+ Konuyu Yanıtla
2 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 69 ileti bulundu.

Konu: Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir?

Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: 3 aylık boşanma

Sayın macera, doğru sanmışsınız..ben kimseyi ne sizi ne de herhangi bir kişiyi baz alarak yazmadım...
    sadece kadınların eşlerinden para koparmak üzerine evlendiklerini iddia edenlere yazdım ki
    712 milyon maaşla ...elinden herşeyi alınarak evinden kovulmuş büyük şehirlerde 450 milyon kira vererek elekrtrik yakıt vs. ihtiyacları bu 712 milyonla idame ettirmeye çalışan üstüne av. ve mahkeme masrafları olan hanımların tedbir nafakası istemeye hakları olmadığını düşünenler için yazdım..

Köyde olsun kentte olsun boşanmanın ayrılmanın her iki tarafa getirdiği zorluklar vardır.. bir bayanın elinde ay sonuna kadar 100-150 milyonla ( ki o kadar da kalmıyor idare edebileceğini iddia edenlere yazdım.. )

Eşler diğer taraftan birşeyler talep ediyorsa tedbir nafakası tazminat..illaki haklı olduklarından istiyorlardır..haklı değiler ise zaten hakimler gereğini yapıyordur.. Bunu anlamakta zorlananlara yazdım..

teşekkür ederim.

Hukuki NET Güncel Haber

Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir? konulu yargıtay kararı ara
    Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayin Reyyan

maalsef gunumuz'de bircok kadin sirf tedbir nafakasi icin eslerine bosanma davasi acanlar var, bunu ya biliyorsun yada kor'sun.

Tamam esini doven adama karsi, esine nafaka ve tazminat odemek zorunda kaliyor, bunlar var ve kabul ediyoruz...

Ya para icin evlenen, ve hemen nafaka icin bosanan kadinlari neden gormu'yoruz? bu kadinlari neden cezalandirmiyoruz?

nafaka uc bes kurus degil, sen bana nafaka ode ve bakayim uc bes kurus mu.

Ben evlilik yaptim, sevgi icin, esimin bes kurusu yoktu, ama benim icin onemli degildi, altinlar aldim, esya ve keyafet aldim, dugun yaptim, esim bes kurus harcamadi, ama onemli degildi, cunku seviyordum, ben sevgi icin evlendim.

evlendik, 2 hafta balay icin tatil yaptik, ne istiyorsa aldim.

3uncu hafta'da, aldigim 25,000YTL altinlari, keyafetleri vesaire alip, beni terk etti... ve sebebsiz dava acti... ortada hic bir neden yok! iki yildir 550YTL nafaka oduyorum, dava bir yil daha surecek gibi, sonra'da temyiz'e gider, eder 4 yil nafaka 26,000YTL. yazik degil mi? o otursun babasinin evdinde ayaklarini uzatsin, merak etmesin, ben nasil olsa gonderiyorum nafakalari. Ben evlilik avukat derken 70,000YTL harcama yaptim, ben bu davayi kazandigim'da bu 70,000YTL tazminat olarak verilecek mi bana, ve bana tedbir nafakasi verilecek mi? yoksa nafaka ve tazminat kadinlar icin mi.

demek istedegim, bu bosanma kanunlari, kadinlarin sevgi icin degil para icin evlenmelerine ve sebebsiz bosanma davasi acmalarina neden oluyor....

hakkiz olan adam nafaka ve tazminat vesaire odemek zorunda kaliyor....

ya hakkiz olan kadin ayni tedbir/yoksulluk nafaka ve tazminat odemek zorunda kaliyor mu?

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ma_cera rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Reyyan hanım:
    Söylediklerinizin muhatabı ben değilim sanırım.
    Dikkatle okursanız mahkemece haksız bulunan kadının sırf tedbir nafakası 10-12 ay daha devam etsin diye sonucun değişmeyeceğini bile bile temyize göndermesinden bahsediyorum.

Ayrıca hiç evlenmedim, sui misal misal olmaz ama bu kötü niyetli kadınları gördükçe evlilikten soğuyorum.
    Sn.Reyyan han. konunun muhattabı benim...Ben eşimi severek evlendim..Belki o da severek evlenmiştir....Ama bu sevgisi 3 ayda büyük bir para arzusuna dönüştü ki, anlayamadım....Tabiki herkes eşini sevmeli ona değer vermeli...Ama sanırım şunu kabul etmek lazım toplum olarakta çok bozulduk...

İnananın eşim 3 ay dolmadan, benim işte olduğum saatlerde hergün evden poşet poşet eşya taşıması götürmesi iyiniyet midir? Bazen insan dengi dengine evlenmeli ve birde inanın insanda şans olmalı....Doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanı bulmak gerekir....

Bence adaletimiz biraz daha şeffaf ve kesin kararlıolmalı...Kanımca bazen öyle olur ki bayan hakim kadınlar eziliyor diye önyargıda veya tam tersi erkekler için kararlar verilir....

Bu arada ben eşim için daha çok üzülüyorum, hayat onun için biraz daha acımasız olacak, belki annesi ve babası yaşadığı sürece koruyucu olabilirler ama sonrası....

Adalet dediğimiz gerçekten eğer ben haksızsam benim için, ve eşim haksızsa eşim için karar versin....

Gerçeten ama gerçeten "ADALET" yerini bulsun....

Özer Laik COŞKUN
    Mak.müh.

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın cok degerlı evlılık zede arkadaslarım; tartıstıgınız konular TR hudutları ıcınde gecıyor yani uzaydan uzaydan bir izdivaç yapmıyoruz.
    Ben de boşanıyorum ve sizin anlattıgınız gibi türlü işkenceler cektım.
    Yeni medeni kanundaki düzenlemeler her ne kadar adillestırılıp güncellestırılsede hakimlerımızın boşanan bayana bakış acısı hala aynı(madur)

İletiler
    284
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burada bahsedilen durum aynen benim başımda da var.

Karım sudan sebeplerle evi terk edip boşanma davası açmıştı. Nafaka ve tazminat istedi. Hakim davalı olarak bana atfedilecek bir kusur bulmadı.
    Ancak karşı dava açmadığım için boşanmaya hükmetmedi, davayı reddetti.

Gerekçeli karar yayınlandı. Bunu kesinleştirip anlaşmalı boşanma yoluna gitmek varken kötü niyetli karım sonucun değişmeyeceğini bile bile yargıtaya götürerek 8-10 ay daha tedbir nafakası almayı düşünüyor.

Ben boşanma davası açmak istiyorum. Neden yargıtaydan temyizin neticesini beklemek zorundayım?

Neden temyiz süresini kısaltmanın bir yolu yok?

İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı kareem rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Burada bahsedilen durum aynen benim başımda da var.

Karım sudan sebeplerle evi terk edip boşanma davası açmıştı. Nafaka ve tazminat istedi. Hakim davalı olarak bana atfedilecek bir kusur bulmadı.
    Ancak karşı dava açmadığım için boşanmaya hükmetmedi, davayı reddetti.

Gerekçeli karar yayınlandı. Bunu kesinleştirip anlaşmalı boşanma yoluna gitmek varken kötü niyetli karım sonucun değişmeyeceğini bile bile yargıtaya götürerek 8-10 ay daha tedbir nafakası almayı düşünüyor.

Ben boşanma davası açmak istiyorum. Neden yargıtaydan temyizin neticesini beklemek zorundayım?

Neden temyiz süresini kısaltmanın bir yolu yok?
    arkadasım senın olaya benzer benımde yasadıklarım hemde aynısı dıyebılırım benımde son durusmalara yaklasdı senden bılgı almak ısterdım nasıl olur bılmıyorum ama bana yazarsan sevınırım bende karsı dava acmadım haklıyım esım haksız yere gıttı ve tedbır nafakası alıyor bana yazarmısın

İletiler
    284
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı hayret rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    arkadasım senın olaya benzer benımde yasadıklarım hemde aynısı dıyebılırım benımde son durusmalara yaklasdı senden bılgı almak ısterdım nasıl olur bılmıyorum ama bana yazarsan sevınırım bende karsı dava acmadım haklıyım esım haksız yere gıttı ve tedbır nafakası alıyor bana yazarmısın
    Anlamadım ne yazayım?
    Benim bu boşanma davası tecrübemden öğrendiğim:
    Kusurlu olan tarafın boşanma isteği reddediliyor. Bu yüzden karşı dava açmak şart.
    Kusurlu olsan da olmasan da tedbir nafakası ödüyorsun. Karşında bir de kötü niyetli biri varsa temyize götürüp almaya devam ediyor.

Bir de kusurlu bulunursan ömür boyu nafaka + tazminat.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle, evlilik birliği bir ticari anlaşma değildir.. Çiftlerin birbirlerine karşı yükümlülükleri vardır.. Çalışan her iki eş gücü nisbetinde evin geçimine katkıda bulunur..eşlerden birinin çalışmadığı takdirde çalışan eş, eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür.

Ve ben hala iddia ediyorum ki, hiç bir bayan boşanmak eşinden nafaka almak talebiyle evlilik birliğine imza atmaz..kendisini ticari bir mal yerine koymaz..kendisini pazarlamaz.. sizlerin söylemeye çalıştığınız şey, artık günümüzde pek çok kadın evliliği eşinden alacağı nafakayı düşünerek yapmış olmasıdır ki bunun adına başka bir şey derler.. ! hiç bir kadın kendisine böyle bir şeyi yakıştıramaz..yakıştıranların da toplumda yeri zaten bellidir..
    Ancak sizler bir zamanlar severek evlendiğiniz eşlerinizi, konu çıkar anlaşmazlığına düşünce başka sıfatları maddiyatcılık olarak yakıştırıyorsanız yorum yapılamaz elbette..bunun adına da körlük denemez..

ne hikmettir ki, hanımlar evlerini sudan sebepsiz bahanelerle terk ederler, ve sizlerde bunu hakim önünde ispat edemezsiniz... eğer ki konuya bir bayan hakim bakıyor ise, evet yaa hakim bayan olduğu için kaybettik onu tuttu dersiniz..

Ancak, Hukuk kuralları ve yapılan yargılamalar işimize gelmediği zaman mı adaletsiz oluyor.. Yani sizlerde hiç mi bir kusur yokken haksız duruma düşüyorsunuz.. hiç mi şahitleriniz bunu ispatlayamıyorsunuz..bayan hakimlerin hepsi mi adaletsiz davranarak ön yargıda bulunuyor..eşinizin evden ayrılmasına hiç mi etkiniz olmuyor..

Lütfen, varsa annelerinize ve varsa kız kardeşlerinize sorar mıyız ? hangimiz evimizi bucağımızı sebepsiz yere terk eder de ...toplumun hala değişmeyen bu dar zihniyetinde babamızın evinde ayaklarımızı uzatırız. ... bir sorun kendi ailenizden birilerine..kim sebepsiz yere evini terk eder...

Eğer ki haklılığımızı ispatlayamıyorsak arkadaşlar sizin illa ki de görmezden geldiğiniz mutlaka bir kusurunuz vardır..Hakimlerde karar verirken kusur oranına da bakmadan edemiyorlar işte..

dilerim anlatmak istediklerim yanlış anlaşılmaz...saygılar

İletiler
    284
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Reyyan hanım
    Şartlanmış bir şekilde varsayımlar üzerinden konuşuyorsunuz.
    Benim mahkeme sonuçlandı, hakim kararını açıkladı, karımın (davacı) açtığı boşanma davası, istediği tazminat ve nafaka reddedildi. Boşanma kararının çıkmamış olması benim de hoşuma gitmedi ama hakimin yaptığı kanunları uygulamak. Hakimin gerekçeli kararı tamamen kanunlara uygun.

Özetle:
    “Davalıya (bana) atfı kabil kusur bulunmamaktadır. Davalının da boşanmayı istemesi, açılmış bir karşı dava olmadığından boşanma kararının verilmesine yeterli değildir.
    Bu nedenle boşanmanın, maddi, manevi tazminat taleplerinin, yoksulluk nafakasının reddine,
    Karar kesinleşinceye kadar tedbir nafakasının devamına” diyor.

MAHKEME KARIMIN KUSURLU OLDUĞUNU, TAZMİNAT VE NAFAKAYI HAK ETMEDİĞİNİ KARARA BAĞLAMIŞ DURUMDA. Zaten birkaç haftalık bir evlilik sonrasında sudan bahanelerle evi terk etmiş, astronomik nafaka ve tazminat talep etmişti. Dövme, sövme, şiddet, yasak, hiçbirşey yokken. Kendisi kavga çıkarırdı, ben susup cevap bile vermez sabrederdim.

Karım bunu temyize götürüyor. Bu hakimin kararı temyizden hiç dönmemiş. Bunu onlar da biliyor ama neden götürüyorlar temyize? 8-10 ay daha para koparmak için. Sonra gelip anlaşmalı boşanalım diyecekler.

Temyizden iki şey isteyecekler:
    1. Boşanma
    2. Tazminat ve yoksulluk nafakası taleplerinin kabulü

İkincisinin kabul edilmesine imkan yok zaten. Birincisini isteme konusunda samimiyseler, gelirler şimdiden anlaşmalı boşanma protokolü hazırlarız, boşanırız. Niyetleri kötü.

Yargıtaydan da dönerse 3 yıl daha dava açamayacaklar. Boşanma konusunda samimi olsalardı mahkemenin kararını kabul ederler, gelip “tazminat ve nafakadan vazgeçtik, anlaşmalı boşanma yapalım.” derlerdi.

Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız şimdi?

Siz bu durumda ne düşünüyorsunuz?
    Konu kareem tarafından (21-05-2007 Saat 11:39:13 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    22
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın kareem,

sanırım yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız.. şartlanmış bir şekilde falan yazdığım yok zira her boşanma davası ve alacak davası son derece benzer özellikler taşımaktadır..

Ve kararınızdan memnun olduğunuza göre, diğer arkadaşların iddiaları gibi yargıda bir adaletsizlik yok..hakimler de bay olsun gerek bayan olsun görevlerini son derece hassasiyetle yerine getiriyorlar demek ki değil mi..

Söylemek istediğim ısrarla hiç bir bayan nafaka amaçlı EVLENMEZ..

ve aldatmaya kalkan daima aldanmıştır...bu erkekler için de bayanlar için de aynıdır.. anlatabiliyorumdur umarım...hakimlere güvenmek gerek onlar insan sarrafı olmuşlar...kimseyi haksız yere haklı duruma kadın daima mağdurdur diye getirmiyorlar demek ki...
    anlatmak istediğim budur..

size de geçmişler olsun..

======= Ayrıca sayın kareem, sizin yerinizde olsaydım konusu, kanunlar son derece adaletli..size şöyle bir hak tanıyor...nafaka konusunda, madem haklısınız, ve bu ispatlandı...sebepsiz yere zenginleşme haksız bir mesnetdir.. dolayısı ile ödediğiniz nafaka miktarını dava açarak geri alabilirsiniz inş.. ======== saygılar
    Konu Reyyan tarafından (21-05-2007 Saat 11:20:37 ) de değiştirilmiştir. Sebep: sizin yerinizde olsaydım konusu ?

+ Konuyu Yanıtla
2 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

yalancı şahitlik cezası nedir

yalancı şahitlik yapmanın cezası

yalancı şahitliğin cezası nedir

yalanci sahitlik cezasi nedir

yalan şahitlik cezası nedir

yalan sahitlik cezasi nedirhttp:www.hukuki.netshowthread.php30310-Yalan-Taniklik-Yapma-Cezasi-Nedirpage5yalan yere sahitlik yapmanin cezasi nedirryalan şahitlik cezası ne kadaryalan tanıklığın cezasıyalancı şahitlik yapmanın cezası nediryalan tanıklık cezasıyalan sahitligin cezasi nediryalan taniklik cezasikapanmis mahkemelik te yalanci sahitlik yapmakyalan şahitlik yapmanın cezasıözer laik coşkunyök yalancı şahitliğin cezası nedirisyerinde mufettise yalan sahittilrge para cezasimahkemede yalanci sahitlik cezasiyalanci sahitlik nediryalan tanikligin cezasiyalancı tanıklığın cezasıyalanci şahitlik yapmanin suçuyalanci sahitligin cezasi nedir
Forum