Arkadaşlar sizden bir ricam var. ben 2007 yılının nisan ayında boşanma davam sonuçlandı. (Esas: 2006/211 Karar: 2007/234)

Kararda karşı tarafın boşanma talebi ve tüm talepleri red edildi. Benim taleplerim ise, kabul gördü. 2004 doğumlu bir kızım var ve velayeti de bana verildi.

Kısaca eşimin beni aldatması diye nitelendirelim.

Ben boşanma davasını 20/04/2006 tarihinde açtım. O tarihten şu anki tarihe kadar görüşmemiz olmadı. Dava süresince de çocuk ile kişisel ilişki kurulması adına,
29.05.2006 tarihindeki duruşma da;
(madde 9) “ annenin her ayın 1 ve 3. Cumartesi sabah 10:00’dan akşam saat:18:00’e kadar davacı evinden alınıp davacı evine teslim edilmek üzere davalı anne ile tedbiren şahsi ilişki tesisine,” diye tedbiren karar verildi.

O tarihten bu tarihe kadar kızını görmeye gelmedi.

2007 Nisan ayında dava sonuçlandı. Boşanma kabul görüldü. Kızım bende kalmasına, tedbir nafakasının da dava bittiğinde sona ermesine karar verildi.

Kararda, Müşterek çocukla davalı anne arasında şahsi ilişki tesisi açısından taraflar anlaştıkları takdirde anlaştıkları şekilde, anlaşamadıklarında taraflar aynı şehirde olduklarından her ayın 1. ve 3. Cumartesi, Pazar günleri Cumartesi günü sabah saat 10:00 dan Pazar günü saat 15:00 e kadar 1,5 gün süre ile ayrıca her yıl 1 Temmuz günü sabah saat 10:00’dan 20 Temmuz günü sabah saat 10:00’a kadar 20 gün süre ile yine müşterek çocuğunun davalı ile birlikte davalının ikametgahında bir arada kalması ve bunlara ilaveten dini bayramların 2, günleri sabah saat 10:00’dan öğleden sonra saat 15:00’e kadar çocuk ile davalı annenin, davacının ikametgahının bulunduğu yerde görüşüp bayramlaşabilmesi açısından müşterek küçük çocuk ile davalı anne arasında kişisel ilişki tesisine, “ diye karar çıktı.

Dediğim gibi, yaklaşık 2 senedir çocuğunu görmeye gelmeyen anne. (Örnek No:3) Çocuk Teslimi veya Çocukla Kişisel İlişki kurulmasına İlişkin İcra Emri ile

1- Müşterek çocuk Yenimahalle 17.06.2004 doğumlu ve ............ T.C. kimlik nolu Ayşe .....’ın her ayın 1. ve 3. cumartesi Pazar günleri, cumartesi günü sabah saat 10:00’dan Pazar günü saat 15:00’e kadar 1,5 (bir buçuk) gün süreyle anne .......ikametgahına getirilip teslim edilmesi.
2- Her yıl 01 Temmuz günü sabah saat 10:00’dan 20 Temmuz günü saat 10:00’a kadar 20 gün süre ile müşterek çocuk Ayşe ........’ın annesi ...........’ın ikametgahına teslimi.
3- Dini bayramların 2.günleri sabah saat 10:00’da öğleden sonra saat 15:00’e kadar baba ........’ın ikametgahının bulunduğu yerde görüşüp bayramlaşabilmesi için çocuk ile anne .........arasında kişisel ilişki tesisi.

kararı bu şekilde değiştirerek icra ile görüşme istediler. ve kararı böyle diyerek, çocuğu bize hiç getirmediler diye söylemişler. Ayrıca 7 gün içinde de çocuğu icraya teslim edilmesi talebinde bulunuyorlar.

Müşterek çocuk ..............’ın yaşanan olaylardan dolayı psikolojik tedavi gördüğü göz önünde bulundurularak, davalı ........... ile Çocuk teslimine ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilamların icrasında uzman bulundurulması; İcra müdürü ile birlikte Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı, pedagog, psikolog veya çocuk gelişimci bir uzmanın bulunmasını istiyorum.

diye dilekçe yazıp icra dosyasına koydum. karar değiştirilmiştir dedim. Benim evimin adresi dosyada mevcuttur dedim. Çocuk ile aynı ikametgah adresinde kalmaktayım dedim. Görmek isteyen gelir dedim. Çocuğu 2 senedir görmeyen kendileridir dedim. Ayrıca 18 aylık çocuğun gözü önünde zina suçu işlediği de göz önüne alınarak, çocuğum bir hastaneden psikiyatri bölümünde periyodik tedaviye gitmektedir dedim. Çocuğumun o kişilerle görüşmesi, çocuğum psikolojisini de etkileyeceğinden endişe etmekteyim dedim.

konuyu uzatmayayım.

Çocuğumu görmeye gelmeyen bu kişiler kararı değiştirip velayeti bende olan çocuğu, onların adreslerine ben götürüp, teslim edip, ben gidip teslim alacağım diye yazıp icra vermeleri bu sorumdur.

İkinci husus da çocuğumu görmek isteyen kişiler, evime geldiklerinde, İKK madde 25/b de belirtilen pedogog ve sosyal bilimci ile gelinip tutanakla teslim edip, tutanak ile almak istemekteyim. Ne yapmam lazım.

Şuan boşanma davam sonuçlandı, karşı taraf itiraz etti. Dosya Yargıtayda ( 2007/12918)

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.