+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 29 ileti bulundu.

Konu: AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde...

AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde...

AKP nin dezenformasyon görevlisi Cengiz Çandar, bugünkü köşe yazısında, Türkiye Liberallerinin ''Baş Kanaat Önderi'' olduğunu varsayarak, liberal yazar çizer ve akademisyen takımının panik durumundan çıkıp yeniden koro halinde eski etkin dezenformasyon görevlerine dönmeleri çağrısında bulunuyor...

Başbakan'ın İspanya'da boş bulunarak, türban konusunda '' arzulanmayan bir sonuca'' neden olan konuşmayı ağzından kaçırdığını söyleyen Çandar;

''Faşizan Ulusalcılar'' diye nitelendirdiği türban karşıtı yazarların ve akademisyenlerin...AKP ve türban destekçisi liberallere; ''AKP nin tuttuğu gerici yolu anladınız mı nihayet?..'' anlamına gelecek sataşmalarda bulunup,onları paralize ettiklerini ima ediyor...

Anayasa değişikliğinin,Anayasa Mahkemesine gideceğini ve oradaki yüksek yargıçların ''İdeolojik kompozisyonu'' nedeniyle türbancılar aleyhine karar vereceğini hiç sıkılmadan ve yargının bağımsızlığına dil uzatarak ifade eden Çandar;

AKP destekçisi liberal çevrelere şöyle çağrıda bulunuyor;

''Ey liberal kalem oynatıcıları!..Ekmeğini yemekte olduğumuz AKP zor durumda...Liberaller olarak böyle anlarda misyonumuz: Ulusalcıların karşısına geçerek, muhafazakarlardan yana olmaktır...Ulusalcıların moral ve karizma çizen davranışlarından demoralize olmayalım...Görev başına...''

Sayın Cengiz Çandar!..Liberallerin AKP ye destek pilinin artık bittiğini ve bu yüzden, sanki Elm sokağından geçercesine endişe şarkıları söylediğini niye itiraf etmiyorsun ki?.....

Hukuki NET Güncel Haber

AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... konulu yargıtay kararı ara
    AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: AKP Destekçisi Liberaller Panik İçinde...

Sayın Davasever Başbakan
    Perihan Mağden
    21/02/2008 (11813 kişi okudu)
    Salı günü öğrendiğim kadarıyla CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a 30.000 YTL'lik, bana ise (geçen perşembe çıkan 'Başbakan peki işini seviyor mu?' yazım nedeniyle) 10.000 YTL'lik tazminat davası açmışsınız.
    Birkaç gün önce, kapağına koyduğu eleştirel (size göre hakaretâmiz olsa gerek) fotomontajlanmış suretiniz nedeniyle Leman Dergisi'ne açtığınız 20.000 YTL'lik davayı da 'hesaba' katarsak, önümüzdeki günlerde mahkemelerimizi dava açma iptilanızla meşgul etmeye devam edeceksiniz. Tebrik ederim!
    Asla benim yazılarımı takip ettiğinizi, hatta açık söyleyeyim, bir kez dahi okumuş olduğunuzu tahmin etmiyordum. Perşembe günkü yazımı tantanaşmanlarınız önünüze koymuş olsa gerek.
    İş bu yazım nazarı dikkatinizi celp edebilecek mi, hatta müptelalığınızı göz önüne alırsak, yeni bir tazminat davasına vesile olabilecek mi (yazının henüz başında olduğum için de), bilemiyorum.
    Ama 'İyilik yap, denize at. Habil anlamazsa Kâbil anlar' lafını, işimde nerdeyse mottom yapmış biri olarak, bu satırları Kâbil'e (hiç değilse) yazmaktan imtina edemiyorum.
    Yıllar yıllar önce okuduğunuz 1 ŞİİR YÜZÜNDEN hapis cezanız kesinleştiğinde, yazı günüm olmadığı halde, Adalet mercilerimize yönelik zehir zemberek bir yazı kaleme alarak, panterler gibi sizi savunmuştum. Radikal'de.
    Bir kişinin (bırakınız: siyasetçinin) bana tahammülfersa gelen vurgularla da olsa, şiir okudu diye, hapse gönderilmesi, geçiniz fikir hürriyetini/ifade özgürlüğünü, demokratik bir ülkenin DE'siyle DAHİ bağdaşmıyordu. (Biz zira hep DE'sinde kaldık demokrasinin.)
    Sizi, daha sonra kurduğunuz partinizi, yıllarca ve yıllarca çeşitli has nedenler, inançlarla cansiperane savundum. Bütün bunları bir AHDE VEFA çağrısı olarak yazmıyorum. Vefayı; ancak eşitlerimden, sevdiklerimden ve fikirdaşlarımdan beklerim. Zira.
    Bütün bunları kat ettiğimiz, ya da sizin ısrarla kat edemediğiniz yolların altını çizebilmek adına, yazıyorum.
    Zira, sanki okuduğu şiir yüzünden (yani âlenen bir düşünce 'suçu' yüzünden) dört ay hapis yatan siz değildiniz! Değilsiniz! Düşünce 'suç' değildir, hiçbir zaman olamaz da.
    Ama siz düşüncenin suç olmaktan çıkarılması için; 301'inden 318'ine, 277'den 288'e kadar hiçbir maddenin, bırakın kaldırılmasını, değişmesi için bile mücadele vermediniz.
    Bırakın mücadele vermeyi, partidaşlarınızla bir zahmet parmak dahi kaldırmadınız.
    Son zamanlarda gizli (ya da apaçık) ortağınız yapıp, ani ve natürel gelişmelerle bir numaralı rakibiniz 'konumuna' asansörlediğiniz MHP'nin tabanına dahi illa billa şirin görünebilmek kaygıları adına ve daha pek çok çıkar, hesap, kitap yüzünden sizin çoğunluk olduğunuz bir Meclis'te, engebesiz arazi olmayı, becerebildiniz.
    Belki de ve muhtemelen, TERCİHİNİZ bu yöndeydi. Baksanıza, bizzat siz, hapiste yatarak ne biçim konumlara yükselmiş, art arda kaç seçimden zafer kare küple çıkmış, Mazlum'dan Zalim'e nasıl şiddetli ve süratli bir geçiş becermiştiniz. Bu ne şiddet, ne sürat! ti.
    Bizler, düşünce özgürlüğünü alabildiğine kısıtlayan, kısan hatta kapatan maddelerden yargılananlar da, NE VAR YANİ, hapse düşüp yatabilirdik. Sizin kadar ultra fayda sağlayamasak da, hedef haline getirilip de Dink gibi öldürülme talihsizliğine maruz kalmaz isek; e, bizler de böyle mazlumlaşabilirdik.
    Sizin ve partinizin Mazlum'dan Zalim'e, Yoksun'dan İhale Arsızı'na geçişini izleye izleye, belki bizler de (kutsal kitapsız ve fakat haddinden fazla normal kitaplı) zibidiler/enteller danteller vs. vs. olarak gerekli materyalist 'dersleri' çıkartarak, işimize (ve yalnızca 'işimize') bakabilirdik.
    Belki düşünmeyi SUÇ olmaktan çıkartacak hiçbir madde konusunda (Avrupa Birliği'nin DE ter ter tepinmesine rağmen) hiçbir şey yapmayarak, bize böyle bir 'Nasıl Oportünist Olunur/Kasalar Nasıl Dolunur' dersi vermeyi ümid etmiştiniz. İyi niyetli bir Yol Gösteren'diniz.
    Zannetmiyorum: Siz zira, ziyadesiyle/hatırısayılır'ın ötesinde/nerdeyse klinik ölçülerde benmerkezci bir şahsiyetsiniz.
    Size su içseniz yarar. Ne içseniz yarar, yarıyor. Rastlantı
    ve gereklilik bunu getirdi; Bu Naçar Topraklar'da konjonktür feci şekilde sizden yana diye egonuz genişledikçe ilerledi, emperyalist bir ego'ya dönüştü. Korkarım, kişiliğinizin bütün topraklarını işgal etti.
    Kendinizi: Kitabi 1 Şahsiyet, yani sizin yegâne kitabınız Kuran'dan bir kahraman kadar mühim ve kutsal ve dokunulmaz görme temayülünüzün zirve yaptığına dair, tahminlerim var.
    Ben Psikoloji mezunuyum.
    Ama diyelim Karşılaştırmalı Edebiyat diye bir bölüm var. Karşılaştırmalı Psikoloji diye bir bölüm yok ve fakat neden olmasın? Diyelim ben Karşılaştırmalı Psikoloji tutkunuyum.
    Hakikaten her zaman, her şeyi karşılaştırırım. Diyelim, bana açtığınız BU manevi tazminat davası beni şöyle bir karşılaştırma yapmaya sevk etti.
    Görevlendirin elemanlarınızı, arşivlerde baktırın. Bu satırların yazarı Denktaş üstüne, Baykal üstüne, Ecevit üstüne, Demirel üstüne, Mesut Yılmaz üstüne, Bahçeli üstüne inanılmaz ağır laflar yazdı. Bana kalırsa ağır ve yoğun eleştiri, size kalırsa (izafidir böyle kavramlar zira) hakaretin daniskası sayılacak NİCE NİCE NİCE (3 kere) laflar etti.
    Bu politikacıların HİÇBİRİ ama hiçbiri beni mahkemeye vermedi. İsmail Türüt verdi, 'Ozan' Arif verdi, Genelkurmay verdi, Başsavcılık verdi,
    Alıngan Hemşireler verdi; ama HİÇBİR Türk Siyasetçisi, bu (anlaşılan) Sakıncalı Yazar'ı mahkemeye vermedi.
    Burdan NE netice mi çıkartıyorum?
    Tüm o siyasetçilerde demokrasi nosyonunun; fikir hürriyeti, düşünce özgürlüğü kavramlarının çok daha gelişmiş olduğu, Hakiki Demokrasi'ye bir gün geçecek isek, bunun pek mühim olduğu sonucunu çıkartıyorum.
    Bunun (mahkemeleme düşkünlüğünüzün yani) ister 'sembolik', ister 'âleni' müthiş bir ehemmiyeti olduğu, kanaatini taşıyorum.
    Bir de jest olarak: düşük bir ihtimal ama, tazminat davanızı kazanırsanız, meblağı size bizzat kendi cebimden ödemeye karar vermiş bulunuyorum. İstisnai bir şekilde ben ödeyeceğim, patronum değil; Kİ siz kazandığınız (kazanabilirseniz) tazminatın kuruş kuruş benim cebimden çıktığını düşünerek çok daha fazla keyiflenin. Ziyadesiyle zaferlenin.
    Ayrıca bizzat benim cebimden çıkan bu para, (gizli ajandam da bu işte) sizin her ay bastırıp bastırıp bir türlü dağıtamadığınız 'Hakiki Özzzz Demokrat' adlı feci boşhayali derginize, KAPAK OLUR.
    Fena mı olmuş olur?
    Saygın Başbakan?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

21 Şubat 2008 Cüneyt ÜLSEVER

culsever@hurriyet.com.tr

AKP ve liberaller

ORTAYA bir söylenti atıldı, epey de popüler oldu. Söylenti, "liberallerin AKP’den desteğini kestiğini" iddia ediyor. Bence bu söylenti, tüm söylentiler gibi kaba bir genelleme yapıyor ki, dikkati çeksin.

Dikkati çekme konusunda da oldukça başarılı. Son dönemde gerek içeriden, gerekse yurtdışından en fazla aldığım soru bu:

"Liberaller, AKP’den koptular mı?"

Şahsım adıma söyleyeyim, ben liberaller ile AKP’nin yollarının ayrıldığını 2005’in başlarında ilan etmiştim. 2002 öncesi AKP liderleri, 28 Şubat’tan büyük dersler aldıklarını söyleyerek Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını iddia etmişlerdi. Seçimleri kazandıktan sonra da AB üyeliği için ciddi mücadele vermeye başlamışlardı.

Ancak, AB’den müzakere tarihi aldıktan sonra AKP hem içeride, hem dışarıda siyasal meşruiyet kazandığına inandı ve iç müşteriye döndü. Kısa sürede de ortaya çıktı ki gömleği çıkardığını kim iddia ederse etsin, tabana Milli Görüş egemendir ve taşra teşkilatları ile belediyeleri Milli Görüş idare etmektedir.

O zaman açıkça anlaşıldı ki, AKP, kısa sürede gösterdiği başarıyı "yoktan var olarak" değil, Türkiye’nin en güçlü taban örgütü Milli Görüş’e dayanarak sağlamıştır.

* * *

Kök, toprağın altına gizlenir. Milli Görüş de 28 Şubat’ta "durumdan vazife çıkarmış" ve belirli bir süre başını topraktan çıkarmamaya karar vermişti.

Ama Milli Görüş bunca yıl yatırım yaptığı, bunca yıl kahrını çektiği iktidarı da paylaşmak istiyordu. Talebi de; kendi tabanına sosyal/ortak alanda daha fazla "özgürlük" sağlayacak muhafazakárlaştırma projesini adım adım hayata geçirmekti.

Ancak, "özgürlük" kelimesi üzerinde durmak lazım. Hayatiyetini İslam dini ile bulan ve katı bir ideoloji takip eden Milli Görüş’te "başkaları için doğrunun ne olduğunu" bilme iddiasıyla kendi görüşünü başkalarına dayatma arzusu da vardır. O halde "sosyal alanda özgürlük anlayışı"ndan kasıt, sadece kendi vazettiği yaşam tarzına müsaade edilmesi, hatta o yaşam tarzının genel kabul görmesidir.

Böyle bir katı ideolojik anlayışın özgürlükçü olması ise katiyen mümkün değildir!

Türkiye
    4 yıldır bu gerçekle yaşamaktadır!

* * *Bir günah olan zinayı dünyevi bir ceza ile mahkûm etme anlayışı, tüm bilimsel raporlara rağmen sonunda büyük bir kazayla biten hızlı tren inadı 3-4 yıl evvel yaşanmadı mı?

Hrant Dink’in cenazesine neden Erdoğan ve Gül’ün katılmadığı bugüne dek sorgulandı mı?

Geçen yıllarda 301’i kaldırmak için ne gibi manialar vardı?

AİHM’nin türban kararına Başbakan, "Bu işe ulema karışır!" derken liberal tepkiler neredeydi?

4 yıl Alevileri fark etmeyen Başbakan, nihayet bazı Alevi temsilcileriyle yemek yedi. Ama, sonra ne dedi? "Aleviler benden bir talepte bulunmadılar." Israrla Alevileri dışlayan bir anlayışın liberalliğinden şüphe eden kaç yazı kaleme aldı liberaller?

AKP’nin Kürt politikası nedir, kimler tarafından yürütülür, politikanın özü ümmet potasında erimek midir? AKP’ye yakın duran liberaller bugüne dek bu politikayı sorguladılar mı?

2 yıldır AB üyeliği için kılını kıpırdatmayan AKP’ye hangi liberaller tepki verdiler?

* * *

Ben, AKP karşında suspus olan liberal dostlarımı zaten son 3-4 yıldır anlamakta zorluk çekiyordum. Neyse ki aralarından bazıları nihayet durumun farkına vardılar. Bazıları ise iktidarla ara bozmanın olası zararlarını hálá hesap ediyorlar.

Dilerim, onlar da bir gün hesap yapmaktan vazgeçerler!

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bizim ulusalcılar son zamanlarda liberal yazarlara rağbet etmeye başladılar galiba..

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şimdi “Seyyar kıbleli ve omurgasız” oldular...

Adamlar gayet açık ve net bir şekilde bu adamları nasıl gördüklerini söylüyorlardı, onlar işi anlamazlığa getirip, milleti uyutuyorlar...

Hasan Karakaya Vakit Gazetesi’nde, şimdi dümen kıran liberalleri nasıl gördüklerini gayet açık seçik yazıyor...

Ne diyor;

“Aydınların (liberaller), hükümetten desteklerini ’çektikleri veya çekecek olmaları’nın bence hiçbir kıymet-i harbiyesi yok!..

Çünkü aydın denilenlerin sayısını toplasanız, çarpsanız, çıkarsanız, veya bölseniz yani dört işlemin her bi şeyini yapsanız, yine de yüzde 1 etmez...”

Adam bunlar için böyle söylüyor, onlar hala konuşuyorlar;

“AKP’ye oy atmıştık... Pişman olabiliriz...”

Kardeşim, senin “oy”un artık adamın umrunda değil, seni adamdan saymıyor, toplasan çarpsan bölsen çıkarsan hepsi yüzde 1 diyor...

Bunlar hala konuşuyor;

“Valla AKP’ye vermiştim... Ama pişman olabilirim...”

Yani daha pişman da değil...

Uyarıyor aklı sıra dinci cenahı:

“Bak pişman olabilirim ha...”

Sanıyor ki, karşısındaki “ah kurban olam kardeş, ben ettim sen etme” diyecek...

O da aynen cevap veriyor:

“Ne yani Tayyip Erdoğan ’başörtüsü zulmü’nün sona erdirilmesini isteyen ’yüzde 70-75 çoğunluğun’ sesine kulak vermeyecek de toplumun ’yüzde 1’i bile etmeyen’ aydın geçinen insanına mı kulak kabartacak?..

Kaldı ki bu ’aydın geçinenlerin’ sağı solu belli olmaz...

’Namaz’la ’niyaz’la hiç ilgileri yoktur, tabiri caizse seyyar kıblelidirler!..

Kim güçlüyse ona yönelirler onun önünde ’secde’ye kapanırlar...”

Adam açık açık bunları seyyar kıbleli ilan etmiş, gücü nerede görürlerse orada secdeye kapandıklarını yazmış, arkadaş buyuruyor;

“AKP’ye oy atmıştım... Pişman olabilirim!..”

Dikkat edin...

Pişmanım diyecek kadar bile yürek yok, hala tek göz orada, güce bakmakta ve tapmakta...

Hala konuşuyor umutlu umutlu;

“AKP’ye oy verdim... Pişman olabilirim...”

Vah vah vah...

Tüh tüh tüh...

Allah insanı bir kere kişilik kırılmasından ve de karakter zaafından muzdarip yaratmasın...

Kişilik bir kırıldı mı top gibi yuvarlana yuvarlana gidiveriyor mazallah.

Pişman olmakla olmamak arasında kalan, kararsız liberal arkadaşlar;

Adam size diyor ki;

“Aydın geçinenlerin ve seçkincilerin ipiyle kuyuya inilmez.

Onlar pek omurgalı değillerdir.

Bu yüzden de bunlara güven olmaz...

Çünkü bunlar için tek önemli olan kendi fikirleridir, kendi yaşam tarzlarıdır...

Elitlerle uzlaşmaya çalışmak deveye hendek atlatmaktan zordur; boşa kürek sallamak ve Tayyip Bey’in deyişiyle enerjiyi toprağa gömmektir...

Bunlarla uzlaşma olmaz...

UZLAŞAN MUZLAŞIR...”

AIdın mı cevabını şimdi?..

Hoşuna gitti mi verdiğiniz oylar, attığınız destekler...

Hoş bir nostalji gecesi yapalım mı sizlerle şimdi?..

Hani seçimler oluyor...

Sonuçlar çıkıyor...

AKP zaferden zafere koşuyor...

Sizler de televizyonlarda sırıtmaktasınız...

Geçmişe öfke kusmaktasınız...

Ne güzel yaptım da “Damgayı AKP’ye bastım” diye alttan alta eski intikamlarınıza masa altından kol çıkartmaktasınız!..

“Oh ne güzel geçirdik” diye zil takıp oynamaktasınız...

O zamanlar henüz yukarılardan fırça yemediğiniz günlerdir...

Henüz o cenah tarafından “seyyar kıbleli” ve “omurgasız” olarak “deşifre” edilmediğiniz tarihlerdir...

Bu saatten sonra sizin cenaze namazınızı o cenahta kıldılar, artık bir Fatiha bile okumazlar size.

Seçim gecesi masanın altından Türkiye’nin cumhuriyetçilerine çıkarttığınız o kolları şimdi nereye koyacağınızı bilemiyorum...

Gelin babanızın güçlü kollarına sizi sarsın, sarmalasın diyeceğim ama...

Omurga da yok ki, lastik gibisiniz mübarek...

Çok isterdim ama yardımcı olamayacağım...

Üzgünüm Leyla...

Reha Muhtar

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Aydın...

"MİLLET Meclisi’ne bayılıyorum... Çünkü insanların siyaset konuşmadığı tek yer orası" demiş Albert Einstein.

*

Şık laf di mi?

*

Ama size kötü bir haberim var...

Einstein’ın böyle bir lafı yok!

Ben uydurdum.

*

Eminim, uydurduğumu söylemeseydim, inanan olurdu... Hatta bu lafı not edip, başkalarına satmaya kalkanlar çıkardı. Çünkü, adamın biri, imzasıyla, fotoğrafıyla köşe yazıyorsa, televizyonda ahkám kesiyorsa, üstüne, ettiği lafları ünlü kişilerin isimlerini ilave ederek süslüyorsa, gazeteci sanıyorsunuz, doğru kabul ediyorsunuz.

*

"Liberal demokratım, aydınım, özgürlükçüyüm"
    diyenlerin, gözümüzün içine baka baka yaptığı, işte buydu.

*

Bile bile yalan yazdılar.

Süsleyerek...

"Papağan efekti" yarattılar.

Bunları okuyan, inandı.

İnanmakla kalmadı...

Başkalarına anlattı.

*

Sadece "tetikçilik" yapsalardı...

Razıydık.

"Haysiyet cellatlığı" yaptılar.

Hem fikir özgürlüğünden dem vurdular, hem de fikrini söyleyenlerin kafasına kafasına... Gık diyene, "faşist" dediler, "darbeci" dediler. Karaladılar. Atatürk’e sığındık, "köhne" diye aşağıladılar, "Kemalizm tortusu" dediler. Bayrak taşıdık, alay ettiler. Milletin malını satmayın dedik, "ırkçı" dediler, "çağdışı" dediler. Oruç tutmazlar, iftar açtılar. Elçilik kokteyllerinde fink attılar, "Anadolu insanını savunuyoruz" dediler.

Görüyoruz...

Taş atmasınlar diye çocuklarımıza "muz" dağıtıyor polis... "Kalkındık" dediler, "zenginleştik" dediler, "AB’ye girdik" dediler, canım memleketi "muz cumhuriyeti"ne çevirdiler.

*

Ve haliyle...

Son kullanma tarihleri doldu.

Káğıt mendil gibi, kullanıp, buruşturup, attılar bir kenara.

*

Onlar artık "özde" değil...

"Sözde" liboş.

*

Ha unutmadan...

"Boş çuval dik duramaz!"

Benjamin Franklin söylemiş.

Yılmaz ÖZDİL / Hürriyet

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bizim ulusalcılar son zamanlarda liberal yazarlara rağbet etmeye başladılar galiba..
    "Rağbet" sözcüğü yerine "ibret" daha uygun olacak sanırım. Cümlenizi şöyle düzeltelim

"Bizim ulusalcılar liberal yazarlardan "ibret" alınması gerektiğini her zaman söylemişlerdir."

Bknz. Perihan Mağden yazısı
    panterler gibi sizi savunmuştum.:o
    :o

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kimileri var ki panterleri de geçti, şimdi çakallara yem oluyorlar.

Etme bulma dünyası demişler, yazık;

Bir kısmı Başbakanın uçağına binemeyecekler,
    Cumhurbaşkanlığı Köşkünde içip kusamayacaklar,
    FhmKoru'nun koruluğunda demokrat da olamayacaklar,
    A babası bayram olanların liberalliğine de yaslanamayacaklar...

EEeeeeee, ne olacaklar?

ATIK
    (Tanımına AB mevzuatından bakarsınız artık)

İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Panik yoookkkk, yola devam...

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bihaber rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Panik yoookkkk, yola devam...
    İyi güzel de nasıl devam edecekler?...Takke düştü kel göründü...

Libérte(özgürlük)yi ''bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinlere'' dönüştüren kapitalizmin;Türkiye'nin liberal entlektüellerinin gözlerini nasıl bağladığını ve onları AKP iktidarının yandaşı haline getirdiğini hep birlikte görüyoruz...

Liberal düşüncenin sınıfsal temellerini göz ardı ederek,onu sadece her düşüncenin ve eylemin özgürlüğü anlamında, AB yardakçılığına soyunarak ulusumuza empoze eden Türkiyeli liberal enteller, bilgi kirliliği yaratarak toplumumuzun fikri kargaşaya sürüklenmesinde de baş rolü oynamışlardır...

Metin Münir'in deyişiyle...Bizim liberal entelektüellerimiz;

Liberal değillerdir...Entelektüel değillerdir...

Ve ekonomiden anlamazlar....

Bu nedenle de...Siyasal Dinciliğin,ekonominin rant kaynaklarını ele geçirmek için bir maske olarak kullanıldığını kavrayamazlar...

Örneğin;İran'ın en büyük şirketler grubunun Devrim Muhafızlarının elinde olduğunu bilmezler...

Sömürünün ve Laik Cumhuriyet kazanımlarının üstünü örtmek için, AKP nin kullandığı türbana, özgürlük örtüsü desinler diye angajmanları yapılan liberallerimiz, şimdi usul usul yan çizmeye başladılar...

% 47 den sonra onlara ihtiyaç kalmamıştı çünkü...

AKP tarfından limon posasına dönüştürülen liberal entellerimizin, bundan böyle ne tarafa savrulup,hangi güçlere yaranmak isteyeceğini bilemiyorum...

Ama ne olur sakın Laik Cumhuriyetçilerin...Atatürkçülerin arasına gelmesinler...

Başka hizmet alanları bulsunlar kendilerine...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

liberalizm destekçileri

Forum