Anket Sonuçlarını Göster: Avukatınız ile nasıl tanıştınız?
- Oylayanlar
- 1022. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
-
İnternet sitesi vasıtasıyla
45 4,40% -
Tavsiye üzerine
556 54,40% -
Tesadüf olarak dışarıda veya adliyede
25 2,45% -
Tabelası vasıtasıyla
19 1,86% -
Avukatım Yok
377 36,89%
-
10-05-2007, 15:34:40 #1
- İletiler
- 5.751
- Blog yazıları
- 1
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 17
- Dosya Yükleme
- 53
-
10-05-2007 15:34:40 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- İletiler
- Ne kadar?
-
10-05-2007, 17:52:36 #2
Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
Avukatım yok, ancak gerektiğinde babamın avukatı benim de avukatım sayılır.. Babam da tavsiye üzerine avukat edinmiş, emekliye ayrılsa da yine avukatımızın tavsiyesi üzerine başka avukat ediniriz,( herhalde) sanırım öyle de devam eder. (Nedense aileden avukat edinmemiş babam.)
-
10-05-2007, 18:13:56 #3
Adliyede ben stajıma başlamadan o stajını bitirmişti
-
11-05-2007, 15:23:57 #4
- Nerede
- Turkey.
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
hayır yok,ancak çok acil bir avukata da ihtiyacım var.
-
11-05-2007, 15:27:49 #5
- Nerede
- Samsun
- İletiler
- 5.785
- Blog yazıları
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Peki soralım size, nasıl tanışmayı düşünüyorsunuz?
-
11-05-2007, 15:30:07 #6
Anket sonuçları ilginç,forum içireğini farklı konulara çekmek istemiyorum,ancak bence bu sonuç reklam yasağının delindiğini göstermektedir.
-
11-05-2007, 15:59:05 #7
- İletiler
- 5.751
- Blog yazıları
- 1
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 17
- Dosya Yükleme
- 53
-
11-05-2007, 16:35:29 #8
Ben avukatımla tavsiye üzerine tanıştım.Ceza hukukunda uzman bir avukat arıyordum,önce internet sitelerini aradım ancak anladım ki internetten avukat bulmak mümkün değil,kimsenin uzmanlık alanı belirtilmemiş,belirtenler de benim bulunduğum yerde değildiler.İnternette arama yapmam bu siteyle tanışmama vesile oldu sadece ki bu siteden de çok şey öğreniyorum.Hatta,avukatıma da bahsettim sitenizden,haberi yokmuş ama duyduktan sonra kendisi de takip etmeye başladı.Herneyse baktım internetten olmayacak,yakınlarıma sordum,birkaç isim önerdiler,tek tek hepsiyle görüştükten sonra biriyle anlaştım ve avukatımdan çok memnunum,belki tabelasından rastgele birine gitsem ya da internet sitesinden bulsaydım bu kadar memnun kalamayacaktım.Kısacası,en güzeli tavsiye üzerine gidilmesi kanımca.
-
11-05-2007, 16:37:55 #9
Sayın Admin,Avukatlık Kanunu 55.Md.de - "Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır"denmektedir.
Anket sonuçlarına baktığınızda internet sitesinde tanışma oranı hiç de azımsanmayacak oranda görünmektedir.Bu tanışma nasıl olmaktadır,Vatandaş Avukatı siteden nasıl tanımıştır?Avukatın bu tanışmada bir etkisi olmuş mudur? vatandaşın Avukata özel mesaj attığını ve Avukatın da buna cevap vermesi halinde yasak çiğnenmez mi?kanımca internet sitesinden tanışma olgusu reklam yasağı kapsamına girmektedir.
-
11-05-2007, 16:51:28 #10Kıdemli Üye
- Nerede
- İSTANBUL, SİLİVRİ, Türkiye.
- İletiler
- 867
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Avukat mı ?
Tanışmam mı gerekiyor ki...
Niye ki... sordum... gerekmezmiş.
İhtiyaç sıralamasında 400. sıradaymış....:o
Evet iki tane avukatım var.
Biri işe iade davamı, diğeri de şu an oturduğum evin yapımını verdiğim
müteaahhit firmayla olan davamı takip ediyor.
İşe iade davamı takip eden avukat arkadaşı, dava Çorluda olduğu için, Tekirdağ Barosunun internet sitesi kanalı ile buldum.
Evimle ilgilenen avukat hanımı ise araştırarak..
Tavsiye edilen avukatları olaya yaklaşımları nedeni ile, tercih etmedim.
Birçok avukatla tabelası kanalı ile görüştüm, içlerinden şimdiki avukatım olan hanım kızımızı, olaya yaklaşımı, azimli ve güven veren tavırları, bir de çok genç olmasına rağmen, kendisine olan güveni nedeni ile tercih ettim.
Bundan sonra, Allah izin verirse aile avukatımız kendisidir.
Yaklaşık 20 sene tüm hukuki sorunlarımızla ilgilenen, hem avukatımız, hem de ağabeyimiz olan değerli büyüğümüzü maalesef vefatı dolayısı ile kaybettik.
İnanıyorum ki :
Avukatlar, ortaya çıkan sorunları çözmekten ziyade, o sorunların ortaya çıkmasını önlemek için gereklidirler..
İnşallah birgün,
Aile doktorumuzun, aile avukatımızın olduğu, medeniyetli günlere ulaşırız...
Esenlikler,
Bu sayfada bulunan kavramlar:
bosanma davasinda ters iliskiye zorlaniyorum denirse hakim nasil bir ispat ister
,ters iliski istemenin ispati bosanma
,anal yoldan ispat
,bosanmada ters iliski yargitay karalari
,hakimin onune ters ayakkabi
,ters iliskide hakim karari
,ters iliski ispati
,bosanmada fiili livata ispati
,mahkeme ters iliski raporu ister mi
,bosanma davasinda ters iliski ispati
,10 ve 15 defa anal iliskiye giren kadin tekrar anal iliski istermi
,ters ilişki boşanma ispat
,hakimin önune ters ayakkabı