+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.
    Nerede
    Bursa
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Müşteriyi Kandırmak (Kim bilir daha kaç kişi bunun farkında bile değildir)

Merhabalar,

Geçen sene 2.200 tl civarındaki bir fiyatta Acer 5943G model bir laptop aldım ve 25 gün önce laptopumun arızalanması üzerine ürünü acer servisine kargoladım.Kargo, acer yetkili servisine (sms infocomm ltd.) ulaştıktan ve gerekilen incelemeler yapıldıktan sonra yetkili servisten sorunun anakartta olduğunu ve anakart değişiminden sonra ürünün tekrar bana yollancağını söylediler ve 4 gün önce servisten kargo ile laptopum geri yollandı.Bilgisayarı açtığımda, önceden hiç karşılaşmadığım ekran kartı bölümünden gelen fan sorunuyla karşılaştım.Ürünü alalı 1 yıl kadar süre olmasına rağmen hiç böyle bir sorun karşılaşmamıştım.Bu durumdan işkillendiğim için, bilgisayar donanımlarına programlar vasitasıyla baktım.Birde ne göreyim laptopumun ekran kartı ati 5850 iken, ati 5650 gözüküyor.Yani arızasız, sağlam olan donanımı almışlar, yerine fan arızalı ve düşük model bir ekran kartı takılmışlar.Sonradan bilgisayarı iyice inceledikten sonra başka sorun farkettim; ekranın sol alt bölümünde ekranı soluk renk gösteren bir beyazlık vardı.Üstelik laptop kutusunun içinde çıkan arıza bilgi kağıdında "anakartın değiştiği ve gerekilen testlerin yapıldığı" yazıyordu.Eğer bilgisayar donanımından anlamayan birisi olsaydım, bu ayıbın farkına bile varmadan o ürünü kullanıcaktım.Kim bilir belki benim başıma gelen olay, bilgisayar donanımından anlamayan kişilerin başına gelmiştir ve o kişiler bu yapılan ayıbın farkında bile olmadan ürünü kullanıyorlardır.İşte karşılaştığım bu sorunlar, acaba serviste bir yanlışıklı oldumu ihtimali değilde, kasıtlı müşteriyi kandırmaya yönelik hareket olduğunu düşündürüyor.

Bu yüzden güvenimin hiç kalmadığı bu firmanın ürününü kullanmak istemiyorum ve sorunun çözümünde, ürünün aynı marka-model ile değiştirilmesi ya da gerekilen parçanın takılmasından ziyade ve yaşanılan ayıp nedeni ile para iadesi talebinde bulunurak, sonuçlanmasını istiyorum.Fakat bu konuda ne yapmam gerektiğini ve bu tür hakkımın var olup-olmadığını bilmiyorum.Yardımcı olmanızı sizden rica ediyorum.

Saygılarımla!

Not=Ayrıca benim yaşadığım olaya benzer bir şikayete daha rasladım ve yine acer'in yetkili servisi olan sms infocomm hakkında şikayette bulunulmuş..
    Şikayetin linki= http://www.sikayetvar.com/sikayet/no...a+Degistirmis!

Hukuki NET Güncel Haber

Müşteriyi Kandırmak (Kim bilir  daha kaç kişi bunun farkında bile değildir) konulu yargıtay kararı ara
    Müşteriyi Kandırmak (Kim bilir  daha kaç kişi bunun farkında bile değildir) konulu hukuk haber
    Konu LeaDeRTURK tarafından (20-11-2011 Saat 14:07:17 ) de değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Müşteriyi Kandırmak (Kim bilir daha kaç kişi bunun farkında bile değildir)

Laptoplarda ekran kartı değimez genellikle. Sizdeki laptopta ekran kartının değiştirilebildiğine emin misiniz?
    Ekran kartı ana kart üstünde olur ve ana kart değiştiğinde ekran kartı da otomatikman değişmiş olur. korkarım sorun sadece ekran kartı değil, ANA KARTIN daha düşük bir modele ait olması söz konusu olabilir.

Siz ekran kartının modelinin değiştiğine eminseniz ve bunu kanıtlayabiliyorsanız (ürünün kullanım kılavuzu veya reklamlarından birinde sizdeki model bilgisayarın ekran kartının sizin dediğiniz model olduğu bilgisi yeterli) bu kanıt; bilgisayar özelliklerindeki ekran kartı modelini gösteren bir ekran çıktısı, servis faturası ve olayı açıklayan bir dilekçe ile Tüketici hakem heyetine gidin.
    Geçmiş olsun.

Nerede
    Bursa
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Müşteriyi Kandırmak (Kim bilir daha kaç kişi bunun farkında bile değildir)

Alıntı senoleker rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Laptoplarda ekran kartı değimez genellikle. Sizdeki laptopta ekran kartının değiştirilebildiğine emin misiniz?
    Ekran kartı ana kart üstünde olur ve ana kart değiştiğinde ekran kartı da otomatikman değişmiş olur. korkarım sorun sadece ekran kartı değil, ANA KARTIN daha düşük bir modele ait olması söz konusu olabilir.

Siz ekran kartının modelinin değiştiğine eminseniz ve bunu kanıtlayabiliyorsanız (ürünün kullanım kılavuzu veya reklamlarından birinde sizdeki model bilgisayarın ekran kartının sizin dediğiniz model olduğu bilgisi yeterli) bu kanıt; bilgisayar özelliklerindeki ekran kartı modelini gösteren bir ekran çıktısı, servis faturası ve olayı açıklayan bir dilekçe ile Tüketici hakem heyetine gidin.
    Geçmiş olsun.
    Laptopumda harici ekran kartı ve onboard ekran kartı olmak üzere 2 tane ekran kartı var ve bunların ikisini aynı anda aktif olarak kullanabiliyorum.Laptobun anakartı değişse onboard ekran kartı ile değişebilir, fakat harici ekran kartının değişmemesi gerekir.Kanıtlaya bileceğim şöyle belgeler ve bilgiler var;
    -servisten sonra kasanın alt bölümüne hologram gibi birşey yapıştırmışlar ve bu hologram yırtılırsa servisi dışı kalır yazıyor.Böylelikle kasayı servisten sonra hiç açmadığım belli
    -Laptoptun sol alt kısmında bilgisayarın donanımları yazan bir bölüm var.
    -Arıza bilgi kağıdında sadece anakartın değiştiği ve gereken bütün testlerin yapıldığı yazıyor.
    -Aynı şirket tarafından yaşadığım olaya benzer şikayetler var
    -Ürünün faturaları var
    -kargodan sonra gelen ürünün resimlerini ve videosunu çektim (hologram, ekran kartının model kısmı)
    Konu LeaDeRTURK tarafından (20-11-2011 Saat 16:05:58 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Bursa
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ayrıca;
    - Tüketici heyetine başvururken laptopuda yanımda götürmem gerekir mi? yoksa sadece resimlerin çıktısı, belgeleri ve faturalarımı götürmem mi gerekli?
    - Markaya karşın bu ayıp yüzünden, güvenim kalmadığı için para iadesi talebinde bulunabilir miyim? böyle bir hakkım var mı?
    Konu LeaDeRTURK tarafından (20-11-2011 Saat 14:59:10 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Laptopu götürmeniz gerekmez.
    Firmaya güveni kalmamak diye bir iade şekli yok.
    Sizin olayınız tüketici olayından çıkıp başka bir şekle bürünmüş sanki. Buna hırsızlık mı denir güveni kötüye kullanmak mı denir sahtekarlık mı denir bilmiyorum ama, başka bir adı olmalı.
    En önemli sorununuz şu: "Teslim aldığımıza laptopun üzerinde 5850 değil, 5650 vardı" diyebilirler. Bu konuda ne yapabileceğinize odaklanmalısınız.

Nerede
    Bursa
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Servise ürünü yollamadan önce kasasını açsam ya da bir parçasını değiştirsem, ürün garanti kapsamından çıkması gerekli (sanırsam).Çünkü ürün yetkili servisten geldikten sonra kasanın altına bir bandrol kağıt yapıştırılmış ve şöyle yazıyor "bu kağıt yırtıldığında ürün garanti kapsamından çıkar" diye.Eğer böyle birşey yaşansaydı, zaten kendileride oraya koymuş, ürünün garantisi biterdi ve yetkili servistekiler başta bilgisayarın onarılımı yapılması için para talebinde bulunurlardı.Birde yetkili servis ürünü ele aldıklarında, arıza kaydı yapılırken üründe neler olmuş yazıyorlar.Örneğin; ürün alındığında ekran çizikti, ......., yan tarafı kırılmış, arıza anakart değiştirilerek giderildi, genel testler yapıldı vs.Ayrıca bu bilgi kağıdı müşteriyede veriliyor.

Bende gerçekten bu yaşadığım olay bir ad koymakta zorlanıyorum ama (bence) buna güveni kötüye kullanmakla, sahtekarlık denilebilir.

Eğer ben 2000 tl civarı para verip, aldığım ürünün yetkili firması tarafından sahtekarlık
    yapılıyorsa ya da güvenim kötüye kullanılıyorsa nasıl para iadesi isteyemem, nasıl böyle bir hakkım olamaz.Sonuçta o ürüne ve hizmetine güvendiğimiz için alıyoruz.Üründe ya da hizmette sorun çıkçağını bilen kişi o ürünü neden alsın ki? Ürünün sıfırını verdiler ya da yeni donanımı takıp sorunumu giderdiler diyelim.Böyle bir olayın yaşamıyacağımı nerden bileceğim ki.Üstelik aşağıdaki linkte buna benzer bir şikayette bulunmuş kişi varken.Güvenim kalmadığı için nasıl para iadesi almam.
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no...a+Degistirmis!

Gerçekten ne yapmam gerektiğini, ne tür sorunlarla karşılaşabilirim ve bu sorunlara nasıl çözüm üretibileceğimi yazarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    945
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Açıkcası servisin kasti olarak bunu yaptığını düşünmüyorum.

Sizin dediğiniz gibi ekrankartı harici bile olsa anakarta lehimlidir yani normal bilgisayarlardaki gibi bir ekran artı değişimi söz konusu olamaz. sizin cihazınızın tam model numarası nedir?

AS5943G-744G75Mnss olan modelde ATI 5850 var
    AS5943G-464G50Mnss olan modelde ATI 5650 var

burada servis yanlış alt modelin ana kartını takarak hatalı olabilir, fakat bu kadar ufak bir ayrıntı bence gözden kaçabilir. Bence durumu servise bildirin. Arızayı düzeltsinler.Ayrıca isterseniz bu hata konusunda Acer International'a mail atabilirsiniz. Teknik servislerini seçerken daha dikkatli olurlar umarım.

Yasal olarak da öncelikle tamir hakkınız kullanmanız gerekli.
    Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.

“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill

Nerede
    Ankara
    İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bence Tuketici Hakem Heyetine gidin once.

Firma, bu bilgiyi alirsa, daha hizli hareket edecektir.

Simdi, disarda bu tur konularda iki tur GARANTI vardir.

Biri Waranti, diger Garanti.

Waranti olmasi durumunda, ucretsiz tamir ve parca degisimi yapilir, Garanti'de ise, ya yeni sifir urun verilir, ya da paraniz iade edilir.

Bizde tuketicinin ve vatandasin durumu disardaki bir birey gibi olmadigi icin, her konuda oldugu gibi adam yerine konmaz.

Eger siz hemen Tuk.Hak.Heyetine gitmezseniz, o firma, adimi burada su su sekilde kullandi diyerek dava edip, sizden tazminat bile alir haberiniz olsun..

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı LeaDeRTURK rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Servise ürünü yollamadan önce kasasını açsam ya da bir parçasını değiştirsem, ürün garanti kapsamından çıkması gerekli
    Harici ekran kartı dediğinizde, ben bunu sonradan kendinizin taktığını düşünmüştüm. Bilgisayarın orijinal parçası ise, sözümü geri aldım.
    Sayın Levent114'ün dediği gibi Tüketici hakem heyetine bir gidin ve bir dilekçe verebilirsiniz.
    Sayın frmax'ın dediği gibi kasıt da olmayabilir gerçekten. Ben satıcılık yaptığım zamanlarda bir müşteriye düşük bir bilgisayar vermiş; sonra da kendim farkedip değiştirmiştim. Müşteri farketseydi sizin gibi düşünebilirdi ama gerçekte bir kastı yoktu. Dolayısı ile bunu öğrendikleri anda durumu düzeltecek şeyi yapacaklar belki de.

"Güvenim kalmadığı için nasıl para iadesi almam." Dedim ya; Tüketici kanununda böyle bir şey olmadığı için. Zaten sizin durumunuz bundan öte. Satıcı dediğinize itiraz ederse, Tüketici hakem heyeti ile değil; savcılığa bildirerek dava açılmasını isteyeceksiniz. Bu dava da öyle basit bir tüketici davası değil, daha ciddi bir dava olacak. Bu yüzden Tüketici hakem heyetine vereceğiniz dilekçede bu konuda açık kapı bırakmayı ihmal etmeyin.

Nerede
    Bursa
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı frmax rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Açıkcası servisin kasti olarak bunu yaptığını düşünmüyorum.

Sizin dediğiniz gibi ekrankartı harici bile olsa anakarta lehimlidir yani normal bilgisayarlardaki gibi bir ekran artı değişimi söz konusu olamaz. sizin cihazınızın tam model numarası nedir?

AS5943G-744G75Mnss olan modelde ATI 5850 var
    AS5943G-464G50Mnss olan modelde ATI 5650 var

burada servis yanlış alt modelin ana kartını takarak hatalı olabilir, fakat bu kadar ufak bir ayrıntı bence gözden kaçabilir. Bence durumu servise bildirin. Arızayı düzeltsinler.Ayrıca isterseniz bu hata konusunda Acer International'a mail atabilirsiniz. Teknik servislerini seçerken daha dikkatli olurlar umarım.

Yasal olarak da öncelikle tamir hakkınız kullanmanız gerekli.
    Acer 5943G'nin Ati 5850'li olan modelini kullanıyorum.Laptopta harici ve onboard olmak üzere iki tane ekran kartı var fakat harici ekran kartınında anakarta lehimli olabilme ihtimalini hiç düşünmemiştim.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Benim aklımın almadığı nokta, serviste ürün arıza giderildikten sonra son kontroller yapılıp, ürün müşteriye ulaştırılması gerekir.Anakart değişiminde yanlışlık yaşandı diyelim onu anladımda, kontrol ederken aşırı derece fan sesini duymadın mı, ekranın sol alt kısmındaki beyazlığı görmedin mi. Bu kadar mı ne yaptığını bilmez bi servis çalışanları olabilir.(Ürünü gönderdiğim sadece anakart sorunu vardı ve anakart değişince ekran kartıda değişiyor gibi bir bilgi verilmedi, verilen kağıtta yazmıyor.Zaten altmodel ekran kartı takmaya hakları yok)

İlk başta servisi aradığımda telefondaki kişi bana sadece anakartın değiştirilmiş, ekran kartının değiştiğine emin misiniz demişti.Ekran kartı anakarta lehimlidir bir yanlışıklık olmuş söz konusudur demedi.Gerçekten çok garip.

Servisteki yetkili kişi, telefonla bana dönüş yaptığında, sorucam ekran kartı anakartı lehimli mi diye.Eğer lehimsiz derlerse zaten geriye hiçbir şüphem kalmıcak.Bu saatten sonrada haksız bulunucağım birşey olamaz sanırım.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sms infocomm cihaz takip

müşteriyi kandırmak

sms iptal kandirmasi

yetkili servis diye kandirmak

sorun yasayan musterileri kandirmak

sms infocomm ürün sorgulama

psikologum deyip kandirmak

sms infocomm acer

sms infocomm