Öncelikle Merhaba,
Kira ödemeyen ve evden çıkmayan kiracıya 51 örnek ile icra emri gönderdik.kiracı buna itiraz etti.bunun üzerine itirazın iptali ve tahliye davasını birlikte açtık.şu an dava derdest.Hakim 30 gün geçmeden tahliye talebinde bulunduğumuz için açıkça tahliye Talebimizin reddedileceğini kira alacağına ilişkin talebimizinse incelemeye alınacağını söyledi.
İİK. da kiracı itiraz etmez 30 gün içinde de ödeme yapmaz ise 30 günün sonunda tahliye davası açılabileceği yazıyor.Burdan şu sonuç çıkmaz mı:"kiracı itiraz ederse 30 günlük süre beklenmez"[?]Hem kiracı itiraz etmekle zaten 30 gün de geçse 50 gün de geçse ödemeyeceğini gösterir.ben niye boşuna bekliyeyimki[?]Bu konuda hakimle farklı görüşteyiz.Beni bu konuda aydınlatırsanız ve özellikle yasal dayanak gösterirseniz çok mutlu olucam .
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...[:I]
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">İİK. da kiracı itiraz etmez 30 gün içinde de ödeme yapmaz ise 30 günün sonunda tahliye davası açılabileceği yazıyor.Burdan şu sonuç çıkmaz mı:"kiracı itiraz ederse 30 günlük süre beklenmez"[?]Hem kiracı itiraz etmekle zaten 30 gün de geçse 50 gün de geçse ödemeyeceğini gösterir.ben niye boşuna bekliyeyimki
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Kiracı itiraz etmez ise takip kesinleşir. Ancak kiracı için verilen 30günlük süre mehil süresidir. (Tahliye için). belkide sizin tahliye talebinize gerek kalmadan kiracı evi boşaltacak. Böyle bir durum sonrasında ise size sadece takibe devam edip alacağınızı haciz yoluyla almak kalacak. SAYGILARIMLA..
Sayın Aslı Yurtlu, öncelikle ilginize teşekkür ederim.30 günlük sürenin tahliye için mehil süresi olduğunu biliyorum.Ama aynı süre ödeme için de var.Yani bu süre içinde ödeme yapmazsa tahliye istenir. itiraz eden borçlu zaten ödeme yapmayacaktır.
Üstelik sizin belki dediğiniz ihtimal 6 aydır gerçekleşmiyor.
Saygılarımla...
Sayın Sevilefe81;
Öncelikle şunu söylemek isterim ki, kanunun açık hükmü budur. İcra emri gönderildikten sonra tahliye için de 30günlük süre verilir. Bunun ilk 7günü itiraz için tanınan süredir. Ancak itiraz edilmezse dahi kalan 23 gün beklenecektir. Bu süre kiracınızdan, göndermiş olduğunuz ödeme emrindeki borcunu ödemesi ve ödemez ise boşaltması için tanınan süredir. Bu süre zarfında kiracı borcunu öder ise, siz tahliye talebinde bulunamazsınız. Zira borcu ödememeye dayanan talebiniz, borç ödenerek giderilmiş olur. Bundan sonrasında ise varsa başka haklı sebplere dayanarak tahliye yoluna gidebilirsiniz. SAYGILARIMLA..
Karar Tarihi : 21.03.2005
Karar No : 2444
Karar Yılı : 2005
Esas No : 708
Esas Yılı : 2005
Daire No : 6
Daire : HD
**************
(2004 S. K. m. 269) (818 S. K. m. 260)
DAVA : İcra mahkemesince verilmiş bulunan karar borçlu tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Dava kira borcu nedeniyle başlatılan icra takibine itirazın kaldırılması ve kiralananın tahliyesine ilişkindir. Mahkemece istem gibi karar verilmiş ve hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir.
1- Dosya kapsamına, toplanan delillere, 1.4.2003 tarihli yazılı sözleşmenin 7. maddesinde de % 50 artış şartı bulunmasına nazaran alacağın tahsiline yönelik temyiz itirazları yerinde değildir.
2- Tahliye ile ilgili hükme yönelik temyize gelince;
B.K. 260. maddesi gereğince, temerrüt nedeniyle tahliyeye karar verilebilmesi için, kiracıya ödenmediği ileri sürülen aylar kiraları için ihtarname gönderilmesi ve otuz günlük ödeme süresi tanınması gerekir. Kiracı hakkında temerrüt nedeniyle tahliye davası açma hakkı bu otuz günlük sürenin bitiminden itibaren doğar.
Olayımızda ise; alacaklı tarafından 30.7.2004 tarihinde başlatılan icra takibinde, borçlu-kiracıya otuz günlük ödeme ve yedi günlük itiraz sürelerini içeren ödeme emri gönderilmiş ve 21.10.2004 tarihinde tebliğ edilmiştir. [u]Borçlu-kiracının temerrüdünden söz edilebilmesi için 30 günlük sürenin bitimine kadar beklenmesi, bu süre içerisinde takip konusu alacağın ödenmemiş olması gerekir</u>. Dava İİK'nın 269 ve BK. 260. maddelerinde öngörülen otuz günlük süre dolmadan 3.11.2004 tarihinde açılmış olduğundan tahliye davasının reddine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde kabul kararı verilmesi hatalı olmuştur.
Karar bu nedenle bozulmalıdır.
SONUÇ : Temyiz edilen kararın alacağa ilişkin bölümünün yukarıda 1. bentte gösterilen sebeple ( ONANMASINA ), tahliyeye ilişkin kısmının yukarıda 2. bentte gösterilen gerekçe ile ( BOZULMASINA )ve onanan temyiz giderinin temyiz edenden alınmasına, 21.3.2005 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
ben bulunduğum dükkan bir başkasına satıldı ve bu şahıs kira kontratını uzatmamakta ben dükkanda 4 yıl dır duyorum ve bir dünya masraf yaptım yatırım yaptım yeni alan kişi ise 1 yıl kanal kira kontratımı yenilemeyerek kendisinin burda iş yapacağını söylüyor kirasını günü gününde ödüyorum ve dükkan ile ilgili tüm eksikleri kendim bizat gideriyorum yeni sahibinin bu mahalleye yakın yerde işletmesivar kiracı olarak duyor oda bu durumda benim kira kontratım bitiği zaman çıkmak zorunda mıyım yoksa kirasını zamanında verdiğim sürece içinde kontratım bitse bile kala bilirmiyim tşk şimdiden verceğiniz bilgiler için
Mülkiyet hakkı önceliklidir. Yeni mülk sahibinin önünde iki yol var:
Dükkanı satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacını bildiren bir ihtarla 6 ay sonra tahliyenizi talep edebilir.
Veya kira sözleşmesi sonunda da tahliyenizi talep edebilir.
Tahliye etmezseniz tahliye davası açar, kaybedersiniz, mahkeme ve avukatlık masrafları ödersiniz.
Öncelikle merhabalar,
Ben dükkanımı 8 seneliğine kiraya verdim yaklaşık 3 sene oldu ve dükkanıma iyi fiyat veren müşteri var acaba dükkanı satabilirmiyim ve alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi.
Öncelikle merhabalar,
Ben dükkanımı 8 seneliğine kiraya verdim yaklaşık 3 sene oldu ve dükkanıma iyi fiyat veren müşteri var acaba dükkanı satabilirmiyim ve alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi.
Satabilirsiniz. Yeni mülk sahibi kendisi, eşi veya çocukları kullanacaksa çıkarabilir. Nasıl olduğunu hemen yukarıda yazmıştım zaten.
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Dükkanı satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacını bildiren bir ihtarla 6 ay sonra tahliyeyi talep edebilir.
Veya kira sözleşmesi sonunda da tahliyeyi talep edebilir.
Tahliye edilmezse tahliye davası açar, kiracı kaybeder ve mahkeme ve avukatlık masrafları ödemek zorunda kalır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku