Başka Mülkleri De Olan Mülk Sahibinin İhityaç İçin Tahliye Davası Açması ?
Öncelikle herkese merhaba.
Kira sözleşmemizin bitiş tarihine yaklaşık olarak 5 günlük süre var. mülk sahibi kendi ihtiyacı olduğu için evi satacagını beyan edip evi kira bitim tarihine kadar yani 5 güne kadar tahliye etmemizi aksi taktirde ihtiyac için tahliye davası açacagını belirtir bir ihtarname çekmiş.
öncelikle sözleşmede yer alan hüküm ve 6570 sayılı kanuna göre kira sözleşmesi bitiş tarihinden itibaren 1 ay önce kontratın yenilenmeyeceği belirtilmemişse kontrat 1 yıl süreyle aynı şartlarda geçerli olacagı hükmü uygulanmaz mı? hadi diyelim 15 gün önceden bidirme zorunluluğu olsun ihtarın çekilmesiyle kontrat bitimi arasında 7 günlük bir süre var bu durumda kanuna ve sözleşmeye göre benim kontratım aynı şartlar altında 1 yıl daha geçerlilik kazanmıyor mu?
bir başka husus ihtiyacı olduğu için evi satacağını belirtmiş ve bu nedenle evi tahliye etmemizi istemiş. evi satmak için bizim evi tahliye etmemize gerek yok kendisi isterse bize danışma zorunluluğu olmadığı için evini istedigi gibi istediğine satabilir. bu durum ihtarnameyi çeken mülk sahibinin iyi niyetli ve samimi olmadığının göstergesi değil midir?
en can alıcı nokta ise ihtarnameyi çeken mülk sahibinin tahliye isteği için öne sürdüğü ihtiyaç koşullarının olmaması durumudur. yani neresinden bakarsak bakalım gayrıciddi ve hukuku yanıltmaya yönelik bir girişim olduğu aşikardır. zira bahsi geçen mülk sahibinin boşatlamamızı istediğ konutun bulduğu apartmanının dışında aynı belediye sınırları içerisinde en az 3 adet daha gayrımenkulu bulunmaktadır.
bu bilgiler ışığında açılacak olan davanın kiracı aleyhine sonuçlanması olası mıdır?
Cevap: Başka Mülkleri De Olan Mülk Sahibinin İhityaç İçin Tahliye Davası Açması ?
Şahsi kanaatim mal sahibinizin ihtarname çekerek sizi korkutup taşınmazı boşalttırmak istediği yönünde.
Dediklerinizin tümü doğru bildiğim kadarı ile. Dava sonucu bir yana, dava açacağını da pek zannetmiyorum; içime öyle doğdu
25 Temmuz 2013'e kadar -en azından- güle güle oturun.
Cevap: Başka Mülkleri De Olan Mülk Sahibinin İhityaç İçin Tahliye Davası Açması ?
Cevabınız için teşekkürler.
Böyle bir durumdan, bu şekilde benim veya ailemin korkmayacagını bilir zira tartışmalarımız esnasında kendisine yapabileceği tek şeyin bizi mahkemeye vermek olduğunu vermesi halinde ise sonucun kendisi aleyhine olacagı konusunda bilgilendirmemi de yaptım. 2012 senesine gelmişiz hala ev benim istedigimi yaparım istedigim zaman kiracıyı çıkartırım şu zaman gir şu zaman çık mantığında olan çağ dışı, geri kafalı, cahil (çok daha sinkaflı sözler yazabilirim fakat gereksiz) insanlar var. o kadar bina yapacağına biraz da kendini geliştirmez mi insan biraz oku biraz hukuk bil biraz insan ol ama nerdee..
davanın açılacağından şüphem yok davayı açar, verdiğim bilgiler ışıgında mahkeminin aleyhimize sonuclanacagını sanmıyorum ama sizler daha iyi bilirsiniz mahkemelerin bu gibi durumlarda kiracı aleyhine kararları var mıdır olabilir mi ?
bir de şu durum hukuki açıdan tezat teşkil etmiyor mu?
((öncelikle belirteyim aşağıda söyleyeceklerim ve yapacağım eleştiriler kirasını ve faturalarını düzenli ödeyen genel ahlak ve genel huzura aykırı davranışları olmayan kiracılar içindir. aksi durumlarda tabiki hak hukuk aranmalıdır. bu bağlamda cevaplarsanız memnun olurum.))
kanun açık ve net söylüyor 15 gün önceden kontratı fesih bildiriminde bulunmamışsanız kontrat aynı şartlar 1 yıl daha geçerliliğini korur. yani diyor ki kiracı mevcut bulunduğu mülkte ikametine 1 yıl daha aynı şartlarda devam edecek nokta. e peki ihtiyacım var diyen mülk sahibine mahkeme gercekten ihtiyacı olup olmadığını soruşturmadan önce kontratın feshi için gereken zamanlarda ihtarname cekilip cekilmediğini sormuyor mu? yani mahkeme mülk sahibinin ihtiyacıyla neden ilgileniyor sonuc olarak 1 yıl süreli daha kullanım hakkı kiracının değilmi mülk sahibinin ister ihtiyacı olsun ister olmasın . bana açıkçası bu durum pek normal gelmedi. o zaman mahkeme bu 15 günlük süreyi neden veriyor madem mülk sahibi istedigi zaman dava açabilecek ? sen 15 gün öncesine kadar sesini cıkartma sonra 5 gün kala ihtar çek sonra tahliye talebin olsun. gerçekten saçma geldi bana ve bu 15 günlük süre sembolik bir şey gibi görünüyor. kontrat 1 sene daha aynı sartlarda uzasın ama mülk sahibi tahliye davası açabilsin. garip..
Cevap: Başka Mülkleri De Olan Mülk Sahibinin İhityaç İçin Tahliye Davası Açması ?
Bilen birisi teyid eder ya da düzeltirse sevinirim; emin olamıyorum aşağıda yazacaklarımdan:
Siz evden çıkacaksanız kontratta yazdığı gibi 1 ay evvelden haber vereceksiniz. Aksi halde kontrat 1 sene uzar; evi boşaltsanız bile yeni kiracı bulana kadar ev sahibi sizden kira ister.
Ev sahibi kontrat süresi dolunca "keyfim istedi" diye boşaltmanızı isteyemez, bir gerekçe öne sürmeli. İhtiyaç bunlardan biri.
Eğer hiç bir gerekçesi yoksa boşaltmanızı isteyemiyor diye biliyorum.
Evi birisine satsa, o zaman başka kurallar var biliyorsunuz.
Cevap: Başka Mülkleri De Olan Mülk Sahibinin İhityaç İçin Tahliye Davası Açması ?
Kiraya veren-kiracı arasında olan sözleşme,kiracı kira kontratı bitmeden 15 gün önceye kadar evi tahliye edeceğini ev sahibine bildirir,evi tahliye eder.Tahliye sebebi aranmaz yani.Bu kiracı lehine olan bir durumdur.Ev sahibinin 15 gün,1 ay önceden ihtar çekmesinin mantığı yok.
Normal düşünceli insanlarda olması gereken,ev sahibinin kaç tane mülkü olduğu önemli değildir.Mülklerinden birini satmak isteye bilir.
Bu aşamada ev sahibi evinde oturan kiracısına kardeşim ben evi satmak istiyorum,evi tahliye et aşağı yukarı aynı semtte taşınma gideri benim tahminim ve adilane olacak olan rakam 1.500 tl dir.Karşılıklı anlayış ile rakam üzerinde aşağı yukarı anlaşılır ve ev tahliye edilir.Bu şekilde ev sahibi ve kiracı süreci en az yıpranma ile atlatır.
Mülk satılacak ise içinde kiracı olan mülk ile oturuma hazır boş mülkün satılması arasında muhakkak farklar olacaktır.10 müşterinin en az yarısı kiracılı olduğu için satın almadan başka alternatiflere yönelecektir.
Ev sahibi ben evi satacam ihtiyacım var deyip tahliye istemesi havada kalır.Dava konusu da olmaz.Var sayalım oldu siz taşınmadan doğacak bütün masrafları ileri sürüp zaten davayı kazanırsınız.
Ev sahibi mülkünü tapuda kira ile ilgili şerh yoksa dilediği zaman satar.
Yeni malik sizinle konuşup tahliye masrafları konusunda anlaşır ise sorun yok.Ev sahibi aradan çıkmış olur.Yeni malik 1 ay içinde ihtiyaç dolayısı ile ihtar çeker,6 ay sonrada tahliye davası açar 1-1.5 sene sonra tahliye gerçekleşir.
Kısaca ev sahibi şuan yapacağı bir şey yok.Ev sahibinin tahliye sebepleri bellidir.Ödemelerle alakalı sorun yok,oturmaya devam.
Yine kısaca ev sahibi tekrar gelir ise;
MUHTEREM BİLİYORSUNUZ EV TAHLİYESİNİN MADDİ BOYUTU VAR.MANEVİ TARAFINA İHTİYACINIZ OLDUĞU İÇİN KATLANIRIZ,HELALLEŞİRİZ DEYİP MADDİ TARAFI KARŞILANIRSA DER,MALUM PARA AĞAÇTA YETİŞMİYOR DERSİNİZ.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku