+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 18 ileti bulundu.
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İddianın Kanıtlanamaması ve Davacının Kusuru ile Red İsteği

Merhabalar; Temmuz ayının ortasında görülecek bir boşanma davamız var.
    *Eşim (bayan) davacı.Aile birliğinin temelinden sarsılması gerekçeli (Çekişmeli) boşanma nafaka ,tazminat ve velayet isteği olan bir dosya.
    *Daha önce aynı sebeb ile açılmış davaya her ikimizde katılmayarak müşterek hayata 6 ay devam ettik.Eşimin bu süre sonunda evimizi terkindende 3 ay sonra bu davayı açtı.
    *Dava dosyasına önceki dosyanında eklenmesini isteyerek her iki dosyayı birleştirmiş.(Bizzat dosyaları gördüm).
    *Eşim iftira boyutundaki suçlama ve sebeblerinin hiçbirini ne şahit ne belge,resim,kayıt vs ile ispatlayamıyor.(Gerçektemde yaşanmadığı için) sahte belge yada şahit ihtimalide yok.
    *Ben ise iddaların tümünün samimiyetten uzak gerçek dışı olduklarını resim,belge,ses kayıtları ile ispatlıyorum.(ses kayıtlarım bırden cok olup hre birinde iddalarının gerçek olmadığını itiraf ederek yazım hatası diye belirtiyor. Şahidim aslında var ama ne eşimin kusurlarını nede bana atfedilen suçlamaların gerçekliği konusunda bişey bilmedikleri için çıkarsamda söyleyecekleri pekte sağlıklı olmucak o yuzden pek dusunmuyorum).
    *Eşim sıklıkla evini terk ettiğini her iki dilekçesinede yazmış,ayrı olduğumuzda güven sarsıcı konuşma ve eylemlerinide ses kaydı ile itiraf edip sebeb yok sadece ben istemiyorum demekle yetiniyor.
    *Arada 14 aylık çocuğum olduğu için ve boşanırsam velayeti alma şansım kalmıcağı için en azından çocuğumu daha fazla görmek maksadı ile boşanmaya itiraz dilekçesi verdim.(İlk itirazım diyerek)
    *Eşimin ben 3. evliliğiyim ve evleneli daha 2 yıl oldu ilk eşinden 10 yaşında kızı var velayeti kendisinde nafakasınıda alıyor.Ancak ne evimizde nede eşim evi terk ettiğinde yanına almayarak babaannesi ile yaşamasına razı geliyor.Kısacası ne evlilik hayatına nede çocuklara karşı çokta samimi ve tutarlı olmadığını birçok yönden ispatlayabiliyorum.
    *Bu durumda ben davaya sunacağım 2. dilekçe ve sözlü beyanlarım ile kusurlu taraf eşim olduğundan, iddalarını kanıtlayamadığından, evliliğin devamında çocuklar ve aile yararına gereklilik olduğundan, eşimin evlilik kurumuna karşı geçmişinin tutarsızlık boyutunda olduğunu söyleyerek, ilk dilekçesine dair kusurlu bulunabileceklerime karşı beraber yaşamaya 6ay devam ettiğimiz için enazından affedilmiş ,hoşgörülmüş sayılacağından boşanmaya sebeb sayılmamalarını.Birliğimizin korunması ve dahada birbirimizden uzaklaşmamak adına uzamasının dahi zarar vereceğini söyleyerek isteyerek davanın reddi yönünde talepte bulunucam.
    *Eşim ise söylediği gibi sadece ben istemiyorum anlaşamıyor geçinemiyorum diyerek asla eve dönmeyeceğini söylücek.(Kendisine ev satın aldı ve eşyalarına varana kadar hepsi tamam bugunlerde yenı evıne gecıcek yanı donmuceği kesin ve ev aldığınıda dömüceğinidesöyleyeceği kesin.
    *BU durumda öğrenmek istediklerim ise;
    *Davamız kanunları okuduğum kadarı ile red edilmeye müsait ancak işleyişin nasıl olduğunu bilmiyorum.Eşim kusuruna rağmen ve eve dönmeyeceğini söylesede dava daha ilk celsede red edilebilirmi.
    *Hakimimiz bayan ve ilk davada ben tüm gücümle çıkıpta itiraz etsemde hakim bu evlilik bitmiş zorlamayalım diyerek boşanmaya karar verebilirmi?
    *Yada karşı tarafa gerçekleşemeyecek dahi olsa yeni delil yada şahit bulması için zaman vererek uzatmaya gidebilirmi.Uzamasını istemiyorum çünkü uzaması halinde çocuğumu görmem malum çok kısıtlanacak.(Nafaka vermekten korkmuyorum meselem para değil en azından çocuğum için söz konusu dahi olamaz)
    *Söylediğim gibi kanunları iyi kötü okusamda işleyişi bilmediğim için sıkıntılıyım.Bu durumda tecrübe ve bilgisi olan tüm site üyelerinden yardım ve görüşlerini bekliyorum.Saygılarımla.

Hukuki NET Güncel Haber

İddianın Kanıtlanamaması ve Davacının Kusuru ile Red İsteği konulu yargıtay kararı ara
    İddianın Kanıtlanamaması ve Davacının Kusuru ile Red İsteği konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: İddanın Kanıtlanamaması ve Davacının Kusuru ile Red İsteği

Siz mahkemeye şahit dinlettiniz mi?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    68
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

yanılıyorsam lütfen düzeltin. Eğer tüm gücünüzle davanın reddini ister ve davanız düşerse, daha sonra siz boşanmayı isterseniz önceki davanızda mahkeme huzunda barıştığınız için elinizdeki o saydığınız tüm avantajları kaybedeceksiniz. Bunu mutlaka düşünün derim.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı denizblk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Siz mahkemeye şahit dinlettiniz mi?
    Sayın denizblk;
    Arz ettiğim gibi henüz davamız görülmedi ilk celse temmuz ortasında bu yüzden şahit durumum olmdı ancak şahitlerim çok sayıda var ama sorun şu ki;insanları davaya getirdiğimde evin içinde ne olduğunu kimse bilemeyeceği için eşimin iddlarını çürütmek adına bi faydaları olmayacak(su durumda buna ıhtıyacımda yok çünkü zaten ispatlayabiliyorum) şahitlerim ancak evet bu kadın sürekli evini terk ediyordu ama sebebi bilmeyiz dicekler (bende kimseye eşimi kötüleyipte taraflı ifade vermelerini sağlamak istemiyorum sonuçta biz bir aileyiz üçgün sonra aynı yastığı paylaşabilirsek insanlara eşimi kötülemiş yada eşime karşı kullanmış olmak istemiyorum)eşim zaten her iki dilekçesindede sürekli evi terk ettiğini hatta eşyalarını bile aldığını söylüyor(ben kendi beyanlarının delil sayılmasını istedim dilekçemde)
    Kısacası hayırt şahit çıkarma durumum olmadı çokta sıkışmazsam çıkarmayı düşünmüyorum.Sunmayı düşündüğüm dilekçem ve delillerim ile hem tüm iddaları çürütüp hemde eşimin asıl ve enazından benden daha kusurlu olduğunu ispat edebiliyorum)
    İlginiz ve yardımınız için tesekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın bekirtaş;
    Öncelikle davaya direnme konusunda sabitim.Boşanmayı yada daha doğrusu bu şekilde hayat geçmiceğini ve affedilmiş sayılacağım konuların ileride bana faydalı olabileceğinide biliyorum ancak;
    Boşanmamız durumumda cocugumu 15gunde bır gorerek nekadar babalık yapabılırım ayrıca memurum omur boyu burada kalamam bıgun gıtmek zorunda kalıcam kı malum yerı gelıyor cebımızde kurus olmadan dolasıyoruz uzakta olupta maddı yada baska sebebler yuzunden cocugumu ekstradan gorme ımkanı bulamadıgımı dusunmek bıle ıstemıyorum ama bu durumda enazından cocugumuzun velayetı ortak oldugu ıcın bıraz kavga tatsızlıkta olsa cocugumu ıstedıgım zaman gorme hatta kendı evınde yasatma sansım var.Esım ev aldıgı ıcın zaten bu eve donmucektır bense don ıhtarı cekersem affetmek bı yana bosanmaya dolayısıyle cocugumu kaybetmeye ıtıcem kendımı bu yuzden en kotusu ne olur dıye dusundum.sonuc;
    esım donmez bız nıkahlı ama ayrı yasarız 3sene sonunda esım dava acar bosanırız ama enazından o surede kızım babasını tanıma bende kızımı daha fazla koklama fırsatı bulurum.Ben eşime neler vaad ettım ama velayetı vermedı velayet senın olsun kız bende kalsın dedım olmaz dedı artık ne para ne pul ne haklılık nede haksızlık nede uzun vadede hukukı durumum pekte umrumda degıl madem olacak madem kacınılmaz enazından kızımla daha yakın bıkac sene ıcın deger dıye dusunuyorum.
    İlginiz ve yorumlarınız ıcın tesekkur ederım konu ıle ılgılı dusuncelerınızı beklıyorum.saygılar.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    68
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İftira boyutundaki suçlamaları eşim ispatlayamıyor ve ses kayıtlarınızın olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu durumda bir hayli avantajlı görünüyorsunuz. Dolayısıyla eşinizden daha az kusurlu bulunursanız (lütfen yanlış biliyorsam düzeltiniz) tazminat talebi ya reddelir ya da çok düşük bir tazminata karar verilir.

Çocuğun velayetine gelince, evlilik süresince eşinizin çocuğun velayetini almamasını gerektiren bir durum var mıdır? Eşinizin çocuğunuza bakamayacak durumda olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer eşinizin çocuğa bakamyacak durumda olduğunu düşünüyorsanız evlilik süresince bu konu hakkında da elinizden geldiği kadar yeterli delil toplamaya gayret ediniz. Bu deliller mahkemede çocuğun velayetini üzerinize almaya hak kazandıracak deliller olmalıdır. Böylece hem boşanmış olursunuz hem de çocuğunuzun velayetini de almış olursunuz. Delil toplarken de haksızlık yapmamaya gayret edin.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın bekirtaş;
    Evet söyledikleriniz doğru ancak ben tazminat yada nafaka olayından daha ziyade davanın red edılmesını umuyorum daha dogrusu dua edıyorum.
    Boşandıktan yada dava uzadıktan sonra ben cocugumdan ayrı kalıcam ben bunu ıstemedıgım ıcın bu evlılıge ayrıda yasasak katlanıyorum yada katlanıcam.
    Velayet konusuna gelınce elımde esımın benden oncekı esını nıkahlı ıken aldattıgına daır resım belge mahkeme evragı vs cok dokuman var o gunlerde kızını sevgılısının evıne goturup gece kaldıgına daır de var (nasıl dıye sormayın var yada etık olmaz demeyın baktım cocugum gıdıyor kullanıcam ama var esımde bılıyor oldugunu ama elınden gelenı yap bısey cıkmaz dıyebılcek kadar arsız)ve o esınden kızınada babanesı bakıyor velayet esımde nafakada alıyor bana gelınce suphelerım elbette var hemde cok ama en ufak bır acık yok ız yok ama en basıtı sebebsız yere evı terk edıp 90bın tl para bulup ev alabılen bı kadına nekadar guvenılır.suandada benım kızımı dostuna goturmedfıgının garantısı yok ama ıspat olmadan elım kolum baglı kaldıkı olsada cocugum cok kucuk bıde hukukta ıdrak yası dıye bı olay yuzunden genede alamıyorum hatta genelevde calıssa bıle alamıyorum buda heralde erkegın kaderı.Cocugum perısan halde 14aylık cocuk sınır kupu yada cok durgun azcık bı ılgı ve sevgıyle cocuk oylesıne sarılıp gulumsuyor kı anlatamam ayrıca hala boy pos 8 aylık gıbı yuruyemıyor konusamıyor daha ama doktora goturdum ben gelısımı eksık dıye rapor veremem vebal alamam dedı.ama yıne elımde esımın bu hasta al doktora gotur dıyerek bana actıgı telefon ve cocugunun yanında doktora gelmeye dahı tenezzul etmedıgıne daır ses kaydı var.otekı kızı dedıgım gıbı bannede yasıyor.esımın cocuga bakamayacagına calısacagı yada hayatını yasayacagına (baska tenler tadarım sozlerı) cocuga bakamayacagı bosanınca benım bakmamı ıstedıgı olmadı evde ebeye komsuya bırakıp gıdıcem dıyen ses kaydı var.bıde tum bunlara benden oncekı bıtmıs 2 evlılık ve bızım durumumuz yanı bu kadın evlenılecek kadın degıl dıye barım barım bagıran delıl mazı ve kayıtlar dolu (sen neden evlendın demeyın hayatımın hatası oldugunu anladım ama daha ılk ayımınzda ben hamıleyım deyınce kızıma kıyamadım)Var VAr VAR ama neye yarar kızım cok kucuk emzırmedıgı halde emıyor dıye beyan veren mahkemedede yalan soylucek zaten kanun bellı COCUK ANNENINDIR ama malesef anne ıle anacıgı ayırd etmek yok sokaktakı kopek bıle ana hatta kımılerınden daha cok ana gelde ıspat et adalete hukuka.
    Benım tek cıkar yolum davanın reddı.yada aksam haberlerıne yenı bır olay.bakalım adalet kımı nerede nekadar koruyup esıtlıgı sagllayabılecek.saygılar.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mirmir rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın denizblk;
    Arz ettiğim gibi henüz davamız görülmedi ilk celse temmuz ortasında bu yüzden şahit durumum olmdı ancak şahitlerim çok sayıda var ama sorun şu ki;insanları davaya getirdiğimde evin içinde ne olduğunu kimse bilemeyeceği için eşimin iddlarını çürütmek adına bi faydaları olmayacak(su durumda buna ıhtıyacımda yok çünkü zaten ispatlayabiliyorum) şahitlerim ancak evet bu kadın sürekli evini terk ediyordu ama sebebi bilmeyiz dicekler (bende kimseye eşimi kötüleyipte taraflı ifade vermelerini sağlamak istemiyorum sonuçta biz bir aileyiz üçgün sonra aynı yastığı paylaşabilirsek insanlara eşimi kötülemiş yada eşime karşı kullanmış olmak istemiyorum)eşim zaten her iki dilekçesindede sürekli evi terk ettiğini hatta eşyalarını bile aldığını söylüyor(ben kendi beyanlarının delil sayılmasını istedim dilekçemde)
    Kısacası hayırt şahit çıkarma durumum olmadı çokta sıkışmazsam çıkarmayı düşünmüyorum.Sunmayı düşündüğüm dilekçem ve delillerim ile hem tüm iddaları çürütüp hemde eşimin asıl ve enazından benden daha kusurlu olduğunu ispat edebiliyorum)
    İlginiz ve yardımınız için tesekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar.
    Şahitleriniz eşinizin sürekli evi terk ettiğini söylerler. Hiç kavga ettiklerini duymadık derler. Çünkü kavga dediğin şey yüksek sesle olur ve komşular muhakkak duyar. Yıllar evvel bizim üst katta yeni evliler vardı. Sürekli kavga ederlerdi. Gecesi gündüzü hiç farketmezdi. Bizde haliyle duyardık.

Sizde kavga gürültü olmamışsa ve kimse kavganızı duymamışsa şahitlerinizde bunu ifade eder.

Yukarıda kırmızı koyu renkli işaretlediğim yeri açıklası anlamadım. Delilleriniz nedir? Ayrıca şunu da ifade edeyim, boşanma davası dilekçelerle değil şahitlerle,delillerle kazanılır. Dilekçelerle iddia etmek hakim için önemsizdir.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın denizblk;
    Hukukçu olmasamda elbette söylediklerinizde haklı olduğunuzu biliyorum.Şahitlerimin bu şekilde beyan vermeleri mutlaka lehime olucaktır ancak sonuçta cok cok az bır ıhtımalde kalsa esım eger eve donerse onuda evlılıgımızıde 3.sahıslara ıyıce rezıl etmek ıstemıyorum enazından kucuk sehırde yasıyoruz ılerıde bu ınsanlarla karsılastıgında ne onlara çirkin bir yaklasımı olsun nede utanıp başı önde geçmesin sonucta cocugumun annesı bu yuzden bende son care şahit sunmayı dusunuyorum.
    Ve evet dilekçe cok sey ıfade etmez ancak enazından bana yoneltılen suclamalara daır sozlu cevabımdan once kendımı savunmam ve evlılıgımızın genel gıdısı hakkında cok kısa bırkac cumle sanırım hakımı kısılerı ve genel yasantımızı taktır etmesı ıcın yeterlı on kanaatı uyandıracaktır(curutmek derkende konuların esımın beyanı gıbı degıl gercekte nasıl olduklarını nasıl gelıstıklerını anlatmak gıbı örnegın ben esıme defol gıt demısım.evet dedım ama sureklı ben gıdıcem ben pısmanım senısevmıyorum keske evlenmeseydım dıye bagırıp kapıya gıdene kapı orda ne yaparsan yap defol gıt ozaman dedım gıbı.).Delillerim ise;
    *esımın bu dılekcesınde ıdda ettıgı hergun dovuyordu,cocugumu hastaneye goturmedı gıbı ıddalarının bızzat kendı agızından aslında olmadıklarını ve ne yazsaydım ben anlasmadımmı deseydım bıseyler yazmak zorunda oldugum ıcın onarı yazdım demesı,avukat hatası o yanlıs doldurmus bende dolmusta okuyunca gordum mahkeme oncesı yada mahkemede zaten yanlıslık oldugunu soylucem demesı kı bunlar 4 ayrı zamanda cok net gecen konusmalar.
    *Benımle evlılıgıne pısman oldugu baska tenler tatmak ıstedıgı ses kaydı
    *evıeve donmucem terk ettıgınde cocugumuz bende ıken (hafta sonu) ben bu gece donmucem (annesıne)cocugu getırcek olursan onceden haber ver dıyerek guven sarsıcı ıfadelerı(sonradan sakaydı senı denedım dıyen ses kaydıda var) gıbı ses kayıtları
    *kıızm hastalandıgında doktora bıle gelmeye tenezzul etmedıgının ses kaydı
    *Kucuk kızımıza bosandıktan sonra kendısının bakamayacagı bu yuzden benım bakmamı ıstemesı yada ebe komsuya bırakarak calısacagını soylemesıne daır ses kaydı
    *Kendısıne yenı ev alarak (parası yoktu ama emınım eskı kayınpederınden ıstedı)bana ımza at bende evı ustume alıyım yoksa baskasının ustune yapıcam dıye sureklı baskı ve ıkna cabalarının onlarca ses kaydı ve bunların yanında hadı gel beraber yasayalım ama once ımza at dıyerek bosanmak ve gecınmek arasında ne denlı tutarsız olduguna daır ses kayıtları

*buyuk kızını evlılıgımın ılk gununden berı ıstemedıgımı soylemıs bızım beraber cekılmıs onlarca fotografta bıukacı
    *daha oncede 2 defa davacı olarak evlılıgını bıtırdıgı yanı evlılık kurumuna karsı tutarsız olusu
    *buyuk kızı bır yıldır velayetı kendısınde ve nafaka aldıgı halde bannede kalması
    *kucuk kızım ıcın hıc bısey yapmadıgımı ıdda etmıs ama yıne ses kaydında bezının yanlıs alındıgı gıbı kendısıyle tezat ses kayıtları
    *telefonla gorusmesını yasaklıyormusum son 6 aylık gorusme detayları
    vs vs benım delıllerım bunlar kısacası bana yonelttıgı her suclamanın mutlaka bır karsılıgı ama resım ama belge ama ses kaydı ıle gercek olmadıgını,asıl huzursuzluk cıkaran ve sebebsız evı terk ederek bu evlılıge zarar verenın kendısı oldugunu hakım degıl sokaktan gecen herhangıbırısı dahı cok net anlaya bılır.bunlara ıstınaden bu davanın red olması ıhtımalı uzerınde durup dua edıyorum yoksa daha oncede soyledıgım gıbı cocugumdan ayrı kalıcam ben 15gunde bır goren baba olmaya dayanamam.
    Yorum ve dusuncelerınızı beklıyorum saygılarımla.

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Avukatınız var mı? Bana avukatınız yok gibi geldi. Çünkü eğer avukatınız olsaydı sizi ikaz ederdi. Eşiniz davacı olarak şahit ve delillerini sunduktan sonra sıra size gelecek. Ama siz sadece ses kayıtlarını delil olarak sunup şahit sunmadığınızda, tekrar şahit dinletme imkanınız olmayacak. İlk önce eşinizin sonra sizin delil-şahit sunumundan sonra hakim diğer duruşmada karar vereceğini belirtecek haberiniz olsun. Ve son duruşmada da karar eşinizin lehine çıkarsa foruma geri dönüp veryansın etmeyin.

Ayrıca şunu da ikaz etmek istiyorum. Yazdıklarınızı anlamakta çok zorlanıyorum. Nokta(.), virgül(,),soru işareti(?) gibi işaretleri kullanmadığınız ve bazı cümle düşüklükleri ve kelimelerin yanlış yazılmasından dolayı ne demek istediğinizi çoğu zaman anlamadım belirteyim. Eğer cevap istiyorsanız doğru,anlaşılır olmasına da özen göstermelisiniz.
    Konu denizblk tarafından (04-07-2011 Saat 20:46:26 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: