Ev Sahibi Depozitoyu Vermeyi Reddediyor Ne Yapabilirim?
Merhabalar öncelikle yardımcı olabilecek kişilere şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Eylül ayının sonlarıda Eskişehir'de tek başıma bir daire tuttum. Bina yeni yapılmıştı bu yüzden elektrik,doğalgaz ve suyu şantiyeden geliyordu. Eve çıkarken ev sahibi ile yaptığım görüşmelerde ev sahibi şantiyeden gelecek olan faturaların kendisine ait olduğunu ve zaten en fazla 1 hafta içinde hepsinin hallolacağını söyledi ve sözleşmeyi yaptık.
Bu süre zarfında havaların soğuk olmasından ötürü evde hiç bir şekilde oturmadım hep arkadaşlarımda kaldım. Zira iskan tamamlanmadığı için elektrik,doğalgaz ve suyun bağlanması 2-3 ay arasında sürdü. Bu süreden sonra ev sahibi beni telefon ile arayarak elektrik idaresinde buluşulacağını ve aboneliklerin açtırılacağını söyledi. Söylenen günde gittiğimde ev sahibi elektrik ücretini evlerde oturan kiracılardan istedi. Bende sözleşmeyi yaparken yaptığımız anlaşmanın böyle olmadığını gelen faturaların hepsinin ev sahibine ait olduğunu belirttim ayrıca 3 aylık süre zarfında da eve en fazla 3-4 kere geldiğimi de belirttim. Ev sahibinin bunu kabul etmemesi üzerine evden çıkmaya karar verdim ve ev sahibine bunu belirttim. Ev sahibi de bu isteği kabul etti ve evden çıktım. Evden çıktıktan sonra depozito mu almak ve anahtarları teslim etmek için 1 hafta sonra 29.12.2011'de ev sahibi ile evde buluştuğumda ev sahibi kendi isteğim ile evden çıktığımı ve hatta kiracı bulmaması durumunda bana tazminat davası açacağını söyledi ve depozitomu vermedi.Bende tam tersinin olduğunu evden çıkmak istediğimi ve bunu kendisinin kabul ettiğini belirttim ayrıca anlaştığımız hükümlülüklerini de yerine getirmediğini belirttim ve küçük bir tartışma yaşadık. Benim elimde halen evin anahtarları ve kira kontratı bulunmakta. Ne yapabilirim ?
Cevap: Ev Sahibi Depozitoyu Vermeyi Reddediyor Ne Yapabilirim ?
Kanunen haksız görünüyorsunuz. Kira kontratı yazılı olduğuna göre sözleşmenin feshi de yazılı ve her iki tarafın imzasını taşımalı. Siz ancak kiralanan şeyin oturmaya elverişli olmadığını iddia ederek dava açma hakkına sahipsiniz. Ne kadar sözle de olsa tahliye etmesi işe yaramaz, ispat edemezsiniz. Ve belirttiği gibi en az boşta kalan sürelere ilişkin kira bedelini ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bir avukata giderek ihtar eşliğinde anahtarı tebliğ etmenizi önemle tavsiye ederim.
Cevap için çok teşekkür ederim. Telefon görüşmeleri herhangi bir delil teşkil etmiyor mu ? Evden çıkmama razı olduğu konusunda.
Ayrıca evden ben gidip kendim çıktım çıktıktan sonra da arayıp bilgi verdim ben evden eşyalarımın hepsini çıkardım diye.Tahliye edilmedim yani.
Konu hope123 tarafından (29-12-2011 Saat 18:35:48 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Ekleme
Telefon görüşmeleri mahkeme kararı hariç olmak üzere kayıt altında tutulmaz.Siz bilgisi haricinde görüşmeleri kayıt altına kendi imkanlarınızla aldıysanız ayrıca buda suç teşkil eder.Kontrat bitimine kadar evden kendiniz çıktığınız için eve kira ödemek durumunda kalabilirsiniz.Hukuk ispat ister.Size telefonda vaya laf arasında söyledikleri şeyleri ispat edemezseniz hiç bir anlamı olmaz.Nasıl kira kontratını imza ederek güvence altına aldıysanız faturalarla ilgili durumu ve evi boşaltmanızı kabul ettiğine dair kararı kağıda dökmeli ve karşılıklı imza etmeliydiniz.Eğer kiracı bulamazsa ve sizde bu dediklerinizi ispat edemezseniz kira kontratının sonuna kadar hiç oturmadığınız halde sizden kira alabilir.Her nekadar kendi bakış açınıza göre haklı olsanızda kanunen haksız görünüyorsunuz.Orta yol bulup anlaşmaya çalışın.Kolay gelsin.
Yok telefon görüşmelerinin herhangi bir kayıt altına alınması söz konusu değil. Onu eğer mahkemeye giderse ve biz hakime telefon görüşmelerinde bunlar geçiyor dersek hakim bunları telefon operatöründen isteyebilir mi diye sormuştum...
Bir soru daha soracağım. Kiralanan evin oturmaya elverişli olmadığını söylersem ve bunun hakkında dava açacağımı belirtirsem sonuçta iskanın alınmamış bir eve 3 ay doğalgaz-elektrik-su olmadan kira verdim. Bunu geri alma şansım olabilir mi ?
Bende onu diyorum zaten.Telefon operatörü bunu kayıt altında tutmuyor ki.Sadece hangi saatte kim kimi aramış ve ne kadar konuşulmuş o görülebilir.İçerik bilinemez(daha önce mahkeme kararıyla telefonları dinlemeye alınmış kişiler hariç).İskanı olmayan evi bilerek ve kabul ederek kiraladıysanız bunda sizinde sorumluluğunuz vardır.Ortada bir aldatmaca yoksa verdiğiniz kiraları kolay kolay geri alabileceğinizi sanmıyorum.Ancak genede bunu ev sahibiniyle uzlaşmak için kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
sözleşmede bu koşullar yazılı değilse , ancak 2-3 şahit ile dava açıp haklarınızın iadesini talep edebilirsiniz
sözlşemede koşullar yazılıysa, açın davayı, (veya ihtar çekin) seve seve ödeyecektir.
Sözleşmeyi erken fesih hakki
1-Yerine yeni bir kiracı bulursanız yada
2-Konut oturulamayacak haldeyse
mümkündür.
Bu şartlarda sözleşmenizi erken fesih edip depozitonuzu geri alabilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku