Öncelikle böyle bir konuyu nereye acacağımı kestiremedim kusura bakmayın bir şekilde vergi dairesi ile ilintili garip bir konu.
Beş sene evvel işyerimin kapanışını vergi dairesine bildirdim. Esnaf ve sanatkarlar odasına hiç bir borcum bulunmamaktaydı kapanışı verdiğim tarihte.
Bir hafta evvel eve gelen kağıtta benim vergi dairesine kapanış verdiğim tarihten sonraki süreçteki aidatları borç olarak kaydetmişler ve ödememi istedikleri yazıyordu.
Ben kapanış verdiğim tarihten itibaren esnaf olarak gözükmüyorum ve esnaf olmayanların esnaf ve sanatkarlar odasına bağlı olamıyacakları hükmü mevcud tüzüklerinde. Bugün vergi dairesinden aldığım kapanış belgesini götürdüm fakat yinede "Orta yolda anlaşılırız" gibilerinden bir tutumla karşılaştım. Bu haksız bir ödeme olmuyor mu ? Ne yapmalıyım sizce ? Bir de 5 yıl boyunca neden adresim belli olduğu halde icraya veremiyorlar ?
Not: Bu para ödenemiyecek miktarda bir rakam değil ama ben böyle bir parayı ödemiyeceğim.
Başkana durumu izah edip kapanış belgesini gösterdikten sonra 100 ytllik bir ceza ödemek kaydı ile alacaktan vazgeçildi. Eve yollanan kağıt 1600 ytl civarıydı faizleriyle beraber.
Başkana durumu izah edip kapanış belgesini gösterdikten sonra 100 ytllik bir ceza ödemek kaydı ile alacaktan vazgeçildi. Eve yollanan kağıt 1600 ytl civarıydı faizleriyle beraber.
vergi dairesinden mükelefiyetini kapattığın tarihi gösterir belgeyi odaya götürmen yeterli.zaten panik yapılacak birşey yokmuş.verdiğin 100 ytlde sanırım oda kaydının kapanış masrafları.çünkü kapattığında sicil gazetesinde falan yayınlanıyor onların masrafı
Biraz geç oldu ama yinede yazmak istedim. Benimde aynı sizin gibi başımdan böyle bir olay geçti ama ben anlaşma yoluna gitmedim. Yapılan hareket iyi niyetli değildi. Aradan 7 sene geçmesine rağmen borcun var demek bana saçma geldi. İcraya verildim. İtiraz ettim ve icra durduruldu. Daha sonra itirazın iptali davası açtılar. Bugün 3. duruşmam vardı ve hakim davanın reddine karar verdi. Sizin için geç kaldım ama başka mağdur olur diye sürekli burda olcam.
gerekçeli kararı aldığınızda metnini buraya aktarırsanız moderatorlerimiz de bunu gerekli yere taşır ve ileride doğacak sorunlarda hepimiz bu karardan yararlanırız diye düşünüyorum.
2008 senesinde anca bir yıl çalıştırdığım işyerimi kapatmıştım. vergi mükellefiyetini de sonlandırmıştım. bugün postayla elime ulaşan zarftan 2008-2011 arası (3 senelik)Esnaf ve sanatkarlar odasına aidat borcumun olduğunu ve ödemem gerektiğini bildiren bir yazı ulaştı.
işyerimi kapattığım dolayısıyla esnaflıkla bir ilgim kalmadığı halde, 3 senelik aidat borcu da neyin nesi! işyerimi kapattığımda esnaf odasından da kaydımın sildirmem lazımmış, öyle dedi oda görevlisi. muhasebecim hatırlatmamış, ben de zaten maddi zorluklardan ötürü bir senelik işimi sonlandırmak zorunda kalışım sebebiyle yaşadığım üzüntü ve sıkıntılı dönemde kaydımı ordan sildirmek aklıma bile gelmedi. oda ile başlangıçta harç yatırmak dışında bir işim olmamıştı olmuyordu, oda nın ne iş yaptığını da anlamıyordum zaten.
kaldı ki kuruluş amacı esnaf ve sanatkara yardımcı olup ve destek çıkmak, yani üyeleriyle ilgilenmek durumunda olan bir kuruluş bir üyesinin işyerini kapattığından nasıl ve neden habrdar olmaz?!. bu bir. ikincisi 3 senedir esnaf olmadığımdan haberdar ol-a-mayan bir kuruluş bu 3 senenin aidatını nasıl talep edebilir.?! neredeydiniz ve niçin kontrol etmediniz de yıllar sonra resmen ve fiilen esnaf olmadığım halde bana bu sürenin borcunu çıkarabilir?!
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nda
Madde 0008: Üyeliğin son bulması
Aşağıda belirtilen durumlarda üyenin oda kaydının silinmesine yönetim kurulu tarafından karar verilir, durum sicile bildirilerek kaydın silinmesi temin edilir ve kaydı silinen üyeye oda tarafından on gün içinde üyenin odaya bildirdiği iş yeri veya ikamet adresine yazılı olarak bildirilir.
1. Daimi olarak odanın çalışma bölgesi dışına çıkanlar.
2. 7 nci maddede belirtilen şartlardan herhangi birini kaybedenler veya bu şartlardan herhangi birine sahip olmadığı sonradan anlaşılanlar.
3. Sanat ve mesleğini yapmaktan sürekli olarak men edilenler.
4. Vergi mükellefiyetini sildirenlerden altı ay içinde tekrar vergi mükellefiyeti tesis ettirmeyenler.
kanunda da bu şekilde yazıyor. yani vergi mükellefiyetini sildirenlerin 6 ay içinde tekrar vergi mükellefiyeti tesis ettirmedikleri takdirde, üyeliklerinin kendiliğinden sona ereceği belirtiliyor.
hal böyleyken benden işyerimi kapattıktan sonraki dönemlerin aidat borcunu talep etmeleri (hem de 3 sene sonra) haksız değil midir?
ne gibi bir yol takip etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. ayhan7606 arkadaşım ya da onun gibi mahkeme kararı bulunanlar buraya ekleyebilirler mi?
Oğuzeliyle aynı sorunlarla karşılaşmış biri olarak siz degerli hukukculardan bilgi almak isterim 2006 yılında üyesi oldugum pendik esnaf sanatkarların 2008 in ilk yarısı dönemlerine kadar olan tüm aidatlarımı ödedim 2009 maddi sıkıntılarım sebebiyle işyerimi kapattım gerek sıkıntılarımdan gerekse maddi durumlarımın zorluklarından dolayı 2012 ye kadar ugramadıgım esnaf sanatkarlara 2012 yılında faaliyette bulundugum 2006 2009 yılları arasındaki belgeyle gittigimde bana o zamanki 60 lira olan borcumun şuanda 1080 lira oldugu söylendi bende madem böyle bir borc vardı niçin bu borc hakkında hiç bir ihbarname almadıgımı sordugumda bana ihbarnameyi kapalı işyerine gönderdiklerini söylediler fakat devlet neznindeki yazışmaların tahahütlü olması gerektigini ve elime ulasmadıgını bilmeleri gerektigini söyledim,bu borcu bu şekilde ödememin zor oldugunu söyledigimde bizde bunu avukatla icrayla alırız denildi..5362 sayılı yasanın 61 maddesiyle buna yetkileri oldugunu söylediler sorum şu haklarımızı korumakla görevli bir kuruma üye olup haksızlıga ugramakta olan biri olarak nereye müracat etmeliyim ve hakkımı nerde aramalıyım?bu para şuanda tamamen ödeyemeyecegim bi rakam degil fakat bu şekilde bir borc cıkarmaları ve ödemem konusunda zorlamaları ödemedigim taktirde cezai yaptırımda bulunacaklarını söylemesi üyeligimi bile kapatamamıs olmne gibi bir yol takip etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. ayhan7606 arkadaşım ya da onun gibi mahkeme kararı bulunanlar buraya ekleyebilirler mi?[/QUOTE]
merhaba bir işyeri açmayı planlıyorum. muhasebeci esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt olmanın zorunlu olduğunu söyledi ve aidatları bir esnaf için yük...
Yazan: moverik Forum: Mevzuata İlişkin Soru ve Talepler
Arkadaşlar bu sefer size cok ihtiyacım var ...sene 2000de esnaf kefaletten kredi kullandık halkbankacılığı aracılığıyla kredi 2004 de birri ve borcu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku