Bir yönetmelikte """ Görevde yükselme sınavı
Madde 13 ; Görevde yükselme sınavı yazılı olarak yapılır. Sınav Bakanlık tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı veya yükseköğretim kurumlarından birisine yaptırılır.
Görevde yükselme eğitim programının tamamlanmasından itibaren bir ay içinde sınavın yapılması için Personel Dairesi Başkanlığı tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı veya yükseköğretim kurumlarından birisine başvurulur.
Bu sınavda yüz (100) üzerinden yetmiş (70) ve daha fazla puan alanlar başarılı sayılır.
Unvan değişikliği sınavı
Madde 14; Bu Yönetmelikte belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara, bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz etmiş bulunan personelin atanması, bu bölümde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavı sonucundaki başarısına göre gerçekleştirilir.
Unvan değişikliği sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yazılı olarak yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, Bakanlıkta veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz."""

şeklinde tanımlanmışsa unvan değişikliği sınavını kurum kendi yapabilir mi? Bu tanımdan "Kurumun ünvan değişikliği sınavını kendisinin yapmasında hukuki yönden bir sakınca yoktur" sonucuna varabilir miyiz?