İstanbulda yaşarken kullandığım ev tlf, buna bağlı internet ADSL hattı ve buna bağlı tivibu ev paketim vardı. Batmanın bir ilçesine atandığım için telefon, internet ve tivibu paketlerimin nakil edilmesi için yaklaşık 3 ay önce türk telekom müdürlüğüne başvurdum. burada tivibu ev paketimin servis olmadığı için kullanılamayacağını söylediler. iptali için başvurduğumda bunu iptal edemeyeceklerini bildirdiler. 4440375 müşteri hizmetlerini aradığımda tivibu ev hizmeti bu ilde verilemediği için paket alımında verilen cihaz ve modemin kutusu ile birlikte telekom müdürlüğüne iade edilmesi ve ardından iptal işleminin gerçekleşeceği söylendi. dendiği gibi bir form doldurarak cihazları kutusu ile birlikte telekom müdürlüğüne teslim ettim ancak internetimin nakil işlemi olmadı.
Yaklaşık 45 gün sonra ev telefonumun nakil işlemi oldu ancak internet ve tivibu sorunu halen çözülemedi. tekrar telekom müdürlüğüne başvurup mağduriyetimi bildirdiğimde nakil olan ev telefonomun üzerine yeni bir ADSL hattı tanımladılar, ancak eski ADSL hattım yaklaşık 3 aydır nakil olamadığı gibi hat iptali de olamadı, tivibu ev paketim iptal edilemedi.. bu durumda istanbula bizzat giderek telekom şişli müdürlüğüne başvurdum, sorunumun çözüleceğini söylediler, eski internet hattımı aktifleyip yenisinin iptal edileceğini ve tivibu ev paketimin kısa süre içinde iptal edileceğini belirttiler.
Bütün bunlar devam ediyorken ev telefonu,tivibu ev, ADSL iki hat için faturalar geldi, defalarca 444lü numara ile konuştuğumdan cep telefonu faturam kabarık geldi. Bu durumun böylesine büyük bir kurum için affedilemez hatalarla dolu olduğunu, hizmeti alamamak bir yana psikolojik açıdan sinir bozucu olduğunu düşündüğüm için tüketici mahkemesine maddi ve manevi dava açmayı düşünüyorum. bu konuda hukuki açıdan bilgi verirseniz mutlu olurum