Merhaba,bir sorum olacak.Halam hiç evlenmedi ve yüklü bir mirasa sahipti.Kanuni mirascısı biz yeğenleri idik.Kardeşinin de çocuğu yok.Eşine mal kalmasın diye ablamı evlatlık almış.Ama amcam ondan önce öldü.Şimdi de halamı kaybettik.Medeni kanunu incelediğim zaman madde 316' da "Evlat edinenin altsoyu varsa, onların evlat edinme ile ilgili tavır ve düşünceleri de değerlendirilir. " diye bir ibare mevcut.Bu durumda ölmüş bir insandan evlatlık ibaresini kaldırma için mahkeme açılabilir mi? Ve ya ben mirasdan pay alma hakkına sahipmiyim?Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu denizbarış tarafından (28-08-2007 Saat 21:45:35 ) de değiştirilmiştir.
Evet Dilek Hanım hiç evlenmedi.Sadece yeğenleri var.4 kardeştik.Ablamı evlatlık aldı.Bizim kanuni olarak itiraz ya da miras talep hakkımız var mı?Merakım bu... Şayet varsa kanuni işlem yapmak istiyoruz.Teşekkür ederim.İyi akşamlar...
Konu denizbarış tarafından (01-09-2007 Saat 21:19:04 ) de değiştirilmiştir.
Madde 317 - Yasal sebep bulunmaksızın rıza alınmamışsa, rızası alınması gereken kişiler, küçüğün menfaati bunun sonucunda ağır biçimde zedelenmeyecekse, hakimden evlatlık ilişkisinin kaldırılmasını isteyebilirler.
2. Diğer noksanlıklar
Madde 318 - Evlat edinme esasa ilişkin diğer noksanlıklardan biriyle sakatsa, Cumhuriyet savcısı veya her ilgili evlatlık ilişkisinin kaldırılmasını isteyebilir.
Noksanlıklar bu arada ortadan kalkmış veya sadece usule ilişkin olup ilişkinin kaldırılması evlatlığın menfaatini ağır biçimde zedeleyecek olursa, bu yola gidilemez.
II. Hak düşürücü süre
Madde 319 - Dava hakkı, evlatlık ilişkisinin kaldırılması sebebinin öğrenilmesinden başlayarak bir yıl ve her halde evlat edinme işleminin üzerinden beş yıl geçmekle düşer.
Dilek hanım çok tşk ederim.Yanlış anlamazsanız birşeyler daha söylemek istiyorum.biz 4 kız kardeşiz.Ablam 39-40 yaşında halam tarafından evlat edinilmiş.Biz öğrendiğimiz zaman mirasın izinsiz dul ve çocuklu bir kadınla evlenen amcama kalmaması için böyle bir yola başvurulduğunu halam öldükten sonra bize pay edileceğini ifade ettiler annem ile ablam.Ancak halam öldü.Biz otomatikman evlatlık olduğu için miras dışı kaldık.Annem de biz diğer 3 evli kardeşe miras vermemek için onun hakkı olduğunu savunarak bizi kovdu.Babam bundan 12 yıl önce öldü.Annem bize kalan miras payımızı istedi.İntifa hakkı yokmuş kalkmış diyerek satışını duygu sömürüsü yaparak ve acımızdan yararlanarak yaptırdı.Şimdi o ablam hala bekar.Damatlarına pay kalmasın diye ablama da pay verdirttirmediği gibi bizim satışını yaptığımız evi de evlatlık verilen ablama vermekle tehdit ediyor.Bizlerin saklı pay üzerinden dava açıp alma hakkımız olduğunu az çok biliyorum.Ablamın da evlatlık alınması şu anda 4,5 yıl.yasal süremiz az kaldı.Yansoy olarak adlandırılıyoruz sanırım.Payımız var mı onu öğrenmek istiyorum.Şayet var ise ve evlatlık davasını düşürme şansımız var ise onu öğrenmek istiyorum.SAYGILAR
Mirasın tamamı evlat edinilene kalır. Dilek hanımın bahsettiği sebeblere dayanarak evlatlık ilişkisinin kaldırılmasını talep etseniz bile kanaatimce ileriye etkili sonuç doğurması gerektiğinden yine sonuç alamazsınız
Çok üzüldüm.İlginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim.Birçok ailenin çöküşüne şahit olmuştum.Ama hiç bizim ailemizin miras açısından çökeceğini hiç düşünmemiştim.Bir annenin ve ablanın keni çıkarları için satması ne kadar acı.Allah kimsenin başına vermesin.çok teşekkürler.....İyi akşamlar.
Yukarıda eklemiş olduğum kanun maddeleri sadece evlatlık ilişkisinin kaldırılması hakkında bilgi edinmeniz (Bu şartları da taşımıyorsunuz anladığım kadarıyla) ve halanızın altsoyu olmadığını ifade ettiğiniz halde altsoyu olması şartına dayanan 316. maddeye dayanamayacağınızı belirtmek içindir. Kanımca siz ne bu hükümlere ne de başka hükümlere dayanarak evlatlık ilişkisini sona erdiremezsiniz, çünkü halanız vefat etmiş, evlatlığın kazanılmış hakları söz konusu olmuştur.
İlginize çok teşekkür ediyorum.Sorumun cevabını verdiğiniz için sağolun.Benim için üzücü olsa da bizlere yardımcı olmanız mutlu etti.Saygılar sunuyorum...İyi akşamlar
Kat karşılığı sözleşmemiz var ve evimizin teslim edilmesini beklerken müteahhit sürekli oyaladı.babam evi üzerime verecekti. Bu sebeple iki kere tapu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku