+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim

Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    mersin
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim

Merhabalar.bu site için kuruculara vede burada ınsanların sorunlarını dınleyerek yardımcı olmaya çalısan sayın arkadaslara tesekkurlerımı ıletmek ısterım..Başımdan geçen bir olaydan dolayı tehdit hakaret ve yağma suçu ile yargılanıyorum.haksızlıkla karsı karsıyayım.tecrubelerınızden faydalanmak vede yardımcı olmanızı rica edıyorum.öncelıkle olayı anlatayım.abime ait bır kuyumcu dukkanına bakıyordum.ve yenı acmıstık.es dost gelıyor alısverıs yapıyor tanıdıgımız ınsanlara da senetle borca altın verıyorduk.yenı oldugumuz için henuz veresıye satıs fişlerımız basılmamıstı.buarada benımde daha onceden sımayentanıdığım hastanede görevlı bır personel geldı.bırkac kere geldı kucuk kucuk altınlar bozdurdu.hayırlı olsun ıyı oldu actığınız artık sizin müsterınızız gıbı konular oldu ve oarada altın bozduruyor altın alıyordu.vede bırazda olsa güven kazanmıstı.ve bır gun geldı bozdurduğu altınların yerıne tekrar altın alacagını ama bunu burma bilezık olarak ıstedını soyledı.parasınıda maası alınca getırırım dedı.bulundugumuz ilçede küçük bır ilçe oldugu için sorun olmıcanı dusunerek senet karsılıgında 100 gram burma bılezık aldı ozaman kı fıatı ıle 5200 tl yaptı bende 200 lıra daha ındırıp 5000 lıraya senet yaptım.duzenleme tarıhı borcu ödeme tarıhı herseyı yazıyordu senette.senedı ben doldurdum o ımzasını attı ve gıttı.aradan 3 ay gectı hala gelmedı bende hukukı bır işlem yapmadım eşımız dostumuz dıyerek.buarada onu arasırdımda emeklıye ayrıldını ve bıcok kişiden para alıp ödemedığini nerde oldunu bılmedıklerını söyledıler.3 ay sonra bır araba yıkamacıda çalıstını öğrendım.dukkanda kardesımle otururken kardesım araba bakmaya gitceğini soyledı bende gülüm gitmişken bızım borcluya bak eger ordaysa borcunu hatırlat dedım.kardesım cıktı ve yolda baska bır arkadasımızla karsılasmıs bırlıkte araba bakmaya gıdelım demısler.gıderken uğramıs borcunu hatırlatmıs tamm ya öderım deyıp kardesımle arkadsı gerı yollamıs.kardesım geldı oturduk ve ben kendım gıdıp görüşeyım dedım.arkadasta abı benıde gecerken bırak dedı.onuda aldım buarada arkadası bırakacagım guzergahtaydı borclunun işyerı.oraya vardık bana özel bır telefon geldı arkadasa musade edermısın dedım o ındı.ben tel ıle gorusurken adamın iş yerını oralarda yakta durdu.ben 5 dk sonra ındımm adam la konustum.sana ıyılık yaptım sen neden kacıyorsun senedını işleme sokcam mumkunse yarın getır dedım.ertesı gun oldu bu parayı getırmedı bende telıne mesaj attım.parayı bugun getırmezsen senedı icraya vercem dedım.aradan 3 saat gectı dukkanı polısler bastı savcının talımatı ıle senedı ıstedıler verdım.benı ve kardesımıde alıp göturduler savcıya.savcı zorla senet imzalama eylemınde bulundumuzu ve ıfadelerımızı aldı .durumu anlattım.ve savcı neden bır sey yaptı borclu ozaman sorusuna mesaj atımı icraya vercegımı soledım mesaja baktı kayıtlara gectı ve bıraktı.ardından agır cezada tehdıt hakaret ve yağma suclaması ıle agır cezadan mahkeme yazısı geldı.fakat borcluyla munakasam tartısmam kavgam tokat atmam fiiili ve sözlu hiç bır sey yapmadım.olay öğlen vaktınde olmustu.kamera kayıtlrı varmıs onlarda incelendı.ole bır eylemım olmadıgı mutlak görülmüştür fakat hala bu suclama ıle 10 yıl hapıs ıstenıyor.borclu kişi alısverısının oldugunu söylemıs ıfadesınde ama 1 tane ceyrek aldım demıs.ben bu drumdan oldukca rahatsız vede üzgünüm.yaptıgım arastırmalara gore borclunun evıne işyerıne gıdıp senet ımzalatma hakkımda varmıs kanunı olarak.zorla degıl tabıkı ama ben orda senette ımzalatmadım.bu dumda ne yapabılırım.görüntü cebır şiddet olmasada 2 kısı 2 kısı gıtmemiz sanırım nıtelık sayılıyormus.bana yardımı olursanız fikirlerınızı beyan edersenız cok sevınırım şimdiden tesekkurler

Hukuki NET Güncel Haber

Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim konulu yargıtay kararı ara
    Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    mersin
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Alacağımı istemeye gittim şikayet edildim

değerli arkadaslar bu olaydan ben ceza alırmıyım yada sadece kişinin idddası ıle bu sekılde yargılanıyor olmam doğrumudur

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Ağır cezada yargılanmak ağır ceza alınacağına işaret etmez. Suçlamanın inandırıcı kesin delillere dayanması gerekiyor avukat tutarsanız yararınıza olur inancındayım.

İletiler
    1.238
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sizin dükkanda kamera var mı ,önceki aylara ait kayıtlar duruyor mu..?
    polislerin 3 saat sonra gelmesi,senedin alınması..çok ilginç..
    bu olayda savcının senedi alması normal hukuki bir süreç mi?

Nerede
    ısparta
    İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle bu mesajımdan sonra inşaallah banlanmam avukatları kötülemek gibi bir durumum yoktur bunu belirtiyim.

Avukat tutmanı tavsiye etmem hele ki agır ceza için avukat tutmak demek en az 7-8 bin tlyi gözden çıkarmak demek.Yapabilicegin en güzel şey devletten ücretsiz avukat talep etmen ya da avukatsız kendini savunabilmen bu mümkündür duruşmada hakim tarafından hakların söyleniyor ve istemen halinde ücretsiz avukatın gelebilicegi bildiriliyor.Neden avukat tutmadım dersem artık çogu dava agır ceza kapsamına sokuluyo ve agır cezayı gören avukatlarımız bu dava çok agır dava diyerek ciddi anlamda ücretler isteniyor.Avukatsız olmaz arkanda destek bulunsun sen kendini savunamazsın gibi söylemler duyucaksınız etrafınızdan bunları pek önemsemeyin tabi siz gerçekden suçsuzsanız diyorum bunu çok afedersiniz sizi eşelediklerinde birşeyler ortaya çıkmıycaksa hiç avukat tutmanıza gerek yok.

Bizzat başıma gelmiş olaydan esinlenerek 8 ay cezaevinde tutuklu bulundum.Ayrıca tutuklulugum bittigindede farklı bir örgüt suçuyla ilgili kamu davasına dahil edildim.Her 2 davada agır cezada görüldü 2 davadada sayın savcının iddanamesini okudugumda sevk maddelerince agırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandım.

Sonuç hem tutukluyken hemde tutuksuzken 2 davada da avukat talebim olmadı ilk başda istedim fakat agır ceza oldugu için 10 bin tl para istenmiş ailemden bende kabul etmedim daha sonra bu rakamlar 5 e kadar indigini söylediler kesin çıkartırım bana güvenin vs gibi vaatlerdede bulunulmus, iddanameleri bile mahkemede hakim okudu orda ögrendim 3 dakikalık okumasıyla duyduklarıma cevaplar verdim ve tutukluykende tutuksuzkende 2 davadanda ilk duruşmada beraat ettim

Özetle senin bir suçun yoksa gerçekden olaylar anlattıgın gibiyse alnın aksa git mahkemene anlat samimiyetinle herşeyi kendin varsa dükkanında kamera görüntün şahidin telefon arama aranma dökümanlarını gsm firmandan çıkar kendi başınada çözebilirsin yani agır cezada yargılanmak seni tedirgin etmesin savcılar çok ister müebbetler 10 yıl hapisler ama hiçbir zaman savcıların istedigi hapis cezaları asla onaylanmaz hep altında olur ya da beraat kararı verilir duruşmanda farkediceksin savcının polislerin vs sana olan yaklaşımlarıyla hakimin sana yaklaşımını insan hayatına karar verirken hakimler biraz daha ince eleyip sık dokuyolar sen temizsen gönlünü ferah tut

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Ben açık kimliğimle titrimle güvenli olmayan bir yolu öneremem elbette sonra üye sonuç kötü olduğunda sanik32 diye bi herif vardı bi sitede ondan aldık bu aklı başımıza gelene bak demez de Av.Engin Oğuz'u gelir bulur
    Başından itibaren yargı inanmamış etmemiş palas pandıras toplamış almış senedi soruşturma yapılmış iddianame düzenlenmiş ve ağır ceza hakimleri de iddianameyi kabul etmişler. Bundan sonra da baronun cep harçlığına görevlendireceği avukata veya onu da bırak kaç sene verelim buna diye birbirinin kulağına fısıldayan hakimlere teslim et kendini ben diyemem şahsen.
    Müebbet istenen bir davada talep edilen on binlirayı çok bulmuşsunuz ve büyük bir risk almışsınız belki şansınız yaver gitmiştir belki başka sebepler var bilemem ama risk gerçekleşseydi ömür boyu hapis yatsaydınız zararınız kaç para ile ifade edilirdi hesaba bile gelmezdi. Hakimlerin ince eleyip sık dokuduğuna ben inanmıyorum bakınız yargıtay dosya yoğunluğundan kilit durumda ve bozma oranı oldukça yükseklerde. Daha soruşturma evresinde vekalet koyduğum dosyada her celse "vekaletin var mı?" diyen hakimden biliyorum elemediğini dokumadığını.

Nerede
    ısparta
    İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben açık kimliğimle titrimle güvenli olmayan bir yolu öneremem elbette sonra üye sonuç kötü olduğunda sanik32 diye bi herif vardı bi sitede ondan aldık bu aklı başımıza gelene bak demez de Av.Engin Oğuz'u gelir bulur
    Başından itibaren yargı inanmamış etmemiş palas pandıras toplamış almış senedi soruşturma yapılmış iddianame düzenlenmiş ve ağır ceza hakimleri de iddianameyi kabul etmişler. Bundan sonra da baronun cep harçlığına görevlendireceği avukata veya onu da bırak kaç sene verelim buna diye birbirinin kulağına fısıldayan hakimlere teslim et kendini ben diyemem şahsen.
    Müebbet istenen bir davada talep edilen on binlirayı çok bulmuşsunuz ve büyük bir risk almışsınız belki şansınız yaver gitmiştir belki başka sebepler var bilemem ama risk gerçekleşseydi ömür boyu hapis yatsaydınız zararınız kaç para ile ifade edilirdi hesaba bile gelmezdi. Hakimlerin ince eleyip sık dokuduğuna ben inanmıyorum bakınız yargıtay dosya yoğunluğundan kilit durumda ve bozma oranı oldukça yükseklerde. Daha soruşturma evresinde vekalet koyduğum dosyada her celse "vekaletin var mı?" diyen hakimden biliyorum elemediğini dokumadığını.
    Sayın Engin Bey kendi adıma yaptıgım bu davranış bir riskde degildir sansda degildir tamamen adalettir.Siz bir telefon açıyorsunuz nasılsın napıyorsun diye aradıgınız kişi örgüt lideriymiş ama siz bilmiyorsunuz dükkanı olan ticaretle ugraşan birisi oldugunu biliyorsunuz sadece ve sadece bu telefon görüşmeleri yüzünden örgüte üyelikden suçlandım ve benim gibi 76 kişi daha vardı savcı tarafından müebbet istemiyle yargılandım siz kendinizden eminseniz suçsuzsanız neden avukat tutasınız ? ben dosyayı size söyledim iddanamede yazanıda söylüyüm örgüt lideri xxx ile aynı şehirde olmamasına karşın sık sık telefon ile görüştügü hiyerarşik yapıya dahil olmamakla beraber örgüte yardım ve yataklıkdan yazılı bir metin altında sevk maddeleri tamamen budur dosyanın tamamı siz vatandaş gözüyle avukat tutarmısınız ? Kendini tanımak önemli önce olan burda arkadaş anlattıgı kadarıyla bu kadar masumsa ne gerek var mı avukat tutulmasını ayrıca unutmayalım ki olay anında avukat yanında degildi bütün olayları sahıs kendisi gerçekleştirdi mahkemede şahısların ifadesiyle avukatların ifadesini oranlarsak sizcede sanıkların ifadesi daha agır basmaz mı ?

Yakın bir avukat arkadaşım kendisi icra ile ilgilendigi için bana sadece fikirleriyle destek oldu bu kadar agır bir suçlama karşısında eger %1 bile suçun yoksa alakan yoksa hakim karşısına avukatsız çık emin ol avukatla çıkmakdan daha yararlı olucaktır ifadesini kullandı ama SUÇSUZSAN

Ayrıca küçük bir not trafikde seyir halinde arkanızdan çarpan bir araba sonucu duruyorsunuz ,arkadaki sürücüyle görüşüp tutanak tutucakken tutanagı çarpan sürücü kendi istegiyle yazılmadı beni suçlu gösterdi gerekcesiyle düzelt demesi sonucu magdur sürücünün düzeltmemesinden sonra suçlu yani çarpan sürücünün savcı oldugunu belirtip kimligini gösterdikden sonra ,olay çözülememiş polis gelmesi sonucu magdur sürücünün tutukllanmış 3 ay sonra mahkemede beraat etmiş ve hakim şikayet eden savcı ve polis memurları hakkında görevi kötü kullandıkları için konuyu üst mahkemeye taşımıştır böyle bir ülkede yaşadıgımızıda belirtiyim konu haberlere yansımıştır.

Allah kimseyi savcıların eline düşürmesin.
    Konu sanik32 tarafından (31-05-2012 Saat 01:26:25 ) de değiştirilmiştir. Sebep: cümle düşüklügü

İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

Her meslek insanlık için çok ama çok önemlidir. Ama bilinçli bir vatandaşın şu üç meslek gurubu ile profesyonel olarak çalışması gereklidir; Tıbbi Müşavir (doktor), Hukuk Müşaviri (Avukat), Mali Müşavir (ve/veya muhasebeci).
    İşte bunların lüzumsuz olduğunu düşünenler nedeniyle BÖYLE BİR ÜLKEDE yaşıyoruz.

Nerede
    ısparta
    İletiler
    43
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hiçbir meslegin lüzumsuz oldugunu söylemedim arkadaş öneri beklemiş bende düşüncemi yazdım.Bu üç mesleginde lüzumsuz insanları meslek grubunun %90 ını kapsamaktadır.Doktora gidin ilk dedigi ameliyat , avukata gidin dava çok agır dava avukat tutmak şart böyle degil mi ?

Burda arkadaş avukat tutması gerekip gerekmedigini soruyor bende okuduklarımda yola çıkarak kendisine eger ceviz kabugunu doldurucak kadar bile bir suçu yoksa tutmasına gerek olmadıgını kendi hakkını kendi ifadesiyle açıklayabilicegini belirtmeye çalıştım ama anlatmak istedigim saptırıldıkca saptırıldı.Bu mesajdan sonrada banlanıcagımdanda şüphem yok zaten artık siteye girmemek benim için en dogru olanı burda adaleti savunmak yorum yapmak yerine sitenizde mevcut avukat arkadaşınız diye onu korumak .. zaten bekledigim durumdu şaşırmadım.

3 meslek saymışsınız doktorla ve muhasebeyle pek işim olmadıgı için yorum yapmıyorum ama avukatlarla çok görüştüm en az 10 avukatla görüştüm hem özelde hemde devletin atadıgı 1 tane avukat bile insanın derdini sıkıntısını dinlemiyor direk tamam vekalet ver gerisini ben hallederim , agır cezamı ben olmasam bile kesin avukat tutunuz vs böyle sabit cümleler neden bu profesyonel dediginiz meslek grupları ellerine düştügümüzde gerçekleri söylemiyor ? 1 tane avukat oda arkadaşım dedigim ne avukatı napıyon sen seninle alakası yok sen karambole bi torbaya girmişsin boşuna ne para vercen cevabını verdi.Okadar çok davaya girdim ki evime hırsız girmiş şikayet etmişim dava açmışım hırsızlar yakalanıyor avukata danışmak istiyorum avukatın cevabı belli olmaz sen bir avukat tut degilse bu iş senin lehine sonuçlanmaz deniyor.Gene avukat tutmadım ama gene çalınan eşyalarımın hepsi olmasada bi kısmını geri aldım.

Sözümün özü o ki bu bahsettiginiz 3 profesyonel meslek grubu öncelikle mesleklerini düzgün icra etsinler.Ellerine düşen kişilere birde onlar vurmasın her davada avukat tutulcak diye birşey yoktur.Adam cinayet işler tutulur avukat zaten cezası bellidir 20 yıl degilde 10 yıla düşsün diye avukat savunma yapar.Bu durum aynı durum degil adam magdur edilmiş belgesi varsa şahidi kamera görüntüsü ne gerek var avukata felan biraz vicdanlı olun

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Bir kaç yıl önce boşanma davasına baktığım bir müvekkil beni üç ay önce aradı ve esrar ticareti nedeni ile yargılandığını karar aşamasında olduğunu söyledi ben de en kısa zamanda dosya örneğiyle bana gelmesini istedim. Bu arada mevzuyu sordum o da komşusu trafik kazası yaptığını ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi ona banka havalesi ile para yollamış sanırım bir ay sonra bu komşusu esrar yakalatmış ve polisler malın kime ait olduğunu söyle bırakalım seni demişler bilirsiniz bu suçlarda aldığınız kimseyi yakalatırsanız sizi bırakırlar bu da komşusu olan müvekkilime ait olduğunu söylemiş ve banka yolu ile yollamış olduğu havale belgesini göstermiş. Müvekkil de trafik kazası tutanaklarını almış bu komşudan duruşmalarda ifadesinden vazgeçmesini sağlamış vs bana ümitli bir şekilde "Forumlardan da araştırdım bilgiler aldım bir şey çıkmayacak ama savunmamda bana söyleyebileceğin ekstra bir şey var mı?" diye sordu "dalga geçme bu iş şakaya gelmez derhal al dosya örneğini bana gel" dedim gelmedi. Duruşmasına girmiş ve sanırım iki yılın üstünde hapis cezası almış beni aradı "hiç beklemiyordum hakimler çok babacan adamlardınasıl oldu anlamadım" dedi çok kızdım ve kınadım temyiz için gelmesini söyledim ve gelmedi. Sanırım forumlardan araştırıp temyiz dilekçesini hazırlayıp vermiştir. Umarım yargıtayda bu defa anacan hakimlere denk gelir de karar bozulur çünkü kesinlikle bu suçu işleyecek biri değil kendisi yazık olur hapis yatar da ticareti aile hayatı bozulursa üzülürüm.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

borcum var tehdit ediliyorum

trafik kazası anlaşmazlığında napiyin

polisten şikayetçi olmak site:www.hukuki.net

kamera kayıtlrinin satişlari

borcum var tehtit ediliyorum

kuyumcudan veresiye altin alan varmi

ufak borcum var tehdit ediliyorum

Borcumdan dolayi tehdit ediliyorum ne yapmaliyim

senet borcum var tehdit ediliyorum

Forum