+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Kişisel bilgisayarımın incelenmesi suç mu?

Kişisel bilgisayarımın incelenmesi suç mu? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    malatya, darende, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Kişisel bilgisayarımın incelenmesi suç mu?

    benim sorum şu benim aldığım windows programı korsan çıkınca satıcıya danıştım değiştirdim ve windowsun ana sayfasında doğrullattım orjinal çıktı ama bu sefer office programı 350 euro deyince open office programı kurdum ancak prtograma yabancı olduğumdan zorlanıyorum office 2003 kurayım diyorum

    windows şirketi şirketlere baskın yaptığını ve bilgisayarı incelemeye aldığını ve ceza olarak 150 milyar ceza 3 yıl hapis olduğunu duydum evler için savcılık izni olmadan girebilir mi? ayrıca bilgisayarlarda herkesin kişisel bilgileri var bu özel yaşamın gizliliğine aykırı değil mi?
    yanlış anlamayın şuan korsan birşey yokta sorayım dedim...



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kişisel bilgisayarımın incelenmesi suç mu? konulu yargıtay kararı ara
    Kişisel bilgisayarımın incelenmesi suç mu? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Aug 2006
    Nerede
    malatya, darende, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    maddeleri inceledim küçük işetme 10 milyar orta işlertme 30 milyar büyük işletme 100 milyar yazıyor bu kanunun evlerle ilgili hükmü nedir?

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Başta microsoft olmak üzere tüm yazılım şirketleri kendi yazılımlarını kullanan bilgisayarları İnternet üzerinden ve/veya ihbar karşılığı yetlkili kurumlara müracaat ederek denetleyebilirle.
    Sistem genelde güvenlik numarasının internet aracılığı ile bilgisayarı test etmesiyle çalışmaktadır. Korsan yazılım kullanan kişi ve kuruluşlar bu yolla tespit edildikten sonra haklarında hukuki işlem yapılmak üzere ilgili birimlerine sevk edilmekte bilahare hukuki prosedür izlenmektedir.
    Kimse sizin evinize mahkeme kararı olmadan giremez bilgisayarınızı kontrol edemez.
    Yazılım şirketleri genelde kişisel pc leri denetlememekle birlikte tespit edilenler uyarılmakta gerçek yazılıma dönmedikleri taktirde kanuni yollara başvurulmaktadır ( Temayülleri şimdilik böyle ama uyarma zorunluluklarıda yok )

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Madde 134 - (1) Bir suç dolayısıyla yapılan soruşturmada, başka surette delil elde etme imkânının bulunmaması halinde, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine şüphelinin kullandığı bilgisayar ve bilgisayar programları ile bilgisayar kütüklerinde arama yapılmasına, bilgisayar kayıtlarından kopya çıkarılmasına, bu kayıtların çözülerek metin hâline getirilmesine hâkim tarafından karar verilir.

    (2) Bilgisayar, bilgisayar programları ve bilgisayar kütüklerine şifrenin çözülememesinden dolayı girilememesi veya gizlenmiş bilgilere ulaşılamaması halinde çözümün yapılabilmesi ve gerekli kopyaların alınabilmesi için, bu araç ve gereçlere elkonulabilir. Şifrenin çözümünün yapılması ve gerekli kopyaların alınması halinde, elkonulan cihazlar gecikme olmaksızın iade edilir.

    (3) Bilgisayar veya bilgisayar kütüklerine elkoyma işlemi sırasında, sistemdeki bütün verilerin yedeklemesi yapılır.

    (4) İstemesi halinde, bu yedekten bir kopya çıkarılarak şüpheliye veya vekiline verilir ve bu husus tutanağa geçirilerek imza altına alınır.

    (5) Bilgisayar veya bilgisayar kütüklerine elkoymaksızın da, sistemdeki verilerin tamamının veya bir kısmının kopyası alınabilir. Kopyası alınan veriler kâğıda yazdırılarak, bu husus tutanağa kaydedilir ve ilgililer tarafından imza altına alınır.

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2006
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    236
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Kimsenin ekmeğinde ve emeğinde gözüm yok..Allah daha ziyade etsin..
    Her ne kadar internet global olsada Her ülkenin kanun ve yasaları farklı farklı ve her ülkenin yasalarıda kendi sınırları içinde geçerli olduğuna göre Özellikle gelişmiş ve teknoloji sahip ülkeler fikir ve sanat eserleri ile teknoloji ürünleri hem satarak hemde satıştan sonra devamlı gelir getirmesini istemektedirler..Bu gelirlerini garanti altına alabilmek içinde diğer ülkelere Yanlı hukuki sözleşmeler ile baskı yapmaktadırlar..
    Uluslar arası anlatlaşma ve sözleşmelere uymalarını istemektedirler..
    Teknoloji alan ülke idarecileride kanun ve yasaları buna göre çıkarmakta ve düzenlemeler yapmaktadırlar..Milyarlarca döviz pantent ve sanai fikir ve teknoloji ürün bedeli artısı olarak yurt dışına gitmektedir..
    Yani kapitalizim düzen hukuk bahanesi ile sömürüye devam etmektedir.. Ekonomisi dışa bağımlı ve pisikolojik istila edilmiş ülkeler itaat ve verilen emri uygulamaktan başka ileri gidemezler.. Bu sözüm globaldir...

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Kurban ;
    Almayın hiçbir uluslararası ürün böylece 'kapitalizim düzen hukuk bahanesi ile sömürüye devam etmektedir' bölümünden kurtulursunuz.
    Belkide kapitalist düzenin en saygın maddelerinden birisine karşı çıkıyorsunuz vede hukuku çiğneyerek. Keşke biz onlardan alacağımıza bir teknolojik ürünüde onlar bizden alsalar aynı kurallarla bize tabii olsalar demek daha uygun değil mi?
    Enteresandır geçen gün bir Programda Lale Manço vardı. ( Ben hala manço diyorum evlendi mi soy adı değişti mi bilemem ) Fransa' dan ve Japonya'dan arandığını ve bankasına bir sürü para geldiğini söyledi. Araştırmış ne ki diye karşısına 'telif' çıkmış. kendilerinin haberleri bile yok ama Japonya ve Fransa Barış Manço şarkılarının telif ücretlerini göndermiş... Aslında Uygarlık işte budur. Yada ben öyle düşünüyorum...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Bilgisayarımın Ücret İadesi
    1.5 yıl önce TTNet bayisinden internet ve 24 ay taksitle bilgisayar aldım. Bilgisayarım 1 yıl içerisinde 4. kez garantiye gidecek. Ben ücret iadesi...
    Yazan: yildiz.60 Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 1
    Son İleti: 15-11-2014, 13:20:37
  2. Kamera kayıtlarının incelenmesi
    tatil için gittiğimiz bir otelde gece geç saatte odamıza girildiğini düşünüyoruz.olay gecesi alkollüydük biz varken odaya girilip girilmediğini...
    Yazan: sukru.sukru Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 2
    Son İleti: 11-11-2014, 13:18:33
  3. Bilgisayarımın içindeki dosyalar servis tarafından silinmiş ne yapmalıyım
    Bilgisayarımı ses sorunu dolayısıyla üretici firmanın servisine götürdüm. Bilgisayarın içindeki dosyaların önemli olduğunu sözlü olarak bildirdim....
    Yazan: serdaraymaz Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 2
    Son İleti: 06-08-2012, 19:02:21
  4. Haczedilen bilgisayarımın harddiskinin silinmesini talep etmek
    Ablamın borcundan dolayı benim bilgisayarımı geçen cumartesi haczettiler. İstihkak davası açtık. Ama pek ümitli değilim. Bilgisayarda eski bir...
    Yazan: black_sea Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 12-01-2010, 23:10:55
  5. Bilgisayarımın üzerine yattılar
    geçen yıl bilgisayarımı tamire götürdüm ve 100 ytl ye kadar sa masrafı yapın dedim aradılar bilgisayarın oldu ama masrafı 250 ytl dediler bende...
    Yazan: yavuzZz Forum: Hukuki Görüş ve Yorum
    Yanıt: 0
    Son İleti: 15-05-2009, 22:45:15

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.