+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.

Konu: Al birini vur ötekine

Al birini vur ötekine Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Al birini vur ötekine

    CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, AKP Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un, Altınoluk'ta karıştığı olayı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

    Aydoğan, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, dokunulmazlığı nedeniyle hakkında işlem yapılmayan AKP'li Ahmet Edip Uğur hakkında parti organlarınca bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. Aydoğan, “18 Ağustos 2007 tarihinde Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde otopark yüzünden tartıştığı jandarma görevlilerine küfür edip, sonra da çevredeki vatandaşlara hakaret eden AKP Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Edip Uğur'un davranışları büyük bir üzüntü ve teessüf yaratmıştır. Adı geçen milletvekilinin sırf makamının güvencesi ile görev başındaki jandarmaya hakaret etmesi ve tartışmaya taraf olan çevredeki vatandaşlara saldırgan tavır ve davranışları, bu yüce makamın ve siyasetin saygınlığına yakışmamaktadır” dedi. Aydoğan, Başbakan'ın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

    “Tartışma baştan sona ‘Benimle kışkırtıcı davranışlar sergileyen birkaç sivil vatandaşımız arasında geçmiştir’ diyerek olayı hafife alan sayın Uğur hakkında milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle işlem yapılamadığı için parti organlarınca herhangi bir soruşturma yapılacak mıdır?

    Çevredeki vatandaşlar ‘Askere böyle davranamazsınız’ diyerek tepki gösterdiğinde, halka ‘Siz de işbirlikçisiniz. Biz sizin dersinizi 22 Temmuz'da verdik. Hala anlayamadınız mı’ diyen milletvekilinizin, ‘Biz bize oy vermeyen yüzde 53'lük kesimi de kucaklayacağız’ sözüyle çelişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Seçim sonuçları, toplum ve kamuoyunda milletvekillerine baskı unsuru olarak kullanma hakkı vermekte midir?

    Söz konusu olayda yaşananlar 2002 seçimlerinde vaat ettiğiniz ‘milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması’ konusunu hatırlatıyor mu?

    Partiniz milletvekilinin meydana getirdiği bu üzücü olayın ardından, hakarete ve tacize uğrayan Altınoluk Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki görevlilerin ve diğer vatandaşların bu saldırgan davranışlar karşısındaki mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda herhangi bir işlem yapacak mısınız?

    Seçim sonuçlarına dayanarak toplumun bütün kesimleri sesini çıkarmadan, haklarını aramadan, iktidar ve iktidar mensuplarının kuralsız davranışlarına boyun eğmek ve kabul etmek zorunda mıdır?

    Milletvekilinin kardeşi ve yakınları da vekil yakını olmayı, görevini yapmakta olan kamu görevlilerine (askeri personel) karşı kullanırken, vatandaşa hakaret ve saldırı hakkı, kurallara uymama hakkı vermekte midir?

    İktidar milletvekili olmak kamu alanlarını sınırsız kullanma hakkını vermekte midir?

    Demokrasi toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, toplumun tüm kesimlerine eşit davranmak, yasa ve kanunlar önünde eşit hakları kullanmak değil midir?”

    www.hurriyet.com.tr



    Hukuki NET Güncel Haber

    Al birini vur ötekine konulu yargıtay kararı ara
    Al birini vur ötekine konulu hukuk haber
    Konu arıza tarafından (22-08-2007 Saat 19:42:02 ) de değiştirilmiştir.

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Oct 2003
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Al birini vur ötekine...

    CHP herzamanki gibi provıkasyon yapmaktadır. Sayın milletvekilimiz
    Çevredeki vatandaşlar ‘Askere böyle davranamazsınız’ diyerek tepki gösterdiğinde, halka ‘Siz de işbirlikçisiniz. Biz sizin dersinizi 22 Temmuz'da verdik. Hala anlayamadınız mı’
    derken aslında AKP nin nasıl ezici bir çoğunlukla iktidara geldiğini anlatmakta olup kastedilen asker güney kıbrıs rum devleti ordusudur. Buna rağmen medya olayı çarpıtmaktadır.

    AKİF DEKİ

    Akp hükumet sözcüsü

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Oct 2005
    Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Al birini vur ötekine...

    Ankara’daki kuraklığın sebebi Ahmet Necdet Sezer!!!

    Hergün yazıya bugün AKP’yi yazmayacağım diye oturuyorum. Vallahi billahi! Iran ile aramızdaki mutabakatı yazmak istiyorum örneğin. Çok “derin” ilgiyi hak ediyor. Ya da bütün Avrupa birleşirken birliğin merkezi Belçika’nın nasıl bölünmenin eşiğinde olduğunu incelesem diyorum.

    Bir önceki günden araştırmalarımı yapıyorum, hazırlanıyorum. Makaleleri Türkçe’ye çeviriyorum, oralardaki muhabir tanıdıklarımı arıyorum filan. Ama ne mümkün…

    Bir bakıyorum, Türk siyasetinde yeni bir “bomba”, yeni bir olay, AKP’den kendi kalesine yeni bir “gol” !!!

    Bu kez golü atan AKP İdare Amiri Hüsrev Kutlu. “Sayın” kelimesine başbakan sayesinde yüklenen yeni anlamlardan ötürü gönül rahatlığıyla “Sayın” diyebildiğim Kutlu demiş ki: Ankara’daki kuraklığın sebebi Ahmet Necdet Sezer! Yağmur Ankara’ da görev süresi bitip de hala burada oturan bir kişi yüzünden yağmıyor.

    Peki Sezer’e açık açık uğursuz diyen “Sayın” Kutlu kim? Daha önce TBMM’de Atatürk’ün mareşal üniformalı resimlerinden rahatsız olduğunu dile getiren kişi.

    O zaman gelen tepkiler üzerine partisi tarafından uyarılmıştı. Şimdi amir oldu. Olaya eğer “Sayın” Kutlu’nun gözünden bakacak olursak;

    1) Başbakan Ankara’da yaşamıyor mu?
    2) AKP’li belediye başkanı Gökçek Ankara’da oturmuyor mu?
    3) ”İstifa” protestolarına rağmen koltuğunda hala oturanlar da “uğursuz” olmuyor mu?

    Olaya eğer başka bir gözle bakacak olursak;

    1) Buna inananlar Gölcük Depremi’nin de askerler yüzünden olduğuna inanmıyor muydu?
    2) Buna inananlar ”7.4 yetmedi mi?” diye slogan atmamış mıydı?
    3) Sahi başbakan da zamanında “CHP’nin kökü bereketsizdir” gibi bir laf etmemiş miydi?
    4) Cehalet böyle değilse nasıl birşeydi?

    Şimdi Sezer Devri kapanıyor. Onun için denilmedik kalmadı. Miting meydanlarında yuhalatıldı. Kırmızı ışıklarda durduğundan halktan uzak olmakla, markette sıraya girdiği için elitistlikle suçlandı. Bunca yıl Köşk’te oturdu da, üç çocuğu da, gelinleri de bir kere gazetelere haber olmadı.

    Orhan Pamuk’u Nobel için kutlamadı diye onca yazar hakkında yazdı da birine “Ya sev, ya terk et” demedi. Kimseye dava açmadı, kimseden tazminat almadı. Çok sıkıcıydı. Çünkü ne kayıp trilyonları vardı, ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Türkiye’yi şikayet eden davaları…

    Çok renksizdi. Çünkü görevi süresince kendisine verilen hediyeleri demirbaş olarak kaydettirecek, oğlunun Köşk’te yapılan düğünü gecesi yakılan elektriği hesaplattırıp cebinden ödeyecek kadar da şeffaftı. Eminim Köşk’te de su tasarrufu yaptırdı, ama bakın Ankara’nın susuzluğu nasıl üstüne kaldı! Tek hatası vardı, fazla suskun kaldı.

    Keşke Çankaya’dan dışarı daha çok çıksaydı. Biliyorum görevi değil ama liderlerle daha sık görüşseydi. Belki biraraya getirseydi. Daha çok konuşsa, daha az sussaydı. Çünkü cumhurun başına çok ihtiyacı vardı! Neyse kesin, “Sayın” Kutlu yarın buna bir açıklama yapacak. Yine ya yanlış anlaşılmış olacak ya da yazan yanlış yazmış olacak . Cumhurbaşkanı Sezer ayrılıp, Abdullah Gül köşke çıktığında ise yağmur yağacak, seller akacak, Arap kızı camdan bakacak!!!

    Melike İLGÜN



  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Mar 2005
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Al birini vur ötekine...

    Suudi Arabistan da kuraktır . Orada da mı sebep aynı ?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. 19 Yaşındayım birini bıçakladım
    Merhabalar olayı tam anlatamıyorum ama birinin bana arkamdan saldırması sonucu kişiyi bıçakladım nöbetçi mahkemede serbest bırakıldım itiraz üzerine...
    Yazan: normenderify Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 16-08-2016, 00:39:24
  2. 15 Yaşındayım Birini Bıcakladım
    merhaba kavga ettigim 15 yaşındaki bir cocugu sag bacagından bucaklayarak yaraladım ceza alırmıyım alırımsamda ne kadar alırım lütfen yorum olarak...
    Yazan: AliReis Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 04-08-2011, 23:17:51
  3. İki isimden birini kullanmama
    ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE, Şehir DAVACI : adım soyadım, (baba adı)’nın oğlu, 1987 doğ. Ev adresim DAVALI : Nüfus...
    Yazan: öğreti Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 23-02-2011, 23:17:31
  4. 2 ismimden birini değiştirme
    merhaba ; sorunuma benzer bir konuya rastlamadığımdan ve çok daha net bir cevap almak istediğimden başlık açarak danışma gereği duydum. benim iki...
    Yazan: fikiralemi Forum: Kişiler Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 23-12-2010, 19:23:39
  5. Birini Seviyorsan
    EĞER BİRİNİ SEVİYORSAN Orijinal Hali Eğer birini seviyorsan O'nu serbest bırak... Dönerse senindir; Dönmezse zaten hiç senin...
    Yazan: gecem1970 Forum: Mizah - Eğlence
    Yanıt: 0
    Son İleti: 31-08-2006, 17:14:14

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.