Bir restaurant da güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum 26.02.2011 tarihinde çalıştığım yerde içerde iki grubun birbirleriyle tartıştığını farkedip yanlarına yaklaşıp grupları ayırdım,daha sonra olayın büyüyeceğini düşünerek,diğer güvenlik arkadaşımla görüşüp şahısları dışarı alma kararını verdik,iki grubu dışarı aldığımız esnada kapı önünde gruplar arasında itişme oldu,olaydan yaklaşık 10 dakika sonra ilerde bir bağrışma oldu,bir bayan çığlığı geldi,bununu üzerine yardımcı olmak maksadıyla bağrışmaya doğru gittik,çok kalabalık arabalar durmus yol tıkanmıs,herkes birbirine vuruyor yerler kan dı,bizim içerden çıkardığımız gruplar ilerde birbirine girmiş,bir kişide bacagından vurulmus,biz sadece yerde kanı gördük,daha sonra bıcaklanan şahısın grubu olay yerinde güvenliklerde vardı hatta benim için,yumrukla kolumu kırdı diye ifade vermiş ve karşı tarafı tanıdığımı iddia etmiş,içerde vurulan kişiyle aramızda şu konusma geçmişti"Kardeşim mekana nasıl adamlar alıyorsunuz" dedi bunun karşılığında siz mekan sahibimisiniz dedim,bunun üzerine yok ben öyle değilde kavga ettikleri grup için onlar mekan sahibi demişim,ifademi aynen bu şekilde verip suclamaları kabul etmedim,olaydan sonra mahkemeye çağrı pusulası ve iddianamenin olduğu ek kağıtlar geldi,iddianameyi aktarıyorum
Davacı: K.H
Suç:yaralama ve basit yaralama
Müştekilerin suç tarihinde ...mahallesinde bulunan ...isimli mekana eğlenmek için gittikleri ve başka bir masada bulunan 6-7 erkek şahıs ile birbirlerine laf atmaları sebebiyle barın korumalarının müştekileri dışarı çıkardığı ve daha sonra diger grup dan .... ismli şahıs ve korumaların müştekilere saldırdığı benim müştekilerden birine yumruk atarak adli tıp şube müdürlüğünden 04.03.2011 tarihli ayrıntıları belirtildiği şekilde basit tıbbı müdahale ile giderilemez yaşam fonksiyonlarına etkisi ikinci derecede kemik kırığı yaratacak şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiğim,bu olay esnasında diğer müştekinin sağ baldırından kesici alet ile basit tıbbı müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığı ancak müştekinin kendisini vuranı görmediğini beyan etmiş isede şahısların olay yerinde bulunduğu ve suça karıştıkları anlaşılmakta tck 37 maddesi delaletiyle olayın asli faili olarak kabulu gerektiği ve bu suretle suhphelilerin üzerine atılı suçları işledikleri evrak kapsamı ile anlaşılmakta şüphelilerin mahkemenizde yargılanması yapılması vs vs 06.05.2011
İfadem olayı aynen anlattığım gibidir şimdi burda aklıma takılan şeyler şunlardır,elbette bu dava nasıl sonuçlanır ve kaç celse sürer,olayın gerçekleştiği tarih 26.02.2011 raporun alındığı tarih 04.03.2011 ayrıca kemiğinin kırıldığını iddia eden şahıs emniyet teşhisinde ve olay günü hastane çıkısında karokol ifadesi için geldiklerinde hiçbirşeyi yoktu 3-4 gün sonra tekrar teşhise götürdüklerinde kolu alçılıydı,raporu daha sonradan almış olabilirmi,davacı k.h olduğuna göre olayda davacı varmıdır,son olarak iddianame sonunda 06.05.2011 tarihi neyi ifade eder Sorularımı sabırsızlıkla okuduğunuz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Hukuki NET Güncel Haber
Konu gvnlk tarafından (15-09-2011 Saat 02:46:33 ) de değiştirilmiştir.
Biliyorum ki her soruya cevap verilme zorunluluğu yok ancak değerli hukukçular dan birisi yardımcı olursa memnun olurum,enazından ona göre girişimde bulunabilirim
davanızın kaç celse süreceği toplanacak delillerin toplanma hızına bağlıdır, bu yüzden de net bir bilgi vermek güç.
gelelim olayınıza. öncelikle geçmiş olsun. rapor alan grup sizi diğer grubu tanımakla ve diğer grupla ortak hareket etme iradesinde bulunduğunuzu iddia ettiğine göre, öncelikle böyle bir durumun olmadığını ispatlamalısınız. yani mahkemeye çıktığınızda kavga eden grupları tanımadığınızı yinelemeniz ve tarafı olduğunuz iddia edilen gruptaki kişilerin sizi tanıyıp tanımadıklarının sorulmasını isteyebilirsiniz.
gelelim rapor olayına. ilk ifade zamanı böyle bir şeyin olmadığını ispatlayabilir misiniz? net olarak ispatlama şansınız yok ise yine kolu kırılan kişiye neden alçı işleminin olaydan 1 hafta sonra olduğunun sorulmasını isteyebilirsiniz. kırık acil tıbbi müdaheleyi gerektiren bir durumdur. değil günler, saatler geçse bile kemiğin yanlış, hatta hiç kaynamama durumu vardır. bu bilgiler ışığında da kolu kırılan ve rapor alan, bu durumdan da sizi suçlayan kişiye mahkeme huzurunda direk soru sormanızı tavsiye ediyorum.
iddianamenin sonundaki tarih ise iddianamenin yazıldığı tarihtir.
tekrardan çok geçmiş olsun
saygılarımla
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Delil konusuna gelecek olursak,hazırlanan dosyada mahkemeye delil olarak gönderilenlerin müşteki ve şüpheli ifadeleri,alınan raporlar dan öte gitmediği görülüyor,galiba bu işimizi çabuklaştırır? bir diğer konu ise kendisini darp ettiğimi iddiae eden tarafın davaya katılacağını sanmıyorum,çünkü şahıslar şikayetçi olmadı,kol kırığı ispatinı o gün ki karakol giriş çıkış kayıtlarının istenmesini mahkemede talep etmem mümkünmüdür ancak bu şekilde ispatlayabilirim,işimden ayrıldım şuan işsiz geziyorum ve iş için şehir değişmem gerekiyor mahkeme elimi kolumu bağlıyor, bu davanın hızlı sonuçlanması için neyapabilirim olaya pesmist yaklaşırsak ne gibi ceza bizi bekler?
Sitenin ücretsiz hukuki danışma sağlama gayesi bulunmamaktadır. Sitenin amacı genel hukuk bilgisi vermek olup, şahsi hukuki sorunlarınız için Avukatınıza danışmanızı öneririz. Forumlarda sorduğunuz sorular, yeterli hukuki veriye sahipse ve şahsi danışmanlık talebi olarak nitelendirilmediği sürece, diğer site üyeleri tarafından yanıtlanabilir. Site yönetiminin veya site üyelerinin sorulan sorulara yanıt verme zorunlulukları yoktur. Forum hukuki bilgi paylaşımı esası üzerine kurulmuş olup, farklı amaç güdenlerin kayıtları silinecektir.
,
yaralama kac durusma surer,
asliye mahkemesi kac celsede niter,
yarlama davasi ne kadar sürer,
hukuk bicakla yaralama kamu davasi kac celsede biter,
yaralama davasi kac celse surer,
basit yaralama davas,
savci olmak icingereken bir kisideki ozellikler disarda okuyup biterebilmisin,
vasit yaralama yaralama olrak gwciyo,
basit yaralamada mahkeme kac ay surer,
basit yaralama davasi kac yil surer,
yaralama sucunda mahkeme ne kadar surer kac celse
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku