iz eşimle flo ayakkabı mağazasından ayakkabı aldık fakat eve gediğimizde eşim ayakkabıyı giyip dolaşmaya başladığında ayakkabının içinde (başparmağının olduğu yerde ) yarım cmlik çivi olduğunu farketti tabi ayağına battıktan sonra. acaba bu mal ayıplımıdır. Ne yapabilirim. Teşekkürler.
Fatura kesti ise ve siz faturayıda aldı iseniz artık olay bitmiştir. Bundan sonrası 7 gün içinde anca ayakkabıyı
beğenmediğiniz için iade edebilirsiniz , yerine yenisini alırsınız.
Ama bunu alışkanlık yapıpta ayakkabıyı mağazada deneyip beğenip alıp eve götürüp sonra yok beğenmedim deyipte zırt pırt örnek 7 kere bunu yaparsanız değiştirirseniz bu da olmaz. Herkesin bir sabrı olur.
Birde garanti belgesi imzalarsınız garantide örnek : su geçirmez yazıyordur , şu şu kullanımlarda ayakkabı yırtılmaz yazıyordur ama garanti şartlarına uygun kullanıldığı halde ayakkabıda arıza olur o zaman gene değiştirirsiniz.
Fakat 100-200 TL altındaki ne malzemesi olursa olsun uğraşmaya değmez garanti ile.
Garanti türü şeylerde genellikle 200 tl üstü
beyaz eşyalarda
Elektronik diğer eşyalarda
otomobillerde ,
vb biraz daha pahalı olan şeylerde aranır.
//
yiyecekler - içecekler markanın önemi ise sağlıklı olmasına inanıldığı için markalı yiyecekler - içecekler seçilir.
//
ayakkabı ve giysilerde ise kumaşın , derinin kaliteli çabuk bozulmayan ve başka birisinin o marka elbise veya ayakkabıyı alım gücü olmadığı için insanın birazda parası ile hava atması için marka giysi veya ayakkabı seçilir. En kaliteli ve en pahalı marka elbise veya ayakkabıyı herkes alamayacağı ve ilgili markada fiyatlarını düşürmediği ve belli kesime hitap ettiği için müşteride o markanın gücünden kendine kişisel ego faydası sağlar ve marka ile bütünleşip kendisine değer katar. Genelde kalitenin yanında bu şekilde düşünülür. Hedef kitleleride genellikle genç yaş grubu , üst yaş grubundan ise iş adamları vb dir.
Bize göre ise giysi olsunda ayakkabı olsunda sorun değildir.
//
Satan mağaza nereden bilecek o çiviyi ayakkabıya batırıp kişinin kendini yaralayarak ucuz bir tazminat oyununa maruz kalmadığını ?
Konu MahmutDemirkiran tarafından (20-09-2011 Saat 18:07:08 ) de değiştirilmiştir.
Mahkemede bir imalat hatası tesbit edilirse hukuken sorumlu kimse tazminata çarptırılabilir...
Ama ayakkabıyı geri verirseniz en fazla yenisi ile değiştirirler....
Sayın @MahmutDemirkiran;
Korkarım verdiğiniz bilgilerde sorun var.
1-Mağazadan alınmış bir ürünü "beğenmedim" diye 7 gün içinde değiştirme hakkınız yoktur.
2-Hele hele bunu 7 kere yapabileceğiniz gibi bir şey hiç yoktur.
3-Garanti belgesini siz imzalamazsınız, satıcı imzalar.
4-Garanti belgesinde "su geçirmez", "yırtılmaz" yazmaz. Bunlar reklamlarında, broşürlerinde veya kullanım kılavuzunda yazar. Bu yüzden bir mal satın alırken bu belgeleri de muhakkak alıp garanti süresi içinde muhafaza etmelisiniz. Örneğin ben aldığım 2.000 liralık bir tıbbi cihazı aldıktan 5 ay sonra feri verip parasını alırken kullandığım belge, malın BROŞÜRÜ idi.
5-Mal isterse 5 lira olsun bütün bu haklarınız vardır. 200 lira gibi bir sınır yoktur. Tüketici hakem heyeti kararı ile 50 liralık bir mikseri satın aldıktan 1,5 yıl sonra iade edip paramı geri aldım.
sayın mahmut bey neden denememiş demişsiniz adam solu denedi sadece oysa çivi sağdaymış. İkincisi çiviyi kendiniz batırıpkendinizi yaralayıp oyun falan yazmışsınız bahsettiğimiz çivi ayakkabının ayak ucunda baş parmağının olduğu yerde ve dışından hiçbir şekilde görünmüyor tabi bu incelenir ne olduğu anlaşılır.Beyfendinin yazdığı gibi bir malı alıp ben beğenmedin deyip defalarca değiştireceklerinide sanmıyorum .
Bu mağazada çalışan görevliler herhalde ayakkabıya bakımnca anlayacaklardır çivi imlattanmı kalmış yoksa bizmi batırmış çünkü ayakkabının dışında hiçbir hasar çizik delik yok.
Sayın @MahmutDemirkiran;
Korkarım verdiğiniz bilgilerde sorun var.
1-Mağazadan alınmış bir ürünü "beğenmedim" diye 7 gün içinde değiştirme hakkınız yoktur.
2-Hele hele bunu 7 kere yapabileceğiniz gibi bir şey hiç yoktur.
3-Garanti belgesini siz imzalamazsınız, satıcı imzalar.
4-Garanti belgesinde "su geçirmez", "yırtılmaz" yazmaz. Bunlar reklamlarında, broşürlerinde veya kullanım kılavuzunda yazar. Bu yüzden bir mal satın alırken bu belgeleri de muhakkak alıp garanti süresi içinde muhafaza etmelisiniz. Örneğin ben aldığım 2.000 liralık bir tıbbi cihazı aldıktan 5 ay sonra feri verip parasını alırken kullandığım belge, malın BROŞÜRÜ idi.
5-Mal isterse 5 lira olsun bütün bu haklarınız vardır. 200 lira gibi bir sınır yoktur. Tüketici hakem heyeti kararı ile 50 liralık bir mikseri satın aldıktan 1,5 yıl sonra iade edip paramı geri aldım.
Sayın senoleker 1-2-3-4 de bahsettiğiniz konuları örnek olması açısından verdim.
200 lira sınır olayı ise bir insan olarak 2011 senesi itibari bu fiyattan aşağısına garanti aramak gereksiz onu belirttim. Tabi herkesin ekonomik durumu farklıdır.
Benim aldığım ürün 150 tl dır ve 2 sene garantilidir. Fakat ben bunu 1,5 sene kullanmışımdır fabrika hatasından kaynaklansa bile bundan fayda sağlayamadı isem ben önemsemem. Ama 2.000 TL bir ürün almışımdır ve garanti süresi 2 senedir. 1,5 sene kullanmışımdır , benden kaynaklanmayan bir hatadan dolayı üründen verim alamıyorsam onu garantisi olduğu için tamir ettirme veya ürün değiştirme yoluna bile gitmek isterim. Anlatmak istediğim olay 200 tl dan aşağı ürünlerde o kadar pek fazla garantiye dikkat etmemenizdir. Tabi ürün 200 tl olurda 2 sene garantisi varda fakat alıpta 10 gün sonra bozulursa o ayrı o zaman gene gidin hakkınızı arayın derim.
Ben genelde 400 e yakın bütün ürün çeşitlerinin kullanım sürelerini bildiğim ve insanların gelirine göre bunları değiştirme sürelerini bildiğim için o konuda biraz daha geniş ve rahat davranırım. Ama herkes bilmediği için ve gelir durumlarıda farklı olduğu için 50 tl lık üründe bile git gel yapıp garanti süresince değiştirilmesini tamir edilmesini isteyebilirler. Konu geniş bir ürün yelpazesini taşıdığı için daha fazla yazmaya gerek yok.
Kimisi salla gitsin der yeteri kadar üründen verim aldım der , kimiside hayır salla gitsin demicem kanuni haklarımı sonuna kadar kullanıcam der. Birazda kişiden kişiye göre değişir bu durumlar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku