Selamlar sevgili hukuki.net ailesi.
-
Bendenizin 2 küçük dairesinden biri 35 yıllık bir evin giriş katı. Bina yığma taş bina olup çok eski. Fakat sağlam.
Bununla beraber bazı daire sahipleri müteahhite verelim yeniletelim vs demeye başladı.
Bu daire hem ufak hem semt olarak oturdugum bir semt olmadığından benim için değişen bir durum yok.
Hatta yıkılmasa daha iyi. Ufak ta olsa bir pasif gelir sonuçta.
-
Kiracıma bu konuşulanlardan bahsedince devlet kira desteği veriyor problem değil yeniden inşası bitince dönerim dedi.
Benim kiracıdan yana problemim yok diyalogumuz iyi kirayı karşılıklı konuşup makule yakın rakama getirdik. Rayiç 9-10 bin, kirası ise 8 bin bu farkı tolere edebilirim insani düşünmek te lazım.
-
Fakat şöyle bir durum var. Kentsel dönüşüm sonrası benim dairenin -ödediğim para ile de orantılı- metrekaresi büyüyecek, bu daire studyo iken 1+1 olacak. Eski binada kömürlük olan kısım dahil edilecek planda.
Şimdi studyo daireden 1+1 e çıkınca rayiç 10bin değil 14-15 bin lira. Bu şekil olunca da 8bin liralık kontrat insanlık sınırından keklenme sınırına geçiyor. Kiracımla henüz konuşmadım bu detayı.
-
İŞin hukuki kısmı nedir? Kiralanan yerin niteliği değişince kontrat ta yenilenmeye açık mıdır? Yoksa adres aynı bina aynı kontrata mahkum muyuz?
Teşekkürler.