+ Konuyu Yanıtla
2 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 43 ileti bulundu.

Konu: IP Kopyalamak

IP Kopyalamak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: IP kopyalamak

tekrar merhabalar,

Sorunuma ilgi gösterip cevapladığınız için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. İddianameyi okuduğumda daha önce de belirttiğim gibi şirketimin yazdığı yazı benim bilgisayarımın tespit edildiğini gösterir nitelikte olmadığı halde sanki öyleymiş gibi belirtilildiğini farketmiştim.Hem bunu, hemde suçun işlendiği tarihlerde bilgisayar ve internet bağlantısı olmadığını belirterek dava gününü beklemeden delillere itiraz edebilir miyim?

Birde internette yaptığım ufak bir araştırma sonucunda hukukta "ara muhakeme evresi" adında bir tanıma rastladım. Sanırım bu evre iddianemenin kabulu yada reddi ile sonlanıyormuş. Yani hakkımdaki iddianemenin, delillere itiraz etmem sonucunda reddini sağlamam mümkün olur mu?

Not:Şuan henüz bir avukat tayin etmediğim için sizlerden yardım istemekteyim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hukuki NET Güncel Haber

IP Kopyalamak konulu yargıtay kararı ara
    IP Kopyalamak konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı byfobi rumuzlu üyeden alıntı
    İP adresi telekom tarafından modem açıldığında kişiye otomatik olarak verilir. Ve kafana göre şu numara olsun diye değiştirmen imkansızdır. Modemi terkrar resetlediğinde IP Adresin Telekom ISP leri tarafından tekrardan otomatik olarak verilir ve aynı numarayı alman imkansızdır.

Telekomda sabit ip sistemide vardır. Yani kendine özel ip numarası tahsis ettirirsen modemini kapatıp açsanda aynı numara ile işlemine devam edersin her seferinde.

Alıntı winnie78 rumuzlu üyeden alıntı
    yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden
    Bu cümle biraz tuhaf olmuş bu arada.
    İlk cümleniz kısmen doğru, taa ki aynı ip adresinin tekrar alınmasıyla ilgili olan yere kadar. Zira aynı ip adresini almak kullanıcının inisiyatifinde olan birşey değila ancak imkansız birşeyde değil, yani yapılabilir ancak buradaki konu biraz farklı.
    Böyle birşey mümkünmü gerçekten?IP kopyalanması.
    Son zamanlarda bilgisayar kursuna gidiyormuş deniliyor ancak bu işlemler Word, Excel öğreten bilgisayar kurslarında öğrenilebilecek şeyler değil, sunucu yönetimi, işletim sistemlerinin sunucu tabanlı sistemlere çevrilmesi konusunda yetkin bir bilgi sahibi olmayı gerektirir. İşin içinde proxyde olabilir.

"yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden" şeklinde bana çokta takıntı yapılacak birşey olarak değilde, tabi şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğim birşey düşündürdü sizin bunu belirtmenizden sonra, mesela şöyle olmalıydı bence : [İşlemediğimden son derece emin olduğum ancak yinede tarafıma isnad edilen suç yüzünden] şeklinde olabilirdi.

Neyse.

Madem siz kendinizden eminseniz endişe edecek birşey yok, sadece biraz baskı hissettiğinizden dolayı biraz tedirginsiniz bence, hepsi bu.

Bilgisayarın sizin bilgisayarınızın olduğu henüz tespit edilmemişse bu bir avantaj, ileride bunun üzerine düşülebilir.

Bence siz iddianame'de geçen ve isnad edilen suçtan haberdar olmaya bakın, birçok haklı olan insan sadece o sebepten ötürü hakkını arayamıyor çünkü neyle suçlandığını bile bilmiyor sadece yaşadıklarını yani işin hikaye kısmını anlatıyor. Ama bu bir hukuk savaşı sonuçta..

Alıntı winnie78 rumuzlu üyeden alıntı
    İddianameyi okuduğumda daha önce de belirttiğim gibi şirketimin yazdığı yazı benim bilgisayarımın tespit edildiğini gösterir nitelikte olmadığı halde sanki öyleymiş gibi belirtilildiğini farketmiştim.Hem bunu, hemde suçun işlendiği tarihlerde bilgisayar ve internet bağlantısı olmadığını belirterek dava gününü beklemeden delillere itiraz edebilir miyim?
    Evet, şikayetçi olabilirsiniz, tüm bireylerin böyle bir hakkı vardır.

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
    Böyle birşey mümkünmü gerçekten?IP kopyalanması.
    Bunu burada açıklamamın ne kadar doğru bilmiyorum ama evet mümkün..

Ama tabi burada bir başkasının ip adresiyle surf yapılmasından değilde daha çok başka bir ip adresinden eposta gönderebilmekten bahsediyoruz, mümkün olan budur.

Bence siz dosyayı inceleme hatta ve hatta kopyasını alma hakkınızı kullanıp iddianameyi okuyun ve neyle suçlandığınız öğrenmeye bakın derim.

Alıntı byfobi rumuzlu üyeden alıntı
    ipnin dolu olup olmadığını nasıl tespit edeceksiniz bunuda bir araştırın.
    Biliyorsunuzdur ama yine de hatırlatayım istedim, insanları yanıltabilecek bilgileri hukuksal anlamda suçtan önce yani işi daha savcılığa getirmeden önceki aşamada vicdani bir sorumluluk yok mu, o yüzden ip adresinin dolu olup olmaması ne demektir ?

Önce eğer konumuz dsl gibi internet bağlantısıysa onların kimlik doğrulamayı nasıl yaptığını ve bunun yanında ip atama işlemini nasıl yaptını bilmek gerekir.

[QUOTE="byfobi"]
    Hayır mümkün değildir.

Selçuk Üniversitesi Bilg. Donanım Mezunuyum.

Aynı zamanda Cisco Network eğitimi aldım eğer içinizi rahatlatacaksa böle bir kimlik ekleyim dedim.
    [QUOTE]

Bunun Cisco ile alakasını anlayamadım ama neyse. Hem de bu gibi konularda Bilgisayar Donanım mezuniyeti yeterli değil.

Kimseye kimlik vermek mantıklı değil zira üye olurken hukuksal olayların kimlerle paylaşabileceğinin gizliliği vardır.

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sizin anlattıklarınızdan şöyle olmuş olabilir:
    -Şirketinize gelinip oradan mail atılmıştır,
    -Büyük ihtmaille çalıştığınız şirketin sabit ipsi vardır, bu ip'yi savcılağa başvururken onlar vermiş olabilir veya delil olarak sundukları emailde bu ipnin yer almasını sağlamış olabilirler.

Netice konu hakim önüne geldiğinde sizin ile karşı taraf arasındaki ilişkiyi teyit etmek için size, davacıyı tanıyıp tanımadığınızı tanıyorsanız nasıl tanıdığınızı, bu şekilde bir yazı yazmak için gerekçenizin olup olmadığını soracaktır. Bu konuda şüphesi kalmazsa bu yazının sizin tarafınızdan yazıldığını desteklemek için delil gerekliliği çok da kalmayabilir.

Konuyu sürümcemede bırakın, ispat etmesi gereken onlar...
    Konu mahkemeye intikal ederse mutlaka bilişim hukukunu bilen bir avukat ile duruşmaya katılın, konuyu bilen her meslektaş önce bu delili çürütecektir.
    Sizin öne sürdüğünüz "aslında bu yazıyı onlar yazdı" şeklindeki bir savunmanın ispatı ise şu durumunuzdan daha zordur. O yüzden pek bu konuya girmemek lazım.
    saygılarımla

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

selamlar
    benim belirtmek istediğim bir nokta var IP kopyalama olayı olmayabilir ama özellikle Wireless yani kablosuz bağlantı ile internere bağlanan müşterilerin hatlarına girerek internete bağlanmanızı sağlayan casus yazılımlar var.Bu durumda adres sizi gösterir ancak pc başkasına aittir.

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hayrettinsef 'in de dediği gibi wireless ile bağlanan biri şirketin ip numarası üzerinden böyle bir mail atabilir. Ayrıca belirttiğiniz kişi çok azimli biri ise şirketinize gelip veya tanıdığı birilerini yönlendirerek masaüstü bilgisayarlardan da bu maili atmış/attırmış olabilir. Hangi bilgisayarın bu maili attığını MAC adreslerine bakılarak bulunabilir; tabi log tutuluyor ve/veya kısa sürede silinmiyorsa.

Evinizde o dönemlerde internetin olmaması önemli değil. Çünkü adsl olmasa bile laptop bilgisayarı ile gelen biri dial-up bağlantısı üzerinden evinizden e-posta atabilir. Bu farkı da masklenmiş ip adreslerinin sonlarına dğru dsl-*** veya dialup-**** gibi uzantılardan belli olabilir. İlla evde sabit bir bilgisayarın olmasına gerek yok bu işler için.

Bir arkadaşın da dediği gibi bu işler birkaç aylık bilgisayar kursuna gitmeyle elde edilebilecek yetiler değildir. IP kopyalanması diye birşey şu an için yok.

Konunun Cisco'ya kadar varmasına gelirsek; arkadaşımız cisco eğitimi alarak bu konuda uzmanlık derecesinde yorum yapamasa bile konu hakkında yorum yapabilecek ilişkili eğitimleri cisco'dan almıştır.

Bunu sizin yapmadığınızı varsayarsak evin anahtarına sahip ya da kolaylıkla sahip olabilecek ve yedeğini kısa sürede elde edebilecek herkes yapmış olabilir. Sizin de yapabileceğinizi düşünürsek eğer siz, o kişi, eşiniz veya o kişiyle ilişkisi süren eşinizin yakınları, dostları vs. vs. vs. bunu yapmış olabilir... Dünyada olmayan şey yok. Sonuçta bunu biri yapmış.

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

merhabalar,

Son günlerde internete giremediğimden ötürü forumda yazılan mesajları yeni okuyabildim. İlgilenen herkese çok teşekkür ederim. Dava dosyamın bir kopyasını savcılıktan temin ettim. Tayin ettiğim avukat da araştırmasını yürütmekte. Benden şikayetçi olan kişi ile aramda herhangibir tanışıklık söz konusu değildir. Hatta kendisi ile bugüne kadar hiç karşılaşmadım. Ayrıca şirketimden giden mailler konusunda bende sizler gibi hemfikir. Bende o maillerin bir şekilde benim şirket bilgisayarımdan gönderildiğini tahmin etmekteyim. Zira şikayetçi olan kişinin benim çalıştığım şirkette tanıdığı insanlar olduğunu öğrendim. İşim gereği gündüzleri şirketten sık sık ayrılan biri olduğum için bunun ben şirkette yokken benim bilgisayarımdan yapıldığını tahmin etmekteyim. Şirkette bulunmadığım zamanları doğrulayacak şahitlerim mevcut.

IP kopyalamak derken bir başkasının IP'sinden mail atılmasından bahsetmiştim. Ancak maalesef sizler kadar teknik bilgiye sahip değilim. Yakın zamanda bu konuda bilgi sahibi biri ile görüşüp onun da fikirlerini alacağım.

Bunun yanında gerçekten de bahsi geçen kişiyi rahatsız etmek için herhangibir sebebim bulunmamakta. Avukatım hakimin bu yönde şahitlerle de ikna edilebileceğini belirtti.
    Evimden gönderilen maillerle ilgili olarak Türk Telekom'dan almış olduğum internet hizmet sözleşmesini gösterebilirim. Ancak sizlerinde belirttiği gibi ADSL dışında bir bağlantıdan mailler gönderilmiş ise üzerime kayıtlı internet hizmet sözleşmesi ile yakın tarihlerde temin ettiğim 1.800 YTL. değerindeki bilgisayar faturamı davada kullanmayı düşünüyorum. Laptop sahibi değilim ve ancak bilgisayarımın mailler gönderildikten sonra temin edildiğini hakime belirtmeyi düşünüyorum. Umarım bu ikna edici olur. İlerde teknik olarak daha detaylı inceleme yapılma gereği duyulur mu bilmiyorum maalesef. İlgi gösteren herkese tekrar teşekkür ederim.

İletiler
    51
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı winnie78 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar,

Başıma gelen bir olay hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Erkek arkadaşımın eski eşi tarafından savcılığa şikayet edildiğimi evime gelen tebliagttan öğrendim ve ifademi vermek üzere savcılığa gittim. Suçsuz olduğumu belirtmeme rağmen hakkımda dava açıldığını öğrendim ve savcılık iddianamesi oldukça ağır ifadeler içeriyor. erkek arkadaşımın eski eşine hiç bilmediğim bir mail adresinden çok ağır hakaretler içeren 1-2 tane mail gitmiş ve o da savcılığa benim yaptığımı bildirerek ve benim ismimi vererek, hakkımda şikayette bulunmuş. yapılan araştırma neticesinde (ne tesadüf) maillerin benim çalıştığım şirketten ve evimdeki telefon hattından gönderildiği tespit edilmiş. Savcı bana emniyet ile şirketim arasındaki yazışmayı okudu. Şirketimden giden mail şirket ana server'ından çıkmış. Ancak kimin bilgisayarından olduğu tespit edilmemiş. Yani benim bilgisayarım olduğu tespit edilmemiş. Ayrıca suçun işlendiği belirtilen tarihte benim evimde ne bilgisayar ne de internet bağlantısı mevcuttu. Suç Şubat ayında işlenmiş ancak ben Haziran ayından sonra bilgisayar ve internet bağlantısına sahip oldum. Belki biraz özel olacak ancak erkek arkadaşımla evlilik hazırlığı yaparken bu olay başıma geldi ve erkek arkadaşımın ailesi bu kadının eğer biz evlenirsek ilk evlilikten olan çocuklarını bir daha göstermemek adına böyle bir komplo kurmuş olabileceğini, son 1 seneden beri bu kadının bilgisayar kursuna gittiğini, IP adresi kopyalayarak veya bu yönetmi bilen birilerinden yardım alarak böyle birşeyi yapmış olabileceğini, çok kıskanç bir kadın olduğunu belirttiler. İddianamede geçen söz konusu mailde kadın hakkında çok ağır hakaretler mevcut. Şuan yaşadığım psikolojik travmayı ve şoku tarif etmem mümkün değil. Hiç alakam olmayan ve yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden mahkemeye çıkacak olmam çok ağır geliyor. IP adresi kopyalayarak başkasının bilgisayarı üzerinden 3. kişilere mail atmak mümkün müdür? Bilgisi olan üyeler yardımcı olurlarsa çok minnettar kalacağım.
    Sizin şirketten çıkması sizin bilgisayarınızdan çıktığını göstermez ki böyle saçma şey mi olur? Sizin bu yazdıklarınız kadarıyla karşıdakinin elle tutulur bir delili olduğunu düşünmüyorum. Şöyle ki;

1-Yukarıda da dediğim gibi, Şirketinizden çıkması, sizin bilgisayarınızdan çıkmış olmasını gerektirmez. Bence öncelikle bilgisayarın tespitini isteyin. Ayrıca bilgisayar şahsınıza özgülenmediyse yani sizin haricinizde bir kaç kişinin kullanımına açıksa bu durum da yine tartışmaya açık olacaktır.

2-Sizin evinizde o tarihlerde internet ve/veya telefon telefon kaydı olup olmadığı bellidir. Çıkarttırın telekomdan koyun dosyaya.

Ayrıca her nekadar donanımcı olmasam da size şu bilgiyi test edişmiş gönül rahatlığı ile yazabilirim (ama bu yazımı okuduktan sonra donanımcı, bilgisayarcı vs. olan arkadaşların "shadow clonning" ve de "ananymous mail system" ve daha nice benzer programları araştırmalarını rica ediyorum)

Öncelikle IP adresi kopyalaması mümkündür. Şöyle ki ben sizin bilgisayarınzda yazan ethernet numarası nı alırım bilgisayarınıza girerek onu kendi PC me yazarım (low level yazma programları sayesinde) ben otomatikman sizin IP nizi alırım. Çünkü IP adresi evet telekom tarafından sabit verilir ama neye göre verilir o ethernet numarasına göre verilir. Daha sonra restart yaparsınız yine kendi ayarlarınıza döndürürsünüz. Ama o arada hazır sizin IP nizi almışken kime mail atsam sizden gitmiş görünür. Şunu da ekleyeyim. Bilgisayarla ilgili sağlam alacağınız tek yol yahoo veya şirket server ları gibi (hotmail ve gmail hariç) logları belli serverler kullanıyorsanız exchange sürücülerin içinden logları çıkarttırın. Orda ancak kesin delile ulaşabilirsiniz. Yoksa maalesef bilgisayarda herşey mümkün diyebiliriz. Ayrıca internet hacker sayfalarında bir sürü ananymous programlarla IP değiştirebiliyorsunuz.

Ayrıca gelen mailin üzerine sağ tıklayıp kaynağı göster dediğinizde source ları görmeniz gerekir. Bazı mail serverlar çok geniş ve international olduğu için bunların kaydını tutmaz. Mesela bizim şirkette iki ana server var biri Amerika üzerinden. Bizim attığımız mailler önce Amerika ya sonra gideceği yere gidiyor. Dolayısıyla sağ tıkladığınızda hiç bir kaynağı göremezsiniz.

Size daha nice bilgi verebilirim şu mail server, IP etc... ama olay dağılır diye tereddüt ediyorum. Şu kadar ki açıklamalar ışığında bence sorunuz aydınlanmıştır.

Ayrıca IP değiştirilemez, kopyalanamaz vs diyen arkadaşlar proxy lerin arkasından değiştirebilirler bir denesinler mesela emule den başlayabilirsiniz
    Konu Av.Ayşegül Egemen tarafından (10-01-2008 Saat 11:43:10 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.873
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Ayşegül Egemen rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle IP adresi kopyalaması mümkündür. Şöyle ki ben sizin bilgisayarınzda yazan ethernet numarası nı alırım bilgisayarınıza girerek onu kendi PC me yazarım (low level yazma programları sayesinde) ben otomatikman sizin IP nizi alırım. Çünkü IP adresi evet telekom tarafından sabit verilir ama neye göre verilir o ethernet numarasına göre verilir. daha sonra restart yaparsınız yine kendi ayarlarınıza döndürürsünüz.
    Sn.Egemen,konuyu farklı bir boyuta taşımak istemiyorum,ancak verdiğiniz bilgideki yukarıda alıntığım kısım ne yazık ki yanlış.
    Bilgisayarın ethernet numarası dediğiniz numara,o bilgisayarın bulunduğu ağ içinde tanınması için sizinde belirttiğiniz gibi,elle girilebilen veya ağdaki sunucu bilgisayar tarafından otomatik sağlanan bir numaradır.Bir çeşit yerel kimlik numarasıdır.
    Örneğin 192.168.0.1 ip numarasına sahip yeryüzünde pek çok bilgisayar vardır.Aynı ağ üzerinde aynı ip numaralı birden fazla bilgisayar olduğunda ağ yapısında bir ip çakışması meydana geleceğinden aynı ip numarasına sahip 2 bilgisayardan biri ağdan atılacaktır.
    İnternet bağlantısında bahsedilen ip numarası ise,bilgisayarınızın bağlı olduğu ağda bulunan modeme Telekom sunucuları tarafından atanan ip numarasıdır.Bahsettiğniz ethernet kartı numarası ile ilgisi yoktur.Bir çeşit ulusal kimlik nodur.
    Modemi kapatıp açtığınızda tekrarbağlantı sağlanması durumunda modeme yeni bir ip atanır.
    Elbette dediğiniz gibi ip değiştirici programlar mevcuttur.Bu tür programlarla pek çok işlem yapılabilir.Ancak örneğin herhangi bir yerden yapılan bağlantı ile,A firmasında bulunan 30 bilgisayardan sadece B kişisine ait bilgisayardan işlem yapılmış gibi gösterebilecek bir ip kopyalaması metodu (bildiğim kadarıyla yok)varsa da,
    çok büyük bir teknik altyapıya sahip kişiler tarafından yapılabilecektir.
    Yapılan yorumlar ilk iletide belirtilen şu satırlara dayanılarak yapılmıştır.
    Alıntı winnie78 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...son 1 seneden beri bu kadının bilgisayar kursuna gittiğini, IP adresi kopyalayarak veya bu yönetmi bilen birilerinden yardım alarak böyle birşeyi yapmış olabileceğini, çok kıskanç bir kadın olduğunu belirttiler.
    saygılar

İletiler
    51
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn.Egemen,konuyu farklı bir boyuta taşımak istemiyorum,ancak verdiğiniz bilgideki yukarıda alıntığım kısım ne yazık ki yanlış.
    Bilgisayarın ethernet numarası dediğiniz numara,o bilgisayarın bulunduğu ağ içinde tanınması için sizinde belirttiğiniz gibi,elle girilebilen veya ağdaki sunucu bilgisayar tarafından otomatik sağlanan bir numaradır.Bir çeşit yerel kimlik numarasıdır.
    Örneğin 192.168.0.1 ip numarasına sahip yeryüzünde pek çok bilgisayar vardır.Aynı ağ üzerinde aynı ip numaralı birden fazla bilgisayar olduğunda ağ yapısında bir ip çakışması meydana geleceğinden aynı ip numarasına sahip 2 bilgisayardan biri ağdan atılacaktır.
    İnternet bağlantısında bahsedilen ip numarası ise,bilgisayarınızın bağlı olduğu ağda bulunan modeme Telekom sunucuları tarafından atanan ip numarasıdır.Bahsettiğniz ethernet kartı numarası ile ilgisi yoktur.Bir çeşit ulusal kimlik nodur.
    Modemi kapatıp açtığınızda tekrarbağlantı sağlanması durumunda modeme yeni bir ip atanır.
    Elbette dediğiniz gibi ip değiştirici programlar mevcuttur.Bu tür programlarla pek çok işlem yapılabilir.Ancak örneğin herhangi bir yerden yapılan bağlantı ile,A firmasında bulunan 30 bilgisayardan sadece B kişisine ait bilgisayardan işlem yapılmış gibi gösterebilecek bir ip kopyalaması metodu (bildiğim kadarıyla yok)varsa da,
    çok büyük bir teknik altyapıya sahip kişiler tarafından yapılabilecektir.
    Yapılan yorumlar ilk iletide belirtilen şu satırlara dayanılarak yapılmıştır.

saygılar
    Yapılmış ve denenmiş bir olayı aktardım ben sadece. Server içinde ben şirketteki bir bilgisayara çok rahatlıkla IP atayabilirim.

Şunu da yapabilirim ethernet kartı numarası atıyorum sizinki oo:EK:CD: IPV4 se ben onu kendime alabililirim sizin de IP nizi alırım burdan yolladığım her mail de sizden gitmiş gibi görünür.

Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Öncelikle bu konuyu açan ve yürütenlere teşekkür ediyorum. Ben de kendi bilgilerimden bazı hususlar eklemek isterim.
    Bildiğim kadarıyla ip değiştirmek, ip atamak ve ip kopyalamak farklı terimler.
    Dinamik ip adreslerinin değişitirlmesi oldukça basit, aç kapa yapmak yeterli.
    Koypalama ise bildiğim kadarıyla mümkün değil. Fake ip adresi ise karşı tarafa gönderilen yanlış IP numarası.
    Ancak olayda aynı şirket ağından bağlanan herkesin IP numarasının da aynı olacağı kesin, kısacası IP kopyalamak söz konusu değil, aynı IP numarasının paylaşımı söz konusu.
    Asıl konu MAC adresi üzerinde yapılacak incelemede vuzuha erer.
    MAC adresinizi öğrenmek için şunları yapmanız yeterli.
    Bilgisayarınızda; Başlat>Çalıştır ! a tıklayın. Açılan kutucuğa önce cmd yazın.
    Çıkan siyah ekrana şunu yazın: ipconfig -all
    Karşınıza bilgisayarınızın ip adresi, modem ve MAC adresi vs., servis sağlayıcı DNS numarası vs. bilgiler çıkar. Bunlar fiziksel bilgilerdir.

Ip adresi kopyalanamazken MAC adresi kopyalanabilir. Daha doğrusu birisi sizin bilgisayarınızdaki bu bilgilerin aynısını klonlayabilir. Bunun için ben de basit bir program biliyorum. Adı MACMAKEUP; uzman kişiler şu linkten deneyebilir: http://www.gorlani.com/publicprj/mac.../macmakeup.asp

Sonuç olarak olayda IP numaraları aynı ise bakılacak ilk yer MAC adresidir. Olay yerinin bir şirket olduğu söylendiğine göre, Administrator yani sistem yöneticisi dışındakilerin kendi bilgisayarlarında yukarıda belirttiğim programı kullanmaları mümkün olmadığından (Sistemlerde komut satırına erişim yetkisi sadece admindedir) Mac adresini değiştiremezler. Şayet MAC adresi de aynı çıkarsa o zaman aynı makinenin bir başkası tarafından kullanıldığı düşünülebilir.

Bir ikinci ihtimal: Terminal bağlantısı, remote desktop, uzaktan bağlantı vs. ile bilgisayara bağlanılır, o bilgisayardan işlemler yapılır. Bunu da hesaba katmanızı öneririm.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ip adresi kopyalama

ip kopyalama

ip adresi kopyalanabilir mi

ip numarası kopyalama

ip kopyalanmasi

vahsabim kopyalanirsa nasil anlaeimcy.ip kopyalanirmihesal ip kopyalamaip klonlamabilgisayar ip kopyalandi ne demekbir telefondan baska bir telefona internet acildiginda ip adresimi alabilirmiip kopyalanabilirmiip kopyalanmasinin belirtileriip kopyalanabilir mi telefonhttp:www.hukuki.netshowthread.php29727-IP-Kopyalamakbilgisayar ip adresi kopyalamaip adresi ile dosya kopyalama ip adresi klonlamastatik ip klonlama kopyalamastatik ip numarası kopyalamaip kopyaip adresi klonlanmismac adres kopyalaweb baglanti adresi kopyalaip kopyalanabilir mi
Forum