Merhaba,
İstanbul il sınırları dahilinde müstakil imarlı tapulu 330 m2 bir arsa için mal sahibiyle görüşmelerim oldu,2 günlük pazarlık sonucunda belli bir ücrete anlaştık ve arsa sahibi tapu senedi fotokopisinin üzerine yazılı olarak bana belli ücret karşılığında satışına karar verdiğini ve kapora aldığını belirterek imzaladı.hafta sonunun araya girmesiyle satış pazartesine kaldı bende cuma,c.tesi pazar günleri dahilinde belediyeden kontrollerini soruşturmasını yaptım mimar götürüp arsaya baktırdım vs. birkaç masrafım oldu ve bu arsayı alacağım diye diğer alternatif arsayı almadım ama kişi bana pazatesi sabahı arsayı satamktan vazgeçtiğini kaporayı geri vermek istediğini söyledi...bende, sizin sözünüze ve yazınıza güvenerek masraflar yaptım bunları karşılamanızı yada arsanın satışını yapmasını istedim ama kabul etmedi...arsa benım üzerime istediğim kişiye satarım dedi.ticari ahlak falan beni ilgilendirmez gibisinden laflar ekledi...bende olayı tatsızlığa götürmek istemedim çünkü dediği gibi arsa onun üzerine zorla alacağımız yok...ama bir şekilde mağdur olduğumu düşünüyorum...yaptığımız sözleşme bende duruyor ve arsa sahibi arsayı biraz daha yüksek fiyata başkasına sattığından eminim...bu konuda bana önerebileceğiniz değerli fikrileriniz nelerdir ? hukuki olarak ne tür bir müdahelem olabilir ? bu konuda bana yardımcı olabilecek tecrübeli bir avukat arkadaşımız varmıdır ? saygılar selamlar...
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.Varsa o doğrultuda adli makamlara başvurunuz.Yoksa elinizdeki parayla başka bir yatırımına yönelmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.Varsa o doğrultuda adli makamlara başvurunuz.Yoksa elinizdeki parayla başka bir yatırımına yönelmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Bu tür sözleşmelerde cayma bedeli de yazılır genelde.(''cayan tarafın karşı tarafa 20.000TL ödemekliğine'' şeklinde)Böyle bir hüküm yoksa sözleşme nispeten caymaya açık hale gelir.
Eğer Sayın Üye Gayrimenkul evi satın almaktan vazgeçseydi ne kadar parasının yanacağından bahsedilmişse; aynı miktar karşı taraf için de geçerlidir. Aldığı parayı iki kat olarak ödemeli.
Daha evvel birkaç defa ilgili kanun maddesini yazmıştım burada; şimdi aramaya üşendim; ama bulmak kolay.
aramızdaki sözleşmede hiçbir ceza ücreti belirtilmedi sadece yerin satışı için ( x ) ücret karşılığında anlaşıldığı ve kapora alındığı yazılı...cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar..bu bana ders oldu.başka yerlere bakmaktayım..saygılar
Bu durumda cezai şart sözkonusu değildir. Hukuk mahkemelerine başvurmak suretiyle iyiniyetle yapmış olduğunuz masrafları talep edebileceğinizi düşünüyorum.
Ev sahibi ile 115 000 lira satış değeri üzerinden gayrimenkul sözleşmesi yapılmış ve 500 TL kapora verilmiştir.
Sözleşmede alıcı başvurulan bankadan 100. 000 ve üzeri konut kredisi onaylanması halinde işbu sözleşme geçerlidir diye madde ilave etmiştir.100 000 altında kredi çıkması halinde işbu sözleşme geçersizdir demiştir.
100 000 üstünde kredi çıktığı halde alıcı vazgeçerse kapora yanacaktır demiştir.Şimdi ev sahibi bu sözleşmeye bu maddelerle imza atmasına karşın önce kaporayı vereceğini söylemiş sonra evi başkasına sattıktan sonra veririm demiş son noktada ödemeyeceğini belirtmiştir.
Noterden protesto mu çekmeli doğrudan dava mı açmalı?dava asliye hukuk ta mı tüketici mahkemesinde mi açılmalıdır?
Noterden protesto çekilirse ne kadar süre verilip beklenip dava açılmalıdır?
500 lira ödemek varken bütün dava masraflarını avukatlık ücreti ile 2000 lira ödemek zorunda kalacak olan ev sahibi nasıl bir düşünceyle zeka ile ödememeyi düşünmektedir anlamak mümkün değildir.
Atladğım birşey var bu arada alınmak istenen gayrimenkul manisada evi alan kişi adapazarında olduğu için banka kredisine başvuran kişi adapazarındaki şubeye başvurmuş fakat manisada oturan abisi ev sahibine kapora vermiş.Burada protestoyu banka kredisine başvuran bayan mı çekmeli yoksa ev sahibine kaporayı veren abisi mi çekmeli?alınacak eve başvuran kişi başka kaporayı veren başka hukuki problem çıkar mı?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku