+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 30 ileti bulundu.

Konu: Bir PKK ya mı Sınır Geçmek Serbest Başbakan?

Bir PKK ya mı Sınır Geçmek Serbest Başbakan? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Bir PKK ya mı Sınır Geçmek Serbest Başbakan?

Şükür ki ben genel kurmay başkanı değilim. Ben olsam ölüleri sıra sıra dizerdim. Millet sevinirdi. Tabi iç ve dış düşmanlarada insanlık ayıbı diye manşet atma fırsatı doğardı. Ölüsünden bile nefret ediyorlar kürtlerin derlerdi.
    Allah allah bunu ben mi düşündüm şimdi? Yoksa geçmişte gerçekten olmuş muydu?

Hukuki NET Güncel Haber

Bir PKK ya mı Sınır Geçmek Serbest Başbakan? konulu yargıtay kararı ara
    Bir PKK ya mı Sınır Geçmek Serbest Başbakan? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lütfen bir şeyi yazarken koşullarıda biraz düşünelim.

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. rita,

Bölgeyi ve arazi koşullarını bilmemeniz nedeni ile doğru değerlendirme yapamadığınızı düşünmek istiyorum. Çatışmalar stadyumda yapılmıyor.

Kaldı ki; Türk askeri can düşmanı da olsa ceset sergilemeyecek kadar onurlu ve insanlıktan nasibini almıştır. Şerefsiz teröristler gibi öldürdüğünün bir de uzuvlarını kesip resimleyip, sitesinde yayınlamaz.

Selamlar,

İletiler
    219
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn. rita,

Bölgeyi ve arazi koşullarını bilmemeniz nedeni ile doğru değerlendirme yapamadığınızı düşünmek istiyorum. Çatışmalar stadyumda yapılmıyor.

Kaldı ki; Türk askeri can düşmanı da olsa ceset sergilemeyecek kadar onurlu ve insanlıktan nasibini almıştır. Şerefsiz teröristler gibi öldürdüğünün bir de uzuvlarını kesip resimleyip, sitesinde yayınlamaz.

Selamlar,
    ''Şerefsiz teröristler gibi öldürdüğünün bir de uzuvlarını kesip resimleyip, sitesinde yayınlamaz.''

Böyle bir şeyi görmeyi bende istemem tabiki yayınlanmasından bahsetmiyorum sadece nasıl kaçtıklarını merak etmiştim.arazi koşullarını bilmediğim doğru zaten bu yüzden sordum bilen vardır belki diye bilmemek değil öğrenmemek ayıp değilmi?

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sanırım hem arazi hem de olan biten konusunda faydalı olabilecek bir röportaj aşağıdaki

Bölgede uzun süre görev yapmış eski bir subay olan Yarar’ın verdiği bilgileri kaçırmış olabileceğinizi düşünerek aşağıda aktarıyorum.
    Okuyun ve PKK’nın neden saldırı yöntemlerini değiştirdiğini, nasıl ve kimlerden destek aldığını öğrenin.

MİTHAT BEREKET – Nasıl bir bölge ? Yüksek dağların olduğu bir yer (Dağlıca) ama nasıl anlatabilirsiniz ?

METE YARAR – Şimdi ben şöyle açıklayayım önce seçeceğimiz kelimelere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bu operasyonlar bugün itibarıyla bitmiyor. Görevleri devam eden subay, astsubaylar, uzmanlar ve diğer Mehmetçiklerimiz görevlerine devam edecekler. Konuştuğumuz her kelimenin arkasında onların onurunu veya görev anlayışını zedeleyecek kelimeleri konuşmak istemiyorum ama şunu söylemeye çalışacağım. Bu olay yaklaşık 1984’den beri 23 yıldan beri devam eden bir süreçtir. Bu sürede en çok kaybın verildiği ilde Hakkari’dir. Hakkari’nin bir özelliğinden kaynaklanan, bu sizin de demin bahsetmiş olduğunuz gibi taburun bulunduğu bölgenin yüksekliği 1400 metre olmasına rağmen etrafındaki dağların yüksekliği 3000 metrenin üzerindedir ve saldırı yapılan yerde bu alttaki taburu korumak üzere yukarıya çıkartılan emniyet birlikleridir. Şimdi bunları bazı olaylarla karşılaştırmak istiyorum çünkü bir çok yerde belki dillendirilemeyen ama daha sonra bunları satır aralarında veya farklı odalarda konuşan insanlara da bir cevap olsun diye söylüyorum.
    2003 yılında Irak’a Amerika’nın girmesinden sonra 2004’de başlayan direniş hareketiyle beraber Amerika’nın Irak’ta düzgün bir arazide vermiş olduğu toplam kayıp 115 bin yaralıdır. Amerika yaklaşık 2.5 senede 115 bin yaralı vermiştir. Bunların birçoğu da bir uzuv kaybıyla beraber hayatının sonuna kadar sakat kalacak olan askerlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 23 yıldan beri yapmış olduğu operasyonlarda veya çatışmalarda vermiş olduğu kayıpları, şehitlerimiz veya gazilerimizin sayısı bunun onda biri bile değildir. Öncelikle bu dağda görev yapan arkadaşlarımız veya Mehmetçiklerimiz gerçekten özveriyle yapıyorlar. Demin bahsetmiş olduğumuz yukarıda emniyet timi olarak görev yapan askerler geceleyin eksi on derecede soğukta, gündüzleyin artı derecelerde görev yapmak zorunda kalıyorlar. Aylarca o tepelerde suyu taşıyarak, yiyeceklerini aşağıdan taşıyarak çıkartıyorlar. Belki farketmişsinizdir, Yüksekova yol ayrımından Hakkari’ye gelinceye kadar bir vadi tabanından ilerlemek zorunda kaldınız. Eminim ki yukarıdan bir taş atılsa size zarar verebilecek.
    Şimdi Dağlıca’yı ben size anlatayım. Dağlıca yolu, Yüksekova’dan Dağlıca’ya giden bir yol ayrımıyla ayrılır. Yaklaşıkta 40 km’lik bir yoldur. Bu vadinin derinliği 400 m’dir. Bunun şöyle tarif edeyim. İstanbul’u bilenler Sabancı Kuleleri’ni düşünürseniz iki Sabancı Kulesi yüksekliğinde bir vadi tabanından bahsediyoruz ve yine giderken dikkat etmişsinizdir hepsi kesik yarlardır. Yani tırmanılması ve inilmesi mümkün olmayan yerlerdir.
    Şimdi bu bölgeyi bilmeyenler, o bölgede görev yapmayı bilmeyenler insanların açıkçası bazı yapmış olduğu yorumlarla da orada görev yapan insanların görev bilincini aşağı çektiklerini düşünüyorum. Emin olun dünden beri birçok kişiyle görüştüğümde herkes o bölgede görev yaparken yaralanan veya olay esnasında bölgede olan insanlar şu anda televizyonların başında bu olaylarla ilgili nasıl yorum yapıldığını merak ediyorlar. Benim söylemeye çalışacağım şey şu, bakın terörle mücadele esnasında herhangi bir yere saldırmak veya herhangi bir yerde bu saldırı sonucunda şehidin veya gazinin oluşması mümkündür. Bunların önüne geçebilecek olan tepkinin alınmadığı ile ilgilidir ve hatırlarsanız bundan 1 ay önce sizinle yaptığımız bir röportaj sonrasında ben bir şey söylemiştim. PKK’nın yaklaşık 3 aydan beri stratejisinde bir değişiklik var. Bu değişiklik eğitim, lojistik ve istihbarat anlamında çok farklı bir kanal tarafından başladığını söylemiştim.

MİTHAT BEREKET – Mete Bey bunları konuşacağız. Ben bir tek şunu öğrenmek istemiştim. Dağlıca’nın önemi ne yani stratejik önemi var mı?

METE YARAR – Tabii ki kesinlikle var. Kuzey Irak’a yapılacak operasyonlar 3 merkezden yapılır. Biri Şemdinli’dir. Birisi Dağlıca’dır. Bir tanesi Çukurca’dır. Bu 3 mekan Kuzey Irak’a yapılacak sınır ötesi hareketler için kullanılacak merkezlerdir. Bu da herkes tarafından bilinir. Yani bu 3 merkezin muhakkak birlikler tarafından tutulması gerekir. Yoksa Dağlıca dediğiniz yer 700 nüfuslu bir sınıra 4 km mesafede bir yerdir. Yani bir tabur mevcuduna tutulmasının en önemli sebebi terörist gruplarının geçiş güzergahında olmasıdır.

MİTHAT BEREKET – Peki şu anda sizce Türk Silahlı Kuvvetleri nasıl bir operasyon yürütüyor, ne yapmayı düşünüyorlar?

METE YARAR – Muhtemelen o geceden itibaren takip harekatı yapılıyordur ve bu takip harekatı sonucundan özellikle bahsetmiştiniz. Hakkari dağ komando tugay komutanlığı birliklerimizin bölgeye sevk edildiğini söylemiştiniz. Muhtemelen önleyici bir harekat yapılıyor ve bu harekatla demin bahsettiğimiz üzere 8 tane irtibatı sürdürülemeyen askerin akıbeti araştırılıyor.

MİTHAT BEREKET - Özellikle PKK’nın değişen taktiklerinden bahsediyorduk. Özellikle Tunceli Pülümür’de bir ekmek kamyonuna....... Bir eylem yapıp dışarı çıkartıp daha sonra saldırmasının yaşandığı bir eylem biçimi. Bunlar sanki bir milad gibi mi ? Yani değişiyor mu? Ne dersiniz. Yani PKK stratejisini, taktiklerini değiştiriyor mu? Nasıl ve neden değiştiriyor? Sizce.

METE YARAR – Şimdi Irak’ın işgalinden sonra bölgede bildiğimiz üzere bölgede çok yoğun bir şekilde Saddam’ın cephanelikleri ortaya çıkmıştı. Bu cephaneliklerin ortaya çıkışından sonra birçok grup bu silahları ele geçirdi. İkinci olarak da en önemli şeylerden bir tanesi bölgeye 130 binin üzerinde özel güvenlik elemanı statüsünde farklı özelliklerde çatışmalara girmiş paralı askerler geldi ve bunlarla beraber özel güvenlik şirketlerinin Irak’ta faaliyete geçti. Bu şirketlerin en önemli özelliği kendilerine hangi ideolojik amaçlarla olsun veya farklı amaçla olsun parayı verdiği müddetçe eylem ve lojistik destek sağlamıştır. Son dönemlerde özellikle basında da çıkan ve Irak içinde faaliyette bulunan bütün herkesin gördüğü üzere çok fazla miktarda yurt dışından gelmiş bu elemanlara rastlamak mümkün. Bu elemanların bir ayağı da Kuzey Irak bölgesinde faaliyette bulunmaktadır. Bizim algıladığımız bizim öngördüğümüz şey açıkçası, PKK’nın bu profesyonel bir ekip tarafından ayriyetten yapılandırılmaya uğraştığıdır. İkinci önemli şeyden bir tanesi daha önceki dönemlerde PKK gece görüş veya termal gece görüş cihazlarına sahip değildi ama bu grupların Irak’a gelmesinden ve Saddam ordusundan gece görüş imkanı bir şekilde maddi veya ideolojik amaçlarla PKK’ya aktarılmasından sonra geceleyin aktif olarak saldırma gücüne de erişti. Buradaki en önemli değişiklikler bu.

MİTHAT BEREKET – Amerika Irak’ta kullandığı özel askeri şirketlerin elemanları aynı zamanda Kuzey Irak’ta PKK’nın militanlarını da kamplarda eğitim veriyor ve hatta onlara profesyonel anlamda destek ve yardım ediyor.

METE YARAR – Ben o şekilde söylemiyorum ama şunu söylemek istiyorum. Bir şekilde güvenlik şirketi kanalıyla gelmiş olan kişiler. Bir şekilde profesyoneller. Parasını vermiş olan herkese hizmet ederler ve Irak bunlar için bir pota oluşturdu. Bu 135 bin kişiden birçoğu da geri dönmediler. Bunlar bir şekilde bu gruplarla irtibata geçmiş ve bunlar para karşılığında destek veriyor ve eğitim veriyor olabilir. Yoksa şirketler resmi olarak bunlara destek veriyor demiyorum. Ama bu potada herkes birbiriyle karşılaşma imkanı bulur. En önemli tehlike budur. Yani Güney Afrika’da çatışmış birisi, Sudan’da çatışmış birisi, Afganistan’da çatışmış birisi şu anda görev yapıyor ve bunlar bir şekilde birbiriyle irtibata geçtiler. En büyük sıkıntı bundan kaynaklanıyor.

MİTHAT BEREKET – Peki bunlar örgütün taktiklerini, örgütün saldırı biçimini, eylem biçimine nasıl yansıyor?

METE YARAR – Çok önemli yansıyor. Bakın işte Tunceli’den bir örnek verdiniz. Bunun 23 senelik PKK terör örgütünün faaliyetleri içerisinde bir örneği daha yoktur. Arkasından yine Tunceli’de yaşanan, bir tankerin kaçırılıp canlı bomba olarak patlayıcıyla yüklenip karakola saldırmasının bir başka örneği yoktur. Bunlar çok profesyonel birilerinin eğitimiyle ancak bu imkan kabiliyetine sahip olabilir. Yine bölgede kullanılan uzaktan kumandalı mayınlar ve diğer tesisatlarda profesyonel destek verildiğini gösteriyor. Bunlar herkesin kullanabileceği veya herkesin kolay kolay elde edebileceği malzemeler değil.

İletiler
    219
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sitede Emekli Asker üyelerin olduğunu görmüştüm belki bilgilerini paylaşmak isterler diye düşündüm ama okuyucu olmayı tercih ediyorlar sanırım.
    Sn.Harun Gür ilgi ve bilgi için teşekkür ederim.

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Onlar dısarıdan gazel okuyanları okuyup bilgilerini tazeliyorlar.
    Yakında tüm Askeri sırları acıklayacaklar çok yakında bizlerinde merakı bitecek.
    Sanki herşeyin ulu orta konusulduğu AKP hükümetinin siyasetini çözdükde bi o kaldı çözemediğimiz..

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar kusura bakmayın ama bir polis memuru ve şu an da doğuda görev yapan bir türk vatandaşı olarak bir de gelin de buradan bakın bizlerin burada yaşadıkları ve gördükleri karşısında inanın ki insanın psikolojisi bile bozuluyor ve daha sonra da bizlerden batıya döndüğümüz de neden insanlara karşı bu kadar sert olduğumuz konusunda yorumlar yapılıyor. Bilmiyorum bazı şeyleri açıklıyamıyorum daha doğrusu anlatamıyorum ayırımcılık olur diyerekten belki bilemiyorum ama diyeceğim tek bir şey var ki o da artık bizlere gerekli yetkilerin verilmesi bilmem anlatabildim mi!!!!

Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sadece bir not yazacağım ne anlarsanız anlarsınız.
    Sorum şu ( daha doğrusu değerlendirme tarzınızı değiştirmenizi istediğim nokta. ) Önce sekiz asker kaçırıldı sonra mı çatışma çıktı ? Çatışma çıktı sonra mı askerler kaçırıldı ? İşte püf noktası.

Nerede
    Mersin / Türkiye
    İletiler
    760
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bence ikincisi olmalı.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: