İnternet üzerinden alınan malın iade edilmesi ve para iadesi alınması, tüketicinin haklarını koruyabilmesi
öncelikle herkese merhaba
29 Şubat 17.30’da internet uzerinden verdiğim siparişle ilgili bir sorumu size danışmak istiyorum.
Beşiktaş Çırağan caddesinde bulunan The North Face Mağazasına 29 Şubat 2012 Çarşamba günü öğleden sonra uğrayarak ürünlerine baktım aralarından bir montu beğendim ve internet uzerinden almayı karar verdim. Dükkandaki yetkiliyi aradım internet sitelerinde ürün bulunmuyordu, benim isteğim üzerine ürünü web sitelerinden(www.fantomspor.com) satışa koydular, ben de saat 17.30’da kredi kartıyla satın aldım. Perşembe günü kargoya verdikleri ürün Cuma günü elime ulaştı. Elime ulaşan ürünğ üzerime denedğimde çok memnun kalmadım. Tabiri caizse bu alışverişten caymak istedim, aynı gün mağazaya kendim giderek isteğimi söyledim, bana ürün değişimi yapabileceklerini söylediler başka bir ürünü beğendim fakat ürün benim aldığım üründen daha ucuzdu, Aradaki farkı başka ürün alarak kapatacaklarını, para iadesi yapamayacaklarını söylediler. Kendilerine internet uzerinden defalarca alışveriş yaptığımı , cayma hakkımdan haberdar olduğumu söyledim ancak bunun şirketi politikalarına bağlı olduğunu ve Kendilerinin müşterilerine internet uzerinden alışverişi çok tavsiye etmediklerini ve paramı iade edemeyeceklerini söylediler. Aldığım mont için kredi kartından kendilerine 708tl ödeme yaptım. Bu arada satış sözleşmelerinde:
“Cayma Hakkı:
Madde 8 —Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının 7 günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, tüketici ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı veya sağlayıcıya aittir.
Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler ve tüketiciye anında teslim edilen mallara ilişkin sözleşmeler cayma hakkı ve kullanımına ilişkin hükümlere tabi değildir.
Malın teslimi sözleşmeye taraf olan tüketici dışında bir kişiye yapılsa dahi tüketici cayma hakkını kullanabilir. Bu durumda satıcı malı 9 uncu maddenin dördüncü fıkrası hükmü uyarınca üçüncü kişiden teslim alır.
Tüketicinin özel istek vetalepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca tüketici, niteliği itibariyle iade edilemeyecek, hızla bozulma veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar söz konusu olduğunda cayma hakkını kullanamaz.
Bu Yönetmeliğin 6 ncı ve 7 nci maddesindeki koşullardan biri eksik olduğu taktirde satıcı veya sağlayıcı en geç otuz gün içerisinde eksikliği giderir. Bu durumda 7 günlük süre, söz konusu eksikliğin giderildiğine dair bilginin yazılı olarak tüketiciye ulaştırıldığı tarihten itibaren başlar.
Tüketicinin ödediği bedel kısmen veya tamamen satıcı veya sağlayıcı tarafından ya da satıcı veya sağlayıcı ile kredi veren arasındaki anlaşmaya dayanılarak karşılanıyorsa, cayma hakkının kullanılması halinde, kredi sözleşmesi de hiçbir tazminat veya cezai şart tutarını ödeme yükümlülüğü söz konusu olmaksızın kendiliğinden sona erer. Ancak bunun için, cayma bildiriminin kredi verene de yazılı olarak ileti”
Bir tüketici olarak ne yapmalıyım. Lütfen yardım ediniz. Bu arada bahsetmeyi unuttum, mont elime ulaştığı an alışkanlıktan ötürü etiketini koparmış bulundum ancak etiketi tutan plastik bağ koptu ve etikete kesinlikle zarar gelmedi. Şimdiden yardımlarınız için Teşekkür ederim.
NOT1: The North Face markasının uluslararası websitesine bir form doldurarak gönderdim ve bana yol göstermelerini istedim. Bir de malı aldığım Fantomspor'un websitesindeki bir mail adresine de paramın iadesini rica eden bir mail attım. Çok uygun bir dille beni mağdur etmemeleri gerektiğini, ve kredi kartıyla ilgili bankanın kendilerinden yapacağı kesintileri firmayı reel zarara sokmamak adına üstlenebileceğimi, aynı zamanda ürünü yollarken verdikleri kargo ücretini de üstleneceğimi iyi niyetli bir şekilde kimse mağdur edilmeden ortak bir nokta bulmamızı umduğumu kendilerine ilettim.
NOT2: bu konuyu bir başka konuya attığım mesajı silerek yeni bir konu olarak açmayı uygun gördüm. orada bana verilen bir cevapta hakem heyetine başvurmam gerektiği söylendi. Bu heyete nereden ve nasıl başvurabilirim? Bir şey değişir mi?
Cevap: İnternet üzerinden alınan malın iade edilmesi ve para iadesi alınması, tüketicinin haklarını koruyabilmesi
Merhaba
Ben trdukkan internet sitesinden 158 tl'lik trident cep telefonu aldım.Ürn bana 1 gün sonra 6 Temmuz 2012 kargoyla ulaştı.Ürünü aynı gün şarja taktım 3 saat sonra açmaya çalıştığımda açılmadı. Farklı adaptörle uzun süre şarjda bıraktım olmayınca telefoncudan data kablosu aldım.Telefonun ekranına hiç elektrik gelmedi,belirti yoktu. Sorunum düzelmeyince firmanın infosuna mail attım. Gönderiseniz değiştirebilirsiniz dediler. Kargoyla karşı ödemeli gönderdim firma karşı ödemeli kabul etmedi bu süre içerisinde firmayla mail ortamında yazıştım tartışma ortamı oluştu. Firmanın hakaretine maruz kaldım. Firma ısrarla kargo ücretini ödemeyeceğini belirtti. Sorunun kendilerinden kaynaklandığını ayıplı mal gönderdiklerini belirttim. Sonra kendileri iadesine karar verdi.Telefonu tekrar onlara gönderdim ellerine geçeli 14 gün oldu. Halen para iadem yapılmadı. Firmayı aradığımda toptancı firmaya yönlendiriyor. Telefonda görüştüğüm kişi hakaret tarzı ve saygısız konuşuyor. Toptancı firmayı aradığımda başka bir banka ile ödeme yapılacağından uzadığını belirtiyor. Kendilerinin bankaya talimat verdiğini bana mail atacaklarını belirttiler. Mail atmadılar yarın tekrar görüşeceğim beni oyalıyorlar.
Tüketici kanununda ilgili maddeleri okuduğumda kargo ücretini benim ödemem gerekiyor mu? Para iadesinde 10 günlük süreç geçtiğinden yasal hakkım doğuyor mu? Teşekkür ederim.
“Cayma Hakkı:
Madde 8 —Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının 7 günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, tüketici ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı veya sağlayıcıya aittir."
Mesafeli Sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.
Mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce, ayrıntıları bakanlıkça çıkarılacak tebliğle belirlenecek bilgilerin tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici, bu bilgileri edindiğini yazılı olarak teyit etmedikçe sözleşme akdedilemez. Elektronik ortamda yapılan sözleşmelerde teyit işlemi, yine elektronik ortamda yapılır.
Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren 30 (otuz) gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla 10 (on) gün uzatılabilir.
Satıcı veya sağlayıcı elektronik ortamda tüketiciye teslim edilen gayri maddî malların veya sunulan hizmetlerin teslimatının ayıpsız olarak yapıldığını ispatla yükümlüdür.
Cayma hakkı süresince sözleşmeye konu olan mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasının veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesinin istenemeyeceğine ilişkin hükümler dışında kapıdan satışlara ilişkin hükümler mesafeli sözleşmelere de uygulanır.
"Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 10 (on) gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukukî işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve 20 (yirmi) gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür."
,
telefonla aldigim bir urunden,
aldığımız bir ürünü kaç gün içinde iade edebiliriz,
aldigim urunu iade etme,
para iadesi yapılmadı,
internetten alınan cep telefonu iade,
aldığım malı nasıl iade edebilirim,
internetten aldığım telefonu nasıl iade edebilirim,
tüketici haklarında para iadesi,
alınan ürün iadesi,
ürün iadesi kaç gündür,
para iadesi tüketici hakları,
alınan malın iade,
internetten aldığımız ürünleri kaç gün içinde iade edilir,
internetten alınan telefonun iade süresi,
internetten alinan urunun geri iadesi kac gundur,
webden aldigim urunu iade,
internetten alınan ürün iadesi,
tüketici ürün cayma formu doldurma,
tüketici hakları para iadesi
Satınalınan bir malın bildiğim kadarıyla 10 gün içinde hiçbir neden göstermeksizin iadesi mümkün yada enazından ben öyle biliyorum ama bazı satıcılar...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku