Re: Kaymakam Belediye Başkanina Arz Mi Eder Yoksa Rica Mi Eder?
Aslında eşitler arasında bir uslup icat edilip buna uygun bir dil kullanılmalıdır.(konudan bağımsız bir istem bu) Rica yakışık durmuyor bence.( tabi bizim idari sistemimizde merkezi yönetimin vesayet yetkisi vb hallerle öne geçirten avantajları var, ancak yerel yönetimlerin yetkileri yerelde daha güçlü olmalı, tabi bana göre )
Konu Hukukdar tarafından (30-03-2008 Saat 11:53:31 ) de değiştirilmiştir.
Re: Kaymakam Belediye Başkanina Arz Mi Eder Yoksa Rica Mi Eder?
Hukukdar rumuzlu üyeden alıntı
Aslında eşitler arasında bir uslup icat edilip buna uygun bir dil kullanılmalıdır.(konudan bağımsız bir istem bu) Rica yakışık durmuyor bence.( tabi bizim idari sistemimizde merkezi yönetimin vesayet yetkisi vb hallerle öne geçirten avantajları var, ancak yerel yönetimlerin yetkileri yerelde daha güçlü olmalı, tabi bana göre )
Sayın hukukdar,
Kaymakamlık makamı ile Belediye Başkanlığı makamı eşit değildir.
Kaymakamlık makamı merkezi idarede yer alır ve Devlet ile Hükümeti temsil eder.
Belediye başkanlığı makamı ise bir yerel otoritedir. Devleti temsil yetkisi yoktur.
Ayrıca bildiğimiz gibi yerel otoriteler, merkezi idarenin vesayet denetimi altındadır.
Bu sebeplerden Kaymakamlık makamı, Belediye başkanlığı makamına arz etmez, rica eder.
Belediye makamı ise kaymakamlık makamına yanlızca arz eder.
Merkezi yönetim kural olarak yerel yönetimin kuvvet, amaç vs. açılarından üstünde yer alır.
Re: Kaymakam Belediye Başkanina Arz Mi Eder Yoksa Rica Mi Eder?
kurumlar arsaı resmi yazışmalarla ilgili yönrtmrliğin ilgili maddesinde ast üste arz eder üst asta rica eder diyor ve ast üstlüğüde hiyerarşik anlamda değerlendiriyor vesayet denetimi ile hiyerarşik denetim farklı şeyler olduğuna göre burda vesat denetiminde ast üst ilişkisi yoktur.
Re: Kaymakam Belediye Başkanina Arz Mi Eder Yoksa Rica Mi Eder?
aymakam rica eder. Belediye başkanı arz eder.
Resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usuller hakkında yönetmeliğin 15/son.maddesinde "Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
Dolayısıyla eşit olduğunu bile kabul etsek belediye kaymakamlığa arz edecektir.
Belediyenin kaymakamlık makamından üst olmadığı çok açık olduğundan sanırım bu konuda tereddüt etmek çok yanlış olur. Zira eyalet başkanından değil, belediye başkanından bahsediyoruz. Vesayet denetimi ve il ile ilçe protokolleri bunu açıkça zaten göstermektedir.
YÖNETİM:Lütfen iletilerinizin tamamını büyük harfle yazmayınız.
Konu önder71 tarafından (11-04-2008 Saat 21:54:06 ) de değiştirilmiştir.
DENİZ Baykal yol yordam bilen bir politikacıdır. Zaman zaman yaptığı fevri çıkışlarla kafaları karıştırsa bile üslubunda terbiye ve saygı her zaman egemendir.
Zaten o nedenle geçen gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çağrısı üzerine gazetecilere bilgi verirken kullandığı üslup dikkatimizi çekti.
Konuya ilişkin yazıda da belirttiğimiz gibi Baykal, Cumhurbaşkanı'ndansöz ederken "o" diyordu.
Gramer açısından Cumhurbaşkanı da elbet "o"dur. Ama siyasi nezaket açısından hiçbir zaman "o" değildir. Olsa olsa "Sayın Cumhurbaşkanı"dır veya eğer "Sayın" kelimesini kullanmak içinizden gelmiyorsa sadece "Cumhurbaşkanı"dır.
Dahası... Turgut Özal Cumhurbaşkanı iken Süleyman Demirel'in, Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı iken de Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi "Cumhurbaşkanına .... dedim" de denmez. Çünkü Cumhurbaşkanı'na sadece "arz" edilir.
"Cumhurbaşkanı bana ... dedi" de denmez. Cumhurbaşkanı'nın "görüşleri"nden veya "talimatları"ndan söz edilir.
Bu dediklerimiz Çankaya'da insana değil, kendi devletimize olan saygının kaçınılmaz gereğidir. O nedenle belirtelim, Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıkmasını ve "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" unvanını kullanmasını içine sindiremeyen -bu satırların yazarı dahil- bireyler için de geçerli bir şey söylüyoruz.
Aslını ararsanız bu dediklerimizi en iyi bilen kişilerden biri de Deniz Baykal'dır.
Baykal'ın o ifadesini okuyunca, "Acaba bu dikkatsiz üslup Başbakan Tayyip Erdoğan'dan mı ona bulaştı" diye düşünmeden kendimizi alamadık.
Tayyip Erdoğan'ın sinir kontrolünü kaybettiği zaman ağzından çıkanlardan örneğin o, "Artistlik yapma lan!" türü beyanlarından söz etmiyoruz. Başbakanlığını unutmadan yaptığı konuşmalara, örneğin sakin bir şekilde kamuoyuna bilgi verirken tanığı olduğumuz üsluba işaret ediyoruz.
Dikkat ediniz, Başbakan Erdoğan hükümetin bir üyesinden söz ederken çoğu kez, "Benim bakanım... Benim Müsteşarım... Benim İl Başkanım" der.
O bakanı kendi cebinden ödediği maaşla istihdam etse, "Hadi neyse" dersiniz. İl Başkanı eğer babasının çiftliğindeki káhya olsa, o zaman da mazur görmeye çalışırsınız. Çünkü olayın "şahsi sahiplenme" ile açıklanabilecek bir boyutu vardır.
Ama ömrünü devlet hizmetinde geçirmiş birini "Benim müsteşarım" veya "Benim genel müdürüm" diyerek anmanız, o insanın makamına da kendi devletinize de saygı ile bağdaşmayan bir tutumdur. Adını anacağınız insan "..... Bakanı"dır, "..... Müsteşarı"dır veya en yumuşak ifadeyle örneğin "Malatya İl Başkanımız"dır.
Bazılarımız Süleyman Demirel'in, siyasi literatüre soktuğu, "Benim köylüm!"; "Benim çiftçim!"; "Benim emeklim!" gibi sözcükleri yukarıdakilerle karşılaştırmaya kalkmasın. Siyasetin popülizmi o kadarını kaldırır ama bin yıllık devlet geçmişine sahip bir ulusun çocuklarına, "aşiret" üslubu yakışmaz. 30/Mart/2008 Hürriyet
kaymakam büyükşehir belediye başkanına arz mı eder
,
kaymakam mı büyük belediye başkanımı
,
kaymakam belediye başkanı farkı
,
belediye baskanimi ustun kaymakammi,
belediye baskani kaymakam,
valilik çıkmayan kiracı için yardım edermi,
belediye baskanimi yoksa kaymakammi,
valimi yuksek kaymakam mi,
kaymakam mi yuksek belediye baskanimi,
belediye başkanı ile kaymakam arasındaki fark,
kaymakam hakime arz mı eder,
vali belediye başkanına arz mı eder,
hakim miyuksek kaymakammi,
kaymakam kimlere arz eder,
idari hakimlik mi kaymakamlık mı
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku