anlaşma olursa ihaleye sadece hissedarların girmesi mantıklı fakat keşke anlaşma olsa da insanlara reklam olmasak..... yeniden ihale yerine hissesi cok olan almak istediğinde alabilmeli diye düşünüyorum...
Yazınızın son bölümüne pek katılmıyorum.bir kaç dönümün içinde bazen üç beş metre yerler oluyor.Onu anlarım ama bazı yerlerde birbirine yakın hisseler oluyor.Zaten hissedarlar anlaşmış olsa ortaklığı giderme davası olmaz.
Hissesi çok olan yine avantajlı,gerçi kenarda parası olan en avantajlı.Hissesi çok olan diğerlerine göre daha az rakam ile küçük hisseleri alacağına göre avantajlı oluyor.
İnsanların ne zaman neye ihtiyacı olduğu belli olmadığı için para lazım olunca ortaklarla sorun başlıyor.
Muhakkak yerin emsal bedeli bellidir.Ayrıca açık artırmaya çok kişinin girmesi yerin fiyatının artmasına etki edeceği için iyi bir yöntem.
Bizim dededen kalma yaklaşık 280 000 m2 lik bir arazimiz var. Arazi babamlar zamanında müstakil tapular olarak paylaşılmamış. Şu anda herkeste hisseli tapular mevcuttur. Babam öldü ama amcam sağ ve amcam arazinin büyük bölümünü 3 erkek evladının üzerine yapmış durumda. Bu yüzden amca çocukları arazinin uygun bir biçimde paylaşılmasına yanaşmayıp, araziyi mevcut hisselerle satabilmek için izale-i şuyu davası açtılar. Bizde bunun önüne geçmek için uğraşıyoruz ama mahkeme tarihi yaklaştığı için zamanımız az. Bu yüzden bu davayı en az 1 yada 2 sene erteletmemiz lazım. İzale-i şuyu davalarını erteletmek için ne yapmak gerekir?
Not: Daha önce arazinin satışına karar verildi ve bizde temyiz ettik. Ama arazi üzerinde tapu kayıtlarına işlenip tamamlanmamış 1971 tarihinde yapılan bir kamulaştırılmadan dolayı karar bozuldu. Ama şu anda o durum aşıldığı için tekrar mahkeme tarihi belirlendi ve mahkeme 2 hafta içinde gerçekleşecek.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Konu hasan209 tarafından (04-09-2012 Saat 00:07:06 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar avukat bey.
Benim annem babam ve amcam adına ortak bir arazi vardı ve payları belliydi (yerleri değil). Bir süre sonra amcam yeri kafasına göre belirleyerek tabuda payına düşen metrekare kadar yer satmış (bizden habersiz). Satın alanlar kendilerine ev yaptı biz de payımıza düşen yerde ev yapmış yaşıyoruz(bitişik nizam). Bizden imzasız böle bir şey yapamayacağını şimdi şimdi öğrendik (20 yıl sonra) . Hukuki bir işlem başlatabilir miyiz?
... Satın alanlar kendilerine ev yaptı biz de payımıza düşen yerde ev yapmış yaşıyoruz(bitişik nizam). Bizden imzasız böle bir şey yapamayacağını şimdi şimdi öğrendik (20 yıl sonra) . Hukuki bir işlem başlatabilir miyiz?
Hissedarı olan biri şufa hakkını bilmeksizin hissesini satarsa diğer paydaşlardan kaç kişinin itiraz etmesi gerekir? Paydaşlar parayı nasıl öder? Hisse kime geçer?
Satış diğer hissedarlara bildirilirse bildirimden itibaren 3 ay içinde,
satış diğer hissedarlara bildirilmezse satıştan itibaren iki yıl içinde dileyen hissedar şufa hakkını kullanabilir.
Bu hisse tapuda kaç paraya satılmışsa dileyen hissedar o miktarı satın alan üçüncü kişiye ödeyerek şufa hakkını kullanabilir. Alıcı, ben daha fazla ödemiştim ama tapuda düşük göstermiştik diye itiraz edemez, gerçek satış bedelini talep edemez.
Birden fazla hissedar şufa hakkını kullanırsa, satılan kısım aralarında pay edilir.
Mesela A,B,C'nin her birinin 1/3 payı olsun.
C payını D'ye satarsa; A ve B'nin her ikisi de şufa hakkını kullanmak isterse yarısını A, yarısını B alır.
C payını B'ye satarsa; satış üçüncü kişiye değil diğer hissedarlardan birine olduğu için A şufa hakkını kullanamaz.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Hisseli bir tarlanin bir hissesini iki kisi ortak almak durumunda kaldik ancak statusu tarla oldugu icin mecburen arkadasimin uzerine yapildi tapuda. Bu anlamda aramizda bir sozlesme vaya bir yontem ile kendimi korumaya almak ve mulk uzerinde bir hak/koruma olusturmak istiyorum yapilacaklar konusunda aydinlatabilirseniz seviniri. birkac alternatifi noter arkadaslardan inanc sozlesmesi veya senet ile uzerine ipotek koydurmak vs gibi duydum ama daha resmi ve profesyonel olsun istiyorum
,
mahkeme kararı ile hisseli satış,
izale-i şuyu imârsiz arsaya yapilirmi,
hisseli yerlerin satışı nasıl olur,
hisseli tapu noter satışı,
arsa satışı nasıl yapılır,
arsam var hisseli tapusunu almadım
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
êóïèòü ìåôåäğîí ìîñêâà? ñàéò -|...
24-01-2025, 22:47:04 in Aile Hukuku