+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 23 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Feb 2013
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Merhabalar Hukuki.net ailesi forumda arama yapmama rağmen benim durumumda olanlar için hiç bir açıklama bulamadım.

    Şöyle ki;
    09.04.1986 yılında Federal Almanya/Hattingen doğumluyum. Annem T.C vatandaşı Babam alman vatandaşıdır.Yalnız Annem ile Babam boşanınca Annem beni 5 yaşındayken Türkiye'ye getirmiş 5 yaşından beri Türkiye'de bulunmaktayım.Benim alman vatandaşlığına geçme şansım var mıdır?(Çifte vatandaşlık özellikle Çünkü T.C Vatandaşlığından çıkarsam maddi kaybım olacak) Elimde sadece Doğum kağıdım vardır. Çifte vatandaşlık için ne gibi evrakları alman konsolosluğu benden isteyecektir.Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir? konulu yargıtay kararı ara
    Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir? konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2011
    Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.129
    Blog yazıları
    139
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Almanya, çifte vatandaşlık olgusuna sıcak bakmıyor.

    Aşağıdaki linkte bazı bilgiler var, okuyabilirsiniz:

    http://www.turkdanis-stadtallendorf....atandaslik.htm
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

    "Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

  4. #3
    Kayıt Tarihi
    Feb 2013
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Teşekkür ederim burayı okudum baştan sona yalnız karışık bir durum söz konusu Peki 2000 yılından sonra çıkan alman vatandaşlık hukukuna tabimiyim? Değilim çünkü doğum tarihim 1986 Buna göre eski hukuka bakılması lazım değilmidir?

  5. #4
    Kayıt Tarihi
    Jan 2011
    Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.129
    Blog yazıları
    139
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Alıntı tamaytamay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Teşekkür ederim burayı okudum baştan sona yalnız karışık bir durum söz konusu Peki 2000 yılından sonra çıkan alman vatandaşlık hukukuna tabimiyim? Değilim çünkü doğum tarihim 1986 Buna göre eski hukuka bakılması lazım değilmidir?
    Türk vatandaşlığından çıkma izni alınarak, Alman vatandaşı olmak için başvuru mümkün. Alman vatandaşı olunduğunda Türk vatandaşlarının çoğu haklarından yararlanabiliniyor; fakat Alman kanunlarına göre hem Türk hem Alman vatandaşı olmanız kabul görmemektedir.

    - - - Updated - - -

    http://www.nvi.gov.tr/Hizmetler/Vata...gin_Kaybi.html
    Konu Av.İsmail Arslan tarafından (14-02-2013 Saat 23:16:25 ) de değiştirilmiştir.
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

    "Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

  6. #5
    Kayıt Tarihi
    Feb 2013
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    O zaman sana göre alman vatandaşlığı hakkım vardır? Konuyu iyice biliyormusun?

  7. #6
    Kayıt Tarihi
    Jan 2011
    Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.129
    Blog yazıları
    139
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Alıntı tamaytamay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    O zaman sana göre alman vatandaşlığı hakkım vardır? Konuyu iyice biliyormusun?
    86 doğumlusunuz. Yani 23 yaşın üstündesiniz. 23 yaşına kadar başvuruda bulunmanız gerekiyordu. Bu durumda somut olayınıza özgeleyerek vatandaşlık hakkınızın olmadığı kanaatindeyim.

    Aşağıdaki linkte yer alan bilgileri okuyunuz.

    http://www.calisma.de/index.php?opti...id=24&Itemid=6
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

    "Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

  8. #7
    Kayıt Tarihi
    Feb 2013
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Bu dediğin olay Yabancı uyruklu T.C ve diğer ülke göçmen çocukları için geçerli 23 yaşındaki çağrı ve bu yasa 2000 yılında çıkan alman vatandaşlık yasası hükmünce uygun Benim babam alman demiştim Kan ilkesi yasasına göre 'de alman vatandaşıyım konuya artık cevap yazmazsan sevinirim çünkü senin bulduklarını googdan daha önce bulup okumuştum yine de ilgin için teşekkür ederim

  9. #8
    Kayıt Tarihi
    Jan 2011
    Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.129
    Blog yazıları
    139
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Vermiş olduğum linkte şu bölüm sizin için önemli:

    3. 01 Ocak 2000 Tarihinden Önce Çifte Vatandaşlığı Elde Etmiş Olanlar

    01 Ocak 2000 tarihine kadar hem Türk, hem de Alman vatandaşlığını elde etmiş olan vatandaşlar yasal olarak çifte vatandaştırlar.

    Siz, 2000 yılından önce Alman vatandaşlığı elde etmiş iseniz yapılan değişiklik sizi kapsamıyor. Ancak 2000 yılından önceki mevzuata göre vatandaşlık kazanıp kazanmadığınıza yönelik bilgi sahibi değilim, mevzuatı araştırmam gerekiyor. Size bu kadar yardımcı olabiliyorum şimdilik...

    - - - Updated - - -

    Alıntı tamaytamay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu dediğin olay Yabancı uyruklu T.C ve diğer ülke göçmen çocukları için geçerli 23 yaşındaki çağrı ve bu yasa 2000 yılında çıkan alman vatandaşlık yasası hükmünce uygun Benim babam alman demiştim Kan ilkesi yasasına göre 'de alman vatandaşıyım konuya artık cevap yazmazsan sevinirim çünkü senin bulduklarını googdan daha önce bulup okumuştum yine de ilgin için teşekkür ederim
    Büyük google

    Bu foruma konu açıp açmama hakkı size ait; fakat bir forum üyesinin konu hakkında yorum yapmasını engelleme hakkınız yok. Size sıkıntı verici bir perspektif gözlemledi iseniz, forum yönetimi ile irtibata geçer ve şikayetinizi bildirirsiniz. Kabalık yapmamak gerekiyor kanısındayım.

    Biz hukuk öğrencileri, forumdaki konular vesilesi ile bilgimizi artırıp muhakememizi geliştirmeye çalışıyoruz. Sizin dünyanıza önemli tesir edecek bir konuda profesyonel destek almamanız, buralardan veya google yoluyla çözüm gayretiniz lehinize olmayabilir; fakat buradaki somut olay ve sorunlar bizim gayet işimize gelmektedir.

    Esen kalın...
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

    "Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

  10. #9
    Kayıt Tarihi
    Feb 2013
    Nerede
    Antalya
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Alıntı İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Vermiş olduğum linkte şu bölüm sizin için önemli:

    3. 01 Ocak 2000 Tarihinden Önce Çifte Vatandaşlığı Elde Etmiş Olanlar

    01 Ocak 2000 tarihine kadar hem Türk, hem de Alman vatandaşlığını elde etmiş olan vatandaşlar yasal olarak çifte vatandaştırlar.

    Siz, 2000 yılından önce Alman vatandaşlığı elde etmiş iseniz yapılan değişiklik sizi kapsamıyor. Ancak 2000 yılından önceki mevzuata göre vatandaşlık kazanıp kazanmadığınıza yönelik bilgi sahibi değilim, mevzuatı araştırmam gerekiyor. Size bu kadar yardımcı olabiliyorum şimdilik...

    - - - Updated - - -



    Büyük google

    Bu foruma konu açıp açmama hakkı size ait; fakat bir forum üyesinin konu hakkında yorum yapmasını engelleme hakkınız yok. Size sıkıntı verici bir perspektif gözlemledi iseniz, forum yönetimi ile irtibata geçer ve şikayetinizi bildirirsiniz. Kabalık yapmamak gerekiyor kanısındayım.

    Biz hukuk öğrencileri, forumdaki konular vesilesi ile bilgimizi artırıp muhakememizi geliştirmeye çalışıyoruz. Sizin dünyanıza önemli tesir edecek bir konuda profesyonel destek almamanız, buralardan veya google yoluyla çözüm gayretiniz lehinize olmayabilir; fakat buradaki somut olay ve sorunlar bizim gayet işimize gelmektedir.

    Esen kalın...






    Seni yasakladığım filan yok sadece doğtu bilgi almaya çalışıyorum. Verdiğin linkte ayrıca iyice okursan bunu da görebilirsin.

    C. Çifte vatandaşlığı mümkün kılan durumlar
    1. Doğumdan Çifte Vatandaşlar
    Doğumdan, anne veya babanın sahip olduğu vatandaşlığa dayanılarak kazanılan vatandaşlıklar, ebeveynlerin farklı vatandaşlıklara sahip olmalarıyla yasal “çifte” vatandaşlığa yol açmaktadır. Örneğin, annesi Alman vatandaşı, babası Türk vatandaşı bir çocuk, iki vatandaşlık sahibi olarak dünyaya gelmektedir. Bu kişi için hiç bir zaman vatandaşlığın seçimi söz konusu olamaz. Bu yoldan çifte vatandaşlığı kazananlarla, isteğe bağlı olarak çifte
    vatandaş olanların durumu farklıdır.


    Yani sana o yüzden diyorum bana tam olarak konuya vakıf birinin yardımı daha iyi olabilir.

  11. #10
    Kayıt Tarihi
    Feb 2008
    Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Bu durumda olanlar için Alman çifte Vatandaşlığı nedir?

    Mesajlarinizdan anladigim kadariyla sadece Türk vatandasiydiniz, Alman vatandasliginiz yoktu. Yani opsiyon modeli sizin icin gecerli degil. Bu durumda malesef birakin Alman vatandasligini, oturum ve calisma izni basvurusu hakkiniz dahi yok. Alman Yabancilar Yasasi'nin 37. paragrafi "Almanya'ya geri dönüs"ü düzenler ve bu yasaya göre asagidaki sartlarin tümüne haiz olmanizi ister:

    - Almanya'da en az 8 yil gecerli oturumla yasanmis olunmasi,
    - 5 yil Almanya'da okula gitmis olunmasi,
    - Almanya'yi 15. yasinin tam bitiminden sonra terk etmis olunmasi,
    - Geri dönüs basvurusunda 23. yasinin baslangicinden önce bulunmus olunmasi ve
    - Basvurunun Almanya'yi terki müteakip 5 yil icinde yapilmis olunmasi.

    Bu sartlardan biri tutmuyorsa basvuru reddedilir, ki sizde bu sartlardan hicbiri yok.

    Vatandaslik bagiyla Alman ebeveynin yanina gitmek üzere oturum basvurularinda da sadece 18 yas alti kisiler bulunabiliyor. 23 yasinda degil de 17 yasinda olsaydiniz bu basvuruda bulunabilirdiniz.

    Bunun disinda 1. ya da 2. dünya savasi esnasinda Almanya'yi terk etmek zorunda kalip göc etmis dede ve ninelerinizin oldugunu kanitlayabilirseniz, ki kilise burada isin icine girer, yine gecici oturum ve vatandaslik alabilirsiniz ki bu da sizde pek mümkün görünmüyor. (Als Deutscher Spätaussiedler)

    Uzun lafin kisasi, evlilik, egitim ve is, kisacasi normal bir Türk vatandasinin haiz oldugu haklar disinda bir hakkiniz yok Almanya nezdinde. Babanizdan kalan bir hakkiniz da yok.

    Alman vatandasligina gecis islemi ise cok daha karmasik bir olay, ki bu durum sizin malesef cok uzaginizda.

    Umarim yardimci olabilmisimdir.

    - - - Updated - - -

    Asagida opsiyon modelinin prensibi direk Alman hükümetinin web sayfasinda verilmis. Bunu anlayacak kadar Almancaniz oldugunu düsünerek cevirmiyorum. Sorunuz olursa ceviride de yardimci olabilirim.

    http://www.bundesregierung.de/Content/DE/StatischeSeiten/Breg/IB/Einbuergerung/gp-optionsmodell.html
    Konu salpyilmaz tarafından (16-02-2013 Saat 21:00:34 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Benzer Konular :

  1. Alman Vatandaşlığı Hak Talebi
    Merhabalar. Ben 1998 yılında Almanya'da doğdum. 3. Sınıfa kadar Almaya'da Okudum. Sekiz seneden fazla Almanya'da yaşadıktan sonra ebeveynlerimin...
    Yazan: develoguz Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 02-04-2018, 12:52:09
  2. Alman Vatandaşlığı
    Merhaba.Ben 2000 yılında Almanya'da doğdum.8 yaşıma kadar orada yaşadim ve 3.sınıfa kadar orada okudum.Fakat 2008 yılında annemle Türkiye'ye...
    Yazan: batusgt Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 8
    Son İleti: 14-09-2016, 17:39:06
  3. Almanya Çifte Vatandaşlığı
    1993 Homberg doğumluyum fakat 3 aylık iken Türkiyeye zorunlu dönüş yapmışız.Annem ve babam Türk ve ikisininde "Almanya Vatandaşlığı" varmış.Almanyada...
    Yazan: hasan133 Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 23-07-2014, 13:37:05
  4. Alman Vatandaşlığı
    Merhabalar; Ben 1993 yılında Almanyada doğudum ve 15 yıl orada yaşadım sonra ailemle beraber Türkiye ye kesin dönüş yaptık ve şu anda 20 yaşındayım...
    Yazan: Emir Ali Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 01-01-2013, 17:36:28
  5. T.C. vatandaşlığı aşağıdaki durumda kazanılır mı?
    Annem, Türkiye'de 1981 senesinden beri ikametle yaşamakta ve ben dahil 3 T.C. vatandaşı çocuğu bulunmakta.Kendisi Irak uyruklu ve ilk defa 2003...
    Yazan: cihanoyan Forum: Vatandaşlık Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 02-06-2009, 22:55:01

Bu sayfada bulunan kavramlar:

almanya doğumluların hakları

STAATENLOS NEREYE BAGLI

http:www.hukuki.netshowthread.php103265-Bu-durumda-olanlar-icin-Alman-cifte-Vatandasligi-nedir

alman konsolosluğu çifte vatandaşlık

almanya çifte vatandaşlık nereye başvurulacak

cifte vatandaslik almanya 2014 basvurusu

cifte vatandaslik nereye basvurucam

cifte vatandasligina geri dönüs icin ne gerekli

alman vatandasiyim cifte vatandas olmak istiyorum

almanyada cifte vatandaslik nereye başvurulur

münih baskonsoloslugu cifte vatandaslik hakkinda bilgi

almanya dogumlu olmak

yeni kanunda almanya dogumlularcifte vatandaslik basvurusu almanya 2014alman vatandasligi forumgizli türk vatandasligialmanya dogumluyum turk vatandasiyimalman cifte vatandasligina basvuru formuc cifte vatandaslik almanya forumalmanya dogumlular vatandaslik icin basvurabilir mialmanya dogumlularin haklarialman konsoloslugu cifte vatandaslik2015 yasasina gore alman vatandaslari cifte vatandas olabiliyorlar mialmanya çifte vatandaşlık başvurusu forumalmanya doğumlu çifte vatandaşı olmak için gerekenler
Forum

İnternet Araçları

İnternet Araçları

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


Hukuk Blog |  2019 tarihli Yasal Siteler Dizini |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Fiyat1 |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Taşınmaz ilanları |  Internet Rehberi |  Türkiye Portalı |  Site Ekleme |  Türkçe-İngilizce Sözlük |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Terapi  |  Berk Gürman |  Phukuk |  Bayefendi |  Arabuluculuk Eğitim Merkezi |  AfternicAlanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2019 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı [İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2019 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.