Iş Hukukunun 2-4857/17 Md. Işv. Trf. Fesih Maddesine Dayanilarak Işime Son Verildi.bana Performansimin Düşük Olduğu Için Işten çikarildiğim Sölendi.ben Bunun Tam Tersini Düşünüyorum.bu Karari Verende Daha önce Problem Yaşamiş Olduğum Mağaza Müdürüm.tam Tersini Düşünmüş Olmamin Ve Performansimin Düşük Olmasinin Nedeni Yapmiş Olduğum Işte Sürekli Kasaya Yardimci Olmamin Istenmesi, Satiş Temsilciliği Dişinda Birtakim Görevlerin Mağaza Müdürümüz Tarafindan Bana Verilmesi, Mağaza çalişanlarina Yardim Etmemin Kendi Işime Engel Olmasidir.ve En çok Kizdiğin Nokta Işten çikarilacak Kişinin 15 Gün önceden Haber Verilmesi Gerekirken Son Günde Sölenmesi, Buna Istinaden O Anin şoku Ile Bana Bir Takim Evraklar Imzalatilmiştir.öncelikle 2-4857/17 Md. Işv. Trf. Fesih Maddesi Hangi Hallerde Uygulanir.bunun Dişinda Işten çikarilma Kararimin Mağaza Müdürü Tarafindan Verilmiş Olmasi...ve Mağaza Müdürünün Performans Düşüklüğü Gerekçesi Ile Beni Işten çikarttirmasinin Sebebinin Tamamen Kişisel Bir Mesele Olduğunu Düşünüyorum.ve Bana Son Günde Işten çikarildiğimin Sölenmesi Ve O Anin şoku Ile Imza Attiran şirketim, çalişmiş Olduğum Mağazanin Müdürü Hakkinda Dava Açmak Istiyorum.ve Bu Madde Hangi Hallerde Uygulanir öğrenmek Istiyorum.bu Maddenin Tam Metni Nedir Acaba?özellikle Mağaza Müdürüm Hakkinda Ne Gibi Yasal Işlem Yaptirabilirim.acill Olarak Yardimci Olursaniz çok Minnettar Kalirim.bu Arada çaliştiğim Işyerinde 8 Saatin çok üstünde çalişiyorum.bazen Sabah 9:30-akşam 20:00 - Bazende 9:30-22:00 Genellikle De 12:00-22:00 Saatleri Arasinda çaliştiriliyordum. Bunu Da Göz önüne Alirsaniz Sewinirim.öncelikle Mağaza Müdürüm Hakkinda Ne Gibi Yasal Cezai Işlem Yaptirabilirim.bir Sonraki Adim Olarakta şirketim Hakkinda Ne Gibi Cezai Işlem Yaptirabilirim.işe Başlangiç Tarihim 09.07.2008 çikiş 18.12.2008 Tarihleri Arasindadir.2 Aylik Deneme Sonrasinda 2 Yillik Anlaşma Yapilmişti Ve 5. Ayimda Son Günde Sölenerek Işten çikarildim.acill Yol Gösteren Birisine Ihtiyacim Var.
Bahsettiğiniz not; feshin işveren tarafından 4857 sayılı İş Yasası'nın 17. maddesine göre yapıldığı anlamına geliyor. Koşulları varsa İşe iade veya tazminat için dava açabilirsiniz.
tşk ler arkadaşlar..bu arada abbas bey bu maddenın tam metnını yazabılırmısınız.Ve dava acmak ıstedogım konuda su; magaza mudurum tamamen kendi şahsi meseleleri yüzünden işten çıkarılmama neden oldu.Bunu da ispat edebilirim.Mağazamızdaki kameralar herşeyi açıkça gösteriyor.Benim mağaza müdürünün görevini kötüye kullandığı için bir dava açabilme şansım var mı?ızgın:
İşe iade davası açılabilmesi için 6 aylık çalışma, 30dan fazla çalışan ve 30 gün içinde davanın açılması gereklidir.
6 ay kıdemi olmayan veya 30dan az çalışanın olduğu yerlerde çalışanlar ise kötü niyet tazminatı için dava açabilirler.
Sn.omertosun'un mesajında yazım kurallarına özen göstermemesi,soruyu zor anlaşılır duruma getirdiğinden sanıyorum işe giriş-çıkış tarihleri Abbas beyin de dikkatinden kaçmıştır.
İşe iade davası açılabilmesi için 6 aylık çalışma, 30dan fazla çalışan ve 30 gün içinde davanın açılması gereklidir.
6 ay kıdemi olmayan veya 30dan az çalışanın olduğu yerlerde çalışanlar ise kötü niyet tazminatı için dava açabilirler.
Sn.omertosun'un mesajında yazım kurallarına özen göstermemesi,soruyu zor anlaşılır duruma getirdiğinden sanıyorum işe giriş-çıkış tarihleri Abbas beyin de dikkatinden kaçmıştır.
Peki Erdoğan Bey kötü niyet için açılan davada ispat yükümlülüğü işverene mi aittir?
Feshin geçerli bir sebebe dayandığını ıspatlanması işverenin yükümlülüğündedir.
Tekrar özür dileyerek birşey daha sormak istiyorum.
17.Madde geçerli sebebe dayanarak fesih değil diye biliyorum.Bildirimli fesih yapılmış...
İş verene haklı sebeble fesih hakkını veren madde 24 yanlış hatırlıyorsam da 25.madde olması gerekiyor.Yani iş veren kötü bir niyet görmemiş çalışanda mecbur 17.maddeyi kullanmış çalışmak istemiyorum demiş gibi gözükmekte.
Bu şartlar altıdnda da kötü niyet için dava açılırmı ?
Sözleşmede deneme süresi belirlenmemişse 1 günlük çalışan da olsa ihbar süresine uyarak ,yani 17 maddeye göre fesih yapılır.
İşyerinde çalışan sayısı 30 ve üzeri ise ve çalışma süresi 6 aydan fazla ise ,çalışan iş güvencesi kapsamındadır, işe iade davası açabilir.
30dan az çalışanın olduğu işyerinde çalışanlar veya çalışma süresi 6 aydan az olanlar ise iş güvencesi kapsamında sayılmadığından işe iade davası açamazlar.
Bu durumda olan çalışanlar kötü niyet tazminatı davası açabilirler.
,
4857 17 bildirimli fesih örneği,
4857 MD. 17 ISV.,
iş kanunu 17 madde nedir,
iş kanunu 17.madde nedir,
4857 17b,
485717.madde,
iş kanununda 17.madde nedir,
4857 17 bildirimli fesih nedir,
485717 sayılı iş kanunu nedir,
4857 is yasasinin 17 maddesi,
17 mad 18 mad nedir,
4857 17 ve 18 madde,
4857 sayılı iş yasasının 17.maddesi nedir,
is sozlesmesi 4857 17 madde nedir,
is kanunu 485717,
Iş kanunu 17.madde,
is kanunu 485717 madde,
485717-c,
4857 is kanunu 17.maddesi,
4857 nin 17 ve 18 mad nedir,
trf nedir,
4857 iş kanunun 17 maddesi
Arkadaşlar biz okuldaki bir arkadasimizi bizim arakamizdan konustuğu icin parka cagirdik. Konusurken bunlar arkadasimla tartismaya basladilar. Burda...
merhabalar ben yenı uyeyım ve bır sorum olacak cevaplarsanız sevınırım
Ben calıstıgım ısyerınden 15 ocakta maasımı alamadıgımdan dolayı ıhtar ıle ıs...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku