Merhaba;öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Konu hakkında 10 sayfa gezdim ve ilgili başlık bulamadığım için başlık açmaya karar verdim .Aynı konu için açılmış başlık var ve göremediğsem şimdiden özür dilerim.
Ben 7 yıl önce bir daire satın aldım.Giriş katında ve toplam 2 daire var katımda.Benim dairemin kapısının solu merdiven altı.1999 depreminden sonra güçlendirmek için demir destekler kullanılmış.Daireme taşındığımda merdiven altı yani daire kapımın yanı)kömürlük gibiydi .Yöneticiye söyledik ve bunları kaldırdılar.Taşındığım 7 sene içinde toplam 11 dairelik apartmana taşınanlar,apartmandan taşınanlar eşyalarını geçici olarak kapı önüne ,kapımın yanına koymaya başadılar.Apartmanımız girişle beraber 4 katlı.Orta katta bulunan beyin bir ayağı aksak olduğu için bisikletini güçlendirme demirlerine bağlıyor.Pazara gidip geldiğimde geçerken tekme atıyorum yolumu açmak için.En üst kattaki bayan 2 kere üst üste doğum yaptı ve 2 çocuğun da bebek arabalarını daire kapımın yanına koyuyor.
Tüm daire sakinlerine tek tek durumdan rahatsız olduğumu ,kapıcı dairesi olsa ki değil bunu yapmaya haklarının olmadığını,zemin katta her daireye özel kömürlükler olduğunu,buraları tamir yaptırıp eşyalarını koyabileceklerini söyledim.Aldılar eşyalarını.Fakat başka bir daire tadilat yaptırdı .Tadilat süresince eşyalarını yine kapımın yanına ,önüne dizdi.Bu sefer dosya kağıdına çok mağdur olduğumu evime girip çıkmak istemediğimi ve ricamı yazıp duyuru panosuna astım.Kağıdı aynı gün yırttılar.
Şu an kapımın yanında,viladalar,temizlik süpürge ve gereçleri apartman sulamasında kullanılan hortum ve su motoru,bisiklet ,ve bebek arabaları ile sinir harbindeyim.Bu gün kapıdaki konuşmaları duyunca kapımı bir açtım ki bebek arabasını koyan komşumun misafiri bir bisiklet daha yerleştirmeye çalışıyor.Mümkün olmadığını rahatsız olduğumu söyledim.
Çok uzattım ama bu kısası inanın.Şimdi ben ramazanda yöneticiye bu durumun böyle gitmeyeceğini ,kapımın önünün resimlerini çekip şikayetçi olacağımı ,komşuların bu durumu çözmesi gerektiğini söyledim.Ama hiç ses seda yok.Sizlerden istirhamım bu konuda bana yardımcı olmanız.Neler yapabilirim yada yapmallıyım.
Bu bebek arabalarını koyan komşumun oğlunun gün içinde ve apartman boşluğunda ki çığlıklarını anlatmadım.Benim için acil durum kapımın önü.Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.Esenlikler
http://www.khgm.gov.tr/mevzuat/Kanun...yetikanunu.htm
Giriş katta olduğunuz için ve kapınızın yanında merdiven altı var sanırım ve dar bir yer anladığım kadarı ile
Şayet odunluk , kömürlük vb bir yerler varsa bütün herkese yetecek şekilde oralarını ayar çekin derim. Gerekirse tuğla ile örün ve kişi başına düşen yerlere katların ve hak sahiplerinin daire numaralarını bile yazın derim.
Merdiven altı kısımını ise hiç kimse buraya eşya vb bırakamaz diye apartmanca karar aldırın şayet kömürlük ve odunluk gibi yere o merdivenden gidiliyorsa o kısımın her türlü boş bırakılması gerektiği konusunda karar aldırın.
Sizin çilenizi çekmedikleri için bilemezler.
I - Genel kural:
Madde 18 - Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır;bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur. Giderlere ve sigorta, primlerine ait 20 nci madde hükmü saklıdır.
Sadece sakat olan kişiye bir ayrıcalık tanınsın ve o da sizin kapı önünüzü rahatsız etmeyecek şekilde koyabilsin diğer hiç kimsenin oraya hiç bir şey koyamacağı konusunda anlaşın derim.
Yoksa onun önüne geçemezsiniz o gelir merdiven altına bir şey koyar öbürü gelir merdiven altına bir şey koyar.
Bisikleti olan çocuklar bile gitsinler kendilerine ait kömürlüğe koyup kilitlesinler ve almak istedikleri zaman kendi kilitleri ile açıp alsınlar. işi bitince gene oraya koysunlar.
Yoksa merdiven altına koy sizin kapınızın yanınıza koy o iş olmaz. Sizi anlıyorum bir süre sonra sanki sizi kızdırmak için yapıyorlar gibi algılamaya bile başlarsınız. Siz ikaz ettiğiniz ve söylediğiniz halde yapılması sanki sizin şahsınıza hakaret ve küfür ediliyormuş gibi gelmeye bile başlar.
Bir resim çekip gösterebilme imkanınız var mı ona göre merdiven girişini aksatmadan sizin kapı bölümünü rahatsız etmeden bir duvar ördürme ve bir şey koyuyorlarsa o duvarın arkasına koyma gibi şeylerde olabilir. En azından sizin kapınızın önünü işgal etmezler.Ama ne olursa olsun bana göre merdiven altıda olsa bilhassa girişteki merdiven altlarınıno bölümlerin işgal edilmemesi ve boş olması gerekir.
Resimde editlediğim gibi şekilde olsa idi zaten oradaki kalabalıktan diğer yukarı katlardaki herkes rahatsız olurdu. Fakat çileyi çekmedikleri için keyifleri rahat belli
O kısıma hiç kimsenin bir şey koymaya hakkı yok o sizin binadan çıkış yolunuz ve kapatılamaz. İşin kanuni yönüne bakmıyorum bile her türlü haklısınız. Bazen mahkemeler kanunda hiç bir şey bulunamazsa olayın gerçekleştiği yerdeki örf ve adetlere , ahlaki durumlara göre bile karar verirler.
Keza oraya zırt pırt eşya koymaları , bisiklet alıp geri getirmeleri bile zamanla insanda sinir yapar.
Siz orayı komple duvar ördürün ve kapatın. Hiç kimse bir şey koyamasın. Şayet bir tek o yukarıda bahsettiğiniz sakat kişi tekerlekli sandalyesini koymak için duvardan bir açık bırakın ve orayada kapı yapın iki menteşe çakın. Kapıyı açıp içine koysun sonra kapıyı kapatsın.Böylelikle sizin apartman dışına çıkış yolunuzu kapatamamış olurlar.
Bir tek ona izin verebilirsiniz.
Hatta işi ileri götürüp o merdivenin bitişinden bina çıkış kapısının bulunduğu bölüme
resimdeki gibi demir parmaklı giriş bölümü bile koyabilirsiniz.
Gitsin kim nereye nesini koyuyorsa koysun.
o merdiven altınıda duvarla örersiniz bende kullanmıcam kimsede kullanmıcak.
benim diğer durumlarda bile apartman çıkış ve giriş yolumu kapatamazsınız diyeceksiniz.
Çünki öyle bir yerdesinizki her türlü rahatsız edilirsiniz.
Onlar ordan geçip gitmedikleri ve orda oturmadıkları için sizin sıkıntızını anlayamazlar. Anca ne zaman onlarda orada oturdu o zaman anlarlar.
O merdiven altı ortak kullanım olayına girmez .
Bu arada kömürlük vb demiştiniz onların giriş yeri nerede merdiven altından mı devam ediyor yoksa başka bir yerden mi giriliyor ?
Alakanız için çok teşekkür ederim beyefendi.Parmaklık koyduğunuz yerde gözüken çıkıntı su saatlerine ait dolabın çıkıntısı. ayrıca daire girişimin üzerinde doğalgaz saati var parmaklık işi zor gibi geldi.
Kömürlükler binanın arka bahçesinden girişli.Kpaısı yok .Her yağmıurda su doluyor dolayısyla altımız su dolu.Rutubetli bir yatak odasında uyuyorum.Emekli ve yanlız yaşayan biri olduğumdan uğraşacak maddide bedenselde gücüm kıstlı.Biraz önce resim çekmek için kapıyı açtığımda ,misafirinin bisikletine izin vermedim diye bebek arabasını katlanmış halinden bozup açmışlar..
ben parmaklıkla davalı durumuna düşmezmiyim(su saatleri yüzünde)su saatleri altlarımızdaki dükkanlar ve girişdeki dairelere ait.Hukuki prosedürüm nasıl olmalı.
Bu kırmızı alan sizin.
Sizinde dediğiniz gibi su sayacı , elektirik sayacı okuma gibi bölgeler sizin girişe yakın ise tabiki o zaman demir parmaklık olayı olmaz biraz abes olur.
Dediğim gibi o kısımı komple tahta sunta ile kapatıp yeiş bölümüde açık bırakırsanız isteyen oraya merdiven sileceğini , tekerlikli sandalyesini , bebek arabasını koyabilir.
fakat sizin kapınızdan bina çıkış kapısına olan bölümü hiç bir şekilde işgal etmemeleri gerekir. o kırmızı yerler her türlü size ait ve yolun kapatılması olmaz.
Çok nadir kiracı taşınır veya yeni kiracı gelirde geçici 15-20 dakikalığına oraya koyarlarsa o da sizin insafınıza kalmış bir durumdur artık. ama normalde oraya hiç bir şey koyamazlar. Taşınma vb olacağı zaman dışarı çıkarsınlar.
Su basan kömürlük vb yerleride apartmanca bence karar alın ve yaptırın su basmasını engelleyin derim. Herkes yapım bedeline ortak katılsın ve mutlaka tamir ettirin derim. Çok isteyenlerde diğer eşya , kömür vb türevlerini alıp oraya koysunlar.
merdiven altı ile ilgili yargıtay kararlarına baktım ama bulamadım.
Konuyu bende özel apartman yönetimi ile ilgilenen firmalara sordum. 1-2 güne kalmaz cevap gelir.
Konu MahmutDemirkiran tarafından (21-09-2011 Saat 20:31:50 ) de değiştirilmiştir.
Bundan yaklaşık 7-8 yıl önceydi eşim kartını geç ödedi(2ay kadar) ve hesabını tümüyle (gerçi şimdi o bankamızda el değiştirdi) kapadı bugün herhangi...
Forumda "sığınak" olarak arattığımda benzer konular buldum. Ama durumum biraz farklı olduğundan konuyu buraya açtım. Ayrıca kiracı olduğumdan dolayı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku