+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak?

Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak?

Seçimlerin sonuçları açıklandıktan sonra bir şok geçirme periyodu yaşadım. Yüksek bir oy bekliyordum amaböylesine bir fark beklemiyordum. Herkes birbirinden şüphelenmeye başlayınca Ne oluyor yahu dedim ... 77 seçimlerinden bu yanaki seçimleri net bilirim. Kazananıyla kaybedeniyle. Refah partisi seçimi kazandığında bir çok refah partisine oy veren kişi görmüştüm. Yani etiyle buduyla canlı bir çok insan ben refaha verdim diyordu . Bu seçimden sonra %46,5 gibi inanılmaz bir üstünlük yaşayarak seçimi kazanan AK partiye deyim yerinde ise iki kişiden birisi oy vermişti. Ama ben daha numunelik bile olsa bir kişi göremedim. Ya çoğunluk yalan söylüyordu yada bir gariplik vardı. Ben ikisinede oynadım. Yani hem yalan söyleyenlere hem bir gariplik olduğuna..
    Yalan söyleyenler seçime kadar Ak partiye ve RTE ye küfür ederek her türlü şeyi söyleyip olası bir iktidar değişikliğindede yerlerini sağlam tutma yolunda olanlardı. İki yüzlü insanlar toplumumuzda hep vardı var olacak maalesef Bunlar yüzünden koca İmparatorluk gitti bilirsiniz. Birde genel eğilimlileri vardı ciddi bir Ak partili olduğunu bilirsiniz ama nedense değil gibi davranırlar. Bunlardan bizim sitemizde de bol bol mevcuttu bir ara . '' Ben Ak partili değilim ama ... '' diye başlayan Ak parti yi öve öve bitiremeyen Keriz bulursa '' Adam/Kadın Ak partili değil ama Ak partinin yaptığı iyi şeyleri bilip ona oy verecekmiş bizde mi böyle yapsak...'' amacını güden. Dikkat edin sitemizde de Ak ğartiyi savunan çok olmasına karşın ne hikmetse bir tana Ak partili yoktur !!!! En güçlü savunucularıda Ben AK partili değilim diye başlar... Neden utanıyorlarsa...
    Gariplik bölümüne gelince gerçekten toplumda bir beklenmedik bir şey olmuş tepkisinin net görülmesiydi. En ilginç yerlerde bile '' Kim oy verdi bunlara ?'' tartışması almış başını gidiyordu. Hani belirli bölgeler yerler vardır cidden çok ciddi oy olan Örneğin Fatihte Sultan beylinde bu soru abes kaçar ama genel anlamda bu oy farkı çıkarsa Ne oluyor denir. Kaldıki sonucun bilgisayar ortamıyla ilan edilmesi kafaları iyice karıştırdı. Yani oylar YSK ca bir programla takip edilerek açıklanmış imzalı sayım tutanaklarına bakılmamıştı. Böyle bir kargaşa çıkınca ilk akla gelen programa müdahale edildiği şeklinde oldu. Öyle ki meşhur sandıklarda AK parti dipteydi. Çankaya da sürünüyordu. Bu oran elbet değişecekti ama böylesine çok ilginçti. Daha ilginci bu 16 milyon oyun kimin tarafından verildiğide bir türlü açığa çıkmıyordu. Yani bilinen yerler hariç bu patlama nasıl olduda kimse sahiplenmiyor dedirtecek kadar.
    Bu ciddi ciddi gündeme gelip YSK ya baskı oluşmaya başlayınca YSK dünden itibaren tüm sandıkların bilgisayar sonuçlarını internette yayınlamaya başladı. Kızılca kıyamette kopmaya başladı. Çünkü sandıkta tutulan sayımla internet sonuçları asla tutmamaktaydı. Örnek olarak verilen değere bakınız....
    İzmirde 6 sandık sonuçları gerçekten farklıydı (sadece bakılan altı da fark altı çıkıyor ) AK partide +89 fazla oy çıkmasına karşın CHP de -48 MHP de - 78 oy çıkıyordu. Yani AK partinin oyları fazla diğer partilerinki ciddi eksik. Kaldıki İzmir de AK partinin zaten zayıf olduğu düşünülürse durumun vahametinin daha iyi anlaşılacağı ortaya çıkmaktadır.
    Türkiye geneline bu olayı yaydığımızda ortaya korkunç bir tablo çıkıyor oda AK partinin oyları %18 arttırılırken CHP nin oyu %9 MHP nin oyu %10 oranında azalmış oluyor Buda yaklaşık kemiksiz 100 millet vekiline yakın bir fark oluyor. Yani yapılan gerçekten elektronik bir oynama aldatma varsa bu sayede Ak parti en az 100 milletvekili fazla çıkarmış oluyor. Ki hassas dengelere bakarsak ( sadece 5-15 oyla Ak partinin kaptığı 27 milletvekili var.) bu sayının daha da değişebileceği ortada hele hele doğuda...

Şimdi bildiğim CHP de çok ciddi bir çalışma anında başladı MHP de de başlayacağı kesin gibi ki başlamalı Hatta diğer partilerde de . Peki iki sorun çıkıyor karşımıza ve bu sorunlara paralel bir çok sorun.
    Yapılan çalışmalar sonucu cidden böyle büyük bir hata olduğu ortaya çıkarsa bunu büyük bir skandal olması bir yana ne olacak ? YSK nın onayladığı bir seçim sonucu ortadayken bunun yanlış olduğu anlaşılırsa ne olacak ? Peki bu arada meclis Cumhurbaşkanı seçerse ne olacak ? Hadi bakalım tartışalım . ( Tartışacak birisini bulursak tabiiki ::

Hukuki NET Güncel Haber

Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak? konulu yargıtay kararı ara
    Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İç Anadolu
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ya Gerçekten Hile Varsa Ne olacak ?

%100 hile var arkadaş.
    AKP'den halk(!) bu kadar şikayetçi iken nasıl oldu da %47 oy aldı?
    2 seçenek var.
    1)Ya bu seçimlerde hile,hurda var.
    2)Ya da Onur ÖYMEN'in dediği gibi bizim halkımız mantıksız(!)
    Ben 1. seçeneği tercih ediyorum,eee halka mantıksız demek Onur ÖYMEN ve düşünce efradından başka kimin haddine!!!

Saygılar...

İletiler
    167
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Atı alan Üsküdarı geçmiş bile olsaydı, hala içimizde sönmeyen ateşle koşar ve attan alaşağı ederdik.
    AMA !!!!
    ATI ALAN ÇANKAYAYA ULAŞTI........

İletiler
    25
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merak etmeyin.dediğiniz gibi bir durum varsa,yenilgilerine kılıf aramak isteyenler, bunun üzerine giderler.zaten her seçimden sonra böyle iddialar atılır ortaya.işimden dolayı,birebir konuşmalarımdan biliyorumki,yalnızca belli bölgelerde degil,her kesimden yüksek oy aldılar bence.
    not:çok konuşmak değil,öz konuşmak önemlidir.

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yani Sayın Commodore,

Kafanızı taktığınız şeye bakın. Boşu boşunuza tatlı canınızı sıkmayın. Birkaç milyon oy eder taş çatlasa. Kayıp seçmenlere, çöpten çıkan oy pusulalarına alışık canım ülkemde lafı bile olmaz. Zaten olmuyor. Açın bakın gazetelere hatta daha güncel olsun diye hemen girin sitelerine ... Lafı oluyor mu? İsterseniz siz zahmet etmeyin ben söyleyeyim. Olmuyor...
    Daha mühim sorunlarımız var haberiniz yok mu? Bir kısım medya hapishaneye giren bir kadını bir diğer kısım medya bazı iç giyim türlerinin İslami olup olmadığını tartışıyor.

Seçim sürecinde delinmeyen siyasi yasak kalmadı lafı oldu mu? O arada bir kısım medya tüm yazı aynı şezlongta geçiren bir kadını bir diğer kısım medya askeri tesislerin seçim nedeniyle kapatılacağını (sandığa gitmenin cihada gitmekle eş olduğu manasında) konuşuyordu.

Sonunda askerler bile dayanamayıp dükkan kapattı:rolleyes: . Açmayın artık bu mevzuyu. Atı alıp Üsküdarı geçenlerin canını sıkmayın...:eek: :eek: :eek:

İletiler
    167
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Açmayın artık bu mevzuyu. Atı alıp Üsküdarı geçenlerin canını sıkmayın...:eek: :eek: :eek:
    Sayın gecem1970,
    Sanırım diliniz sürçtü.
    "Atı alıp Çankayaya varanların" diyecektiniz.

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Beynim bazı gerçekleri kabul etmek istemiyorda ondan Sayın Korugan.
    Önümüzdeki yedi yıl boyunca Cumhurbaşkanın kim olduğunu bilgisini red ederek yaşamayı planlıyorum.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın bahadirbuyukavci ;
    Boş yanıt vermek zorunda değilsiniz. Ortada belgeye dayanan çok ciddi idda var. Bu konuda düşüncelerin sorulduğu bir yerde saçma bir şey yazmaya hakkınız yok. Burada AK parti CHP veya MHP lehine aleyhine bir şey söylenmediği gibi yaklaşık toplamda 8 milyon yakın vatandaşın vatandaşlık hakkının gasp edilmesi gibi bir durum söz konusu. Bu konuda fikriniz varsa yazınız yoksa yazmak zorunda değilsiniz.
    Sayın gecem 1970 ;
    Zaten mevzuları açmama boş verme bazı kesime aşırı hoş görü göstere göstere bu hale gelmedik mi? Bunu üstüne basiretsiz siyasetçiler buna katılınca bakın ne hallere geldik. Hiç hakkettiğimizi sanmıyorum bunları ama neyse...

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bunu hak etmediğimiz konusunda size katılmıyorum Sayın Commodore.

Türkiye Cumhuriyeti hak etmedi, Onun kuruluşunda emeği olanlar hak etmedi. Ayakta kalması için canlarını verenler, kalkınması için en güzel yıllarını yaşam koşullarının çok kötü olduğu bilnen köylerde küçük kasabalarda harcayan öğretmenlerimiz, doktorlarımız mühendislerimiz, bu ülkenin adını dünyaya duyuran sanatçılarımız sporcularımız, toplumu bilinçlendirmek için emek veren sendikacılarımız, yazarlarımız ve vatan kelimesini aşkla söyleyen bu gün hayatta olmayan insanlarımız...
    Onlar hak etmedi. Hele hele herşey bir yana kültürel değerlerimize aykırı bir şekilde anası karısı bacısı ilgili ilgisiz her durumda gündeme getirilen Mustafa Kemal Atatürk hiç hak etmedi.

Ama galiba biz hak ettik.

Hani lafı olmaz demiştim, olmuyor demiştim ya bunda basının kadar şimdiye kadar ortaya çıkan bu tarz iddalar (bazıları okadar ayan beyandı ki idda kelimesi uygun düşmüyor) karşısındaki tepkisizlikte etken. Bu ülkenin savcısı hukukcusu yok mu? Altınlar paralar dağıtılırken YSK ne yapıyordu?
    Diyelimki seçim sonuçları hatalı. Bu ispatlandı diyelim. Ne olacak? Vatandaş olarak hepimizin oy kullandığımız sandığın bağlı olduğu seçim kurulundan başlayarak itiraz mı etmemiz gerek? Yoksa yeni seçim mi yapılacak? Hukuki süreç nedir ne olmalı?

Adam vekil olmuş mazbatasını almış, hatta meclise girmiş oy kullanmış. Diyelim ki 3,5 30 yada 100 milletvekili bu durumda ama gerçekte orda olmamaları gerekiyor. Ne olacak?

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

YSK nın onayladığı bir seçim sonucu ortadayken bunun yanlış olduğu anlaşılırsa ne olacak ? Peki bu arada meclis Cumhurbaşkanı seçerse ne olacak ? Hadi bakalım tartışalım .
    Ortada YSK tarafından onaylanmış, kesinleşmiş bir seçim sonucu var, bu sebeple seçim sonucuna mevcut mevzuata göre itiraz etmek kanımca artık mümkün değil. Hoş, mümkün olsa da zaten itiraz ve şikayetleri de aynı merci incelemekte ve kesin karara bağlamaktadır (T.C. Anayasası, madde 79) , YSK'nın verdiği kararlar aleyhine başka bir merciye başvurmak da mümkün değildir.

Yalnız, sorumlular hakkında TCK hükümlerine göre şikayette/suç duyurusunda bulunulabileceği kanaatindeyim. Bu da seçim sonuçlarını değiştirmeyecek ancak belki sorumluların görevden alınmasını sağlayabilecektir. Yani ne yaparsanız yapın iş işten geçmiş olacak, Cumhurbaşkanı da -eğer iddialar doğruysa- usulsüz bir seçimle seçilen milletvekillerinin oyları ile seçilmiş olacaktır.

Sayın commodore1tr'nin sorusu üzerine seçimle ilgili ne kadar kanun varsa aradım, taradım ama maalesef kesinleşmiş seçim sonuçlarına itiraz ile ilgili bir hüküm bulamadım ya da gözümden kaçtı. (Bilen varsa paylaşmasını rica ediyorum.)

Daha önce de dile getirdiğim üzere, mevcut seçim yasaları ve Siyasi Partiler Kanunu ile bir yere varamayız. Korkarım seçim mevzuatımızı değiştirip, boşlukları doldurmadığımız, açıkları kapatmadığımız sürece bu tip tartışmaları daha çooookkk... yapacağız.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: