Evi terk etmiş senet sahibinin ailesine icra yağdı
"Başlangıçta bir hak iddia edemezler bu kadar delil ve şahidiniz var merak etmeyin" diyen avukatımızın çabalarına rağmen, evini terk eden Kayınpederim borcu nedeni ile eşime ait eve, bana ait eşyalara, kayınbiraderime ait iki ortaklı tekneye haciz koydular.
Tamamına ait banka dekontu ve faturaları mevcut olan ev ve eşyalarımı nasıl kurtarabilirim.
İnternette derdime çare ararken bu sayfaya rastladım.
Bulmaca gibi bir icra zincirine, avukatım ile paylaşmak üzere çözüm arıyorum.
İlgilerinize şimdiden teşekkür ederim.
Hikayem:
Ben ve Eşim Hollanda#8217;da çalışıyoruz ve 2001 yılında Kayınvalidem ile geçimsiz bir evlilikleri olan kayınpederim; Bir gün habersiz olarak Türkiye#8217;deki evlerine bir emlakçı arkadaşı ile gelip pazarlık yaparak tokalaşarak evi satmak istemiştir.
Evin satılacağı haberi bize ulaşınca, eşimin ısrarı üzerine kayınpederime ulaşarak eve talip olduğumu belirttim ve Hollanda#8217;dan Banka kredisi kullanarak evin ödemesini eylül 2001 tarihinde kayınpederime banka aracılığı ile göndermek sureti ile evi satın aldım. Bu ödemeden sonra Kayınpederim Bir arkadaşı ile birlikte restaurant açarak ticarete girmiş ve evi terk ederek eşyalarını (televizyon #8211; tabak takımları #8211; çamaşır makinesi vb) yanında götürdü.
Kayınpederimin evi terk etmesi nedeni ile bizzat kendim ve aynı zamanda kayınbiraderlerim hiçbiryerden geliri ve sigortası olmayan kayınvalidemize banka aracalığı ile maddi yardımlarda bulunduk ve halen etmeye devam etmekteyiz.
Hollanda#8217;da ikamet etmemiz nedeni ile çalıştığımız işyerinden izin alma imkanız olmadığından hemen resmi satış işlemini gerçekleştiremedik.Daha sonra bulduğumuz bir fırsat üzerine eşim 1 haftalığına Türkiye#8217;ye giderek tapu işlemlerini mart 2003 tarihinde tamamlamıştır.
Kayınvalidemin zor şartlar altında yaşaması nedeni ile evini baştan aşağıya yeniden donattık ve hemen hepsinin faturaları benim veya kayınvalidemin adına mevcuttur.
Tüm bunlara rağmen haberimiz olmaksızın eve gelen tebligat üzerine Kayınpederimin 15/07/2002 tarihinde imzalamış olduğu 31/12/2004 vade tarihli senedi nedeni ile mal kaçırma davası açılarak şerh edildi ve daha sonra devam eden davalar davacı lehine yerinde bulunmuştur.Durum üzerine avukatın uyarısı üzerine ikametini almamış olan kayınpederimin adresini muhtarın silmesini istedim ancak kanunen mümkün olmadığını söyleyen muhtar işlemi gerçekleştirmedi.Bir süre sonra ulaşabildiğimiz kayınpederim ikametini almıştır.
Yargıtaya a kadar giden davamız halen devam etmekte ve evimiz elden gitmekte iken 13.12.2006 tarihinde başka bir senet nedeni yurtdışından gelen yardım ödeneğinin 3/4 nü 1-2 sene icra yolu ile aldıkları kayınpederimin yurtdışındaki ödeneğinin kesilmesi üzerine, davacının talebi üzerine eve icra geldi davacının evi terk eden kayınpederim ile birlikte yaklaşık bir buçuk yıl yaşamış olan ve restraurantında sanatçılık yapmış olan bir bayan olduğunu da öğrendik.
Ve bu bayanın talebi üzerine benim satın aldığım faturaları mevcut eşyalarım olmasına rağmen haczedildi, bu da yetmedi kayınpederim adreste olmadığından nerde olduğu sorulan kayınvalidem" iki gün önce oğlumun teknesinde gördüm gidin bakın ne yaparsanız yapın beni rahat bırakın " şeklinde kayınpederimin yerini beyan etmiş ve tarif edilen teknede olmamasına rağmen kilitli teknenin dışarıdan bakılarak bilgileri yazılarak Hollanda#8217;da yaşayan oğluna ve üçüncü bir şahıs ile ortak olarak sahip oldukları tekneyide haczedilmek sureti ile kayınvalideme yediemin olarak teslim etmişlerdir.
1.Ben Evimi ve eşyalarımı geri alabilirmiyim.
2. Tekneye çıkmış bir makheme kararı olmamasına rağmen Kayınbiraderim ortağının kanser olduğunu öğrendiğinden 2hft önce ödemesini yapmış olduğu teknenin tamamını üzerine almak için satış işlemlerine başlamak üzere olduğu bu dönemde haciz olmuştur.Kendisi Hollanda'da ortağı hasta yatağında(doktor tedavisini kesti gününü bekliyor) nasıl haczi kaldırabilir?
Teşekkür ederim.Haciz bu kadar kolaymı ya sorgusuz sualsiz.Kayınvalidem kayınpederimin bulunduğu yeri 'teknede' yerine 'belediyede' deseydi. Belediye ye haciz işlemi yaparlardı bunlar belkide.
Bu arada karşı tarafın avukatı ile görüştük BU hafta gelip eşyaları alacaklarmış !!!! itirazımı yapacam ama o kadar şey yaşadıkki artık Türkiye'de herşey mümkün gözüyle bakıyorum.
Çözüm sağlayacak hukukçu arkadaşların yol göstermesini ümid ederim.
merhabalar,
15.01.1955 doğumlu babamın şu an devredilen ssk den aktif hizmet süresi olup 4.560 gün primi bulunmaktadır. tescil tarihi ise 01.05.1973...
01/10/2004 Tarihinde bağkur başlangıcım var 28 ay sonra işletmemi kapattım terk etmiş sigortalı durumundayım Bağkuru hiç yatırmadım.Borcumu ödeyecek...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóíæàğî îòçûâû +î ïğåïàğàòå
21-06-2025, 12:40:10 in Bireysel İş Hukuku