Apartmandaki Harcama ve Gelirlere Ait Gelir Gider Beyanı Hakkında
Merhaba,
yaklaşık 100 daireli 2 bloklu bir sitede oturuyorum ve site yönetimi, site kurulduğundan beri müteahhit çevresinden insanlar olduğundan sorunlu bir yönetimimiz var, toplanan paraların nereye gittiği meçhul. Kendileri her ay panoya daire borçlarını asmakta ancak hiçbir şekilde aylık gelir/gider tablolalarını asmamaktadırlar.
Bu nedenle ben bir kat maliki olarak o ay ne kadar para harcanmış, ödediğim aidat nerelere gitmiş ne kadar kalmış vs.. hiçbir şekilde haberdar olamıyorum. Bu talebimi 2 sene önceki senede bir kez yapılan ve nalet olsun ki oturan kesimin ilgisizliği nedeniyle sürekli mevcut yönetimin aldığı kararların onandığı sembolik Genel Kurul'da da belirttim, ancak hiçbir şekilde değişmedi.
Sorum kısa, hukuki olarak yönetimin harcama yapılan kalemleri kalem kalem maliklere beyan etmesi zorunlu değil midir? Ben bir kat sakini olarak bunun belli periyodlarda panoya asılmasını istiyorum, nasıl bir aksiyon almam gerekir bir kat sakini olarak?
Cevap: Apartmandaki Harcama ve Gelirlere Ait Gelir Gider Beyanı Hakkında
evet olması gereken yazdığınız gibi ama malesef olmuyor nedenleri
1.yönetici kötü niyetli : yaptıklarını gizliyor ve işine gelmiyor şeffaf olmak kim ödedi kim ödemedi ne alındı kaça alındı ne gider var kimseye açıklamaz hep para yok yetmiyo falan der.arada götürür...
2.yönetici iyi niyetli : herkese tüm tabloyu açıkladığı zaman da olmuyor neden bu sefer ödeyen öedemeyeni görüyor o neden ödemüyor ben de ödemem diyor ödemeyenden yönetici alamıyor kıçı yemiyor,bu yüzden ödeyeninde gitmesini istemiyor , ve hesapta para varsa ödemeyene para yok para yatır diyemiyor yöneticinin bahanesi kalmıyor hesapta para varya diyor pişkin borçlu ödesene dediğinde canımımı alacan param yok diyor bide serseri ise yönetici haliyle tırsıyor.
şimdi anladınızmı ülkemizde şeffaf olmak ne kadar zor .
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Lâkin yönetici kişi, tahsilatını yapamadığı kişiyi icraya vermek suretiyle yasal hakkını her zaman kullanmalı, bu onun vazifesi zaten, bu yola zaten son çare olarak başvurulmaktadır. Ancak kendisi gene vazifesi olan gelir/gider tablolarını asmıyorsa işte ben orada "dur derim". Neticede benden para alıyorsun ama nereye gidiyor belli değil.
Senede 1 kez yapılan ve genelde sağ olsun bizim halkımız oturduğu apartmanın bile Kurulu'na gelmeyen bir halk olduğundan, orada oy çoğunluğu gene yönetici tayfasından yana olursa ve kafalarına göre salladıkları bütçeyi mecburen onaylamış olursak, neticede ben bilinçli bir kat sakini olarak buna itiraz ediyorum.
O açıdan sormuşum hukuki olarak yöneticinin yükümlülüğü değil midir bu diye? Bir Hukukçu arkadaşımız cevap verirse çok sevinirim.
Sorunuz ile ilgili açıklama KMK md.39' da mevcuttur.
KMK Madde 39 - Yönetici, yönetim planında yazılı zamanlarda eğer böyle bir zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna, anagayri menkul dolayısiyle o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapılmış olan giderlerin hesabını vermekle yükümlüdür. Kat maliklerinin yarısı isterse, bunların arsa payları ne olursa, olsun yönetim planında yazılı zamanlar dışında da hesabın gösterilmesi yöneticiden istenebilir.
harcamaların usulsüz olduğunu düşünüyorsanız,elinizde kanıtta varsa,savcılığa suç duyurusunda bulunun..konuyla ilgili başlık açmıştım,sizin dediğiniz gibi bir durum maalesef maliki bulunduğum sitede de mevcut,eski yönetimi,tüm hesapların geriye dönük olarak incelenmesi talebiyle savcılığa şikayet ettim..dilerim olumlu sonuç alırım..çok renkli günler beni bekliyo
maalesef dediğinz gibi toplumumzda 'böyle gelmiş böyle gider' algısı mevcut,sizinle beraber sesini çıkaran bikaç kişi olursada onlara kötü gözle bakılıyor..ben anlamıyorum,ya bu insanların çok parası var,ya da aidat ödemiyolar biz keriz gibi veriyoruz -ki büyük ihtimal-..bana biri hırsız muamelesi yapsa kendimi aklamak için bin takla atarım,insanların suratına tükürseniz yarabbi şükür diyecekler..en temizi savcılığa suç duyurusunda bulunun..
Apartmandaki Harcama ve Gelirlere Ait Gelir Gider Beyanı Hakkında
Bu konuya benzer bir sorum olacaktı. Babamın vefaatinden sonra kirada ki evlerle ben ilgilenmeye başladım bu evlerden biri kapıcıyı çıkartı (iki yıl önce) tazminatını kendimiz ödedik ve düzenli olarak ev sahibi olarak bize düşen demir başlarıda ödüyoruz.
1. Bina yöneticisi kapıcı dairelerini dükkana cevirmiş ama Bina Karar Defterini bana göstermedi. Bunun için yapacağım yasal işlem ne?
2. Karar defterinde imzamız yoksa yapılmış olan işlemlerde usulsüzlük var mı?
3. Bu güne kadar binanın ortak geliri ne olduğunu yönetici belgelemek zorunluluğu var mı?
,
apt gelir gider tablosu,
apartman yoneticisi giderleri tabloya asmak zorundami,
apartman genel kurul gelir gider tablosu,
Apartman gelir gider tablosu asma zorunluluğu,
kmk da gelir gidef tablosu,
bina yonetimi gelir gider açıklaması,
site giderleri panoya nasil asilir,
gelir gider tablolarini yonetici asmak zorundami,
yonetici gelir gider tutanagi ornek,
apartman yonetiminde gelir ve giderin panoya asilmasi mecburimi,
apartman gelir gider bilanco asma zorunlulugu,
Binadaki gelir gider tablosu,
bina yoneticisi gelir ve gider tablosunu ne zaman bildirir,
gider gelirden fazla ise apartman,
kotu niyetli apartman yoneticisi,
apartman gelir gideri maliye,
ILAN PANOSUNA NE ASILIR,
apartman gelir ve gider nasil ibra edilir,
yonetici gider faturalarini panoya asmak mecburimi,
apartman gelir gider tablosu zorunlu mu,
Gelir gideri aciklamayan yonetici,
apartman gelir giderini panoya asmak zorunlulugu varmi,
apartman yöneticisi gelir gider tablo asmak zorunda
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku