Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
Sayın Av Feyz Pazarbaşı TCK ve CMK ilgili maddelerini yazmış.
Avrupa konseyi bakanlar komitesinin 9.5.1985 tarihli kararına göre tutuklama mecburi olmamalı ,ihtiyari bir tedbir olarak düzenlenmelidir. Birleşmiş milletler insan hakları beyannamesinin 9. Maddesine göre :
“hiçkimse keyfi olarak tutulamaz, alıkonamaz veya sürülemez.”
Tutulma ile kastedilen yakalama, alıkonma ile kastedilen de tutuklamadır. Keyfi olmamakta yasalara ve hukuka uygun olmak biçiminde anlaşılmalıdır.
Tutuklama ve mevzuat
Avrupa konseyinde üye devletlere tutukluluk hakkındaki kanuni düzenlemelerle ilgili bazı tavsiyelerde bulunmuştur.konseyin bakanlar komitesi 8.4.1965 tarihli tavsiye kararında :
“ roma – insan hakları ve ana hürriyetleri koruma sözleşmesinde yer alan prensiplerin uygulanmasını geliştirmek ve hızlandırmak için tutuklama hususunda şu prensiplere uyulmasını tavsiye eder.
1. Tutuklama hiçbir zaman mecburi olmamalı. Her olayda işin bütün özellikleri hesaba katılarak tutuklama kararı verilmelidir.
2. Tutuklama istisnai tedbir olarak kabul edilmeli.
3. Tutuklamaya ve tutukluluğun devamına dair karar ancak zorunluluk varsa verilmeli .asla cezalandırma gayesiyle bu yola başvurulmamalıdır.
4. Tutuklama kararında koğuşturma konusu ve tutuklamayı haklı gösteren sebep mümkün oldukça açık şekilde belirtilmeli ve karar tutuğa derhal bildirilmeli.
5. Tutuklama hali gerçek zorunluluğunun gerektirdiğinden fazla uzamasını önleyecek çarelere başvurulmalıdır.özelliklede şu çarelere:
• tutuklamanın süresini kanun veya hakim tesbit etmelidir.
• kanunyoluna başvurma hakkı tanınmalıdır.
• düzenli aralıklarla karar gözden geçirilmelidir.
• sanığa müdafiden yararlanma hakkı tanınmalıdır.”
Avrupa konseyi bakanlar komitesinin 9.5.1985 tarihli kararına göre tutuklama mecburi olmamalı ,ihtiyari bir tedbir olarak düzenlenmelidir.
Birleşmiş milletler insan hakları beyannamesinin 9. Maddesine göre :
“hiçkimse keyfi olarak tutulamaz, alıkonamaz veya sürülemez.”
Tutulma ile kastedilen yakalama, alıkonma ile kastedilende tutuklamadır. Keyfi olmamakta yasalara ve hukuka uygun olmak biçiminde anlaşılmalıdır.
Bir başka merakım bu tutuklamada polise müdafiden yararlanma hakkı kullandırılmış mıdır?
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
Sayın commodore1tr 'nın yorumu üzerine söylenecek tek söz yok . Sen ,hırsızı gaspçıyı ,katili, bırak devletin polisini içeri at,olacak şey mi ? Polis en fazla küfür etmiş olabilir o da tutuksuz yargılanabilirdi . Karşısında herhalde savcı olduğu için boyle bir karar çıkmış , yazık ..
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
Sıhhatli bir karar verebilmek için olayın ayrınıtılarını bilmek gerekir.Ancak tartışmadan dolayı tutuklama olması bence çok ağır bir karar.Maalesef ülkemizde bu tip olaylar yaşanmakta,kimin makamı yüksekse karşısındaki mağdur olacak şekilde olaylar yaşanmaktadır.Aklıma hiç sevmediğim ve anonim hale gelmiş bir söz geldi.Kanun önünde herkes eşittir;ama bazıları daha eşittir...
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
sn.Hukukcu arkadaşlar,polis "SERBEST KALMIŞTIR"sn.Emniyet gnl.Md.veiçişleri Bakanlıgı devreye girerek haksız Tutuklamaya son verilmiştir,Makam ve mevkisi ne olursa olsun yasalar önünde herkes" EŞİTTİR İLKESİNİ"Unutmayalım.
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
Bu işleme maruz kaldıktan sonra polis vatandaş haklı bulundum diye sevinecek mi?
Ben adalet işliyor mu diyeceğim?
Siz yargıya güveninizi mi arttıracaksınız?
Bence bu savcıya duraksamaya yer vermeden işten el çektirmeli, yargının itibarını korumak için.
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
Tamam şimdi yargılama yapılacak, polis suçlu ise cezasını çekecek, değilse beraat edecektir. Konu bu olmalıydı. Peki şimdi sizce mahkeme nasıl bir tavır takınacak sizce ?
Re: Savcı ile polis arasındaki tartışma cezaevinde bitti
ekremiyican rumuzlu üyeden alıntı
sn.Hukukcu arkadaşlar,polis "SERBEST KALMIŞTIR"sn.Emniyet gnl.Md.veiçişleri Bakanlıgı devreye girerek haksız Tutuklamaya son verilmiştir,Makam ve mevkisi ne olursa olsun yasalar önünde herkes" EŞİTTİR İLKESİNİ"Unutmayalım.
DOGRU ŞEYİ YAPMAK İÇİN,YANLIŞ ZAMAN YOKTUR!
Ancak avukatı üst mahkemeye itiraz ederse serbest bırakılır.Emniyet müdürünün veya bakanlığın böyle bir lüksü yok.Bol keseden sallama ekremiyican.Daha düne kadar forumlarda hukuki sorular sorar iken şimdi kalkmış başımıza maşallah C.Başsavcısı kesildin.Bu ne haddini bilmezlik.Ayrıca tehdit içeren kısa mesajların hala saklı.Bu gidişle senide sabıkalılar kervanına eklemek zorunda kalacağım haberin olsun.3 sayfalık hukuk bilginle millete ahkam keseceğine önce noktalama işaretlerini öğren, cümlelerinin devrikliğini düzelt be adam!
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kardeşinizin ve eşinin, babanız vefat ettikten sonra banka hesabından para çekmesi ve evinden değerli eşyaları alması, muhtemelen hırsızlık olarak...
Habersiz palyatife yatırmak