Merhaba, 2010 yılında renault asf otomotivden aldığım megane 3 hb 1.5 dci 90hp aracımda, neredeyse aldığım zamandan beri sorunlar yaşadım.İlk yaşadığım sorunlar aracın klima açıkken ara ara çekişten düşmesi ve yakıt sarfiyat göstergesi ile ilgiliydi.Gösterge bazen kendi kendine artıp azalıyordu.Bunun için servise ilk gittiğimde bunun anlık yakıtımın artıp azalmasıyla alakalı ve normal olduğu söylendi.Fakat bunun bilincinde olduğumu bunu göz önünde bulundurarak bu sorunu söylediğimi söyledim ve sadece digital gösterge değil analog göstergede kalkıp iniyordu.Her 2 sorunada baktıklarını bir sorun olmadığını söylediler.İkinci gidişimde şikayetlerim arttı ve bu şikayetimde devam ediyordu.Şikayetlerime ek olarak 4.viteste garçlama sesi ve abs kolay devreye girip , girdiğindede durma mesafesinin çok artması.Buda belki aracı aldığımdan beri vardı ama bilmiyorum çok fazla ani fren yapmamıştım ve bir kazada yaşadım bu nedenden olduğunu düşünüyorum.Abs ile yaşadığım başka bi sorunda ise 10-20 km arası hızda araç 1. vitesteyken (debriyajada basılı değildi) dar bir yolda hafif bir yokuş inerken karşıma bir taksi geldi ve frene hafif bastım hemen abs devreye girdi ve 5-6 saniye boyunca araba abs de ilerledi ve hiç yavaşlamadı bile el freni çekerek durdum karşımdaki taksici korkup aracını yokuş aşağı geri geri bıraktı.Serviste önce bunun çalışma sistemi budur diye direttiler bende ilk kez abs li araç kullanmıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım dedim.Ustayla beraber deneme sürüşüne çıktık ama ustayla çıktığımda böle bi problem olmadı her zaman olmadığını bir kaç kez yaşadığımı ve bu yüzden kaza yaptığımıda söyledim tamam biz bakalım kontrol edelim bir sorun varsa düzeltiriz dediler.Fakat aracımı alıp döndükten 2 gün sonra gene 4. viteste garçlama sesi gelmeye başladı ve bir süre sonra abs de ara ara benzeri sorunlar yaşadım ve yakıt göstergeside aynı şekilde sorunlar yapmaya devam ediyordu.Klima açıkken aracın teklemesininde normal olduğu söylendi.Ve aracı her zaman hemen servise götürmeye iş nedeniyle her zaman vaktimiz olmuyor.Dün gene servise gittim sorunlarımın devam ettiğini belirttim.Abs nin gene normal olduğunu söylediler.Yakıt göstergesinede deneme sürüşüne çıktık bizde hiç öyle yapmadı makinaya bağladığımızdada bir sorun göremediklerini söylediler.4.viteste servise ilk girdiğimde araca oturan kişiye söylediğimde oda vites geçişlerine bakarken gene garçlama sesi gelmişti.Fakat araçla ilgilenen usta ben sürerken hiç olmadı ben duymadan bakamam dedi ve ustanın konuşma uslubuda hiç hoş değildi ve ben gene araçta denerken 4.viteste garçladı ve benm debriyaja basmadığımı idda ederek bağırarak ve dalga geçer tavırla öle yap tabi olur dedi.Ben debriyaja bastım ve ayağımı çekmeden bütün viteslere geçiş yapıyordum diğer viteslerde garçlamıyordu.Tekrar abs için deneme sürüşüne çıktık fakat deneme sürüşünü dümdüz yolda temde yapıyorlar abs zaten zor devreye giriyor o yolda ve frene ani basmadan yapıyorlar ben geçip ben sürerkende ani yaptığımda ise ustanın bana dediği öyle basarsan tabi olur sen kazada yaparsın kayarsın dedi.Bende ani bi durum olduğunda her şekildede basabilmem gerektiğini söyledim ve sonuç olarak hiçbir sorunum çözülmedi yakıt göstergesi içinde aynı şeyi söylediler biz görmeden bizdede aynı sorunu yapmadan hiçbir işlem yapamayız dediler.(yakıt göstergesinin nesini görüceklerse ibre iniyo kalkıyo yani) Araç kalsın bakın o zaman hep dedim vaktimiz yok o kadar dediler.Ve aracımdanda renaulttanda soğudum ve aracımda sorunlar var.
Ayıplı mal iadesi hakkındaki yasaları inceledim.Ben aynı sorundan 3 kez gitmiş oldum bir yıl içerisinde ve aracım garanti kapsamında(yakıt göstergesi problemi).Abs ve 4. vites sorunu içinde 2 kez gittim onlardada sorun devam ediyor.Ben bunu iade etmek isteğimi söylediğimde renault eminim kabul etmicek.Benim merak ettiğim şeyler ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve en önemlisi servis biz baktığımızda sorun göremedik ve makinaya bağladığımızdada bir sorun gözükmüyor demişti.Sorunlar zaten her zaman olmuyor arada bir veya sık sık oluyor.Şimdi ilerleyen zamanda dava açılıp edildiğinde bilir kişi atanıcak sanırım.O zaman bilir kişide aracımı incelediğinde serviste denilen gibi baktık bir sorun yok gibi bir olay olurmu yoksa mesela makinaya bağlanıp sorun görülmemesine rağmen aracın elektronği mekaniği benzin deposu vb. gibi şeyleri açıp incelerlermi?
Olayı çok uzun yazdım belki ama tam olarak anlaşılmasını istedim.Bu durumda neler yapabilirim acaba ? Daha önce başıma benzeri olaylar gelmedi.Konu hakkında biraz bilgilenmek istiyorum şimdiden teşekkürler...
- - - Updated - - -
İnternettede sorunlar hakkında araştırma yaptığımda birçok kişi benzeri sorunları yaşamış ve bazıları çözebilmiş sorunlarını bazıları çözememiş.Ve yakıt göstergesi sorununda 3-4 kez giden bir kişinin aracının bütün elektornik sistemi ve beyni değişerek giderilmiş.Acaba masraflı bir durum diye servis bundanmı kaçıyor garanti süresi dolana kadarda oyalıyor olabilirlermi
Araçlarla içli dışlı bir hukuksever olarak söyleyebilirim ki bu bahsettiklerizden aracın değişmesi pek söz konusu değil gibi.Yaşadığınız sorunlara gelince,
ABS zaten firen mesafesini uzatan(özellikle kuru havalarda) ancak aracı şöförün kontrolunde tutmaya yarayan bir sistem.Sizde göreceli olarak bu uzama biraz fazla oluyor olabilir.Ancak bunun mutlaka bilgisayarda ve deneme sürüşlerinde çıkması lazım.Viteslerde garçlama sesi zaten aracın renault olduğunu hatırlatan bir ses.2012 modellerinde bile ağırlıklı olarak var.Bu aracın ve şanzumanın yapısı gereği olan bir şey.Gene buda kanıtı zor ve göreceli(bazen oldu bazen olmadı, ses az geldi çok geldi, gelen ses normal zaten vb.) bir şey.Anlık yakıt tüketiminin oynamasının sebebide(bir çok araçta gördüm) klima açıkken motordan gücünü kullanması ve buna pararlel motorunda bu gücü karşılama adına pistonlara gönderdiği yakıt miktarını anlık azaltıp arttırması.Eski usul klimalarda bu sorun olmaz çünkü onlar yeni tasarruflu klimalardan değil ve sürekli motordan kuvvet alıyor.Ancak yeni sistemler ihtiyacı oldukça aldığı için bu gibi tepkilere yol açabiliyor.Benim şahsi kanaatim sorununuz hukuki olmaktan çok teknik bir sorun.Sanıyorum sizle ilgilenen serviste aksaklıklar var.Başka bayiler veya başka ustaların göremesinde fayda var.Bu sebeplerden araca alışılamazsa ağırlıklı olarak araç değiştirilir.Son olarak bunu satıp alıştığınız araca binmekte bir alternatif.Dediğim gibi %100 su götürmez şekilde yaşanan ve servisinde kabul ettiği(fotoğraflı boya dökülmesi, aks kesme, fabrikasyon düzeltilemeyecek hatalar vb. gibi) sorunlar 3 kere yaşanınca iade değişim hakkınız söz konusu oluyor.Bu vesilelerle araç değişse inanın o kadar insan yaşıyor ki bunları millet orda kuyruk olur araç değiştirmek için.Siz gene araştırmanıza devam edin tabi.Kolaylıklar dilerim.
Araçlarla içli dışlı bir hukuksever olarak söyleyebilirim ki bu bahsettiklerizden aracın değişmesi pek söz konusu değil gibi.Yaşadığınız sorunlara gelince,
ABS zaten firen mesafesini uzatan(özellikle kuru havalarda) ancak aracı şöförün kontrolunde tutmaya yarayan bir sistem.Sizde göreceli olarak bu uzama biraz fazla oluyor olabilir.Ancak bunun mutlaka bilgisayarda ve deneme sürüşlerinde çıkması lazım.Viteslerde garçlama sesi zaten aracın renault olduğunu hatırlatan bir ses.2012 modellerinde bile ağırlıklı olarak var.Bu aracın ve şanzumanın yapısı gereği olan bir şey.Gene buda kanıtı zor ve göreceli(bazen oldu bazen olmadı, ses az geldi çok geldi, gelen ses normal zaten vb.) bir şey.Anlık yakıt tüketiminin oynamasının sebebide(bir çok araçta gördüm) klima açıkken motordan gücünü kullanması ve buna pararlel motorunda bu gücü karşılama adına pistonlara gönderdiği yakıt miktarını anlık azaltıp arttırması.Eski usul klimalarda bu sorun olmaz çünkü onlar yeni tasarruflu klimalardan değil ve sürekli motordan kuvvet alıyor.Ancak yeni sistemler ihtiyacı oldukça aldığı için bu gibi tepkilere yol açabiliyor.Benim şahsi kanaatim sorununuz hukuki olmaktan çok teknik bir sorun.Sanıyorum sizle ilgilenen serviste aksaklıklar var.Başka bayiler veya başka ustaların göremesinde fayda var.Bu sebeplerden araca alışılamazsa ağırlıklı olarak araç değiştirilir.Son olarak bunu satıp alıştığınız araca binmekte bir alternatif.Dediğim gibi %100 su götürmez şekilde yaşanan ve servisinde kabul ettiği(fotoğraflı boya dökülmesi, aks kesme, fabrikasyon düzeltilemeyecek hatalar vb. gibi) sorunlar 3 kere yaşanınca iade değişim hakkınız söz konusu oluyor.Bu vesilelerle araç değişse inanın o kadar insan yaşıyor ki bunları millet orda kuyruk olur araç değiştirmek için.Siz gene araştırmanıza devam edin tabi.Kolaylıklar dilerim.
Fakat bu yakıt gösterge olayı klima açık değilkende oluyor ve az bir düşme olmuyor yarım depodan direk ışığı yakıyor ve en dibe geliyor buda normalmidir?ve abs ninde çalışma ve işlev olarak dediğinize katılıyorum fakat anlattığım örnekte 10-20 arası gidiyorken cok sert bir fren yapmadan durmamasıda abartı değilmidir ? Bilir kişilerin bu sorunları görememe ihtimali varmıdır yada ? Gerçekten çünkü aracımdan soğudum ve aldığımdan beri düzgün bir araç sürememiş oldum şuan satıp değiştirmek isteğimdede paramın bir miktarı yanmış oluyor :/ bu arada aracı 2 ayrı servise götürdüm çözemedim sorunu.Yarın özel servislere gidip sormayı düşünüyorum bunlar bulunabilir bir hatamıdır diye faydası olurmu acaba ? Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler işim zor anladığım kadarıyla ..
Deponun aniden düşmesinin sebebi şamandıradaki bir sorundanda kaynaklanıyor olabilir.Yanlız ortada bir çelişki var.Sizin anlattığınıza göre iki servise defalarca girmişsiniz.Bu adamlar nasıl bunları görmez anlamış değilim.Siz net bir şekilde tarafsız bir bilirkişinin bu durumları rapor edeceğine inanıyorsanız mahkeme seçeneğinide düşünün derim.Anladığım kadarıyla servisin yaklaşımı, siz ufak tefek kabul edilebilir şeyleri fazla büyütuyorsunuz şeklinde ancak burda anlattıklarınız ve özellikle frenle alakalı olan ciddi şeyler var.Bir araba 10km/saat hızla giderken nasıl durmaz??? Yada bir usta böyle bir şeyi biner binmez farkedecekken nasıl bir şey yok der??? Ben şahsen anlamakta güçlük çekiyorum.İddialarınıza inancınız tamsa ve size bir sorun yok diyenlerin sırf o markanın ustaları olduğu için gözünüzün içine baka baka yalan söylediklerini düşünüyorsanız tabi ki işi mahkemeye taşımak bir seçenektir.Ama unutmayın iddia sahibi olarak tüm ispat yükü sizdedir ve kullanımlış bir araç için aracı sıfır kilometresiyle değiştirme veya sıfır kilometresinin parasının iade edilmesi çok istisnai ve açık durumlarda olur.Burdan aracın durumunu görmeden daha fazlada bir şey söylemek doğru olmaz.Tekrar kolay gelsin diyorum.
Deponun aniden düşmesinin sebebi şamandıradaki bir sorundanda kaynaklanıyor olabilir.Yanlız ortada bir çelişki var.Sizin anlattığınıza göre iki servise defalarca girmişsiniz.Bu adamlar nasıl bunları görmez anlamış değilim.Siz net bir şekilde tarafsız bir bilirkişinin bu durumları rapor edeceğine inanıyorsanız mahkeme seçeneğinide düşünün derim.Anladığım kadarıyla servisin yaklaşımı, siz ufak tefek kabul edilebilir şeyleri fazla büyütuyorsunuz şeklinde ancak burda anlattıklarınız ve özellikle frenle alakalı olan ciddi şeyler var.Bir araba 10km/saat hızla giderken nasıl durmaz??? Yada bir usta böyle bir şeyi biner binmez farkedecekken nasıl bir şey yok der??? Ben şahsen anlamakta güçlük çekiyorum.İddialarınıza inancınız tamsa ve size bir sorun yok diyenlerin sırf o markanın ustaları olduğu için gözünüzün içine baka baka yalan söylediklerini düşünüyorsanız tabi ki işi mahkemeye taşımak bir seçenektir.Ama unutmayın iddia sahibi olarak tüm ispat yükü sizdedir ve kullanımlış bir araç için aracı sıfır kilometresiyle değiştirme veya sıfır kilometresinin parasının iade edilmesi çok istisnai ve açık durumlarda olur.Burdan aracın durumunu görmeden daha fazlada bir şey söylemek doğru olmaz.Tekrar kolay gelsin diyorum.
Gerçekten bende anlam veremiyorum nasıl çözemiyolar ve ustalar o kadar ters konuşuyolarki bu konular hakkında çözülmesi için üstelediğimde.Abs için anlarım her zaman yaptığı birşey değil aracın ve görmesi gerekiyodur ama yani yakıt göstergesinin nesini görcek gösterge düşüyo yani.Şamandırayı kontrol ettik diyolar her seferinde yani şamandıra değil demekki sorun diyorum görmem lazım bende testteyken yapmadı diyor ben 3 tür gidip yalan söylicek değilim izmitten istanbuldaki servise gidiyorum yani.Abs yide gidip tem in bağlantı yollarında fazla kullanılmayan normal otobandakinden daha düzgün yollarda deniyorlar.Bunuda söylüyorum burda abs yi devreye sokmak zor zaten abs deki sorunu nası görcez zaten diyorum ama nafile ve ben oturduğumda araca o kadar sert basarsan tabi olur gibi şeyler söylüyor benim ani durmam gerekse basıcam tabi yani.Sallamıyorlar yani yada birşeylerdenmi kaçıyorlar anlayamadım.Neyse çok teşekkür ederim ilginize.Umarım yarın özel servislere gittiğimde bunun bir sorun olduğu ve bulunabilceği yada farkedilebileceği hakkında bir haber alırım ...
Teknik açıdan cevap vermek isterim:
Bir arızayı "usta" ya söylemek için arızayı tekrarlayabiliyor olmanız gerek. Yani "kimi zaman" olan arızaların tamir edilmesi neredeyse mümkün değildir. Çünkü arızanın teşhisini koyabilmek için arızaya şahit olmak gerek.
Siz aracı günde belki birkaç saat kullanıyorsunuz ve anladığım kadarı ile kimi zaman günlerce kullansanız da arıza ortaya çıkmıyor. Ustanın da aracınızını benzer şekilde, çok uzun bir süre denemesi gerek ki buna sizce imkan var mı?
Bunun birkaç çözümü vardır:
Birincisi ustalığın bir kısmını siz üstlenirsiniz. Bu arızayı istediğiniz zaman gösterebilecek bir yöntem bulursunuz. Örneğin "yokuş aşağı 10 km/h hızla giderken birden frene sonuna kadar bastığımda durmuyor" gibi. Ancak usta bunu her yaptığında, yani 10m km/h hızla yokuş aşağı giderken frene sonuna kadar aniden HER bastığında arıza tekrarlıyor olsun. Bu durumda usta da arızayı net olarak görecektir.
İkinci yöntem araba için uygulanabilir mi bilmem; Aracınızı ustaya verirsiniz ve birkaç. gün / hafta o kullanır. Bu durumda usta arıza ile karşılaşacağı için arızayı anlamış olacaktır.
Sonuçta usta, olmayan bir arızayı tamir edemez değil mi?
Anlattıklarınızda bir yerde garçlama bahsinde debriyaja basmama olayında; aracı usta kullanmalıydı bence. Benzer olay başıma geldi, 2. vitese geçerken bende de benzer durum oluyor ama ben bunu hiç bir zaman yapmıyorum, dikkatli davranıyorum çünkü. Ama usta test sürüşü yaparken garçlattı ve derhal teşhisi koydu. Bende garçlasaydı, debriyaja iyi basmadın diyecekti muhetmelen. Çünkü teşhis için debriyajdan, vites kolundan gelen titreşimler çok önemli veriler usta için.
araçtaki şikayetlerinizle ilgili farklı servislere giderek, şikayetlerinizi belirtiniz.
servis formu sayısı sizin için avantaj olacaktır,
yetkili servis, arızayı doğru tespit etmek ve gidermekle yükümlüdür.
abs konusu birazda lastik ve yol koşulu sebebiyle muallak,
klimanın çekiş düşürmesi olası
ama yakıt göstergesi işi sıkıntıdır, şamandra arızalı olabilir, göstergede temassızlık olabilir vs.
bu durum araç iadesi için yeterli görülmeyecektir diye düşünüyorum, biraz sıkıntılı ve uzun bir sürek dava işi, kaybederseniz %12 vekalet ücreti ödersiniz...
size bir sorun yok diyenlerin sırf o markanın ustaları olduğu için gözünüzün içine baka baka yalan söylediklerini düşünüyorsanız
Sırf o markanın ustaları olduğu için insanın gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Ben aracımda ki boya problemleri için servise 4 5 defa gittim ve son iki üç gidişimde beni boyanın kuş pisliğinden döküldüğüne inandırmak için ellerinden geleni yaptılar. Sonuçta boyada fabrikasyon hata olduğu bilirkişi raporuyla kanıtlandı.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku