üzerime düştüler o esnada ayağım kırıldı benim komutanım ben hastanede ikeen mahkemeye verdi bunları sonra bu kişinin arkadaşları yalan yanlış ifade vermiişler ve benimde bunların vermiş olduğu ifadelerden hiç haberim yok karar elime geçince gördüm ve şok oldum bana sadece diğer sanığın ifadesini okutular ve askeriyede beni üste fiilen taarruz suçundan yargılayarak o kişiyide asta müeessir suçundan yargılayarak bana 2ay 15 gün hapis cezası vermişer onada 500 ytl para cezası vermişler 2 hafta önce mahkeme karar sonuç belgesi elime geçti bende temyize gittim ve bi avukata dilekçe yazdırdım şimdi ise milli eğitim bakanlığında memuriyet görevime devam ediyorum ama ben bu 2 ayı yatarsam çok madur olacağım nolur beni bi aydınlatın olayda olan bana oluyor ayağım kırılıyor ve ben kişilerin yapmış olduğu yalancı şahitlik yüzünden 2 ay yatarmıyım memurluğa etkisi olmuyormuş ama bu iki ay benim hayatımı alt üst emeye yeter askeri suç olduğundan para cezasına çevrilemez demişler ama avukat çok güzel bi dilekçe yazdı eğer isterseniz dilekçeyide kararıda gönderebilirim ne olur beni bu konuda bi aydınlatın benim burda sadece yapmış olduğum onalrı iteklemem ama ifadellerinde yumruk atmaya kalkıştı falan demişler yalan yanlış ifade vermişler çok üzüldüm ben askerliğimi iyi dencek bir şekilde bitirdim ve takdir bile aldım bu yüzden ifitra attılar bana nasıl ktulurum bu olaydan dilekçemede 7 veya 8 ay sonra cevap gelir dediler ve kime sordumsa bişey çıkmaz diyor ama ilk defa mahkemelik bir olayım oluyor ve budaa beni çok üzdü cevabınızı bekliyorum ayrıca sicilim çok temiz eğer arzu ederseniz ben size kararı ve avukata yazdırmış olduğum temyiz dilekçesini yollayabilirim eğer mail adresinizi koyarsanız maille yollatrım lütfen gerçekten çok maadur etti bu olay beni şimdiden teşekkürler cevabınızı dört gözle bekliyorum bekliyorum
«Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»1920.
james_01 rumuzlu üyeden alıntı
sayın yld19sm şimdi benim askerlik biteli iki ay oluyor askerde iken yazıcılık yaptığım sırada başka birliğin yazıcısı ile evrak yüzünden tartıştık tabi bu kişi de onbaşı idi sonra dışarı çıktık bina içerisinden tartışmaya devam ettik arkadaşları geldi bu sırada beni yaka paça dışarı atmaya çalıştılar bende dönüp onları itince bunlar üzerime çullandılar bu esnada kaldırıma takıdım ve düştüm bunlarda benim üzerime düştüler o esnada ayağım kırıldı benim komutanım ben hastanede ikeen mahkemeye verdi bunları sonra bu kişinin arkadaşları yalan yanlış ifade vermiişler ve benimde bunların vermiş olduğu ifadelerden hiç haberim yok karar elime geçince gördüm ve şok oldum bana sadece diğer sanığın ifadesini okutular ve askeriyede beni üste fiilen taarruz suçundan yargılayarak o kişiyide asta müeessir suçundan yargılayarak bana 2ay 15 gün hapis cezası vermişer onada 500 ytl para cezası vermişler 2 hafta önce mahkeme karar sonuç belgesi elime geçti bende temyize gittim ve bi avukata dilekçe yazdırdım şimdi ise milli eğitim bakanlığında memuriyet görevime devam ediyorum ama ben bu 2 ayı yatarsam çok madur olacağım nolur beni bi aydınlatın olayda olan bana oluyor ayağım kırılıyor ve ben kişilerin yapmış olduğu yalancı şahitlik yüzünden 2 ay yatarmıyım memurluğa etkisi olmuyormuş ama bu iki ay benim hayatımı alt üst emeye yeter askeri suç olduğundan para cezasına çevrilemez demişler ama avukat çok güzel bi dilekçe yazdı eğer isterseniz dilekçeyide kararıda gönderebilirim ne olur beni bu konuda bi aydınlatın benim burda sadece yapmış olduğum onalrı iteklemem ama ifadellerinde yumruk atmaya kalkıştı falan demişler yalan yanlış ifade vermişler çok üzüldüm ben askerliğimi iyi dencek bir şekilde bitirdim ve takdir bile aldım bu yüzden ifitra attılar bana nasıl ktulurum bu olaydan dilekçemede 7 veya 8 ay sonra cevap gelir dediler şimdiden teşekkürler cevabınızı bekliyorum
Olay tarihi 1Mart 2008 den önce ise TCK 231 den yaralanabilirsiniz.Avukatınız olduğuna göre mesele yok.ASkeri Yargıtay temyizde bu hususu kendiliğinden göz önüne alır.Şartlarıda varsa hükmün açıklanması ertelenir.
Sayin netkolay, Abimin kesinlesmis 2 seneden az cezasi var, biz daha basvurmadik, daha oncede firardan ceza yatmisti, baska sicili temiz, ama anladigim kadariyla daha once firarindan ceza alip yattigi icin faydanlanamiyormus, ben forumdan oyle anladim hala bekliyoruz, eger ornek bir karar gorursek basvurmayi dusunuyoruz. Size katiliyorum konunun gundemde kalmasinin diger arkadaslara yardimi olur kanisindayim.
Saygilarimla.
Akinot rumuzlu üyeden alıntı
Sayin netkolay, Abimin kesinlesmis 2 seneden az cezasi var, biz daha basvurmadik, daha oncede firardan ceza yatmisti, baska sicili temiz, ama anladigim kadariyla daha once firarindan ceza alip yattigi icin faydanlanamiyormus, ben forumdan oyle anladim hala bekliyoruz, eger ornek bir karar gorursek basvurmayi dusunuyoruz. Size katiliyorum konunun gundemde kalmasinin diger arkadaslara yardimi olur kanisindayim.
Saygilarimla.
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları