Merhaba 5 yıldır bir işyerinde çalışmaktayım.Sabah 7 akşam 9 çalışmaktaydım.İşe ilk girdiğim iki sene boyunca sigortasız çalıştım sonraki üç sene ise sigortalı oldum ancak alığım ücretten değil onun yarısı kadar asgari ücretten sigortalı yaptılar.
Cumartesi günleri de çalıştığım oldu.Ama artık cumartesi günleri hep çalıştırmak istiyorlardı ve ücretsiz olarak.Kabul etmeyince ücretsiz izine çıkarmaya zorladılar ben de istifa ettim.Kıdem ve ihbar tazminatımı isteyeceğim.Ama hiç izne çıkmadım,o para nasıl hesaplanır?Yöntemi nedir?
Bordroda bazı fazla çalışma ücretleri eklenmiş ama bunlar asgari ücret üzerinden bilgi verildiği için ona göre yazılmış yani aldığım maaşa bir katkısı olmadı.
Kötüniyet tazminatı alabilir miyim?Neye göre hesaplanır?Hiç izine çıkmadım 5 yıldır çalıştığım için bundan alacağımı nasıl hesaplayacağım?Bir de bir öğün yemek yiyoruz bunun hesaplamalarda katkısı ne?Para karşılığını nereden öğrenebilirim bunun?
Bilgi veren kişiye teşekkür ederim şimdiden.(dava çarsam sigortasız çalıştığım zaman için ne demeliyim?aynı dava içinde mi olmalı?ne talep etmeliyim?)