+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: MK Evlilik Birliğine Yararları

MK Evlilik Birliğine Yararları Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question MK Evlilik Birliğine Yararları

MERHABA

Hukuki net sitesini 1 senedir takip ediyorum boşanma davamdan dolayı sorular verılen cevaplar aydınlatıcı bilgiler gerçekten şahsım olarak avukatsız girmemim nedeni ile yararını gördüm.

Asıl merak ettiğim evlilik birliği mukaddes olması gerekirken neden eşler yıllar önce birbirlerine yapmış oldukları gurur kırıcı(kavga,küfür,darp,aynı çatı altında yasadıkları,günümüzün psikolojik sorunları,gelin kaynana/damat çekişmelerini vs) bosanmaya karar verdiklerinde ortaya atmaları tamamen MK kanunun bayanları koruma altına alması gerçekten güzel.

Ama neden bunca yıl aynı yatagı paylaştıktan sonra yok benım eşim şunu bunu yaptı benı dövdü sonra mesaj attı bır daha vurmayacagım özür dilemesi gibilerinde yazılı seyleri yıllar boyunca saklamaları,yada çocuk sahibi olmaları, ailemden sakladım demeleri, boşanma karar aldıklarından 1/3/5 yıl gerıye gıderek unutulmayan yüz tutan şeyleri gün yüzüne çıkartmaları(çünkü hayata tekrar eş olarak akmaya başlıyoruz)kullanmak gereksinimi duymaya başlamalar acaba her iki taraftan birini maddi anlamda güç kazanması sebebi olabılırmi yada başka seyler mademki bu kadar çile çektirdi eşlerden biri MK kanunumu bekledınız yada karsı tarafın ev,araba iş sahibi olması beklendi???

Benım anlamadıgım neden boşanma dilekçeleri hep aynı format ve bayanları koruyucu tarzda yazılması davalı'yı vahşi bir insan gibi göstermeleri(korku,ölüm,psikolojik sorun vs bunlar gibi bir kaç dilekçe okudum benımkıde dahıl) davalı tarafın hiç psikolojisi düsünülmeden yazılması hakim tarafından bu tarz sorular ile muhatap olunması kimin kişilik haklarını saldırı oluyor diye düsünmeden yazılması tarafımca sakıncalı sizce???

Örnek: alkol,kahve,kumar,gece hayatı,zevk verici seyler,yani aile birlikteliğini bozacak bir hareketi olmayan bırısı dilekçede bunların yazılmasından sonra zaten psıkolojık olarak madde bagımlısı oluyor eşini kendine düşman görmeye başlıyor !!!

Gelelim şahit durumuna mahkemeye şahit olarak çagrılan insanlar yada şahit isteyenlere bir sorum olacak gelen şahitler ile evlendiğiniz günden beri aynı çatı altındamı yaşadı(biz şahit çagırmadık) neden şahit anlaşmalı bosanmak varken

yazdıklarımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

Hukuki NET Güncel Haber

MK Evlilik Birliğine Yararları konulu yargıtay kararı ara
    MK Evlilik Birliğine Yararları konulu hukuk haber
    Konu beytrap tarafından (14-02-2008 Saat 17:02:52 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    146
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: MK Evlilik Birliğine Yararlari

Merhaba arkadaşım şimdi ben sana bunların cevabını tek tek vereyim ben 28 yaşında bir bayanım ve eşimi çok severek hatta ailemin karşı gelmesine ragmen eşime kaçarak evlendim, 6 aylık evliyim ve 3 aydırda eşimden ayrıyım, diyorsunuzki neden aynı yastığa baş koydugunuz eşinizin hakeretlerini, dayağını, vs vs işte telefon mesajlarını saklarsınız, işte sorunun cevabı iyikide saklamışımki şimdi açtıgım boşanma davasında bana yararı olucak, eşimle çıkarken bir küfürünü, bir şiddetini, yada asabiyetini, bu denli görmemiştim, ben bayan olarak çalışıp eve baktım eşim işten ayrıldı, ben hem eve baktım hem dayak yedim hem hakaret işittim hem ahlaksız davranışlara magruz kaldım, şimdi arkadaşım kimse boşanmak içni evlenmez ne hayaller ve ne umutlar ile evlenir, ben boşanmak içinde evlenmedim ama büyük sözü dinlemek gerekirmiş ailenin onayı olmayan tüm evlilikler ayrılıkla sonuçlanıyor bende oldugu gibi, şuan da eşime dava açtım eşime dava dilekçem eline ulaştıgı an bana ve aileme küfürler, hakaretler, iftiralar atarak savcılıga yalan beyanlar verdi, şimd size soruyorum böyle bir insanla hayatımın geri kalan kısmını neden beni döven söven hakaret eden saygısız ve sorumsuz bir insan ile devam ediyim, bakın seven insan insan gibi ayrılır, eşimi çok sevdim ama şimdi nefret ediyorum nedenmi seven insan eşine bunları yapmaz, evliliğimin daha ilk günlerinde bana kan kusturan bir insan daha ileride kimbilir neler yapar bana zararın neresinden dönülürse ordan kardır misali boşanma kararı aldım ve elimde tüm delillerim var beni dövdügüne dair mesajları özür mesajları, ayrıca şahitlerim, ayrıca eşimin anası babası tabi bana şahitlik yaparlarsa isimlerini yazdırıcam şahit olarak kayınvalidemi kayınpederimin gelmez iseler onları polis zoruyla gelicekler mecburen şahitlik yapmak için, insan iseler bende onların bir evladı olarak allah korkusuda varsa tabi içlerinde, oğlunun bana yaptıklarını onlar yakından biliyorlar ve gördüler, orda anlatacaklar tabi insansalar ve dogrudan yanalar sa. Bu anlattıklarım umarım sizin öğrenmek istediklerinizin cevabıdır, bayanların daha haklı olduklarının bir kanıtıdır. Çünkü bayanlar erkeklerin hep bir adım arkasındadır ne kadarda güçlü olursa olsunlar erkekle bir değiller, eşim beni dövdügünde on karşı gelemiyordum nedenmi gücüm yok bayanın gücü erkek gibi olamaz, söz dahi söyliyemiyordumki korkuyordum beni öldürür diye, ve kimseye de anlatmıyordum çünkü kendim ettim kendim buldum ailem bana yakışmadıgını söylediği halde evlendim hata bende.
    Konu garip8688 tarafından (14-02-2008 Saat 19:18:52 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: MK Evlilik Birliğine Yararlari

Alıntı garip8688 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu anlattıklarım umarım sizin öğrenmek istediklerinizin cevabıdır, bayanların daha haklı olduklarının bir kanıtıdır.
    Sayın garip8688,
    Burada anlattıklarınız "genel olarak" bayanların daha haklı olduklarının bir kanıtı değildir. Her olayı birbirinden bağımsız değerlendirmek gerekir.

Kadınlara haksızlık yapan, kötü davranan erkekler olduğu gibi, kanunlarla onlara verilen hakları suistimal ederek bu işi çıkar kavgasına ve karşısındakini süründürmek isteyen kadınlar da vardır.

Bir savaşta kazanan olmaz, iki taraf da yara alır. Ancak bu gibi durumlarda maalesef intikam duyguları mantığa üstün geliyor.

Sayın beytrap,
    Neden anlaşmalı boşanma varken böyle çirkin olaylar yaşanıyor, diye soruyorsunuz. Cevap: anlaşamadığınız için. Ya siz eşinize makul bir nafaka/tazminat miktarını kabul etmediniz, ya da o aç gözlü davranıp daha fazlasını istiyor. Hangisi olduğunu takdir edecek olan biz değil, sayın hakim.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: MK Evlilik Birliğine Yararları

sayın garip

İnsanlar evlenmeden önce bayagı bir süre flört ediyor.Bu süre zarfında hiç mi eşler birbirlerinin arkadaş ve aile çevresine girilmiyor hiç mi davranışlarına dikkat edilmiyor?
    Benim yazımın amacı kimseyi hedef almak değildi...Sadece yaşamış olduğumuz sorunlardan bunalmamın getirdiği bir deşarj yöntemiydi.
    Bakın ben 5 aydır boşanmaya çalışan 10 yıllık evli bir erkeğim ve eşim maalesef ki boşanma sürecini maddi çıkar savaşına döndürdü.Olmayanları oldu yapılanları yapılmadı göstererek daha ne kadar kazanç sağlarım demeye başladı.Ben de sizin gibi düşünüyorum tabi ki kimse boşanmak için evlenmiyor ancak başka yol kalmadıysa tabi ki boşanmak en doğru yol severek evlendiğin gibi saygıyı koruyarak boşanmak gerekiyor.Ama maalesef ki neredeyse her boşanma tarafların bir daha birbirlerinin yüzlerine bakmalarını engelleyecek şekilde bitiyor.Bu durum genelde bayanların MK'u suistimal ederek olayı maddi çıkara döndürmeye çalışmasından kaynaklanıyor. Tabi ki yaşanan kötü zamanların diyetini karşı tarafa ödetmek lazım ama bu kanını kurutmayı da gerektirmiyor.Kaldı ki her insan biraz düşünmeli bu duruma gelinmesinde acaba benim hiç mi payım yoktu diye. Varsayalım ki hatasızdık o zaman da zamanında gözümüzü kör eden aşkımızdan dolayı kendimizi suçlamalıyız.Hepimiz yaşıyoruz ki boşanmak hiç de evlenmek kadar kolay olmuyor.Adına aile dendiği için çiftlerin ızdırap dolu birlikteliği sürdürmesi bekleniyor. O yüzden yapılan hareketlerde her iki tarafın da biraz da karşı tarafı düşünmesi gerekli en azından yaşanmış olan güzel günler hatrına.En azından kişilerin kendi geçmişlerine duymaları gereken saygı adına...

Unutmayalım ki öğüt veren zamanı gelince ekmek vermiyor...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın sdt

Çok haklısınız hakikaten iki taraf da yara alıyor ama kişide para hırsı varsa aldığı yaraların farkına varmıyor sadece karşısındakini yaraladığını zannediyor çünkü hedefe odaklanıyor...
    Valla ben elimden gelen herşeyi yaptım ama eşim mi aç gözlü ben mi nafaka ve tazminat konusunda cimri davranıyorum anlamadım gitti...

İletiler
    146
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tabiki eşler flört ederek konuşarak anlaşıp evleniyorlar ben öyla yaptım flört ettim sevdim, ailem karşı gelmesine ragmen ikna edip evlendik, tabiki ailesini eşini dostunu tanıdım, ailesi eşi dostu çok iyi iinsanlar, ailesi iyi dostları iyi insanlar ama kendisi işte ailede bir tane çıkmış, kimse evlenirken eşi dostu bu adam kötüdür demez beyefendi sizde biliyorsunuzdur bunları, biliyormusunuz, eşimin babası bana şahitlik edicek düşünün artık ne demek istediğimi, eşimi tüm ailesi ve çevresi dışlamış durumda bundan haberim yoktu, şimdi oldu, eşimin ailesi benden yana iyikide bıraktın oğlumu sana çok çektirirdi bu baş belası yine bizim başımıza kaldı, sen 3 gün ağlarsın 5 gün ağlarsın ama biz ömür boyu bu oğlanın kahrını çekicez dediler, ailesi ve akrabaları beni arıyarak bana destek verdiler inşallah bu desteği mahkemede de verirler, şimdi beni alana kadar ailesi destek çıkmış kendisine, eşim zamanında babasına bıçak çekmiş ve bunları daha yeni öğreniyorum, eşim benim evde beni dövdüğünde başıma kuru sıkı silah bile dayadı artık psikoloijm bozuldu bu yüzden korkuyorum herşeyden dışarı çıkamıyorum bunları yaşayan bilir, insanşar hiç bir zaman anlaşarak boşanamazlar zaten anlaşsalardı boşanma gerçekleşmezdi, ve eşim o kadar inan sevdiğim insana şuan ağzıma gelen herşeyi sarfetmek istiyorum ama etmiyorum şimdi size anlatamayacagım öyle şeyler varki öyle şeyler yaşadınmki, siz bile bir erkek olarak beni haklı bulucak ve her istediğinizi yapın bence diyeceksiniz, sizin kardeşiniz vardır yada akrabanız yiyeniz her ne ise onların başına benim yaşadıklarım gelse inanın siz katil olurdunuz
    Konu garip8688 tarafından (15-02-2008 Saat 15:37:35 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

SAYIN GARİP

Benim yasadıklarımı baz alıyorum yazdıklarınıza istinaden eşimin ailesi dava acılmadan önce benı muhtesem savundu sonrası ne oldu bılıyormusun ailesi döndü eşime avukat parası verdi sizinle tek farkımız benım 1 evladım var ve genc bır ınsanım.
    yani rüzgar döndü bakın benım söylemek istediğim size uzaktan baktıgınız zaman köpekler 5 ayaklı görünür. yani uzaktan gördügünüz her kuyrugu ayak sanmayın ltf
    benım eşime ve ailesine yaptıgımı kendi öz erkek evlatları yapmadı simdi öz evlatları kıymetli oldu.
    yada polaroıd resminiz 4/1 bılmeyen kişiler hepsini biliyor gibi konusmaya baslıyor.
    hayatta gerçek olan tek sey yalandır
    yapacaklarınız yada yapmak istedikleriniz kanaatimce sizde kalsın !!!!

Nerede
    istanbul
    İletiler
    159
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın garip

küçük cocuklara canavar nerede diye sordugumuzda yatagın altındadır dıyorlar
    peki yatak küçükse canavar nerede o zaman.
    cevabı ne bılıyormusun: oradan uzaklaşmak

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: