Merhaba
Öncelikle site yöneticilerini bu güzel hizmetinden dolayı tebrik eder ayrıca teşekkür ederim.
Benim sorunum kısa bi şekilde anlatmak istiyorum yasal olarak bana fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Ben bi dükkan kiraladım 04.10.2004 tarihinde noter den kontrat yaptık 4 yılllık,düzenli olarak kira tutarını banka hesabına yatırıyorduk fakat dükkan sahibinin özel durumlarında para ihtiyacı olduğunu belirterek elden kira ödemesi yaptım ödemlerde bi aksaklık tarafımızdan oluşmadı,aralık 2005 de işlerimin kötü gitmesi sebebi ile dükkanımı kapattım içinde değerli eşyalarımı aldım içerde sadece masa sandalye türü mobilyalar ve klima yı bıraktım ve kira ödemesini aksatmadan yine ödedim yeniden dükkanı faal duruma geçirmek için para temin edip işletmeye başlayacağım sırada,duyumlarımıza göre dükkansahibi başka birine dükkanı yüksek kira bedeli ile vermek için anlaşmış ve beni dükkanında çıkarmak için aslı astarı olmayan iftiralar atarak karakola vermiş tehdit ettiğime ayrıca kiralarını ödemediğime dair ve son olarak bugün dükkanıma girmiş içerideki mobilyaları boşaltmış kilidide değişmiş savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ancak merak ettğim konu benim hangi yolları takip edeceğim ve işlerimin aksaması sebebi,ispat edemeyeceği iddalarına karşılık maddi manevi tazminat hakkımın olup olmadığı,son olarak bu kadar herşey açıkken neye dayanarak dükkansahibi bunları yapmış olabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum ..
Mal sahibinin kendi yaptırımı söz konusu olamaz. YAni hiçbir yasal dayanağı olmadan dükkandaki eşyalarınız bosaltamaz. Elden ödediğiniz kira bedellerini kanıtlamak gibi(yazılı bir belge ile) bir olanağınız yok. Ancak ben ödeme yaptığınızı tanıkla ispat edebileceğiniz kanaatindeyim. Tanıkla da ispatınız mümkün değilse, kira bedelini ödememiş kabul edilseniz bile, tarafınıza yönelik bir ihtarda bulunulmalıydı. Ayrıca tarafınıza yönelik bir dava ya da suçlama söz konusu olduğunda, yeni kiracı hakkında bilgi de verirseniz, bu mal sahibinin iyi niyetli olmadığını gösterir.
Siz bir suç duyurusunda bulunun. Yapılan eylem haneye tecevüz mahıyetındedır. Bu durumda hiçbir haklı neden omadığından butun zararınızı karsılamak durumundadır kanaatındeyım. SAYGILARIMLA..
Sayın Twi, bir kira sözleşmesinin mevcudiyeti ve kira bedellerinizi ödemeye devam etmeniz nedeni ile, ev sahibinizin işyerinize girmesi TCK uyarınca suçtur. İlgili maddeyi yazıyorum:
Hakkı olmayan yere tecavüz
MADDE 154 -Bir hakka dayanmaksızın kamuya veya özel kişilere ait taşınmaz mal veya eklentilerini malikmiş gibi tamamen veya kısmen işgal eden veya sınırlarını değiştiren veya bozan veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olan kimseye, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası verilir.
Ayrıca, bu olay nedeni ile tazminat davası da açabilirsiniz.
4 yıllık kira sözleşmes yapmışsınız,bu süre henüz dolmadan,dükkan sahibiniz(kanundaki bazı hükümler istisna olmak üzere) tek taraflı olarak kira sözleşmesini feshedemez,hele ki başkasına kiraya vermek için kira sözleşmesinin süresi bitse bile bunu yapamaz.
Bazı ayların kira bedellerini ödemediğinizi,gerekçe gösterebilme ihtimalini hiç düşünmeyiniz.Çünkü ihbar etmesi gerekmesinin yanısıra muhtelif vadeli ödemelerde(taksit,kira gibi) belli bir taksiti kabul eden alacaklı,ondan önceki taksitleri de kabul etmiş sayılır.
Sayın Esin Hanım'ın belirttiği suçun yanısıra TCK'ya göre iftira suçu da işlenmiştir.
İftira
MADDE 267. - [1] Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku