+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Eşim şahsi hesabımdan sahte imza ile benden izinsiz para çekmiş(çalmış)

Merhaba,

karım özel bir bankada çalışıyordu.Çalıştığı şubeye kendi adıma şahsi hesap açtım ve vadeli olarak parayı yatırdım. Hesap kesinlikle müşterek değil kendi adıma hesaptı. Vadeli hesap ta kendi adımaydı ve müşterek değildi. karım benden izinsiz benim imzamı taklit edip az sayılmayacak bir parayı hesabımdan benden habersiz çekmiştir. Karımın bu izinsiz para çekme olayı kamera takibine takılmış ve müfettiş teftiş sırasında beni telefonla arayarak şu gün şu saatte para çektiniz mi diye sormuştur. Ben şok bir şekilde böyle bişey yapmadığımı ve paranın vadelide olduğunu söylediğimde beni şubeye davet etmiştir. Karımla sonraki konuşmalarımızda ve e-maillarda benim imzamı taklit edip para çektiğinin itirafları yer almaktadır. Şubeye vardığımda karımın işten çıkarılmaması için bana dayatılan "mutabakat" yazısını imzalamama rağmen karım işten kovulmuş, ancak başka yerde iş bulabilmesi için kendi isteğiyle dilekçe verip istifaya zorlandığı bilgisine ulaştım. Bu olaydan 3-4 ay sonra biz boşanma sürecine girdik. Hesabımdan bir banka çalışanı tarafından "çalınan" bu parayı nasıl geri alabilirim? değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Hukuki NET Güncel Haber

Eşim şahsi hesabımdan sahte imza ile benden izinsiz para çekmiş(çalmış) konulu yargıtay kararı ara
    Eşim şahsi hesabımdan sahte imza ile benden izinsiz para çekmiş(çalmış) konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Eşim şahsi hesabımdan sahte imza ile benden izinsiz para çekmiş(çalmış)

sanırım hukukçu arkadaşlar bu siteyle pek ilgilenmiyorlar

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Eşim şahsi hesabımdan sahte imza ile benden izinsiz para çekmiş(çalmış)

Olayların tarihleri önemli ?
    Boşandınız mı ? Davanız devam ediyor mu ?

Boşanmış iseniz, 1 yıl içerisinde açacağınız mal davasında bu durumu konu edebilirsiniz. Banka kayıtlarını ve o dönemde tutulan müfettiş tutanaklarını delil göstererek eşinizin hesabınızdna para çektiğini, bunun eşten mal kaçırma olduğunu iddia edebilir ve payınızı istersiniz. Tabii burada bir başka durum da söz konusu olacak. O hesapta ne kadar para vardı ve eşiniz ne kadarını aldı, boşandıktan sonra siz o hesaptaki paradan eşinize pay verdiniz mi ?
    Yani hesapta 800.000 TL vardır, eşiniz 50.000 TL çekmiştir. Sonra boşanmışsınızdır. 750.000 TL den eşinize pay vermemişsinizdir. Siz mal davası açtığınızda eşinizde sizden payını ister. 800.000 / 2 = 400.000 TL. siz eşinize bu durumda 400.000 (eşinizin payı) - 50.000 (eşinizin daha önce hesaptan aldığı) = 350.000 TL. daha vermek zorunda kalabilirsiniz.

Diyelimki eşinize bir banka çalışanı olarak ayrıca hesabınızdan para çektiği için dava açtınız, bu durumda da eşiniz o dönemde evli olduğunuzu belirtecektir. Şifahi olarak sizin bu parayı çekmesini istediğinizi ancak durumun anlaşılması üzerine müfettiş soruşturması geçirdiğini, nitekim sizin mutabakat yazısı imzaladığınızı konunun kapandığını, sırf boşanmış olduğunuz için kendisini zor durumda bırakmak amacı ile bu davayı açtığınızı öne sürerek, müfettiş raporlarını, sizin mutabakat imzanızı ve bankadan istifa nedenini belirten dilekçelerini mahkemeye sunabilir.

Sizin altına imza attığınız o mutabakat yazısının içeriği neydi bilmiyoruz, müfettişler o zaman bu soruşturmayı tamamladılar mı ? yoksa eşinizi istifa etmesi nedene ile hiç yapılmamış gibi kapattılar mı? Yani ortada müfettiş raporu vs varmı, yokmu bilmek lazım.

Elinizde bulunduğunu söylediğiniz eşinizin itiraf e-maillerinin dijital ortamda kayıtlı olma zorunluluğu var. Ancak tek başlarına delil olamazlar, sair deliller ve tanık ifadeleri ile de desteklenmeliler.

Bu nedenlerle elinizdeki tüm bilgi ve belgeler ile bir avukatla görüşmeniz, ve avukatınızın yönlendirmeleri ile hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Geçmiş olsun..

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Olayın tarihleri ve ayrıntıları bellidir. dijital ortamda da mail kutumda çıktılarını aldıklarım maillar yeralmaktadır. Eşimle şu an boşanmış değiliz.kendisi şahsım aleyhine "sahte dayak yemiş ve hakaret edilmiş" davası açtı. Nedeni de benim hesabımdan çalıp ailesine verdiği parayı geri istemem. Parayı geri veremeyecekelrini anlayınca bir de iftira ile üste çıkmaya çabaları var. Boşanma davası henüz açılmış değil.

Mutabakat imzalatılırken bana eşimin işten atılacağı ya da ayrılacağı söylenmedi. İçeriğinde sadece şu tarihlerdeki hesap hareketlerinizde mutabık mıyız diye bir ifade var. Ben de eşimin işten atılmaması için imzaladım o kağıdı. Müfettiş ve şube müdürünün nezaretinde "bankayı kurtarmak" için bana imzalattılar. Çünkü böyle bir durumda bankadan bir çalışanının ŞAHSİ hesabımdan taklit imza ile para çekmesine gözyumması yüzünden yüklü bir tazminat talep edebileceğimi biliyorlardı. Ancak aynı gün eşim istifasını vermiş ve ayrılmış gibi gösterilmiş bir dilekçe ile. Burda banka da beni dolandırmış oluyor dolaylı olarak. Banka aleyhinde de suç duyurusunda bulunabilir miyim?

Hukuk sistemimiz bu şekilde işlememeli..Neticede benim değil de eşimin hesabımdan para çektiğinin kamera kayıtları ile bulmuşlar. ben tekrar kamera kayıtlarını gösterin diye talep edebilirim. benim şubede olmadığım gün ve saatte benim çekmediğim parayı nasıl ispatlayacaklar? mutabakat ile? peki mutabakat a neden luzum oldu? Hakim heralde bunların ne amaçla yapıldığını delillerle beraber görürü. Tüm ilgili banka şube çalışanları eşimin aleyhinde tanıklık yapmaya hazırlar.. Çünkü bu hareketiyle şubelerinin soruşturma geçirmesine neden olmakla beraber şube çalışanlarının da psikolojisini bozmuştur.

Evde 2-3 aydır bunun huzursuzluğu vardı ve son tartişmamızda eşim iftira atarak bana polise gitmiş. kolunda ne zaman ve neyden olduğu belirsiz 1 cm lik bir morluk için adli rapor almış ben yapmışım gibi. üstelik ağzıma almadığım küfürleri etmişim gibi ifade vermiş. karakola çağırıldığımda hepsini yalanladım. ancak durum sulh cezaya iletilmiş.

ben de bunun üzerine eşimden savcılık aracılığı ile şikayetçi olmak istedim. hesapta olan para benim şahsi paramdı ve borç almıştım. eşimin çektiği paradan sonra borcumu ödedim ancak halen eşimin "çaldığı" ve e-maillarda da "itiraf ettiği" tutar kadar borcum halen var.

Bir avukata elbet ihtiyacım olacak. ancak bu son anlattıklarım ile nasıl bir yol izlemeliyim. Eşimin iş hayatının bu suç duyurum ile nasıl etkilenir? Bu arada olay ağustos ayının başında gerçekleşti.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Olayın tarihleri ve ayrıntıları bellidir. dijital ortamda da mail kutumda çıktılarını aldıklarım maillar yeralmaktadır. Eşimle şu an boşanmış değiliz.kendisi şahsım aleyhine "sahte dayak yemiş ve hakaret edilmiş" davası açtı. Nedeni de benim hesabımdan çalıp ailesine verdiği parayı geri istemem. Parayı geri veremeyecekelrini anlayınca bir de iftira ile üste çıkmaya çabaları var. Boşanma davası henüz açılmış değil.

Dijital ortamdaki delilleri varsa ses kayıtlarını boşanma davanızda delil olarak kullanabilirsiniz. Ancak eşinizin aldığıu adli tıp raporu ve bu nedenle yaşayacağınız davadan ceza alacak olursanız ve bu karar boşanma davanızda konu edilecek olursa boşanma davasında kusurlu taraf konumuna düşebilirsiniz.

Mutabakat imzalatılırken bana eşimin işten atılacağı ya da ayrılacağı söylenmedi. İçeriğinde sadece şu tarihlerdeki hesap hareketlerinizde mutabık mıyız diye bir ifade var. Ben de eşimin işten atılmaması için imzaladım o kağıdı. Müfettiş ve şube müdürünün nezaretinde "bankayı kurtarmak" için bana imzalattılar. Çünkü böyle bir durumda bankadan bir çalışanının ŞAHSİ hesabımdan taklit imza ile para çekmesine gözyumması yüzünden yüklü bir tazminat talep edebileceğimi biliyorlardı. Ancak aynı gün eşim istifasını vermiş ve ayrılmış gibi gösterilmiş bir dilekçe ile. Burda banka da beni dolandırmış oluyor dolaylı olarak. Banka aleyhinde de suç duyurusunda bulunabilir miyim?

Elbetteki banka kendi kusurlarını (çalışanlarının zaafiyet içinde olması da bu tür elemanlar seçtikleri için bir kusurdur) kapatmak için sizinle mutabakat imzalamışlar. Ne sizi nede eşinizi düşündüklerinden değil, olayın duyulup bankaya olan güvenin sarsılmasından korkmuşlardır. Ancak olayı bu denli örtbas etmek için çaba sarfeden bu mekanizmanın sizin için delil saklayacağını yada size vereceğini düşünmeyin. Benzer bir olayı ben yaşadım. Benim kredi kartı bilgilerim eşime verilmişti ve ben itira etmeme ve bankacılık kanununa aykırı olduğunu bildirmeme ve mahkemede delil olarak sunmak üzere banka bana yanıt bile vermedi. O nedenle bankaya çok güvenmeyin derim. Tabii çalışanlarınada. Zira banka istemeden kimse gelip sizn lehinize tanıklık yapmaz. Aksi halde işten atılma durumları sözkonusu olur.

Hukuk sistemimiz bu şekilde işlememeli..Neticede benim değil de eşimin hesabımdan para çektiğinin kamera kayıtları ile bulmuşlar. ben tekrar kamera kayıtlarını gösterin diye talep edebilirim. benim şubede olmadığım gün ve saatte benim çekmediğim parayı nasıl ispatlayacaklar? mutabakat ile? peki mutabakat a neden luzum oldu? Hakim heralde bunların ne amaçla yapıldığını delillerle beraber görürü. Tüm ilgili banka şube çalışanları eşimin aleyhinde tanıklık yapmaya hazırlar.. Çünkü bu hareketiyle şubelerinin soruşturma geçirmesine neden olmakla beraber şube çalışanlarının da psikolojisini bozmuştur.

Hakim bu bilgileri istese bile bankadan bu yönde bilgi geleceğini sanmıyorum. kaldı ki karı - koca arasında yaşanan bir olay der geçerler. Şube çalışanları da bu konuda cesaretli davranamayabilirler. keza eşiniz de sizin kendi rızanızla ve kendisinden rica ederek bu parayı çektirdiğinizi ve sonrada şikayetrçi, olduğunuzu i,ddia edebilir.

Evde 2-3 aydır bunun huzursuzluğu vardı ve son tartişmamızda eşim iftira atarak bana polise gitmiş. kolunda ne zaman ve neyden olduğu belirsiz 1 cm lik bir morluk için adli rapor almış ben yapmışım gibi. üstelik ağzıma almadığım küfürleri etmişim gibi ifade vermiş. karakola çağırıldığımda hepsini yalanladım. ancak durum sulh cezaya iletilmiş.

Bu olayla ilgili hukuki bir süreç yaşayacaksınız. Sebebi ne olursa olsun hakim eşinizi darp ettiğinize kanaat getirecek olursa ceza alırsınız.

ben de bunun üzerine eşimden savcılık aracılığı ile şikayetçi olmak istedim. hesapta olan para benim şahsi paramdı ve borç almıştım. eşimin çektiği paradan sonra borcumu ödedim ancak halen eşimin "çaldığı" ve e-maillarda da "itiraf ettiği" tutar kadar borcum halen var.

Şahsi paranın kaynağı önemli, medeni kanunda kişisel malların tanımı açıkça yapılmıştır. Borç aldığınız para da ortak maldır. Kişisel paranız değildir. Kişisel para ancak kişisel mallarınızın satışından elde ettiğiniz paralar, anne - babanızdan miras olarak kalan paralar, şans oyunlarından kazandığınız paralardır. kaldı ki, bu paraların faizleri ile kişisle mallarınızın iratları da eşinizle ortak sayılmaktadır. Hatta emekli ikramiyeniz bile ortak mal sayılmaktadır. Bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere, borç dediğiniz para eşiniz tarafından mal davasında konu edilecek olursa yarısı üzerind ehak sahibi olacaktır. Diyeceksiniz ki bu para borçtu ve o halde borcun yarısı onun mu olacak. Hayır. Kişiler 3 ncü şahıslara ve kurumlara karşı borçlarından kendi kişisel malları ile sorumludur. Dolayısı ile eşinizin borçla ilgili bir soumluluğu yoktur. Ancak banka hesabındaki o paranın yarırı eşinizindir.

Bir avukata elbet ihtiyacım olacak. ancak bu son anlattıklarım ile nasıl bir yol izlemeliyim. Eşimin iş hayatının bu suç duyurum ile nasıl etkilenir? Bu arada olay ağustos ayının başında gerçekleşti.

Anlattıklarınızdna yola çıkarak; böyle bir karmaşadan tek başınıza çıkmanız olası değil. Bir yanda boşanma davası, diğer yanda darptan dolayı bir dava sonra mal davası, hepsi birbiri ile ilintili, en doğru davranış şekli; elinizdeki bilgi ve belgelerle bir avukata gidip görüşlerini almak ve yola bir avukatla devam etmek olacaktır.

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok teşekkür ederim sayın editörüm. benim şahsi hesabımda neden tutsun parayı karım çalacaksa? benden alıp nereye verdiği belirsiz. ben tazminat da talep edebilir miyim? mail'da resmen "sana senden izinsiz para çekmemi söylememem benim işimi kaybetmeme neden oluyor" diye yazılı cevap vermiş bana karım.. biz genelde maiila iletişime geçerdik.hepsinin gün gün saat saat kayıtı vardır

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

nikahli esi banka hesabindan para ceke bilirmi

eşimin hesabından para çekebilir miyim

kocam bankadan gizli para cekmis

banka hesabindaki parayi esi cekebilirmi

benim parami karim cekebilirmi

bosanmadan once eşimin hesabından para çektim

sahte imza ile hesabımdan para çekilmiş cezası

esim parami habersiz cekmis sucu ne

esimden imza yoluyla ne alabilirim

http:www.hukuki.netshowthread.php92989-Esim-sahsi-hesabimdan-sahte-imza-ile-benden-izinsiz-para-cekmiscalmis

esim parami

banka hesabindan habersiz para cekilmesi

Annemin vadeli hesabindan para cekilir mi

Sahte imza para çekme banka çalışanıortak hesap da izinsiz diğer kişi parayı çekebilirmiarkadasimin banka hesabindan para caldimdoğum parasını eşler bankadan gidip cekebilirmimusterek hesapta habersiz paraortak hesaptan bütün parayı sahte imzayla cekme cezası nedirİmza taklidi ile para cekmekKadın kocasından ayrılırken ortak hesabın yarısını çekebilirmiesimin hesabindan para cekmeesim benim adima para cekmesi lazimkredi sicili iyi ve yeni işten ayrılmış birisi kredi çekebilirmibankacının sahte imzayla hesap açması
Forum