+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.
    Nerede
    mersin
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Tehdit ve Dayatmayla Yasal Haklarımdan Vazgeçmem İsteniyor

Merhaba. Apartmanda çatı akması sorunundan dolayı tüm kat maliklerini mahkemeye verdim. Bu duruma gelmeden önce birçok kez toplantı talep ettim, mağdur olduğumu evimin hasar gördüğünü tüm maliklere anlatmaya çalıştım. İkna çabaların tam 10 ay sürdü ve evimin tavanları aşırı akıntıdan harab oldu. Gerekli ihtarnamelerden sonra da Sulh Hukuk Mahkemesine başvurup 10 daireli apartmanda 9 kat malikine karşı hukuki süreci başlattım. Çatıyı yaptırmak üzere bir firmayla anlaştım, ancak tadilat olacağı gün tüm kat malikleri bize engel olmaya çalıştı ve üzerimize yürüdüler ancak biz kontrolü elden bırakmamaya gayret ettiğimizden dolayı herhangi bir darp söz konusu olmadı. Ancak yönetici "mahkeme suratlılar, dağdan gelmiş bunlar, sizi bu apartmandan sürdüreceğim, göreceksiniz" diyerek tehditler savurdu. Başka bir kat maliki "defolun gidin bu apartmandan, hiçbirşey yapamazsınız, bakın biz burda 9 kişiyiz siz bir kişisiniz diyerek üstü kapalı, yasal süreci durdurmazsanız bizden her türlü eziyeti bekleyin dedi. Bende savcılığa şikayette bulunacağımı söyledim. Karşılığında "defol git istersen Ankara'ya git biz 9 kişiyiz sen bir" cevabını aldım. Firma çalışanlarını engellemeye çalıştılar ancak polis çağıracağımı söyleyince hepsi ortadan kayboldu. Tadilat yapıldı ancak o günden sonra maliklerden bazıları apartmanın önüne inerek yüksek sesle hakaretlere devam ettiler "çakal bunlar, dağdan inmişler" gibi... Karşı komşumu bir sabah çocuklarına kapımı taşlatırken yakaladım ve kapımın önüne özellikle çöp yığmaya başladı ve evlerine kaba saba arkadaşlarını toplayıp gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bir yere giderken ve tam kapılarının önünden geçerken ağır bir cismi kapı arkasında yere atıp korkutmaya çalışıyorlar. Kimseyle sözlü diyaloğa girmedik ancak biraz çekindiğimiz için tadilat faturasını avukatıma ancak 1 ay sonra "Adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun" diyerek cesaret edip verdim. Şimdi tüm kat malikleri korkup vazgeçtiğimizi düşünmeye başlamışken ödeme emrini alacaklar. Gerçekten bir kötülük çıkmasından korkuyorum kulağım sürekli apartmandan gelecek seslerde. Biz en üst kattayız, bir yere giderken bile, birinden birşey duyarmıyız, kavga ortamı doğar mı diye endişe duyuyoruz. Önümüzdeki hafta ödeme emri kesin ellerinde olacak. Benim bu süreçte nasıl davranmam gerekir. Kendimi bir kavganın içinde bulursam ve kendimi korumak zorunda kalıp suç teşkil edecek bir davranışta bulunmaktan daha çok çekiniyorum. Onlar birbirleri hakkında şahitlik ederler, ben hem çektiğim eziyetle kalırım hem de haksız çıkarım. Savcılığa suç duyurusunda bulunmamın bir faydası olur mu, savcılık bunu dikkate alır mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

Tehdit ve Dayatmayla Yasal Haklarımdan Vazgeçmem İsteniyor konulu yargıtay kararı ara
    Tehdit ve Dayatmayla Yasal Haklarımdan Vazgeçmem İsteniyor konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Tehdit ve Dayatmayla Yasal Haklarımdan Vazgeçmem İsteniyor

Kargadan korkan darı ekmez demiş atalar.Darıyı ekmişsiniz lakın tüm komşularınızı karşınıza almışsınız.Olay öyle bir noktaya gelmiş ki bu durum karşısında mutlaka madi veya manevi zarara uğrayacaksınız(tahminim çatı masrafından çok daha fazla) ve insanın sağlığından soraki en değerli şeyi olan huzurunuzu kaybederek zarara uğramaktasınız.Ortada bir olay ceyeran etmeden savcılığa giderek bir şey elde edilemez.Şu anda adeta bela geliyorum diyor.Sataşmalar, hakaretler tahrikler artacaktır diye tahmin ediyorum.En ufak reaksiyonda bolca şahitle davalı konumuna düşecek, ses çıkarmadan yaşayım dersenizde huzurunuzdan sonra sağlığınızı da(psikolojik) kaybetme noktasına geleceksiniz.Normalde çatıda ki soruna herkez el atmalı ancak komşu olarak hergün yüz yüze baktığımız kişilerin tamamıyla kötü olmaya değmez çatı masrafı.Bazen insan haklı olsada kendi menfaati için mantıklı davranmayı seçmeli diye düşünüyorum.Yok ben hiç bir haksızlığa boyun eğmem gerekirse tüm dünyayı karşıma alırım deniyorsa ağır bedelleri göze almak gerekiyor.Kolay gelsin.

Nerede
    mersin
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle tıpkı apartman sakinlerimizden biri gibi verdiğiniz cevaba teşekkür ederim. Onlarda aynısını söylüyor. Hukuk sitesine üyeyim ve hakkından vezgeç yoksa sonuç kötü nasihatı alıyorum. Herkes korkup hakkından vezgeçerse Hukuk kuralları neden var? Zemine çaktıkları çanak antenler ve güneş erejilerinin verdiği hasarlar bundan sonra da devam edecektir. Biz bugün 5000 lira masraftan vazgeçsek bile bundan sonrası için verdikleri hasar devam edecektir. Nereye kadar devam edecek bu masrafımız bir fikriniz var mı? Çatıya çalışalım olsun bitsin. İnsanların başına ne geliyorsa kimse hakkına razı değil ondan geliyor. Kötülüğü herkes yapar ama bu son seçenek bile olmamalı bunun için mücadele ediyoruz zaten. Yoksa kimse kendini korumaktan aciz değil. Ayrıca bu masrafı üstlensem bile kimsenin benimle iyi geçineceği de yok. Bilirsiniz niyeti bozuk olan bir insanın kötülük yapmak için her zaman bir mazeretinin olmasına gerek yok. Sadece, savcılığa bu durumda dilekçe verebilir miyim onu sormak istedim avukatım var zaten ancak benzer bir davaya şahit olan varsa belki fikir verir diye düşündüm. Teşekkürler.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burda her yanıt gelecek sayın tolstoy.Nickinizdende edebiyata ilgili olduğunuzu düşünürken yazdığınız yazıylada bunu gösterdiniz.Tüm apartmanla kavgalısınız(belki başka nedenlerde var bilemiyoruz).Apartmandakiler kötü, fikrimi yazan ben kötüyüm, bir siz iyisiniz.Böyle olaylara tek taraflı bakarsanız daha çok buralarda soru sormak zorunda kalırsınız.Bir hatırlatma, burda yorumu şu şekilde yapın, benim tarafımı tutun, apartman sakinleri gibi düşünmeyin yada sadece sorumun şurasına cevap verin deme gibi bir şansınız yok.Burası serbest bir forum ve sadece size ait değil.Benzer durumdakilere de fikir ve görüş vermesi açısından herkesin fikirlerini paylaştığı ve paylaşacağı bir yer.Salt hukuki hizmeti para karşılığında işin uzmanından alırsınız.Burada isteğe bağlı ve karşılıksız, hukuki bilgi, tecrübe, görüş, düşünce vb. hemen herşey yazılıyor ve tartışılıyor.Bu sayfadan belkide benzer bir olaya girişmeyi düşünen bir üyemiz yazıları okuyup uzlaşma yolunun daha mantıklı olduğunu düşünecek.Ayrıca hakkınızdan vazgeçin demiyorum ki ben.Sadece hamama giren terler diyorum.İstediğinizi yapın.İster bütün apartmana ister bütün mahalleyle kavga edip mahkemelik olun.Kolay gelsin.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Apartmandakiler nasıl TV seyrediyor?
    Çatıda anten var mı?
    Ayrıca çatıya çıkış nasıl? Sizden başkasının çıkabilmesi mümkün mü?

Nerede
    mersin
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Apartmana yeni taşındık çatı akma olayını 3 ay sonra yağmur yağınca farkettik. Yüz göz olacak kadar tanımıyorum kimseyi bu yüzden başka bir sorun olması söz konusu değil. Sizde kötü değilsiniz ancak yaklaşımınız, mağdur olmuş ve hakkını arayan biri için pek iç açıcı değil. Cevabımda da haddimi aştığımı hiç düşünmüyorum bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Buralarda soru sormak size göre olaylara tek taraflı bakan geçimsiz insanların harcı mı? Bana göre tek taraflı olmaktan kendini kurtarmış doğru adımlar atmak üzere fikir sahibi olmak isteyenlerin harcı. Size de kolay gelsin. Sayın senoleker, çatıya seyyar bir merdivenle çıkılıyor, paslı teneke kapak açılarak dar bir alandan dama ulaşılabiliyor. Ancak ulaşımdaki tüm bu zorluklara rağmen 5 adet çanak anten zemine çakılmış vaziyette ve 10 adet güneş enerjisi var. Apartmanda sürekli kiracı değişiyor, daha kiracı yerleşmeden çanak anteni gelmiş oluyor. "Çanağınızı duvar kenarlarına takın, zemini delmeyin" desekte bize o bölgenin ortak alan olduğunu çanak için neresi müsaitse oraya takacaklarını hatırlatıyorlar. Yani masrafları ben karşılasam bile, tekrar oluşabilecek zararları sürekli takip edecek durumda değilim. İnsanları sürekli takip etmekte kavgaya neden olur. Ancak bedelini öderlerse en az benim kadar sağlamlığını gözetmeye mecbur kalırlar diye düşünüyorum. Zaten dam, insanların sürekli kullandığı, tahrip ettiği bir alan olmasa kimseyi mahkemeye vermezdim. Teşekkür ederim.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

O kadar masraf yapmışsınız; az bir masraf daha yapıp çatıya çıkışı kontrol altına alsanız olmaz mı? Sonuçta o kadar masraf ettiniz.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    82
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

mahkemelik olduğunuzda hakim büyük ihtimal evinize bilirkişi gönderip çatının akma sorunundan dolayı acil ihtiyacınızın olup olmadığına bakacaktır. Binadakilere söylediğiniz halde ortak gidere yanaşmıyorlarsa yaptığınız doğrudur ve çatı yapım bedeli kaç tl ise bu ortak gidere para koymak zorundadırlar.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/385.html

c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.

Ortak giderlere katılmam diyenler gitsinler arsa alıp tek katlı ev yapıp otursunlar.

Madem en az 9-10-15-20 dairenin olduğu binalarda yaşamayı seçiyorlarsa ortak yaşam kurallarınada yani kanuni adı ile kat mülkiyeti kanunada uymak zorundadır herkes.

Bana sorarsanız böyle yerlerde otururmuydun diye , çok zorunluluk olmadıkça kesinlikle oturmazdım. Binadakilerin hepsi ağabey - kardeş - yeğen - akraba olduğu için bu tür sorunlar yaşanmıyor.
    Herkes birbirine töleranslı yaklaşıyor ve bir sorun olursa hepimiz kendi cebimizden para koyup yaptırıyoruz.
    Sadece kadınlar arasında merdiven silme konusunda çok öncelerden anlaşmazlık çıkmıştı onuda haftada bir kez cumartesi günü herkes kendi katını siliyorlar anlaştılar. Bir dahada başka bir sorun duymadık görmedik.
    ----

Sizin konunuza dönecek olursak ,
    Sadece yapılan 5.000 TL lık masrafın normal mi fazlamı olduğu incelenir diğer firma tekliflerine bakılır.

Aciliyetten dolayı binadaki herkesin onayını almanıza gerek yok. Yargıtay kararlarıda bu yönde zaten.

Her türlü o parayı ödeyeceklerde. Şayet para koymuyorlarsa siz iyi niyet gösterip diyelimki o parayı almadınız o zaman o çatıyıda kapatın kimse çatıya çıkmasın ve bir kalem bile koymasın.

Fakat çatıda ortak alan olduğu için herkes anteninide koyabilir.
    Anten takma esnasında çatı delinmesi yaşanıyorsa Her daire için belli bölümler ayarlanır ve oraya beton yükseltmeleri yapıp sabit vidalanabilen sistemler ayarlanabilir. Daireden çıkanlar uydu antenini tornavida ile söküp alır.
    Yeni gelen kendisine ait olan yerde vidalarla çatı zeminine zarar vermeden vidalayarak takabilir. Bu tür aparatlara bakabilirsiniz.

o parayı ödemek zorundalar. Sadece olan biraz diğerleri ile kötü olacaksınız. Temkinli olmanızda fayda vardır.

İnternette profosyonel site yöneticileri var. Bu tür firmalarada başvurup sitedekilerin bunlarında görüşünü almasını rica edebilirsiniz. Ceplerinden para çıkacağı için haksızlıklarını kabullenmezler ve dediğin gibi kaba kuvvete başvurabilirler.

Fakat siz haklısınız. Her zaman dediğimiz gibi işin ceremesini çeken bilir.

Apartman türü binalarda yaşanan en çok sorunlar.

1. Binada asansör vardır. Bunun giderine en alt katta oturanlar katlanmak istemezler.
    2. Binada çatı vardır. Çatı ile ilgili sorunlara çatının altında oturan daireler hariç diğer katlar karışmak istemezler.
    3. Merdiven silme parası vardır ve merdiven elektirik parası vardır. Girişte oturanlar gene merdiven elektirik parasına karışmak istemezler ( 20-30 sn lik zaman ayarlı sensörlü merdiven lambaları bu tür binalar için uygundur )
    4. Gürültü konusunda şikayetler olur. Genellikle bir kaç dairede hızlı genç vardır yüksek sesle müzik dinler diğerlerini kızdırır.
    ( Kendi duyabileceği kadar dinlemesi tavsiye edilir. Ortak yaşam kuralları hatırlatılır. )
    5. Birisi köpek besler sesinden diğerleri şikayet eder.
    6. Garaj vardır . Araba park yerleri belirlenmediği için orası senin burası benim kavgası olur. ( Her daireye ait araba park yeri belirlenmeli ve çizilmeli ve hangi daireye ait olduğu ilgili yere yazılmalıdır. )
    7. Garaj yoktur. Fakat her katta arabası olan vardır. Bu sefer binanın kapı önü araba park etmeye yer yetmez gene tartışma olur. Önce gelen park eder. Sonra gelen açıkta kalır. Bunlar tartışmaya mahal vermemesi için kapı önü park yerleri netleştirilmelidir. Yeni garajlı ev yapımları ve dışarıda otopark yerlerinin belirlenmesi ile bu tür tartışmalar azalmaya başlamıştır.
    8. Üst Katta oturan kül - çöp yere atar - halı silkeler alt katta oturana kirler gelir. Buradan alt kattakiler şikayetçi olur.
    ( Pencere dışından çöp atılmamalıdır. Halı silkelenmemelidir. Çatı açık ise halı serilmemelidir.Halılar evde şampuanla yıkanmalıdır veya halı yıkamacıya verilmelidir. Komşular anlayışlı ise olabilir. )
    9. Üst kattaki gece elektirik süpürgesi açar , televizyonun sesi yüksektir , tık tık diye çok ses çıkararak yürürler.
    Yürüme sesi ev içinde ayakkabı ile veya topluklu türü ayakkabılar ile yürümemeleri tavsiye edilir. Halı olmayan bölümlerde daha çok bu sesler çıkar. Evine halı koymaları söylenmelidir. Halıları yok ise ii niyet adına 100 Tl lık halı olmayan odalarına halı hediye edilebilir. Arada bir çekilen karyola , kanape seslerinede müsamaha göstermek en uygunudur.

Yazmaya kalktığımız zaman genel sorunları biraz daha yazabiliriz. Fakat çoğuda öyle ahım şahım büyütülecek sorunlar değildir. Güzel dille her dairede bulunanlara bunlar hatırlatılmalıdır. Tölerans gösterilebileceklere tölerans gösterilmeli gösterilmeyecekler ise ikaz edilmeli apartman yönetiminde bu konular konuşulmalıdır.

Aynı binada başka tanımadığınız insanlar ile yaşamak ne kadar zor gelsede herkes hakkını ve hukunu bildikten sonra zamanla kolaylaşır.

Nerede
    mersin
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok teşekkür ederim Mahmut Bey. Bilirkişi raporunda tadilat ücreti 9000 lira olarak belirlendi. 5 firmadan teklif alıp en uygun olana tadilat yaptırdım ayrıntılı bir fatura kestirdim. Şimdi avukatım ilgileniyor, tüm kat maliklerine ödeme emri gelecek, ya itiraz ederler ya da öderler. Ya da hem itiraz hem tehdit ederler bakalım nereye varacak bu işin sonu. Sayın senoleker, çatıya çıkışları engelleyemediğimiz için olay bu kadar büyüdü. Çatıya çıkış olmasa, herkes kullanıma dikkat etse bende mahkemeye vermez öderdim masrafı konu kapanırdı. Çatıya her çıkanı takip edemiyorum, kapı önlerinde insanlarla yüz göz olmak daha büyük kavgalara sebebiyet veriyor. İzolasyon yapılmış alanda pişkin pişkin halı yıkayanlar var. Herkes başkasına verdiği zararı gözardı ederek bireysel çıkarını düşünüyor. Olumlu ya da olumsuz aldığım sonucu, benzer problemleri yaşayanlara yardımcı olmak adına yazacağım. Tehdit konusu tekrarlanırsa ispat edemeyecekte olsam da savcılığa şikayette bulunacağım başka seçenek var mı? Herkes sadece hukuka sığınmalı. İlgilenmiş olan herkese çok teşekkür ederim.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

binadakiler merdiven silmiyor

binadakilerin hepsi karşılıksız elektrik kullanıyorsa

Forum