Sayın Bilgili Bu demokrasi tarifi için ne diyorsunuz ???
Yönetim gücünü ellerine tamamen geçirdiklerinde bana “demokratik hak” tanımayacak olanların “yem” iyse demokrasi...
Asılsız dedikodularla asırlık değerleri yıpratmaksa...
Demokrasi iftiraysa, hakaretse, belden aşağı vurmaksa...
Irkçılıksa, yobazlıksa...
‘Beyaz saray’ların kara odalarında yapılan hain hesaplarsa demokrasi... Demokrasi; kaleyi içten fethedip, son darbeyi indirmenin aracıysa...
Sahte barış...
Yalancı hoşgörü...
Art niyetli uzlaşma...
Tilki kurnazlığıysa...
Benim yaşama özgürlüğümü laf cambazlığıyla elimden almanızsa demokrasi...
Yüzbinlerce Mehmet’in kanıyla kurulan bu vatanı, parmak hesabıyla yok etmekse...
Bölmekse, parçalamaksa demokrasi...
Ben demokrat değilim, sizsiniz “demokrat!”
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Benim gibi düşünenler demokrasi düşmanlığına devam ediyor hâlâ.
Peki birde şunu düşünelim
Eğer Ahmet Necdet Sezer hala Cumhurbaşkanı olsaydı yada başka bir değer, İktidarda AKP değilde CHP veya MHP olsaydı. Hatat dagha ileri gidelip DP olsaydı. DPT denen örgütün başkan bozuntusu Ahmet Türk denen zat TSK yı bölücülükle suçlayabilir miydi ? Resepsiyona çağrılmamasını böyle eleştirebilir miydi? Kimyasal silah kullandı diyebilir miydi ?
Emin olun diyemezdi gökkubbe şuanda kafalarına yıkılırdı. Ne oldu Müthiş demokratik Cumhurbaşkanı herkesi kucaklama görevini yerine getrdi Meclis başkanı ile Başbakanda ona uydu... Devletin tepesi aynı lafı etti '' davet sahibi biz değiliz. Yorum yapmak doğru olmaz...'' Vay vay vay...
Bu arada son bir olay anlatacağım strateji ve taktik olarak sonra bırakacağım bu konuyu ( sanırım )
Sayın T. Evren;
Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak hiç yurt dışına çıkmadığı doğrudur. Böyle bir davranış doğru mudur yanlış mıdır ayrı bir tartışma konusu.
Sayın mkocagül,
Yazının altına açıkça imzanızı atmışsınız ancak, yazıyı kusura bakmazsanız biraz farklı bir yönden sorgulamak istiyorum.
Sayın Bekir Coşkun’un yazısındaki EDEBİ METİNLER geçildiğinde SOMUT OLARAK DEĞİNİLEN birkaç nokta kalıyor,
1. kırmızı ışıkta beklemesi,
2. 2-B yasasını veto etmesi,
3. Telleri tamir edilmiş şemsiyesi tabiriyle zengin olmadığına vurgu yapılması,
4. Arkasında yolsuzluk dosyaları onu kovalamadıysa,
5. İkinci cumhuriyetçilerin, tarikat ve mollaların, yobazların gidişine sevinmesi,
Evet bütün yazı bundan ibaret; peki bunlar ne kadar doğru değerlendirmeler ?
1. Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi insanların kırmızı ışıkta beklemeleri TEHLİKE ARZETMEKTEDİR. Güvenlikleri açısından bu durum doğru görülmemektedir. Trafik polisleri bu nedenle acilen gerekli tedbirleri alarak kendilerine yol vermek isterler,
2. 2-B yasasının VETOSU ile ORMANLARIN KURTULDUĞUNU düşünenler yanılıyor. Bu yasanın içeriğini bilmeden konuşmak doğru değil. 20 yıl önce orman vasfını yitirmiş yerlerin orman kadastrosundan çıkarılarak satılmasında ne sakınca vardır. İstanbul’ da SULTANBEYLİ gibi bir çok ilçe orman alanı görünmektedir. Bu nedenle birçok insan TAPUSUNU ALAMAMAKTADIR. Bu yasa çıktığı zaman ORMANLAR TALAN EDİLECEK ve talan edene tapusunu verecekler mi zannediyorsunuz, hayret doğrusu, İŞİN İÇYÜZÜNDE TABİKİ SİYASET VAR, Oysa Anayasa gereği TARAFSIZ OLMASI GEREKEN bir Cumhurbaşkanı sırf İKTİDARIN ELİNE MİLYAR DOLARLARIN GEÇMESİNİ İSTEMEDİĞİ İÇİN MUHALEFET İLE BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ ve değişikliği VETO ETMİŞTİR. Herkes elini vicdanına koysun,
3. Sayın Sezer’in şemsiyesinin tellerinin kırık olması, yani ZENGİN OLMAMASI bir üstünlük müdür. Niye böyle ZENGİN DÜŞMANI bir anlayışı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz bilemiyorum. Oysa herkesin zengin olmak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Yahut zenginler hep yolsuzluk yapan insanlar mıdır. Bu anlayışlarla nereye varabiliriz. ÜSTELİK SAYIN SEZER ZANNETTİĞİNİZ KADAR FAKİR BİR İNSAN DA DEĞİLDİR. YENİ TAŞINDIĞI VİLLA HİÇDE FAKİRHANE DEĞİLDİR. Allah daha da zengin etsin kimsenin malında gözümüz yok.
4. Cumhurbaşkanı KANUNEN YAPTIĞI İŞLERDEN SORUMSUZDUR. Örtülü ödeneği istediği gibi kullanabilir. Kimse ona hesap soramaz. Bu koşullarda nasıl bir yolsuzluk olabilir ki, yahut bugün kadar gelen cumhurbaşkanları hep yolsuzluk yaptı da bir sayın Sezer mi bu yönüyle dürüsttür. ?
5. Sezer’in gidişine sevinen herkes YOBAZ MIDIR, hizmet anlayışını yetersiz gören insanlar vatanhaini muamelesi mi görmelidir. BÖLÜCÜLÜK DEDİKLERİ DAHA NASIL OLUR LÜTFEN BİRİ ANLATSIN…
BEKİR COŞKUN KABUL EDER ETMEZ FARKETMEZ, ANCAK
SEZER BENİM DE CUMHURBAŞKANIM DI
2-B yasasının VETOSU ile ORMANLARIN KURTULDUĞUNU düşünenler yanılıyor. Bu yasanın içeriğini bilmeden konuşmak doğru değil. 20 yıl önce orman vasfını yitirmiş yerlerin orman kadastrosundan çıkarılarak satılmasında ne sakınca vardır. İstanbul’ da SULTANBEYLİ gibi bir çok ilçe orman alanı görünmektedir. Bu nedenle birçok insan TAPUSUNU ALAMAMAKTADIR. Bu yasa çıktığı zaman ORMANLAR TALAN EDİLECEK ve talan edene tapusunu verecekler mi zannediyorsunuz, hayret doğrusu, İŞİN İÇYÜZÜNDE TABİKİ SİYASET VAR, Oysa Anayasa gereği TARAFSIZ OLMASI GEREKEN bir Cumhurbaşkanı sırf İKTİDARIN ELİNE MİLYAR DOLARLARIN GEÇMESİNİ İSTEMEDİĞİ İÇİN MUHALEFET İLE BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ ve değişikliği VETO ETMİŞTİR. Herkes elini vicdanına koysun
Sn. Sürücü,
2-B ile yazdıklarınızdan Sn. Sezer'in tamamen keyfi ve başına buyruk bir uygulama ile sırf iktidara muhalefet etmek için iktidarı milyar dolardan ettiği anlamı çıkıyor. Şimdi , örneklediğiniz Sultanbeyli başta olmak üzere,
Geçmişte orman alanı olan yerler nasıl olmuştur da orman vasfını yitirmiştir?
Bu yerler, tapusuz işgal edilmiş, üzerlerine kaçak, altyapısız binalar dikilmiş midir?
Buna başta belediyeler olmak üzere resmi makamlar göz yummuş mudur?
İşgalci, talancı hak sahibi yapılmaya çalışılırsa, Kanun'a saygılı vatandaş kendini nasıl hisseder sorularına yanıt vermek gerekir.
Bir hukukçu olarak , 2-B olarak anılan Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1 ve 13. maddelerinin Sn. Sezer'in ve CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması ve iptal davası açmaları, Anayasa Mahkemesi'nin de Kanun'un ilgili maddelerinin yürütmesini durdurması ve maddeleri iptal etmesi sürecini gayet iyi bildiğinizi sanıyorum. Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçesini burada bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. Ben fikir vermesi açısından iptal kararı üzerine o dönemde Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Sn. Bumin'in basın açıklamasını buraya alayım:
"İptal gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlanıncaya kadar yürürlüğü de durdurduk" İptal edilen düzenleme, orman sınırları içinde veya bitişiğinde tapulu, orman sınırları dışında ise her türlü tasarruf belgeleri ile özel mülkiyette bulunan ve muhitin hususiyetlerine göre yetişmiş veya yetiştirilecek olan kızılağaçlıkları ile her nevi meyveli ağaç ve ağaçcıkların orman sayılamayacağını öngörüyordu."
Yani neymiş, iktidarın çıkartmaya çalıştığı yasa, hukuka aykırı unsurlar taşıyormuş. Ayrıca 2-B'nin gündeme gelmesinden sonra çıkan/çıkarılan orman yangınlarını bir de bu gözle değerlendirmekte yarar var.
Yasayı hiçe sayan bir iktidarı yasal sınırlar içerisine çekmeye ve uyarı görevini veto hakkını kullanarak yerine getirmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı'nı eleştirirken, hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, dediğiniz gibi elimizi vicdanımıza koymamız gerekir.
Sayın Fahri Bey
Yazınızın bir bölümüne Harun bey yanıt vermiş. Bir Hukukçu olarak 2 - B hakkındaki hukuki görüşünüzü siz de yazarsanız bizlerde aydınlanmış oluruz. Hoş Anayasa mahkemesi gibi bir Hukukçunun saygı duyması gereken bir makam gereğini söylemiş ama ben okumaktan zevk alırım.
"Anayasa gereği TARAFSIZ OLMASI GEREKEN bir Cumhurbaşkanı sırf İKTİDARIN ELİNE MİLYAR DOLARLARIN GEÇMESİNİ İSTEMEDİĞİ İÇİN MUHALEFET İLE BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ ve değişikliği VETO ETMİŞTİR. "
Bu hükmünüz sayın Harun Gür ün gerekçe açıklamasından sonra ne kadar ön yargılı ve desteksiz kalıyor farkındamısınız? Neye dayanarak? Hukuk gerekçe ister. Gerekçelerinizi yazarmısınız?
Ben şahsen Sayın Gül ü destekleyen ve savunan hiçbir kimseyi YOBAZ olarak görmediğim gibi bunu ifade edecek tek satır yazmadım. Sayın Gül e saygı duymamı isteyenlerin neden Sayın Sezer e aynı saygıyı göstermediğini sordum.
Haklısınız Cumhurbaşkanı örtülü ödeneği istediği kullanabilir kimse ona hesap soramaz. Ama hiç kimse Sayın Gül ün daha haftası olmadan böyle bir imada mı bulundu? Ama Sayın Sezer sizin istediği gibi harcıyabilir dediğiniz bütçesini bile harcamamış. Size göre ayıp etmiş herhalde? Kırık şemsiyenin onu tasarrufa önem vermesini vurgulayan şirin bir betimleme olduğunu sanırım anlamak istememişsiniz.
Galatasaray ın UEFA kupası final maçına gittiğimizde, stadyuma araç almıyorlardı , tüm seyirciler gibi uzun bir yoldan stada yayan giderken yanımda ilk defa bir başbakanı yürüken gördüm ben. Kimse bizleri ittirip kaktırmıyordu hemde. Sizin gibi benim gibi her vatandaş gibi öylece yürüyordu.Tabi haklısınız onlarda güvenlik dediğiniz şey başka şekilde algılanıyor.Vatandaşın değeride bir başka. Kimse kendini halktan kopmuş, sırça saraylarda görmüyor. Bizde güvenlik dediğiniz şey vatandaşa işkence ile eş anlamlıdır. Cumhurbaşkanının kırmızı ışıkta durması da bana göre çok basit bir kurallara saygı size göre güvenli zaafıdır.
Konu güzel bir veda yazısından nerelere geldi. Eğer daha çok siyasete girecek ve yapılan ve yapılmayanları tartışacak isek ekonomiden başlayalım. Telekom dan başlayıp PO ya, Petkim e kadar pekçok dev bu dönemde satılarak kaynak olarak ekonomiye aktarıldı. Sizin 2-B den gelecek dediğiniz paralar geldi yani. Sahi bu satışlardan gelen paralar ne oldu sizce? Bir tane bile bu devlere benzer bir yatırım sayabilirmisiniz? Ekonomimiz mi düzlüğemi çıktı sizce? Hayır şu an tam bir benzetme ile o kredi kartından çekip diğer kredi kartını kapatan vatandaş gibiyiz. Batıyoruz yani. Birileri ekonomi ile nasıl oynuyor, nasıl paralar kazanıyor görmüyormusunuz? Çok değil en geç iki yıl içinde bu çarkın dönmediğini herkes görecek, pembe rüyadan hepimiz uyanacağız. Erbakan ın yıllar önce dediği gibi: " Otobüs devriliyoooor " Ben ticaret yaparak yani üreterek para kazanamıyorum artık Fahri bey. Kazanabilen varmı? Buradan kazanacağım paranın mislini hiçbir emek harcamadan sezilerim ve tecrübelerimle, sermayemi kullanarak bilgisayar başından kazanabiliyorum. Doların aşağı inip yukarı çıkışında birilerinin ne kadarlık bir servet kazandığını bilmiyor olamazsınız.Yada tahmin bile edemezsiniz. Bir dostum 100000 USD faizsiz kobi kredisini aldı (Bilen bilir alması kolay ve faizsizdir.) dolar 1.380 iken bozdu. Kullandı. dolar 1.238 iken yerine koydu ve bu parayı ödeme gününe kadar vadeli olarak faize yatırdı.Faizinide üzerine koyarak bir hesaplayın kaç para kazanmış? Üstelik kendi parası bile değil.Bu işleri milyon dolar olarak yapan sermaye grupları var. Borsada keriz silkeleme dedikleri işlemin ne olduğunu ben öğrendim. Biz, yani hükümet , yani ekonomik kurmaylarımız kontrol etmiyor bu işleri. Yabancı gruplar kontrol ediyor. İsterler ise neler yaparlar bir araştırın. Hal böyle iken Sezer sayesinde 2-B ile bari ormanlarımız bize kaldı.
Kimse Sayın Sezer i sevmek zorunda değil, bende sayın Gül ü sevmek zorunda değilim. Ben sizin fikrinize saygı gösteriyor isem sizde benim yada benim gibilerin fikrine saygı göstermek zorundasınız.
Ben Sayın Gül ün dünden gelen çizgisi nedeni ile endişeliyim. Hepsi bu.
Sayın Gül sizin Cumhurbaşkanınız olabilir. Benim için sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletinin CUMHURBAŞKANI.
Bu benzetme partinizin başkanı başbakan olduğunda da yapılır. Aynı partiden iseniz o sizin başbakanınız olur. Başkasına göre ise HÜKÜMETİN BAŞI.
Sayın Demirel yıllar önce Cumhurbaşkanı sözünü bile özenle söylemekten kaçınırdı. Ne oldu sayın Demirel vatan haini yada bölücü mü oldu?
Elinizi vicdanınıza koyun siz söyleyin.
Saygılarımla.
Sayın Sezer'in Cumhurbaşkanlığı ile ilgili Hürriyet yazarı ve diplomat sayın İlter Türkmen'in yazısına aşağıdaki linkten ulaşmak mümkün. İlginç bir değerlendirme.
son dönemde türkiyenin bulduğu en önemli devlet adamlarından biriydi. AHMET NECDET SEZER . bende kendisine güle güle demek isterdim. ancak böylesine birikim sahibi birinin atıl kalması bu ülke için büyük kayıp olur mutlaka bir şeyler yapmalı. onun birikimlerinden fayalanmalıyız
Bütün yorumları okudum.Yorumlar üzerine yorum yapmayacağım. Uzun bir süre siyaset konuşmama kararı aldım. Sadece yazılanları takip etmekle yetineceğim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
have a peek at these guys
09-07-2025, 13:07:33 in Kişiler Hukuku