bir bankaya kredi kartları borcum vardı 2003 yılında ödeme zorluğuna düştüm .yeni yasa ile müracaat ettim taksitlendirme yaptım halen aksatmadan taksitleri ödüyorum. sorularım
avukatın taksitlendirmelerinin aşırı yüksek olması sebebiyle tüketici mahkemesine baş vurdum formunuzun yardımı ile bankadan(bilgi edinme kanununa istinaden) son ekstrelerimi istedim 3-4 ay dır cvp alamıyorum avukattan istiyorum bankaya banka avukata yönlendiriyor.Avukat duruşmaya evrak yollamış bir nushası bende var orda deliller kısmında EK2 kredi kartı eksreleri diyor ama ektede ekstre yok
belgelerde benim 12/03/2003 tarihinden sonra ödeme yapmadığım01/07/2003 tarihinde kartlarımın kapatıldığı yazıyor
bunun üzerine 23/09/2005 yani 2 sene sonra10,379,45 tl borç çıkarılıp icraya verilmişim ben bunları avukatın mahkemeye verdiği belgelerden öğrendim. Bana hiç bir icra kağıdı gelmedi imzalamadım bu konudaki yargıtay kararını formunuzda okudum durumum aynı bu sebepten son ekstremi istiyorum alamıyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek avukat büyüklerime mahkeme baş vurum avukattan gelen evraklar vs evrakları yollayabilirim
Mahkeme bilirkişi için ileri tarihe ertelendi bu sürede neler yapabilirim
Saygılarımla iyi çalışmalar hepinize
Dava açtığınız Mahkeme'ye bir dilekçe ile başvurarak, davalı Banka'nın delil dilekçesinde Ek 2 olarak yazdığı ve fakat sunmadığı belgelerin, ibrazının emrini talep edebilirsiniz.
Sayın Av.Karakum'un söylediği gibi, bir dilekçe ile Mahkemeye başvurabilirsiniz. Buna ek olarak, Mahkeme kalemine gidip dosyayı incelerseniz,
İcra dosyasının halihazırda görülmekte olan dava dosyasına alınıp alınmadığını görebilirsiniz. Mahkemenin ara kararında da muhtemelen icra dosyasının istenmesi de vardır. İcra dosyasında size tebligatın ne şekilde yapıldığını da görme imkanınız olur. (Tebligatın sizin elinize geçmemiş olması, yasaya uygun olarak sizi tebligat yapılmadığını kanıtlanamaz. Örneğin tebligat muhtara da yapılmış olabilir...) Ayrıca banka vekilinin Ek-2 dediği belgenin bir nüshası mutlaka dosyada mevcuttur. O belgeden suret alma hakkınız da bulunmaktadır.
Özetle, Mahkeme kalemine giderek dosyanızı baştan sona incelerseniz sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.
İlginize teşekkür ederim.
müsaadenizle bir soru daha sormak istiyorum.
Davama bilirkişi atandı ben şimdi son eksreleri aldıktan sonra tekrar mahkemeye baş vurup borcumun son eksrelere göre yeniden hesaplanmasını mı talep edeyim yardımcı olursanız sevinirim
Bilirkişi tarafından, dosyadaki tüm deliller göz önünde bulundurularak bir rapor hazırlanacak ve bu rapor hükme dayanak teşkil edecektir. Bir başka deyişle sizin talebiniz olsun olmasın zatan incelemeye son ekstreler dahil edilecektir. Elinizdeki tüm belgeleri inceleme gününden önce dosyaya sunmanız gerekmektedir.
Yargılamayı yürüten Mahkeme, bilirkişi incelemesi konusunda aldığı kararda; hangi konuda inceleme yapılacağını belirlemiştir.
Eğer siz; bu kararda bahsi geçenden daha geniş veya daha ayrıntılı bir inceleme talep ediyorsanız, bunu, Mahkeme'ye yazılı olarak bildirmelisiniz.
İnceleme sonucunda gelen karara da, eğer sizin talepleriniz karşılanmamışsa; eksik inceleme yönüyle itiraz edebilirsiniz.
Siz anlaşma imzaladığınız halde davaya devam edildiğine göre; bankayla yaptığınız anlaşmada hesaplanan miktarın, yasaya uygunluğu konusunda bir inceleme yapılacaktır ki; ilgili yasaya göre, anlaşma imzalamakla, bundan önceki itiraz sebeplerinizden (usulünce tebliğ, hesap kat ihtarındaki usulsüzlük, faizin fahiş olması, vs.) vazgeçmiş olmaktasınız. Yaptığınız anlaşma da, son hesap ekstrenizden sonra gönderilen hesap kat ihtarına göre hesaplanmıştır.
Bir kursta eğitim almam için sözleşme imzaladı babam, fakat verimsiz bir eğitim aldım ve kursun tekrarını vermediler. Ellerinde parayı ödeyeceğimize...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku