Merhabalar,

Babama mide kanseri teşhisi konuldu. Midenin 2/3 oranında alımı yapıldı ve beslenmesi için yeni yol açıldı. Ardından kanser tedavisi için kemoterapi sürecine başladı. Her 2 haftada 1 ilacı almaktadır. 6. dozu aldık ve tekrardan bir pet çekimi yapılıp sürecin nasıl ilerlediğini konuşacağız. Lakin doktor hanım akıllı ilaç tedavisine başlanması gerektiğini ifade etti. Bu ilacı sigorta karşılamıyor ama dava açıp ilacı alabilenin olduğunu ifade etti. Doktor hanım babamın bu ilacı kullanması için bir dilekçe yazıp onayı aldı. Şimdi benim sigortaya dilekçe yazıp sigrota dan ya onay ya red cevabı almalıyım. Lakin süreci hızlı ilerletmek istiyorum bu nedenle nasıl yapacağım konusunda desteklerinizi rica ediyorum.

Akıllı ilaç yine 2 hafta da 1 alınmalı. İlacın ücreti 75 bin bu aylık 150 bin lira ücret demek. Babamın emekli maaşından başka bir geliri yok malvarlığı da bulunmuyor. Ben ise kendi yuvamı kurmakta bu ekonomide zorlanıyorum ve birlikte yaşamak durumunda kaldık.

1. Öncelikle SGK yazabileceğim bir dilekçe örneği varmıdır?

2. Bu dilekçeyi bağlı olduğum sigorta il/ilçe mi vermeliyim yoksa Ankara'ya mı göndermeliyim.

3. Ücretin karşılanmasının reddi durumunda (2 ay boyunca cevap hakkı varmış bu da 5 defa bu ilacı alamayacağım anlamına geliyor) en hızlı şekilde dava işlemlerini başlatmak istiyorum. Nasıl ilerlemeliyim. Barodan avukat desteği alabilir miyim yoksa bir avukat ben mi bulmalıyım.

Bilginize