+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 39 ileti bulundu.

Konu: Nereye gidelim?

Nereye gidelim? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Nereye gidelim?

Alıntı myirtici rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben Sn Demirelin,Sn. Özal için söylediğini iddia ettiğiniz sözleri hatırlamıyorum ama söylemişse oda ayıp etmiş.Kim söylerse söylesin yanlış yapmış olur.
    O makamı kim işgal ederse etsin, Yüce Türk Ulusunun Cumhurbaşkanıdır.
    Orası devletin bir kurumu hatta en üst kurumudurda, konu Cumhurbaşkanlığı makamı olunca edilecek kelimeler özenle seçilmeli noktasını savunuyorum.
    Zaten yaşınız yeterse demiştim. Yaşınız yetiyor da hatırlamıyorsanız söyenecek bir şey yok, olabilir. Zaten bizler balık hafızalıyızdır, çabucak unuturuz geçmişi.

Bir şey daha hatırlatalım yine Demirel vakti zamanında "türban takmak isteyen arabistana gitsin" dediğinde buna en büyük tepki RTE den gelmişti, bu da unutulmadı herhalde...

Şurası bilinmelidir ki, hiç kimse bu ülkeden bir başka ülkeye gitmek durumunda değildir, değil başbakan feriştahları gelse hiç kimse bir yere kıpırdamayacaktır. Abdullah Gül' ün cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bunu içine sindiremeyenler olacaktır. Bunlar AKP' ye oy vermemiş olan seçmen vatandaşlarımızdır ve onların bu seçimlerine de saygılı olmak gerekir. Ne yazık ki AKP nin hırsı bu memlekette kutuplaşmalar yaratmıştır, bunu hiç kimse inkar edemez. Acı olan olay İngiltere'de yayınlanan TİMES gazetesinin şu yazısıdır, izleyin.http://www9.gazetevatan.com/haberdet...9&Categoryid=1

ve düşünün Batı dünyası neden bu AKP'yi bu kadar hararetle destekliyor diye.

Bekir Coşkun'un yazısında ise Abdullah Gül' e en ufak bir saygısız ifade yoktur. Bekir Coşkun sadece A.Gül'ü kendi cumhurbaşkanı olarak göremediğini söylemiştir, bu onun kişisel görüşüdür ve o söyledi diye A.Gül bu görevi terkedecek de değildir. "Saygısızlık" "al ananı da git" veya " vatandaşlıktan çık" dendiğinde söz konusu olur, ki bu gün yaşanan da budur.

Hukuki NET Güncel Haber

Nereye gidelim? konulu yargıtay kararı ara
    Nereye gidelim? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı myirtici rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben Sn Demirelin,Sn. Özal için söylediğini iddia ettiğiniz sözleri hatırlamıyorum ama söylemişse oda ayıp etmiş.Kim söylerse söylesin yanlış yapmış olur.
    O makamı kim işgal ederse etsin, Yüce Türk Ulusunun Cumhurbaşkanıdır.
    Orası devletin bir kurumu hatta en üst kurumudurda, konu Cumhurbaşkanlığı makamı olunca edilecek kelimeler özenle seçilmeli noktasını savunuyorum.
    Çok merak ettim,aynı tepkiyi Sayın Sezer'i yerden yere vuranlara da gösterdiniz mi?

Bir de iletinizde dikkatimi çeken bir kelime var, makamın "işgal" inden söz etmişsiniz. Evet buna ben de katılıyorum, bazıları makamına layık olur, bazıları ise makamı işgal eder. Nasıl mı? Örneğin, çoğunluk beni istiyor arkadaş der, zaten kendisinin de inanmadığı uzlaşma kavramını çöpe atar, hooop geçer oturur koltuğa, işgal eder makamı...

Ayrıca bir vatandaşın benim cumhurbaşkanım olmayacak demesini neden yadırgıyorsunuz ki? Seçim sürecine bakın, 11. cumhurbaşkanını kim seçiyor AKP, AKP'yi kim seçti, %47, AKP'ye oy vermeyen %53'ün benimsemediği bir cumhurbaşkanı seçiliyorsa buna tepki göstermek ve tepki gösterenlere saygı göstermek de demokrasinin gereği değil midir? Hepsinden de öte, yasalara aykırı olmadığı sürece eleştiride bulunmak bu ülkenin her ferdinin, gazetecisinin hakkı değil midir? Hani kendilerine oy vermeyenleri de kucaklayacaktı, hani herkesi çok iyi anlamıştı...

Allah aşkına, bir de başbaşkanın (Herhangi bir insandan bahsetmiyoruz, bir ülkenin Başbakanından bahsediyoruz.) şu tepkisine yorum yapın, bir vatandaşına vatandaşlıktan çık git deme hakkı var mıdır? Hem de daha 1 ay öncesinde söylediklerini, verdiği sözleri unutarak. Şimdi samimiyetine kim inanır bunların söyler misiniz???Şimdi hani o endişelerini boşa çıkaracağını ifade ettiği kesimin endişeleri 3 kat daha artmaz mı söyler misiniz???Ne yani,kendi topraklarımızdan kovaulmamak için dalkavukluk mu yapalım, susup oturalım mı???Evet istedikleri bu ama susturamayacaklar bizi, hiçbir yere de gitmiyoruz, Atatürk'ün Cumhuritetine, Türkiye Cumhuriyeti'ne sonuna kadar sahip çıkacağız...

İşte SORUNUZUN CEVABI c) TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Demir el in sözü bir yana TSK dan bir üsteğmen arkadaş Özal a ALIŞAMADIM diye telgraf çekmişti...
    myirtici istemeden de olsa doğrusunu yazmış. Çankaya işgal ediliyor. İşgal güçlerini tanımak zorundamıyız yani ? Ben de Tanımadığımı daha önceden yazmıştım Demek ki hürriyet gazetesi bizden çok okunuyor Abdullah Gül Türkiye nin Cumhurbaşkanı olamaz. Neden olamaz Kendi diyor yahu Cumhuriyetin hiç bir değerine inanmadığını...
    Şimdi hep birlikte şaklabanlık yapılıyor hanımefendinin çağdışı türbanını modaya uydurma telaşı var. Sophia Loren teyze gibi yapacaklarmış ... Hani din içindi bu ? Dini moda olur mu ???? Siz hiç araba desenli seccade gördünüz mü ???? Hiç ezan ın değişip rock yada hiphop tarzı okunduğunu duydunuz mu ??? Ayıptır yazıktır günahtır ya. Bir din bezirganlığı bu kadar yapılır.
    Utahtan da haber gelimş ya yağmur duası yanlış bu sıcaklar şundan bundan diye o da sallamış. Doğrusunu ben size diyeyim. Bu cehennemi sıcakların nedeni şudur. Allah dini ve kendisini pisliklerine alet edenlere çok kızdı birde onlara hile hurda ile oy verip iyice din sahtekarlığına izin verilince '' Alın size dünyada cehennem ateşi.'' dedi işte böyle oldu... Utah a ve ilgililerine duyurulur... (Şaka bir yana bunu sakallı bir hocaya söyletsem sağda solda and olsun ki iki ay içinde tüm Türkiye ye yayılır bu seferde Ak parti ve Utahta ki dünyevi işlere Allah ı karıştırmamak lazım diye başlarlar böylece onları laik yaparız. Bunada dinsizin hakkından imansız gelir derler... )

İletiler
    106
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cumhurbaşkanlığı makamına TBMM si tarafından layık görülen kişiye karşı, benim Cumhurbaşkanım değil kelimesinin kullanılmasını doğru bulmadığımı yine söylüyorum. Bu makamı işgal eden kişi Sn Atatürk başta olmak üzere Sn. İnönü Sn. Sezer, Sn Özal, ve diğerleri, o makamda kim bulunursa bulunsun, bu kelimenin kullanılması TBMM sini basiretsizlikle, doğruyu bulamamakla,bu ülkeye layık kişiyi bulamamakla suçlamak olurki, suçlayanların basiretsizliği vurgulanmış olur ancak.
    Eleştiri sınırı diye bir şey vardır, bunu anlayan, anlama kaabiliyetine sahip olanlar için. İşte bu sınır bu kelimeyle aşılmış olurki; bu hakaret niteliği taşır. Ama sizler işgal kelimesinin, söylemek istemediğimiz anlamına takıldığınız için meramımız size aktarılamadı, yada devlete, ulusa, milletin iradesine, TBMM sine saygı anlayışlarımızda kalibrasyon ayar farklılığı var.
    Ben kişilere yapılan eleştirilere değil, meclisin iradesinin tecellisine yapılan, aşılmış eleştirilere karşıyım. Bunu kim kime karşı yaparsa yapsın.Tabiiki, yanlışlar eleştirilerek törpülenmeli, ama törpülenen kurum, heleki TBMM si olmamalı.
    Hem denemeden nerden bileceksiniz. Çorbanın tadına bakmadan tuz katan arkadaşlar.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çorbanın tadına bakmadan tuz atan göremeim. O çorbadan ağzı yananları görüyorum ben. Bu çorba pişirilip pişirilip servis yapılıyor.
    TBMM si iradesi demek başbakanın ( Yada parti başkanının ) ağzından çıkan dışında bir fikri olmadan emme basma tulumda gibi el kaldıran 341 kişinin iradesiyse o kadarda saygı duymak gerekmez Ak partiye saygı duymuyorum kaç milletvekili var 341 CB adayı kaç oy aldı 341 nerede TBMM si ? Kaldıki bu 341 kişinin çoğu Erdoğan açıklamadan önce ve Gül aday olmasın diye kıvranırken aday olmaması gerektiğini gerginlik yaratacağını söylüyordu. Kendilerine saygısı olmayan bir güruha ben neden saygı duyayım yahu...

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Myirtici,

Eleştiri eşiği sizin dediğiniz noktada olan bir kişi "Benim Cumhurbaşkanım değil" sözünü doğru bulmayabilir. ( Katılmıyorum sadece anlıyorum)

Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız A. N. Sezer'e yönelik tavrı , söylemi ortada olan, sayısız yazar ve AKP milletvekili tarafından defalarca hakarete varan uslupla eleştirilirken susan bir başbakandan söz ediyoruz. Nedense ben Dışişleri Bakanı Gül'ünde hiçbir tepkisini hatırlamıyorum.

Yani ne Erdoğan ne de Gülün sizin belittiğinize benzer bir hassasiyeti yok.
    Konu gecem1970 tarafından (22-08-2007 Saat 18:07:18 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ohoooo, ne zamandır uğramıyordum siteye sağlık sebeplerim yüzünden, maşallah şenlenmiş burası yahu.

myirtici, demişsiniz ki ben kişilere yönelik eleştirilere değil, makamlara, kurumlara yönelik eleştirilere karşıyım. İyi de be kardeşim, kim makama bir şey diyor ki, aksine makama sahip çıktığımızın farkında değil misiniz? Biz de kişiye yani Abdullah Gül'e yöneltiyoruz eleştirilerimizi, eleştiri sınırı demişsiniz, hakaret var demişsiniz? İstemiyorum diyor yahu, benimsemiyorum diyor, bunun neresi hakaret? Adam gönlünden geçeni dile getirmiş, vatandaş olarak bunu söylemeye hakkı yok mu, aha ben de söylüyorum, ben de istemiyorum, ben de benimsemiyorum, hadi bakalım ne yapacaksınız, artık beni paketleyip yurt dışına mı gönderirsiniz, susturmak için baskı mı kurarsınız, tehdit mi edersiniz tercih sizin...

Bakın siz sevgili başbakanınıza sahip çıkıp onun yapmadığını yapmış, bizlere gidecek ülke alternatifleri sunmuşsunuz, eyvallah sağolun bu jestiniz için ama sizin başbakanınız gene sözünün arkasında durmadi naberrrrr??.. Ben onu demek istemedim demiş, vatandaşlık hukukunu kast ettim demiş, çevir kazı yanmasın... Ha dememiş, dedirtmiş bu arada, bence de mantıklı davranmış, kendisi konuştukça maskesi düşüyor, cumhurbaşkanlığını netleştirsinler o zaman nasıl olsa meydan onlara kalacak, azcık daha sabretsinler maskelerini azcık daha tutsunlar yüzlerinde...

Onu bunu bırakın, takiyye yaparak lafı dolandırmayın da söyleyin bakalım, Sayın Sezer meydanlarda halka yuhalattırılırken kafanızı nerde toprağa gömmüştünüz, işine gelmeyeni görmez, duymaz, konuşmaz beyefendi?

Ahan da, Abdullah Gül'e çorba demişsiniz, tadına bakın demişsiniz. vay vay vayyyy, hakarete bak yaaaa... demek çorba haaaa, bu ülkenin 11. cumhurbaşkanı adayına çorba yakıştırması haaaaa.... cık cık cık yakıştıramadım size...

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Demokrasilerde böyle seslerin çıkması normaldir.
    Herkes herşeyi kuzu kuzu kabul etmek zorunda değildir.
    Kabul edene de etmeyene söyleyecek bir şeyimiz yok.
    Rahmetli Özal, "alışırlar" demişti, gerçekten de şimdi o günlerdeki hır gürü pek hatırlayan kalmadı.
    Sanıyorum ileride bunlar da "anılarda iz bırakan" şeyler olarak kalacak.
    İnşallah bu izler derin olmaz.
    Selamlar.

mkocagul Misafir

Meydanlarda mevcut Cumhurbaşkanımızı yuhalayanlar kimlerdi? Kimse neden çekip gidin demedi.? Yoksa bu bir ilke değil, Cumhurbaşkanı'nın kim olduğu ile ilgili ilginç bir bakış açısımı?
    Kulakları çınlasın sayın Demirel Çankaya'da oturan şahıs derdi.

İletiler
    106
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn.arıza öncelikle geçmiş olsun.
    Bende bir şans varki, düşman başına. Nezaman birisiyle fikir alış-verişinde (tartışma demiyorum, kimbilir ne anlarsınız) bulunsam, kelimeleri cımbızlamaya, muhabbeti sulandırmaya, başlarlar. Cevap olarak da sanki meramımı anlamış gibi, arıza lı cümleler kurarlar.(Çorba mecazına istinaden)
    Sn Abdullah GÜL' ü eleştireyim derken Meclisi aşağıladığının farkında olmayanlara açıklama yapmıştır, Sn.Başbakan vatandaşlık hukukunu kast ettim derken.(Zaten vatandaşlık hukuku açısından söylenmediğini iddia etmek,Türkçe fukarası olmak demektir.Erdoğan, "Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insanın önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım. Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanın olsun." dedi.
    Bu Vatandaşlık hukuku açısından söylenen bir sözdür.Sizinkine benzer bir mantık bunu, o şekilde anlamış.)
    Onu bunu bırakın, takiyye yaparak lafı dolandırmayın da söyleyin bakalım, Sayın Sezer meydanlarda halka yuhalattırılırken kafanızı nerde toprağa gömmüştünüz, işine gelmeyeni görmez, duymaz, konuşmaz beyefendi? diyen arıza beyefendi,
    ülkemi kalkındırmak için çalışıyordum ve Sn Sezerle eylenmek, alay etmek, dalga geçmek için bir konu başlığı açılmamış olmasıdır desem, anlatabilmiş olurmuyum.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: