Kadın çalışıyorsa nafakayı iptal ettirebili rmiyim?
Merhaba.2009 yalında eşime şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma açtım.davayı açtığımda kavgalıydık ve ben evi terk etmiştim.eşimle 2 yaşında bir kızımız vardı.eşim mahkemede benim kendisini aldattıgımı ve bu yüzden ondan ayrılmak istediğimi söyledi.hakim bana doğrumu dediğinde hayır dedim.hakim eşime ispat edebilirmisin dediğinde hayır dedi.ama çamur at izi kalsın şekli sanırım başarılı olmuştu..hakim bana ne iş yaptığımı sordu sinemada çalışıyorum dedim.aylığın ?asgari ücret efendim dedim.hakim sanıyorum yıllardır sinemaya gitmemiş olucakki sizin bahşişlerinizde oluyordur dedi.bahşiş kalktı efendim çok oldu dedim.eşime sordu bahşiş alıyolar diyerek cevap verdi tabii.kandisinin çalışmadıgını ve boşanmak istemediğini ekledi.oysa çalışıyordu üstelik işe gireli 5 ay olmuştu ve sigortalıydı.o zaman internetten çıktısı alınıyordu ssklı çalıştıgına dair ama ben çocugumu bana göstermez eger zıtlasırsam diye düşünerek sesimi çıkarmadım.çalısıyor yalan söylüyor demedim hakime.şimdi diyenler olur sen neden almadın cocugunu diye.ben alamazdım evde annem babam ben dahil herkez çalışıyordu.ve şu bir gerçekki annanesi daha iyi bakardı bunu biliyordum.neyse hakim 175 anneye 125de çocuga olmak üzere 300TL nafaka bagladı ve davayı 3 ay sonrasıne erteledi.ben kafama koymuştum ayrılacaktım 3 ay boyunca sürekli tekliflerde bulundum.ben 5 milyar düşünürken kendisi 2 mılyar ver bana ayrılmayı kabul edıcem dedı.tamam dedım.mahkeme günü buluştuk sanırım protokoldü adı..kendisinin 2milyar tazmınatı peşin aldıgını ve heray 300 TLnın hesabına yatacagını kabul ederek boşanmayı kabul ettı ve imzaladı..yanlız ben o ana kadar bılmıyordum nafakayıda oraya yazdıracagını.ama o an neyse sundan kurtulayımda nolursa olsun dedım.imzaladım bende..hakimde zaten anlaşmışsını diye hiçbişey sormadı direk boşadı.ben nafakayı düşürür diye umyordum ama zaten kendim protokole imzaladım niye düşürsün.aradan 2 yıl geçti.ben devletımızın 6 ayda bır yaptıgı 20mılyon zamla yaşıyorum.şuanda maaşım 650 yenı oldu bı 6 ay sonra 670 olcak inşallah.ve onun nafakasını heray ödedim eksiksiz bir şekilde 300 olarak.bu aralar eski eşim nafakaya zam yap demeye başladı.ortak kızımızı anaokuluna göndereceğini bunu benım karsılamam gerektiğini söylüyor.bakıyorum anaokulları 500TL.devletın okllarına gönder diyorum hayır kabul etmıyo.çocugu bana her gönderdıgınde elınde bır anaokulunun tanıtım kagıdı oluyor.kızım hep baba annem benı buraya göndercek dıyor.elimden birseyde gelmıyor.eski eşim halen çalısıyor.ama benım üzerıme çok yüklenmeye başladı.bu arada ben evlendim eşim bebek bekliyor.ne yapıcam şaşkınım..protokolle boşandıkya bu kagıt aynı zamanda zam istemiycem demek değilmi zaten 650mılyon alan adamdan 300tl koparmış heray daha ne zammı maaşımın yarısını yemiş çalıştıgını kanıtlasam nafakayı düşürebilirmiyim.
Cevap: Kadın çalışıyorsa nafakayı iptal ettirebilirmiyim
Arkadaşlar hiç bukonuda tecrübesi olan yokmu?boşuna dava açıp suyu bulandırmakda istemiyorum.şuan çocugumu hernekadar bana karşı kışkırtıyor tanıttığı her erkege cicibaban dedirttiriyor olsada rahat görmemi engellemiyor.dava acarsam ınadından cocugu mahkemenın verdıgı sürelerde gösterıcektir
Cevap: Kadın çalışıyorsa nafakayı iptal ettirebilirmiyim
Sayın koc-musty;
Öncelikle medeni kanunun 175.Maddesini hatırlayalım;
MADDE 175 - Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Hal böyle olduğunda nafaka yükümlüsünün kusuru yoktur yani senin çalışmaman dahi seni kurtarmaz.Elbette yanlış bir uygulamadır.Nedeni ise kanun yapım sürecinde kanun koyucuların bu maddeleri Fransız Medeni Kanun un’dan ve Nafakaya Dair uluslararası nitelikte sözleşmelerden iktibas edilmiştir.Yasa yapım sürecinde yasa koyucuları toplumsal nitelikte normlardan soyutlamak gerçekliğe aykırıdır, etkileşim mutlak nitelikte olmasa da uygulanabilir norm tesisinde etkin bir unsurdur. Ancak soyut açıdan yasa koyucunun bu kültürel normlarla çelişecek yasal tasarrufunda bulunması mümkündür. Nitekim münferit bazı vakalarda bize yasa koyucunun bu anlamda mutlak bağlı olmadığını gösteriyor..Olması gereken olgu,resepsiyon değil,kodifikasyon edilen yasal nitelikte kurumların ülkenin sosyal ve kültürel yaşam biçimine uyarlanmasıdır.
Bu husustaki yanlış algı toplumsal anlamda meşruiyet kazanmış görünmektedir. Yürürlükteki normları göz önüne aldığımızda, toplumsal ve kültürel normlardan ve uygulanabilir olmaktan uzak yasal hükümler azımsanacak boyutta olmadığını görmek gerektiği düşüncesindeyim.
Siz nafaka alacaklısının çalıştığını belgeleyebilirseniz veya en az 2 şahitle isbat edebilirseniz belki yoksulluk nafakası düşer.Ancak çocuğunuz için ödediğiniz iştirak nafakası devam eder.
Saygı ve Muhabbetle...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku