Boşanma - Velayet - Tedbir nafakası
Ekleyen: Av.dilek Kuzulu Yüksel | Tarih: 8-02-2007 | Kategori:
İçtihat | Okunma : 1793 | Not:
T.C. YARGITAY
2.Hukuk Dairesi
Esas: 2003/2436
Karar: 2003/3584
Karar Tarihi: 17.03.2003
(4721 S. K. m. 169, 195, 197)
Taraflar aras
ındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre aşağıdaki bendin dışındaki temyiz itirazları yersizdir.
2-Velayet hakları davacı anneye verilen müşterek çocuklar Mustafa ve İnci'nin dava sırasında baba yanında kaldığı anlaşılmaktadır. Gerçekleşen bu durum karşısında dava tarihi ile kararın kesinleşme tarihi arasındaki dönem yönünden müşterek çocuklar için davalı babanın tedbir nafakası ile sorumlu tutulması doğru değildir.
Sonuç:Temyiz edilen kararın 2. bentteki sebeplerle tedbir nafakası yönünden BOZULMASINA, hükmün bozma kapsamı dışındaki bölümlerinin ise 1. bentteki nedenlerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliği ile karar verildi. 17.03.2003