çalıştığım iş yerinde mağaza müdürü haftalık çalışma programını eskiden hergün sabah 08.00de başlar biçimde yada öğlen 13.00de başlar biçimde yapıyordu.
ancak şimdi örnek veriyorum pazartesi 08.00
salı 09.00
çarşamba 10.00
perşembe 11.00
cuma izin
cumartesi 08.00
pazar 10.30
hal böyle olduğundan iş yerinden çıkışlarım 6-7 gibi falan oluyo bazı günler 4 bazı günler 5
sabah 8-9 yada öğlen 12 13de sıkıtnı yokta 10-11 sıkıntı oluyor bütün günümü kapsıyor. bütün günüm ölüyor yani
insan ne sabah bişey yapılabiliyor ne akşam
bunun belli bi standartı yokmu hep sabah yada hep akşam yada hep orta saatlerde yapma gibi ayrıca bazen programı kafasına göre değiştirip bigün önceden falan mesala ben 10 gelecek olduğum gün gelişimi 11 yazıyo işe 10da geldiimmi sen niye geldin git 1 saat sonra gel diyo. imzalı bir çalışma çizelgeside vermediği için bişey yapamıyorum.
bu durumla ilgili nasıl bir hukuki yola başvurmalıyım sizce fikirlerinizi bekliyorum.
Bildiğiniz üzere haftalık yasal çalışma süresi 45 saat , bu süreyi aşmayacak ve günlük çalışma sınırı 11 saati aşmayacak şekilde günlük çalışma başlangıç bitiş saatlerini işveren düzenleme hakkına sahiptir.
- - - Updated - - -
Bildiğiniz üzere haftalık yasal çalışma süresi 45 saat , bu süreyi aşmayacak ve günlük çalışma sınırı 11 saati aşmayacak şekilde günlük çalışma başlangıç bitiş saatlerini işveren düzenleme hakkına sahiptir.
sn. kırcalı cevabınız için çok teşekkür ederim ancak benim demek istediğim olay şu şimdi mağaza müdürü bana saat 10da geldiyor buna göre bir program hazırlamış. bi çizelge panopya asmış 10 gelişim. altında imza kaşe yok. neyse ben 10da gidiyorum bana 10.30da başlyıo yada 11de başlıyo mesain diyo. çizelgeyide ben gelmeden değiştiriyor. bununla iglili ne yapmam lazım.
İşyerinde kartlı geçiş sistemi varsa 10 da gelin karta basın çıkışta yine basın haftalık 45 saati geçerse mesaidir.
Fakat işiniz zor görünüyor önce güzellikle müdürle görüşün itiraz etmeniz diklenmeniz sizi işinizden edebilir. müdür 30 dk lık sapmalarla sizi mağdur ederse ve sizi dinlemez ise fazla diklenmeyin işinizden olabilirsiniz.
kartlı sistem diye bşey yokta ben günlük 7,5 saatimi dolduruyorum sonuç itibariyle nasıl işimden edicekki onu anlamadım. bu kadar basit değil işten çıkarmak
İşyerinizin ne kadar kurumsal olduğunu bilmiyorum ,ama görünen pek profesyonel değiller yada müdürünüz personel mesai proğramını iyi yapamıyor. İşinizden olabilirsiniz dedim işten çıkarma sebebidir demedim çünkü haklı olan sizsiniz. hakkınızı arayın fazla dikleşmeyin dedim istiyorsanız dikleşin, sonuçta müdür yada yönetim isterse sizi işten çıkarabilir, haklı yada haksız , piyasada olmayan bir durummu. İşten çıkarmak basit bir olaydır. tazminatınızı verir çıkarır.
Kamu kurumunda iseniz başka tabi , ama oradada sizin yaşadığınız olaylar yaşanmaz
Konu Mantıklı tarafından (07-08-2012 Saat 01:47:07 ) de değiştirilmiştir.
kartlı sistem diye bşey yokta ben günlük 7,5 saatimi dolduruyorum sonuç itibariyle nasıl işimden edicekki onu anlamadım. bu kadar basit değil işten çıkarmak
sizinle artık çalışamayacağız !
Bu kadar basit işten çıkarmak. O işe geri dönmektir veya haksız şekilde çıkarıldığını ıspatlayabilmektir kolay olmayan sn.moonblood.
Günlük 7,5 saati tamamlamanız elbette güzel ama önemli olan bu 7,5 saati işverenin belirlediği başlangıç bitiş saatleri arasında tamamlamaktır.
Müdürünüzle ciddi bir takışma içindesiniz , müdürünüz sizle neden bu kadar uğraşıyor veya siz neden bu kadar uğraşıyorsunuz müdürünüzle anlamakta zorlanıyorum artık ama eminim, her ikinizin de kendinizce geçerli sebepleri vardır bu çabayı haklı çıkartacak.
Ancak ortada olan , net olarak görülen bir şey var ;
bu durum sizi her gün biraz daha fazla yıpratacak. Neden hala orada çalışmak konusunda ısrarcısınız bu kadar anlayamıyorum.
Haklı olduğunuza gerçekten inanıyor ve inandırabilecekseniz yargı makamlarını, ilgili kurumları;
şikayette bulunup durumunuzu tesbit ettirin ve sonrasında sözleşmenizi haklı sebeple feshedip dava açın, varsa ödenmeyen haklarınız için derim.
sn. mantıklı ve sn. kırcalı cevaplarınız için teşekkür ederim
ancak benim bulunduğum iş yerinden zaten haklı bi nedenle ayrılacağım. imzalı belgelerim şahitlerim hatta kanundan doğan ödevlerim nedeniyle ayrılabileceğim bir pozisyonum var. ancak bulunduğum iş yeri işçilerin eskiden bu yana kazanılmış olan haklarını gasp etmeye çalışan bir iş yeri. sendikal haklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. işveren firma
türkiyenin en büyük holdinglerinden birisi. benim burada verdiğim hukuksal süreç diğer işe gerçekten ihtiyacı olan işçilerin haklarının elinden alınmaması için. benim geldiğimde herkes 11 saate kadar çalışıyordu. şuan inanın geldiğimiz durum iş yerinde herkes 1 dakikasını bile fazla çalıştığında 1,5 dakika olarak serbest zaman olarak kullanıyor.
zaten buradaki müdürlerde işçi. kraldan çok kralcı oluyorlar ve haklı insanların ezilmemesi için uğraşıyorum.
ben dediğiniz gibi alırım hakllarımı ayrılırım ancak sorun sistemde bi bozukluk varsa sistemi terketmek değil sistemi değiştirmek inanın iş kanununa göre düzenlendi artık iş yeri verdiğim hukusal savaş sayesinde ve bu bulunduğum şirketteki tam 1200 kusur mağaza ve bunların depolarını etkiliyor. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum benimle birlikte en az 5bin işçiye cevap vermiş oluyorsunuz. hukuki.net'e bu konuda çok minnettarım internetteki en işe yarayan site diyebilirim googleden sonra :D googlede sizi bulmamı sağladı :D tekrar teşekkür ederek iyi forumlar diliyorum.
sn. mantıklı ve sn. kırcalı cevaplarınız için teşekkür ederim
ancak benim bulunduğum iş yerinden zaten haklı bi nedenle ayrılacağım. imzalı belgelerim şahitlerim hatta kanundan doğan ödevlerim nedeniyle ayrılabileceğim bir pozisyonum var. ancak bulunduğum iş yeri işçilerin eskiden bu yana kazanılmış olan haklarını gasp etmeye çalışan bir iş yeri. sendikal haklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. işveren firma
türkiyenin en büyük holdinglerinden birisi. benim burada verdiğim hukuksal süreç diğer işe gerçekten ihtiyacı olan işçilerin haklarının elinden alınmaması için. benim geldiğimde herkes 11 saate kadar çalışıyordu. şuan inanın geldiğimiz durum iş yerinde herkes 1 dakikasını bile fazla çalıştığında 1,5 dakika olarak serbest zaman olarak kullanıyor.
zaten buradaki müdürlerde işçi. kraldan çok kralcı oluyorlar ve haklı insanların ezilmemesi için uğraşıyorum.
ben dediğiniz gibi alırım hakllarımı ayrılırım ancak sorun sistemde bi bozukluk varsa sistemi terketmek değil sistemi değiştirmek inanın iş kanununa göre düzenlendi artık iş yeri verdiğim hukusal savaş sayesinde ve bu bulunduğum şirketteki tam 1200 kusur mağaza ve bunların depolarını etkiliyor. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum benimle birlikte en az 5bin işçiye cevap vermiş oluyorsunuz. hukuki.net'e bu konuda çok minnettarım internetteki en işe yarayan site diyebilirim googleden sonra :D googlede sizi bulmamı sağladı :D tekrar teşekkür ederek iyi forumlar diliyorum.
Sn.Moonblood, güzel diyorsunuz ama ,
işletme bünyesindeki tüm müdürler 1200 çalışana benzer uygulamaları yapmıyorlar herhalde
Yani kişiye özel yaşadığınız sorunları aktarıyorsunuz ve yanıt arıyorsunuz, ne yapabilirim diye .
Yapabileceklerinizi bildiğimiz kadarıyla belirtmeye çalışıyoruz, 1200kişi için kendimi sinir hastası edeceğim diyorsanız,
elbette sizin seçiminizdir.
Kolay gelsin
,
yasal magza calisma saati,
network magazasinda çalışmak,
saat ve saat mağazada çalışma kksullari,
network mağazalarında calismak,
mağaza müdürleri çalışma saatleri,
mağazacılık çalışma saatleri,
mağazada çalışma saatleri,
network de calismak,
7.5 saat calisan magazalar,
network çalışma şartları,
netwoek magaza calisma kosullari,
mağaza müdürlerinin çalışma saatleri,
mağaza açılış saatleri,
network magaza çalışma şartları,
network calisma sartlari magaza,
magaza calısma saatlerı,
magazacilikta haftalik calisma saati ne kadar,
mağaza çalışma saatleri,
assist te vardiyalimi çalışılıyor,
teda magazalarinin calisma sartlari
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku