Hukuki Net Hukuki NET | Forum | Mevzuat Anasayfa | Kaynaklar | Yazarlar | Dizin | Arama | Uyarlama | Giriş | Üye Ol
Boşanma davası - Boşanmaya neden olan olaylarda başka kadınla ilişkiye giren kocanın ağır kusurlu olduğunun anlaşılması
Ekleyen: Av.dilek Kuzulu Yüksel | Tarih: 3-07-2007 | Kategori: İçtihat | Okunma : 1542 | Not:
Av.dilek Kuzulu Yüksel




Profil >
    

T.C. YARGITAY

2.Hukuk Dairesi

Esas: 2006/6270

Karar: 2006/12888

Karar Tarihi: 02.10.2006

(4722 S. K m. 1)

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm nafaka ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.

4722 sayılı kanunun 1. maddesi hükmü de dikkate alındığında olaya 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi hükümlerinin uygulanması gerekir.

1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı davacı kadının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.

2- Toplanan delillere göre boşanmaya neden olan olaylarda başka kadınla ilişkiye giren davacı-davalı kocanın ağır kusurlu olduğu, anlaşılmaktadır. Yeterli ve sabit bir geliri bulunmayan davalı davacı kadının <boşanmakla> yoksulluğa düşeceği nazara alınarak kadın yararına uygun bir yoksulluk nafakası verilmesi gerekirken isteğin tümüyle reddi doğru olmamıştır.

Sonuç: Temyiz edilen kararın 2.bentte açıklanan sebeplerle yoksulluk nafakası yönünden BOZULMASINA, hükmün temyize konu diğer bölümlerinin ise 1. bentteki nedenlerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere 02.10.2006 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

Forum