Sayın Arkadaşlar daha öncede defalarca yazdım.İdare Mahkemesi tarafından şekil yönünden eksik görülerek İPTAL ettiği ve aynı zamanda 5525 Sayılı Disiplin Affı kapsamına giren disiplin cezası İdare tarafından şekil eksikliği giderilerek tekrar tecziye edildi ve memurun sicil dosyasına almış olduğu ceza işlendi. dilekçelere rağmen memura verilen kademe ilerlemesini durdurma cezası sicilden kaldırılmadı .Soruyorum ne yapabiliriz ? Disiplin Affı ne işe yarıyor.
Arkadaşım aynı durumda bende mağdurum ve hiçbir şey fayda etmiyor. Ben disiplin suçuna istinaden görevden atıldım. Memuriyeti kötüye kullanmak suçundan. Disiplin kovuşturmasına istinaden açılan ceza davasında beraat ettim. Delil yetersizliğinden falan değil. Suçsuz olduğumdan. Yüksek disiplin kurulundaki 3-5 kişinin hissi davranması, ne 5525 sayılı yasa ile getirilen affı, ne 5728 sayılı yasa ile getirilen affı, nede yüksek idare mahkemesinin insiyatifini değiştirebiliyor. Af yasaları çıkıyor kurum kabul etkiyor, yasayı tanımıyor, berat ediyorsun yüksek mahkeme kara veremiyor. Bize kalanda Allaha el açmak...Malesef türkiye şartları böyle..bir umut Avrupa insan hakları mahkemesi. İyiki onlar var bari...Yasalar çıkıyor ama kurum bildiğini okuyor. Türkiyede her şey allaha kalmış. Kolay gelsin
Avrupa insan hakları mahkemesine müracaat etmekten başka yolun yok gibi geliyor bana. Biz guguk düzeninin hakkından ancak onlar geliyor. Keşke bizim adaletimizin tecellisinde onlar rol almasa...Ama bizim kurumlar çok insafsızdır ve yukarıdakilerin tuzu kurudur biliyorsundur.
Disiplin affı tepedeki çetelere yarar, alttakiler avcunu yalar..Yukarıda yazan arkadaşın söylediği gibi ancak bunların hakkından Avrupadaki bizim gavur deyip adalet dilendiğimiz avrupa insan hakları mahkemesi gelir.Askeri yüksek idare mahkemesinde 2 yıldır bir arkadaşımın kararı çıkmamaktadır. İstanbul gibi yedre 3 çocuk okutan bu arkadaşım perişan vaziyettedir ve oda avrupa insan hakları mahkemesinin kapısını yakında çalacaktır gavurlardan adalet dilenmek için..sende öyle yap
Eyupyasar kardeş,
Ben olsam şöyle yapardım.
(Aksi takdirde AİHMe gidemezsin.AİHMe gidebilmek için iç hukuku bitirmiş olman gerekir.)
İdareye,"Memuriyet görevini kötüye kullanmak"tan hakkımda açılan idari ve adli soruşturmalar neticesinde,adlî yönden beraat etmiş olmama rağmen,idari yönden suçlu bulunarak,görevimden alındım.Yapılan bu işlem,mahkemenin yok saydığı fiil nedeniyle hukuka aykırıdır.
Hukuka aykırılığın giderilmesi için gereğinin yapılmasını ve neticeden bilgi verilmesini saygılarımla dilerim.
İdare bu yazınıza cevap vermek zorundadır.Bu cevabın olumsuz olması halinde,verilen cevap işlemine karşı en geç 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açarsın.İdare mahkemesi çözdü,çözdü.Çözemedi İdare Mahkemesinin kararını Danıştaya taşırsın.Danıştay çözdü,çözdü..Çözemedi.O zaman,Danıştay kararına karşı "Karar Düzeltme" talebinde bulunursun.Düzelirse iyi.Düzelmezse iç hukuku bitirmiş olursun ve bu kararı aldıktan sonra altı ay içinde AİHMe gitme hakkın doğar.Aksi halde mümkün değil.Bunlar da bir ömür ister..
Benimki,başlangıcından sonuna kadar tam altı yıl sürdü.AİHM davamı kabul etti.
İyi günler....
Sakar arkadaşım çok teşekkür ederim. AIHM sizin davanızı kabul ettiğin içinde teberik ederim. Ama gönül istiyorki keşke kendi adaletimizi kendimiz sağlasak, çileli türk insanlarını avrupa kapılarına yollamasak. Söylediğiniz prosedürü mutlaka izleyeceğim. Ama çok seneler geçiyor kardeş çok....Ömür yetmiyor...Teşekkür ederim dostum.
Yağız kardeş,
Cezanın adını soyadını,tarihini v.s.belirt ki;yorum yapabilelim.Ya da bulabilirsek,bir yol bulalım.Merak etme bürokrasinin delirttiklerinden biriyim.
İyi günler...
Sakar kardeş ilginiz için müteşekkirim size.2006 yılında hakkımda açılan müteselsilen memuriyeti kötüye kullanma suçundan davadan dolayı Milli Savunma Bakanlığı yüksek disiplin kurulu dava neticesini beklemeden memuriyetle bağdaşmayan hareketler suçundan görevden attı. Dava 2007 yılının Aralık ayında neticelendi ve müteselsilen olayını kaldırıp sadece memuriyeti kötüye kullanmaktan 5 ay 25 gün ceza ve ikibuçuk ay memuriyetten men verip, bunu önce paraya çevirdi, sonra da sabıkasızlığım ve duruşmalardaki iyi halim, bu suçu birdaha işlemeyeceğim kanatına varılarak karar bu yönde yazıldı ve dava bitti. 5525 sayılı af yasası çıktı kurum yararlandırmadı 5728 sayılı yasa çıktı ardından. M.S.B. yine kabul etmedi. Oysa bana atılı suçları zaten mahkeme ortadan kaldırdı. Askeri Yüksek İdare mahkemesindeki göreve iade edilmem için açmış olduğum dava devam etmektedir. Yüksek mahkemenin emsal kararları hep benim göreve kesinlikle başlayacağımı işaret ediyor. Ancak karar bir türlü çıkmıyor. 3 çocuk okutuyorum üniversitede ve kirada oturuyorum. Mağduriyetim sonsuz kardeş. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bu yüzden hemen gitmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Konu eyupyasar tarafından (24-03-2008 Saat 19:51:56 ) de değiştirilmiştir.
Anlattıklarına göre bilmemiz gereken üç soru var:
1-Hangi kanuna tabi personelsiniz,
2-Hangi kanunun hangi maddelerine dayanılarak mahkeme karar verdi,
3-Mahkemenin hüküm cümlesini aynen yazabilir misiniz?
İsterseniz mesaj gönderin.
Sakar kardeş yukarıdaki yazdığım metni tam okumamıyınız galiba. Memuriyeti kötüye kullanmadan mahkemem beraat etti dediğime göre ben memurum. görevi kötüye kullanmadan yargılandım ve bihakkın berat ettim zaman aşımı veya delil yetersizliğinden değil. Yukarıda tüm özeti var kararın. Karar aynen şöyle "Memuriyeti kötüye kullanmadan 5 ay 25 gün hapis cezası ve iki buçuk ay memuriyetten men, bunun akabinde de iyi hali, sabıkasızlığı, pişmanlığı, birdaha işlemeyeceğine kanaat getirildiği için bu cezanın ertelenmesi...." Yüksek disiplin kurulunun bu davaya dayanarak beni görevden atma olayını tamamen kaldırıyor. Mesele çok açık. Askeri Yüksek İdare mahkemesinin geçmişteki kararlarından anlaşılacağı üzere, benim durumumda olanların tümünü göreve iade etmiş. Mahkemenin 5 ay 25 gün ceza verişinin, 6 ay ve fazla vermeyişinin bir sebebi var burda dikkat ederseniz. Buradaki kriterden birincisi, verdiği ceza 5 ay 25 gün ve erteliyor, ikincis mahkumiyet yüz kızartıcı suç değil, üçüncüsü 5525 sayılı af yasasına ve 5728 sayılı yasayla çıkan aflara tümüyle dahilim.
Konu eyupyasar tarafından (24-03-2008 Saat 23:09:15 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku