31,01,2012 tarihinde TOKİ den bir daire devraldım. İçinde kiracısı vardı. Aldığım eski sahibiyle kiracının yanına gittik konuştuk. Çıkmalaraına gerek olmadığını ve 300 tl kira bedelini 01,02,2012 den baslayarak bana vereceğini konuştuk ve kiracı kabul etti. O gün sözleşme yapmadan yanından ayrıldık.
Kiracı evi almak niyetiyle eve taşındığını söylemişti eve bakmaya gittiğimde de. Daha sonra bazı sebeplerden dolayı parası çıkışmamış ve evi ben satın almış oldum. Aradan günler geçiyor ben kira için arıyorum şu gün vercem bugün vercem diye oyalamaya başladı.
Bu arada evi aldığımı belirtmek için TOKİ yönetimine gittim ve evin alınıp kiracıların yerleştiği tarihten itibaren ne aidat, ne yakacak nede su parasının ödenmediğini gördüm. Ve aynı gün Tedaştan görevliyle karşılaştım ve Elektrik Fatura Bildirimini istedim. Aynı şekilde elektrik kaçak kullanılmış. 14,02,2012 tarihinde tedaş a gittim ve görevliler aboneliği alsamda almasamda bu borcu benim ödemek zorunda olacağımı söylediler. Ve aboneliği almak zorunda bıraktılar. Nitekim kaçak elektrik kullanım tutanağı tutturmam gerekiyormuş. 789 tl elektrik parası geldi. Kiracıya bildirdiğimde birşey demiyorlar. Eski ev sahibi ödedi bu parayı.
Ayrıca her kira parası istediğimde sürekli bahaneler sunmaya başladılar. Haziran ayına kadar kira parasını benden önceki ev sahibine verdiklerini söylüyorlar. Ben görüştüm öyle birşey yok dedi eski ev sahibi ve hep beraber kiracının yanına gidip yüzleştirdim ve yalanları çıktı. Martın başında çıkacağını söyledi ve anahtarı ve borcunu ödemesi için çok güvendiğim bir yakınımı gönderdim bana uzak olması sebebiyle. Ve ev bulamadık, bir ev var haber bekliyoruz gibi yalanlar söylemeye devam ettiler ve bana borcu olmadığını söylemiş.
12 mart itibari ile ihtarname gönderdim 10 gün içinde evin boşaltılmasına dair noterden. Bugün 28 Mart ve hala evde oturmaktalar. Elektriği kapattı ve 65 tl kadar bir fatura ödedim. 82 tl su parasını ödeyip suyuda kapattım. 240 tl yakacak ve aidat parasını 2 aydır yine ben ödüyorum. ve aynı zamanda TOKİ ye ev taksidi ödüyorum. Şuan için yaklaşık 1000 tl borçları var. Ve bende çalışan bir insanım ve borç ödüyorum.
Birde Toki de alışveriş merkezinde market devralmışlar. Market işketiyorlar şuan. Ve devraldıkları kişiyede borçları varmış. Güvenilir bir insandan öğrendim bunu. Marketin eski sahibide sürekli bundan parasını almak için sürekli yanına geliyormuş.
Artık telefonlarımı açmıyor ve en son 24,03,2012 tarihinde konuştuğumda benimle konuşmak istemediğini bile söyledi. (Bayanım diye ailemi devreye soktum çoğu kez).
Birde şunu belirtmek isterim. borcum yok diyor. sitenizden okuduğum kadarıyla ben ğeşin verdim kiramı dese ben onun yanına hiç yalnız gitmedim. hep yanımda bir kaç kişi oldu. Yani benim parayı almadığıma dair şahidim var.
Benim düşünceme göre bunlar kesinlikle sağlam (insana zarar verebilirler) insanlar değil. Evde doğru düzgün koltukları bile yok oturmak için. Ayrıca köpek besliyorlar. Borçlulardan kendilerini korumak için olsa gerek. Tahminim bunlar haziranda okullar kapandıktan sonra dükkanıda satıp parasını alıp borçlarını ödemeden kaçacak başka yere. Bu durumda dava açsam 6 ay ile 1 sene sürüyor değilmi? Ayrıca şuan maddi açıdanda hem borç ödeyip hem avukat ve dava masraflarını karşılamam da zor . icraya versem çabuk sonuç alırmıyım?
Mağdur ben olduğum halde kendilerini mağdur olarak gösteriyorlar ve etrafta evin kendilerinin olduğunu ve onların bana sattığını söyleyip duruyorlar.
Bende kiracılar yüzünden kiradaki evimi satmış biri olarak söyleyebilirim ki, muhtemelen eski ev sahibin evi satma sebeplerinden bir taneside bu kiracıdan kurtulmak içindi.Yasalar kiracılardan yana.Adamlar anladığım kadarıyla ne yapacağı belli olmayan kişiler.İcraya versen alacak bir şeyleri çıkmayacak gene sonuç yok.Yarın kaçıp gitseler ne onları bulabilecek nede borcunuzu tahsil edebileceksiniz.Hepsini yaşadım ve ihale hep ev sahibi yanı bana kaldı.Umarım kazasız belasız sadece maddi kayıpla bu süreci atlatırsınız.Haziranda kaçıp evi boşaltırlarsa kendinizi karlı sayın.Yoksa evden zorla çıkarmaya kalksanız dava 1 yıl sürecek ve başınız ağrıyacak.Son bir tavsiye, lüks semtler hariç 300-500 e ev kiraya vererek para kazanılmadığı gibi zarar etme ihtimalı oldukça çoktur.İlla kiraya verecekseniz 250'ye verin düzgün bir aileye verin kefil isteyin.Onun dışında benim gibi yatırımlarınızı başka şekilde değerlendirin.Kolay gelsin.
Biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ne yazık ki. Haziranda çıkarlarmı bilmem ama benim düşüncem bu. Bunlar bu şekilde onun bunun evinde bedavadan yaşamaya alışmış insanlar. 1 sene başka yerde bedava oturur sonraki sene başkasında.
Birde bunlar karşıyaka'da oturuyorlarmış daha önce. Kuru temizlemeci dükkanları varmış. Bunların kazancları güzel olsa karşıyaka gibi bir yerde dükkanı kapatıp buraya gelmezlerdi diye düşünüyorum. mutlaka icra geldi dükkan boşaldı evdeki eşyalar boşaldı. onlarda buraya kaçtılar. Ama bu işleri bilen insanlar. umurlarında bile değil şuanki durumları. 10 Şubatta çocuklarından 1 tanesi apandisit ameliyatı oldu. ve sanki bir onların çocugu ameliyat olmuş ve ölümlerden dönmüş gibi sürekli benim çocugum hasta deyip mağdur ayakları yapıyorlar. ve 28 şubatta eski ev sahibiyle yüzleştirmeye gittiğimde dükkanlarına çocuk o soğukta etrafta koşturup duruyordu. Resmen insanı enayi yerine koyuyorlar.
Bu arada evi aldığım kişi tokiden av alım satımını ticarete dökmüş birisi. alıp 2-3 ay sonra satıyor. pek kiracı ile işi olmuyor. ben evi satsam sattığım kişi büyük ihtimal yine benim başımı ağrıtır. evden çıkartamadığım için satıyorum desem ev çok düşük fiyata gider. Bin pişman oldum aldığımada...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku