bu sefer sitenize farklı bir konuda fikir almak için yazıyorum. sorum şu:
bildiğim kadarıyla 657 sayılı devlet memurları kanunu (2001'deki haliyle) memurların başka bir işte çalışmasını yasaklıyordu. geçen yıl sanırım birşeyler değiştirildi ve öğretmenlerin özel okullarda ücret karşılığı belirli miktarda derslere girebilmelerine olanak sağlandı. öncelikle bu duyumum doğru mu? yani öğretmenlerin resmi görevleri dışında da çalışabilmeleri konusunda herhangi bir serbesti getirildi mi? eğer getirildi ise bunun sınırları nedir? yani mesela ben yerel bir kanalda haber spikerliği yapabilir miyim?
14.02.2007 tarihinde yürürlüğe giren 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'yla bir düzenleme yapıldı ancak sizin tam olarak aradığınız konumudur bilemiyorum.
Bu Kanun'un "Kurumda Çalıştırılacak Personel" başlıklı 8. maddesinin 4,5,6. fıkralarında şöyle bir düzenleme yapılmıştır:
4.İhtiyaç halinde, resmî okullarda görevli öğretmenlere asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısını doldurmaları kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile sadece okullarda, aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar ücretli ders verilebilir. Öğretmenlerin toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçemez.
5.Uzman öğretici, usta öğretici ve öğretmenlik yapma nitelik ve şartlarını taşıyan diğer Devlet memurlarına, ilgili birimlerin izniyle haftada on saati geçmemek üzere ücretli ders görevi verilebilir.
6.Ders saati ücretli olarak görevlendirileceklerle ilgili diğer hususlar yönetmelikle belirlenir.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. evet; benim duyduğum düzenleme buydu. ama görünen o ki, bu düzenleme maalesef benim düşündüğüm anlamda bir serbesti getirmemiş. yazık..
bu sefer sitenize farklı bir konuda fikir almak için yazıyorum. sorum şu:
bildiğim kadarıyla 657 sayılı devlet memurları kanunu (2001'deki haliyle) memurların başka bir işte çalışmasını yasaklıyordu.
....
hukukla hobi olarak ilgilenen arkadaşlardan ziyade "hukukçu" sıfatına haiz dostlarımızın yorumlarını merakla bekliyor, göstereceğinize inandığım ilgiye peşinen teşekkür ediyorum...
Hukukçu sıfatına haiz olmamakla birlikte memurların -kelime anlamı ile- başka işte çalışmasını yasaklayan bir kanun olmadığını sanıyorum. 657 sayılı kanun memurların başka bir işte çalışmasını değil ticaret yapmasını yasaklamaktadır:
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı:
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.
Zaten kitap yazan, dizilerde oynayan hatta ses sanatçılığı yapan memurları da şu aralar sık sık görüyoruz. Yine de hukukçu arkadaşlar daha doğru yol gösterirler.
Hukukçu sıfatına haiz olmamakla birlikte memurların -kelime anlamı ile- başka işte çalışmasını yasaklayan bir kanun olmadığını sanıyorum. 657 sayılı kanun memurların başka bir işte çalışmasını değil ticaret yapmasını yasaklamaktadır:
Zaten kitap yazan, dizilerde oynayan hatta ses sanatçılığı yapan memurları da şu aralar sık sık görüyoruz. Yine de hukukçu arkadaşlar daha doğru yol gösterirler.
Selamlar...
657 Sayılı Kanunun ilgili maddesi sadece ticaret yapılmasını yasaklamıyor. Dikkat edilirse Ticari ve sanayi bir müessesede görev alınmasını (tacirlik, esnaflık yine aynı maddede zaten yasak olarak görülüyor) yasaklıyor. Dolayısıyla burada ticari ve sanayi kavramları öne çıkıyor. Bu noktada ilgili hukuk dalının (Ticaret Hukuku) tanımı önem kazanıyor. Ben, fazla teferruatına girmeyeyim. Kodlamak gerekirse (teferruatta farklılaşmalar var) birini alım-satım, diğerini de üretim olarak düşünebiliriz.
Dolayısıyla sorulan soru yerel kanalda haber spikerliği olunca; bu ne sanayi ne te ticari bir müessese değildir. Bu sebeple Memur, haber spikerliği yapabilmelidir.
Ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı: 657 sayılı Kanunun konuyu düzenleyen maddesinin başlığı budur. Ancak, maddeden sayılmayan başlık bağlayıcı değildir. Diğer kazanç getirici her türlü faaliyet yasaklanmış olsaydı memurun spikerlik yapması da yasak olurdu...Ancak, 657 sayılı yasanın 28. maddesinde böyle bir düzenleme mevcut değildir.
mrblar.Bu başlık adı altında benimde bir sorum olacaktı.Kamuda öğretmenlik yapmaktayım ikinci bir üniversite okuyup elektrik mühendisliği tercih etmeyi düşünüyorum.Bu mesleğe ait olarak dan imza yetkisine sahip olunabilmekte.Her iki meslekte de çalışmamda yasal bir sakınca var mı acaba?
,
öğretmen ek iş yaparsa cezası nedir,
ek iş yapan memura verilecek ceza,
memur dizide oynayabilir mi,
memur ek is yapabilirmi,
ogretmen ikinci is ,
ogretmenler ek is yapabilir mi,
devlet memuru dizilerde oynayabilir mi,
ticaret yapan memura verilen ceza,
beden eğitimi öğretmenleri ek iş yapabilir mi,
öğretmenlerin başka işte çalışması,
ogretmenler ek is yapabilirmi,
öğretmenlerin ikinci bir işte çalışması,
ogretmenin ek is yapmasi,
memur ek iş yaparsa ne olur,
http:www.hukuki.netshowthread.php26376-Ek-is-yapan-ogretmen,
öğretmenlerin ek iş yapması,
esnaflık yapan öğretmene ceza,
öğretmenler yazın ne iş yapabilir,
memurlar dizilerde oynayabilir mi,
öğretmenlre yazın meb ek iş,
mebde öğretnen olup ek iş yapanlar,
öğretmenler ek iş yapabilirmi
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku